Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, gregorypap είπε

επισης ξεχασα να σας αναφερω οτι δεν το βιαζομαι μεχρι ιουνιο μπορω να περιμενω θα πεσουν μεχρι τοτε οι τιμες η θα ανεβουν οπωτε να το παρω τωρα?

Στατιστικά λίγο πριν αρχίσει η σεζόν, δλδ μέσα-τέλη Μαίου, βλέπουμε καλές εκπτώσεις από μεγάλες αλυσίδες.

Και μιας και ήρθε η κουβέντα στο Toyotomi, διαβάζεις κάτι πολύ ωραία σχόλια στο σκρουτζ. Μιλάμε ο κόσμος έχει μαύρα μεσάνυχτα...

1364489464_Annotation2020-04-12092008.jpg.2461de19fb6c0965b34c3b5bf4a09aad.jpg

1632893507_Annotation2020-04-12092739.jpg.0e39c2e4df7a2c885a3e2c7c03835631.jpg

• Like 2
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Στατιστικά λίγο πριν αρχίσει η σεζόν, δλδ μέσα-τέλη Μαίου, βλέπουμε καλές εκπτώσεις από μεγάλες αλυσίδες.

Και μιας και ήρθε η κουβέντα στο Toyotomi, διαβάζεις κάτι πολύ ωραία σχόλια στο σκρουτζ. Μιλάμε ο κόσμος έχει μαύρα μεσάνυχτα...

1364489464_Annotation2020-04-12092008.jpg.2461de19fb6c0965b34c3b5bf4a09aad.jpg

1632893507_Annotation2020-04-12092739.jpg.0e39c2e4df7a2c885a3e2c7c03835631.jpg

δηλ.εγω με το ARIA 24 να ειμαι ευχαριστημενος που το εχω δει μεχρι 860?

εκανα κατι πειραματα και εβαλα ψυξη αμεσος μετα και μου εδειξε 305w στην συντηρηση 

ειναι να απορεις πως ειναι προγραμματισμενο,

το αλλο κουφο ειναι οτι στην ψυξη οσο κατεβαινει ο ανεμιστηρας μειωνεται η καταναλωση,ενο στην θερμανση το αντιθετο....

Screenshot_2020-03-20-00-32-58.png

Επεξ/σία από Artakos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Artakos είπε

εκανα κατι πειραματα και εβαλα ψυξη αμεσος μετα και μου εδειξε 305w στην συντηρηση 

το αλλο κουφο ειναι οτι στην ψυξη οσο κατεβαινει ο ανεμιστηρας μειωνεται η καταναλωση,ενο στην θερμανση το αντιθετο....

Ναι, να είσαι ευχαριστημένος. Αν και όπως έχουμε ξαναπεί, μεγαλύτερη σημασία έχουν οι kwh και όχι τα kw , εντούτοις έχουμε δει ότι ένα μηχάνημα που δεν έχει την ευελιξία να πέφτει χαμηλά,  είναι πιο πιθανό να πέσει στη λούμπα της υπερκατανάλωσης αν ο κάτοχος δεν προσέξει πως να το χειριστεί. Χώρια που δεν έχει την απόδοση που επιτυγχάνει ένα κλιματιστικό που δουλεύει σε χαμηλά φορτία.

Το Aria βασίζεται σε νεότερη γενιά της midea και έχει λίγο καλύτερη συμπεριφορά από άλλα που έχουμε δει στο παρελθόν ( πχ ακατέβατα 1300W για 24άρι).

Η ψύξη είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση και έχουμε δει ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα , για αυτό θα με δεις ότι όταν κάποιος ζητάει μεγάλο μηχάνημα αποκλειστικά για ψύξη, δεν έχω τύψεις να του προτείνω και inventor.

Και πάλι, ποτέ δεν πρόκειται να δουν καταναλώσεις των καλών κλιματιστικών, όπως πχ το ASYG24KLCA που το καλοκαίρι θα το δω στα 115W σε ευνοικές συνθήκες:

Δημοσ.

ετσι ακουγετε και το ARIA αλλα με περισσοτερη καταναλωση,δηλ δεν ακους σχεδον τπτ.μονο τις στροφες του συμπιεστη 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Με wifi και follow me έως 400 ευρώ . 

https://www.skroutz.gr/s/18330792/Inventor-Premium-PR1VI32-12WF-PR1VO32-12.html
Εχει  follow me γα την θέρμανση.
Έχει ενσωματωμένο wifi . 
Μεγάλη εγγύηση 10 χρόνια σε όλο το μηχάνημα και δεν χρειάζεται να κάνεις ετησιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση.

Καλύτερη τιμή 395 ευρώ :  https://www.bestprice.gr/item/2155608497/inventor-premium-pr1vi32-12wfpr1vo32-12.html

Άλλη επιλογή:
https://www.skroutz.gr/s/14682200/Midea-Prime-2018-MA2-12NXD0.html
Εχει  follow me γα την θέρμανση.
Παίρνει wifi έξτρα (κόστος + 30 ευρώ) 
Ίδιο σε καταναλώσεις με το Inventor .
Eγγύηση μικρή: 3 χρόνια σε όλο το μηχάνημα . Επέκταση +7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον κάνεις υποχρεωτικά ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά
Καλύτερη τιμή 349 ευρώ https://www.bestprice.gr/item/2155328554/midea-prime-ma2-12nxd0-ima-12n8d0-o.html
Μαζί με το wifi θα σου πάει σύνολο στα 379 ευρώ . 

Το πρώτο θα έπαιρνα . 

επειδη δεν βρισκομαι και πολλες ωρες στο σπιτι ελεγα μηπως ρηξω λιγο το μπατζετ. αυτο εδω εκτος απο καλες κριτικες εχει 10 ετη εγγυηση και τεχνολογια ifeel που ειναι ιδια με follow me https://klimamall.gr/product/tesla-ta35llml-1232iaw/?skr_prm=WyJlZmZkNWE3Ny1kODM2LTQ3MjMtYjdhNy0wYjhiMDQyMzAyZWQiLDE1ODY2ODY0OTA3NjkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiJlc2YtZSJ9XQ και γλυτωνω και 100 ευρω. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, gregorypap είπε

επειδη δεν βρισκομαι και πολλες ωρες στο σπιτι ελεγα μηπως ρηξω λιγο το μπατζετ. αυτο εδω εκτος απο καλες κριτικες εχει 10 ετη εγγυηση και τεχνολογια ifeel που ειναι ιδια με follow me https://klimamall.gr/product/tesla-ta35llml-1232iaw/?skr_prm=WyJlZmZkNWE3Ny1kODM2LTQ3MjMtYjdhNy0wYjhiMDQyMzAyZWQiLDE1ODY2ODY0OTA3NjkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiJlc2YtZSJ9XQ και γλυτωνω και 100 ευρω. 

Δεν βλάπω κάτι κακό. Οπότε γιατί όχι;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Artakos είπε

Ακριβώς ίδια συμπεριφορά έχει και εμένα το Gree...Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι soul brothers...Ακριβώς τα ίδια σε θέρμανση και σε ψύξη....Ευτυχώς βρήκα το κόλπο και κατέβασα την κατανάλωση στην θέρμανση στο μισό...

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν βλάπω κάτι κακό. Οπότε γιατί όχι;

ρωτησα 2 3 γνωστους μου για κοστος εγκαταστασης και μου ειπαν απο 70-90 ευρω μου φανηκαν πολλα τοσο πηγαινει?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gregorypap είπε

ρωτησα 2 3 γνωστους μου για κοστος εγκαταστασης και μου ειπαν απο 70-90 ευρω μου φανηκαν πολλα τοσο πηγαινει?

Όποιον κ να φέρεις, προσοχή να τον αναγκάσεις να τηρήσει κατά γράμμα τις οδηγίες του κατασκευαστή (αποστάσεις, κενό, μήκη κτλ).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τώρα που είναι όλα κλειστά τι θα μετράμε;

Α ναι το βρήκα!

Standby consumption 😎

image.png.7f00d48edffc8a1f706f501f3eaf6cbb.png

Βρήκαμε ευκαιρία να καθαρίσουμε και τις εξωτερικές μονάδες.

Λαμπίκο έγινε το φουτζίτσου !

Spoiler

IMG-20200412-114825.jpg

κοιτάξτε πόσο λεπτό και πυκνό είναι το στοιχείο για απόδοση και σμίκρυνση. Πως να μην πιάνει πάγο μετά;
IMG-20200412-114829.jpg

Η (πλαστικιά) φτερωτή, είναι λες και την σχεδίασε ο Αλφρεντ για τον Μπάτμαν!
IMG-20200412-114843.jpg

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, argitt είπε

Ακριβώς ίδια συμπεριφορά έχει και εμένα το Gree...Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι soul brothers...Ακριβώς τα ίδια σε θέρμανση και σε ψύξη....Ευτυχώς βρήκα το κόλπο και κατέβασα την κατανάλωση στην θέρμανση στο μισό...

Και εγω προσπαθησα μεσω του hotel menu

Που το καταβαζεις απο την inventor να ανοιξω καποιες ρυθμισεις,αλλα οι οδηγιες που εχει ειναι για αλλο πληκτρολογιο, μετα απο πειραματισμούς βρηκα μονο πως μπορω να το κλειδωσω και να μην δέχεται αλλη εντολη απο το πληκτρολογιο, μετα ομως δεν μπορουσα να το βγαλω,  εριξα κατι καντηλια και σημείωσα τα μπιπ και την διάρκειά τους και τελικα το βρηκα,

Δοκιμασα να κλειδωσω και τα 2 inventor και οντος και τα 2 κλειδωνε η μοναδα 

21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και τώρα που είναι όλα κλειστά τι θα μετράμε;

Α ναι το βρήκα!

Standby consumption 😎

image.png.7f00d48edffc8a1f706f501f3eaf6cbb.png

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG-20200412-114825.jpg

κοιτάξτε πόσο λεπτό και πυκνό είναι το στοιχείο για απόδοση και σμίκρυνση. Πως να μην πιάνει πάγο μετά;
IMG-20200412-114829.jpg

IMG-20200412-114843.jpg

Τουλαχιστον στα midea και τα φασον τους το standby το πέτυχαν😅😅😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, gregorypap είπε

Για μια σωστή εγκατάσταση προσεγμένη και by the book όπως ορίζει ο κατασκευαστής (χρήση αντλίας κενού, ελάχιστα μήκη σωληνώσεων, αποστάσεις κτλ) από 70 ευρώ χωρίς να υπολογίζουμε έξτρα μήκος σωληνώσεων αν χρειάζεται . Συνήθως στα 70-90 ευρώ περιλαμβάνεται το κόστος σωληνώσεων έως 2 m περίπου . 

Φυσιολογικές προσφορές πήρες . 

4 ώρες πριν, liakjim είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG-20200412-114825.jpg

IMG-20200412-114829.jpg

IMG-20200412-114843.jpg

Εκτός εγγύησης για παρέμβαση απο μή αδειούχο και μη πιστοποιημένο wanna be τεχνικό . 🤣 Έφυγε email το post στην FG Europe !  Καλά ρε αθεόφοβε γιατί ξεβίδωσες τη πτερωτή ; 😆 Βγάλε απλά την σίτα απο μπροστά και ψέκασε με το λάστιχο νερό όλη την μονάδα .

Με τί χημικά καθάρισες το στοιχείο ; 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/4/2020 στις 9:57 ΜΜ, liakjim είπε

Άραγε τα FTXC να κάνουν το ίδιο; Λογικά ναι.

Αν δεν κάνω λάθος έχει ο @CorumD .

ΥΓ Ούτε στο δικό μου email που έστειλα υπήρξε συνέχεια πέρα από το ότι θα έστελναν το video στη μαμά εταιρεία.

Καλησπέρα σε όλους, λόγο φόρτου εργασίας(μεταφέραμε όλα τα μαθήματα online λόγω κορδονιού) απέχω εδώ και καιρό από το forum.

Επειδή βλέπω διάφορες αναφορές σε on/off των DAIKIN ATXC/FTXC, θα σας πω τις εμπειρίες μου. 

1. Πριν μερικούς μήνες, μάλλον τον Σεπτέμβριο, πήγα στην ταράτσα και παρατήρησα ένα αυξημένο συντονισμό στο compressor του DAIKIN. Σε μένα, ήρθαν από την επίσημη αντιπροσωπεία και το ελέγξαν, αν και ήταν μηχάνημα του ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΥ(σειρά ΑΤΧC). Οπότε πιστεύω ότι στην Αθηνά, όλες τις περιπτώσεις τις χειρίζεται η DAIKIN Ελλάς. Δεν ξέρω τι γίνεται εκτός. Το πρόβλημα λύθηκε εύκολα, ήταν κάποια βίδα που ήθελε στρίψιμο.

2. Παρατηρώ ότι χρήστες παραπονιούνται για πολλά on-off αλλά στα δικά μου ΑΤΧC 25b/35b δεν το έχω παρατηρήσει. Βέβαια, δεν έχω μπει στο κόσμο της παρακολούθησης με tp-link 110 και pc. Το καλοκαίρι που θα έχω χρόνο, ελπίζω να τα κοιτάξω με μετρήσεις. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα μηχανήματα. Με τον μετρητή UBIT στην πρίζα, βλέπω τις κλασσικές καταναλώσεις μεταξύ 170-250w που δεν φαίνεται να αλλάζουν. Παρατηρώ βέβαια και να πέφτει στα 5w(οπότε κλείνει ο συμπιεστής) αλλά δεν έχω παρατηρήσει πολλά κλεισίματα. Σιγουρα καμια σχεση με τους πινακες του dimostr. Πάντα με το μετρητή πρίζας και χωρίς να έχω βάλει pc και tp-link smart plugs. Επίσης, η θερμοκρασία δωματίου είναι καλή, και τα κλιματιστικά φαίνεται να μην έχουν απόκλιση από την θερμοκρασία που βάζω στο control. Η θερμική άνεση στα δωμάτια είναι πολυ καλή και βλέπω μεγάλη βελτίωση απο τα SHARP inverter 20ετιας που υπήρχαν πριν. Γενικά, και κλείνοντας 9 μήνες με τα μηχανήματα, μπορώ να πω θα τα πρότεινα με κλειστά τα ματιά. Σε μένα λειτουργούν άριστα!

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CorumD είπε

Καλησπέρα σε όλους, λόγο φόρτου εργασίας(μεταφέραμε όλα τα μαθήματα online λόγω κορδονιού) απέχω εδώ και καιρό από το forum.

Επειδή βλέπω διάφορες αναφορές σε on/off των DAIKIN ATXC/FTXC, θα σας πω τις εμπειρίες μου. 

1. Πριν μερικούς μήνες, μάλλον τον Σεπτέμβριο, πήγα στην ταράτσα και παρατήρησα ένα αυξημένο συντονισμό στο compressor του DAIKIN. Σε μένα, ήρθαν από την επίσημη αντιπροσωπεία και το ελέγξαν, αν και ήταν μηχάνημα του ΚΟΤΣΟΒΟΛΟΥ(σειρά ΑΤΧC). Οπότε πιστεύω ότι στην Αθηνά, όλες τις περιπτώσεις τις χειρίζεται η DAIKIN Ελλάς. Δεν ξέρω τι γίνεται εκτός. Το πρόβλημα λύθηκε εύκολα, ήταν κάποια βίδα που ήθελε στρίψιμο.

2. Παρατηρώ ότι χρήστες παραπονιούνται για πολλά on-off αλλά στα δικά μου ΑΤΧC 25b/35b δεν το έχω παρατηρήσει. Βέβαια, δεν έχω μπει στο κόσμο της παρακολούθησης με top-link και pc. Το καλοκαίρι που θα έχω χρόνο, ελπίζω να τα κοιτάξω με μετρήσεις. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα μηχανήματα. Με τον μετρητή UBIT στην πρίζα, βλέπω τις κλασσικές καταναλώσεις μεταξύ 170-250w που δεν φαίνεται να αλλάζουν. Παρατηρώ βέβαια και να πέφτει στα 5w(οπότε κλείνει ο συμπιεστής) αλλά δεν έχω παρατηρήσει πολλά κλεισίματα. Σιγουρα καμια σχεση με τους πινακες του dimostr. Πάντα με το μετρητή πρίζας και χωρίς να έχω βάλει pc και top-link smart plugs. Επίσης, η θερμοκρασία δωματίου είναι καλή, και τα κλιματιστικά φαίνεται να μην έχουν απόκλιση από την θερμοκρασία που βάζω στο control. Η θερμική άνεση στα δωμάτια είναι πολυ καλή και βλέπω μεγάλη βελτίωση απο τα iNVENTER SHARP 20ετιας που υπήρχαν πριν. Γενικά, και κλείνοντας 9 μήνες με τα μηχανήματα, μπορώ να πω θα τα πρότεινα με κλειστά τα ματιά. Σε μένα λειτουργούν άριστα!

Κωλοκορδονο; 🤪

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...