Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, trelaras22 είπε

Ευχαριστώ πολύ, θα φύγει παραγγελία. Αν είτε εσύ, είτε οποιοσδήποτε διαβάσει αυτό το  thread γνωρίζει κάποιο αξιόπιστο συνεργείο, ψυκτικό, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, μπορεί να στείλει  pm, γτ φαντάζομαι δεν επιστρέπεται η δημοσίευση. Αφού βρήκαμε το κλιματιστικό να ψάξουμε και τον κατάλληλο  άνθρωπο για την τοποθέτηση. Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά. 

Αν θυμηθείς, κάνε μας και ένα review όταν σχηματίσεις άποψη.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, turbakiasss είπε

6 ώρες πριν, liakjim είπε

Να συμπληρώσω σε αυτά που έβαλε ο φίλος:

https://www.skroutz.gr/s/14024947/Mitsubishi-MSZ-MUZ-LN25VG-Natural-White.html

Επίσης θα περίμενα μέχρι το φθινόπωρο μιας και θα πάει για θέρμανση, μήπως έρθει το Toshiba Shorai edge που φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Θα περιμένω να δώ, και λογικά θα πάω προς daikin μεριά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω οτι μετα απο τοσο midea/inventor μπουχτισα. 

Το midea ultimate comfort θυμιζω απο περισυ οτι μπαινει σε defrost σε κατι συνθηκες οπως πχ με 8-9 βαθμους εξω. Πρεπει να κανει ενα defrost ανα 2ωρο. Περισυ ειχα ενοχλησει την αντοπροσωπεια οπου το βαλαμε στο παγο ως ζητημα και ειπαμε να δουμε πως θα παει φετος.

Δεδομενου οτι ειμαι κλεισμενος λογο home office παρεα με το midea, θα ελεγα πως κανει μια απο τα ιδια και χειροτερα. defrost και αγιος ο θεος. Στο ιντερνετ βρηκα κανα 2-3 ακομα αναφορες με παρομοια συμπεριφορα χωρις καμια ουσιαστικη λυση.

Δεν θα αναφερω τα πλαστικα που στη θερμανση κανουν λες και τα δερνεις αλλα λιγο το κακο αφου θεωρητικα ειναι η τελευταια χρονια που το χρησιμοποιω σε θερμανση.

Τους ενοχλησα ξανα με εμαιλ αλλα για την ωρα δεν εχω απαντηση τους. Θα περιμενω λιγο.

Παμε τωρα στο 12αρι inventor aria. Μα τον Αλαχ. Στη θερμανση κανει σαν τρακτερ. Η εξωτερικη του μοναδα κανει απιστευτο θορυβο. Καπου συντονιζει ο συμπιεστης. Ο ολος θορυβος περναει στην εσωτερικη μοναδα και πλεον νιωθω οτι εχω τηλεμεταφερθει στο ετος 2000 οπου τα κλιματιστικα ξυπνουσαν ολοκληρες γειτονιες.

Θα ανεβασω σημερα/αυριο κανα βιντεακι.

Ως hitachi kid οπου ποτε μα ποτε δεν ειχε χρειαστει με πλαστικα που εκαναν θορυβο , με εξωτερικες μοναδες που εκαναν τρομερο θορυβο κτλ ολα αυτα κραζουν απο μακρια κακιστο quality control των midea οπως και των σχετικων φασον. 

Μεχρι στιγμης, μην το ματιασω, αυτο που δουλευει απροβληματιστα και ειναι το πιο παλιο, ειναι ενα 9αρι inventor passion pro. Η εξωτερικη του μοναδα ειναι αδιανοητα αθορυβη (και παιζει να ειναι εφάμιλλη σε μεγεθος απο κατι 18αρια).

Επιστροφη σε toshiba/fujitsu/mitsubishi για το επομενο κλιματιστικο.

Επεξ/σία από CptBill
  • Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CptBill είπε

Νομιζω οτι μετα απο τοσο midea/inventor μπουχτισα. 

Το midea ultimate comfort θυμιζω απο περισυ οτι μπαινει σε defrost σε κατι συνθηκες οπως πχ με 8-9 βαθμους εξω. Πρεπει να κανει ενα defrost ανα 2ωρο. Περισυ ειχα ενοχλησει την αντοπροσωπεια οπου το βαλαμε στο παγο ως ζητημα και ειπαμε να δουμε πως θα παει φετος.

Δεδομενου οτι ειμαι κλεισμενος λογο home office παρεα με το midea, θα ελεγα πως κανει μια απο τα ιδια και χειροτερα. defrost και αγιος ο θεος. Στο ιντερνετ βρηκα κανα 2-3 ακομα αναφορες με παρομοια συμπεριφορα χωρις καμια ουσιαστικη λυση.

Δεν θα αναφερω τα πλαστικα που στη θερμανση κανουν λες και τα δερνεις αλλα λιγο το κακο αφου θεωρητικα ειναι η τελευταια χρονια που το χρησιμοποιω σε θερμανση.

Τους ενοχλησα ξανα με εμαιλ αλλα για την ωρα δεν εχω απαντηση τους. Θα περιμενω λιγο.

Παμε τωρα στο 12αρι inventor aria. Μα τον Αλαχ. Στη θερμανση κανει σαν τρακτερ. Η εξωτερικη του μοναδα κανει απιστευτο θορυβο. Καπου συντονιζει ο συμπιεστης. Ο ολος θορυβος περναει στην εσωτερικη μοναδα και πλεον νιωθω οτι εχω τηλεμεταφερθει στο ετος 2000 οπου τα κλιματιστικα ξυπνουσαν ολοκληρες γειτονιες.

Θα ανεβασω σημερα/αυριο κανα βιντεακι.

Ως hitachi kid οπου ποτε μα ποτε δεν ειχε χρειαστει με πλαστικα που εκαναν θορυβο , με εξωτερικες μοναδες που εκαναν τρομερο θορυβο κτλ ολα αυτα κραζουν απο μακρια κακιστο quality control των midea οπως και των σχετικων φασον. 

Μεχρι στιγμης, μην το ματιασω, αυτο που δουλευει απροβληματιστα και ειναι το πιο παλιο, ειναι ενα 9αρι inventor passion pro. Η εξωτερικη του μοναδα ειναι αδιανοητα αθορυβη (και παιζει να ειναι εφάμιλλη σε μεγεθος απο κατι 18αρια).

Επιστροφη σε toshiba/fujitsu/mitsubishi για το επομενο κλιματιστικο.

Πάντως και τα δύο μπορεί να είναι προβλημα εγκατάστασης. Στο midea διαρροή φρεον και στο Inventor κάτι άλλο. Έχω το 9αρι carrier crystal II που είναι ίδιο με το Aria και είναι πολύ καλό στο θέμα θορύβου της εξωτερικής. Για τα πλαστικά έχεις δίκιο. Μόνο με πατέντες ίσως βελτιωθούν πχ με σφήνες.

Πάντως ο @stazzy1978 θυμάμαι πως ήταν ευχαριστημένος με το Midea.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Πάντως και τα δύο μπορεί να είναι προβλημα εγκατάστασης. Στο midea διαρροή φρεον και στο Inventor κάτι άλλο. Έχω το 9αρι carrier crystal II που είναι ίδιο με το Aria και είναι πολύ καλό στο θέμα θορύβου της εξωτερικής. Για τα πλαστικά έχεις δίκιο. Μόνο με πατέντες ίσως βελτιωθούν πχ με σφήνες.

Πάντως ο @stazzy1978 θυμάμαι πως ήταν ευχαριστημένος με το Midea.

ειχε ερθει ψυκτικος περισυ και ειχε βρεθει οκ απο θεμα πιεσης. Επειτα ειχαμε πει με το μηχανικο τους οπου μιλησα τηλεφωνικα οτι θα αλλαζαν καποια πραγματα στην εξωτερικη μοναδα για να δουν πως θα πηγαινε. Το αφησαμε ετσι ομως γιατι αρχισε να καλοκαιριαζει και ειχα μεινει με την εντυπωση και εγω οτι θα εγκαταστησω την αντλια θερμοτητας στο εκει σπιτι οποτε δεν θα το δουλευα ξανα σε θερμανση. Ελα μου ντε που δεν μπηκε τελικα αντλια θερμοτητας και χρειαστηκε να το δουλεψω και φετος το midea.

Στα σχολια εδω ενας χρηστης αναφερει παρομοια συμπεριφορα σε midea. Παντως θεωρητικα δεδομενου οτι το καλοκαιρι παλι το λιωνουμε στη ψυξη, ε φανταζομαι θα ειχε χασει μπολικο φρεον για να ενταθει το προβλημα? Εικασιες κανω.

Καλα, ολοι ξερουμε οτι απο μοναδα σε μοναδα, δεν εχουμε ουκ ολιγες φορες την ιδια ποιοτητα (αναφερομαι στο aria ). Το οποιο παραδοξος εχει αρχισει να κανει σαν τρακτερ τους το τελευταιο μηνα και οχι απο την αρχη. 

Επεξ/σία από CptBill
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, CptBill είπε

ειχε ερθει ψυκτικος περισυ και ειχε βρεθει οκ απο θεμα πιεσης. Επειτα ειχαμε πει με το μηχανικο τους οπου μιλησα τηλεφωνικα οτι θα αλλαζαν καποια πραγματα στην εξωτερικη μοναδα για να δουν πως θα πηγαινε. Το αφησαμε ετσι ομως γιατι αρχισε να καλοκαιριαζει και ειχα μεινει με την εντυπωση και εγω οτι θα εγκαταστησω την αντλια θερμοτητας στο εκει σπιτι οποτε δεν θα το δουλευα ξανα σε θερμανση. Ελα μου ντε που δεν μπηκε τελικα αντλια θερμοτητας και χρειαστηκε να το δουλεψω και φετος το midea.

Στα σχολια εδω ενας χρηστης αναφερει παρομοια συμπεριφορα σε midea. Παντως θεωρητικα δεδομενου οτι το καλοκαιρι παλι το λιωνουμε στη ψυξη, ε φανταζομαι θα ειχε χασει μπολικο φρεον για να ενταθει το προβλημα? Εικασιες κανω.

Καλα, ολοι ξερουμε οτι απο μοναδα σε μοναδα, δεν εχουμε ουκ ολιγες φορες την ιδια ποιοτητα (αναφερομαι στο aria ). Το οποιο παραδοξος εχει αρχισει να κανει σαν τρακτερ τους το τελευταιο μηνα και οχι απο την αρχη. 

Κάλεσε τις αντιπροσωπείες να τα δούνε προτού καλοκαιρίασει πάλι . Έχεις εγγύηση !

16 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Καλησπέρα, για υπνοδωμάτιο, πιο προτείνεται?

Θέλω 9.000btu/h, αλλά πρέπει να είναι αθόρυβο...Το κόστος δεν με απασχολεί, απλά πρέπει να είναι όσον το δυνατόν αθόρυβο γίνεται. Χρήση στην θέρμανση.

Το θες για πολλές ώρες χρήσης ; Κάθε μέρα στον ύπνο σου τουλάχιστον;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, CptBill είπε

Αυτό με το dF το ανάβει και το carrier ανεξαρτήτως εξωτερικής. Δεν είναι defrost αλλά το σύστημα για να μη φέρει κρύο αέρα μέσα. Κρατάει περίπου 30' .

ΥΓ Τι εννοείς "ένας χρήστης" ; Εσύ δεν είσαι στο video;

Δημοσ.

Για την ενημέρωση των κατόχων daikin ATXC25B η απάντηση της daikin στο mail που τους έστειλα με την φωτογραφία του καταγραφικου που έδειχνε.οτι το κλιματιστικό κάνει περίπου 450 on off στο 24 ωρο ήταν ότι επειδή στο πρώτο ραντεβού τον Μάρτιο  που έγινε δεν εντόπισαν πρόβλημα , θα φροντίσουν όταν θα τελειώσει η καραντίνα να έρθουν με "ειδικό καταγραφικό εργαλείο" να δουν τι γίνεται 

Σε αναμονή λοιπόν 

• Like 2
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτό με το dF το ανάβει και το carrier ανεξαρτήτως εξωτερικής. Δεν είναι defrost αλλά το σύστημα για να μη φέρει κρύο αέρα μέσα. Κρατάει περίπου 30' .

ΥΓ Τι εννοείς "ένας χρήστης" ; Εσύ δεν είσαι στο video;

Μαλλον λεει απο κατω την απαντηση στα σχολια...

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dimostr είπε

Για την ενημέρωση των κατόχων daikin ATXC25B η απάντηση της daikin στο mail που τους έστειλα με την φωτογραφία του καταγραφικου που έδειχνε.οτι το κλιματιστικό κάνει περίπου 450 on off στο 24 ωρο ήταν ότι επειδή στο πρώτο ραντεβού τον Μάρτιο  που έγινε δεν εντόπισαν πρόβλημα , θα φροντίσουν όταν θα τελειώσει η καραντίνα να έρθουν με "ειδικό καταγραφικό εργαλείο" να δουν τι γίνεται 

Σε αναμονή λοιπόν 

Σήμερα έλαβα την ίδια απάντηση ότι από το εργοστάσιο ζήτησαν να γίνει καταγραφή της λειτουργίας με δικό τους ειδικό καταγραφικό Checker και στη συνέχεια σε συνεργασία με το εργοστάσιο να προσπαθήσουν να δώσουν λύση σε αυτό το φαινόμενο που παρατηρείται .

3 λεπτά πριν, Artakos είπε

Μαλλον λεει απο κατω την απαντηση στα σχολια...

?

• Like 1
Δημοσ.

Εχει ανεβασει βιντεο ο bill και του εχουν απαντήσει στα σχολια,αυτο εννοει χρηστης του ac,που του εχει απαντησει στο youtube

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Artakos είπε

Εχει ανεβασει βιντεο ο bill και του εχουν απαντήσει στα σχολια,αυτο εννοει χρηστης του ac,που του εχει απαντησει στο youtube

Α οκ. Μπορεί να είναι το ίδιο (λειτουργία για μη κρύο αέρα στη θέρμανση). Μπορεί και όχι .

Δημοσ.
6 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Θα περιμένω να δώ, και λογικά θα πάω προς daikin μεριά...

Για το Daikin, εγώ και ο @rbx1000 είμαστε κάτοχοι, οπότε αν έχεις κάποια απορία μας ρωτάς. Για το Fujitsu ίσως υπάρχει ένας κάτοχος εκτός και αν έχει το kmta και δεν θυμάμαι σωστά. 

Δημοσ.
Στις 26/6/2019 στις 1:42 ΠΜ, cbol είπε

Ψάχνω κλιματιστικό 9,000 ΒΤU. Κριτήρια η κατανάλωση και ο θόρυβος με budget γυρω στα 500 ευρώ.

Ύστερα από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στα εξής. Τα μοιράζομαι για να επωφεληθεί κάποιος που ενδεχομένως ψάχνεται για κλιματιστικό με τα ίδια κριτήρια και τιμές. 

Μάλλον με βλέπω για τα daikin, αν και το bosch και το Mitsubishi φαίνονται επίσης καλα. Θα προτιμήσω κάποιο από Κωτσόβολο για δωρεάν εγκατάσταση.

Γνώμες δεκτές 

Επισυνάπτω και το αρχείο, καθώς παρακάτω επισυνάπτεται σαν εικόνα.

image.png.d1cd83f1986e2603df80eafed8624953.png

ac.xlsx 10 kB · 0 downloads

Μετά από έναν χειμώνα με το DAIKIΝ μπορώ να πω με σιγουρία ότι ειναι μαρκάν η πιο οικονομική λύση για θέρμανση το χειμώνα. Για 4 μήνες η κατανάλωση ήταν γυρω στα 60-70 ευρώ και το άναβα καθημερινά! δεν το πίστευα όταν συνέκρινα τους λογαριασμούς.

Επίσης, αθόρυβο και αποτελεσματικό, ακόμα και η εξωτερική μονάδα.  

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbakiasss είπε

Για το Daikin, εγώ και ο @rbx1000 είμαστε κάτοχοι, οπότε αν έχεις κάποια απορία μας ρωτάς. Για το Fujitsu ίσως υπάρχει ένας κάτοχος εκτός και αν έχει το kmta και δεν θυμάμαι σωστά. 

3 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Το θες για πολλές ώρες χρήσης ; Κάθε μέρα στον ύπνο σου τουλάχιστον;

Με απασχολεί το κομμάτι του θορύβου στην θέρμανση, μιας και θα τοποθετηθεί σε υπνοδωμάτιο σαν κυρια πηγή θερμότητας...

Κάποιο άλλο θέμα δεν φαντάζομαι να υπάρχει..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...