Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Δε θα πάθει τίποτα .

Πώς είσαι τόσο σίγουρος; Αν κλείνει / ανοίγει με αυτόν τον ρυθμο έτσι, θα ξεκινάει ο συμπιεστής 150++ φορές την ημέρα, σε μια βδομάδα θα είναι πάνω από 1000 φορες!! Τρέλα νούμερα..  Τόσα άρθρα που αναλύουν τις συνέπειες στην διάρκεια ζωής του συμπιεστή το short cycling ,ισχύει για "άλλα" κλιματιστικά? 

Δεν ξέρω πραγματικά αν είχα ένα τέτοιο κλιματιστικό ,με τέτοια χαζή συμπεριφορά (και με μικρή εγγύηση όπως το Daikin), πώς και τι θα έκανα..(αν θα το έκλεινα η θα το άφηνα να δουλεύει μήπως και βγάλει κανένα πρόβλημα μέσα στην εγγύηση). Πιο πιθανόν όμως,όταν ξεκινούσε τα χαζα θα το έκλεινα,δεν θα έπαιρνα το ρίσκο του @dimostr

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 2
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Πώς είσαι τόσο σίγουρος; Αν κλείνει / ανοίγει με αυτόν τον ρυθμο έτσι, θα ξεκινάει ο συμπιεστής 150++ φορές την ημέρα, σε μια βδομάδα θα είναι πάνω από 1000 φορες!! Τρέλα νούμερα..  Τόσα άρθρα που αναλύουν τις συνέπειες στην διάρκεια ζωής του συμπιεστή το short cycling ,ισχύει για "άλλα" κλιματιστικά? 

Δεν ξέρω πραγματικά αν είχα ένα τέτοιο κλιματιστικό ,με τέτοια χαζή συμπεριφορά (και με μικρή εγγύηση όπως το Daikin), πώς και τι θα έκανα..(αν θα το έκλεινα η θα το άφηνα να δουλεύει μήπως και βγάλει κανένα πρόβλημα μέσα στην εγγύηση).

Γύρω στα 450 κάνει στο 24 ωρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Γύρω στα 450 κάνει στο 24 ωρο

Σόκ! Ρεζιλικια για την Daikin 

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Σόκ!

Ανά τρίλεπτο περίπου , σκέψου αν δεν υπήρχαν οι μετρητές ίσως και να μην το καταλαβαίναμε ποτέ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ανά τρίλεπτο περίπου , σκέψου αν δεν υπήρχαν οι μετρητές ίσως και να μην το καταλαβαίναμε ποτέ 

Τρία λεπτά ειναι ο χρόνος ασφάλειας για να ξανανοίξει ο συμπιεστής (χωρίς αυτήν την ασφάλεια δεν θα συζητούσαμε για το αν φθείρεται ο συμπιεστής...,ετοιμάζεις απλά ένα ωραίο σημείο να τον βλέπεις σαν έκθεμα μουσείου)

Αν το κάνει ανά τρία λεπτά (χρόνος ασφάλειας) ,100% (για μενα) είναι προβληματικό το μηχάνημα.. η έχει πρόβλημα η παρτίδα (αφού και του @liakjim μάλλον το κάνει) ,η κάτι σχεδιαστικα είναι λάθος..

Ξαναστειλε email η τηλ..και πες ότι εφόσον είναι φυσιολογική συμπεριφορά κλιματιστικου δεν θα τους πειράξει να ανεβάσεις ένα video στο YouTube περιγράφοντας την παραπάνω συμπεριφοράς με τα στοιχεία που έχεις...

Και εννοείται ότι τα υπόλοιπα κλιματιστικα που έχεις δεν το κάνουν.. (και γράψε και μάρκες μοντέλα)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Τρία λεπτά ειναι ο χρόνος ασφάλειας για να ξανανοίξει ο συμπιεστής (χωρίς αυτήν την ασφάλεια δεν θα συζητούσαμε για το αν φθείρεται ο συμπιεστής...,ετοιμάζεις απλά ένα ωραίο σημείο να τον βλέπεις σαν έκθεμα μουσείου)

Αν το κάνει ανά τρία λεπτά (χρόνος ασφάλειας) ,100% (για μενα) είναι προβληματικό το μηχάνημα.. η έχει πρόβλημα η παρτίδα (αφού και του @liakjim μάλλον το κάνει) ,η κάτι σχεδιαστικα είναι λάθος..

Ξαναστειλε email η τηλ..και πες ότι εφόσον είναι φυσιολογική συμπεριφορά κλιματιστικου δεν θα τους πειράξει να ανεβάσεις ένα video στο YouTube περιγράφοντας την παραπάνω συμπεριφοράς με τα στοιχεία που έχεις...

Και εννοείται ότι τα υπόλοιπα κλιματιστικα που έχεις δεν το κάνουν.. (και γράψε και μάρκες μοντέλα)

27 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Μετά την επικοινωνία με την daikin έστειλαν τεχνικό ο οποίος εινα8 από εξωτερική εταιρεία επισκευών μιας και τα μηχανήματα που είναι με κωδικό atxc και όχι ftxc τα αναλαμβάνει εξωτερική ε5αιρεια κα8 όχι η ίδια η  daikin και η ετυμηγορία ήταν ότι το μηχάνημα δεν έχει πρόβλημα και ότι ο συμπιεστης εκκινεί ομαλά άρα δεν έχει θέμα , μάλιστα επειδή στο δωμάτιο που είναι το κλιματιστικ9 είναι και ο υπολογιστής και ήταν ανοιχτός και έβλεπε πως λειτουργούσε στα σχεδιαγράμματα είπε χαρακτηριστικά ότι θα υπήρχε πρόβλημα εάν μετά το σβήσιμο άναβε και πηγαίνει στα 1200 watt και μετά έκοβε τότε θα είχε πρόβλημα , βεβαια έβγαλε φωτό την εικόνα του υπολογιστή με την εφαρμογή και το σχεδιάγραμμα 

εγω έστειλα ξανά mail στην daikin αλλά δεν απάντησε κανεις 

Δημοσ.

Άραγε τα FTXC να κάνουν το ίδιο; Λογικά ναι.

Αν δεν κάνω λάθος έχει ο @CorumD .

ΥΓ Ούτε στο δικό μου email που έστειλα υπήρξε συνέχεια πέρα από το ότι θα έστελναν το video στη μαμά εταιρεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν δεν κάνω λάθος έχει ο @CorumD .ΥΓ Ούτε στο δικό μου email που έστειλα υπήρξε συνέχεια πέρα από το ότι θα έστελναν το video στη μαμά εταιρεία.

57 λεπτά πριν, dimostr είπε

Μετά την επικοινωνία με την daikin έστειλαν τεχνικό ο οποίος εινα8 από εξωτερική εταιρεία επισκευών μιας και τα μηχανήματα που είναι με κωδικό atxc και όχι ftxc τα αναλαμβάνει εξωτερική ε5αιρεια κα8 όχι η ίδια η  daikin και η ετυμηγορία ήταν ότι το μηχάνημα δεν έχει πρόβλημα και ότι ο συμπιεστης εκκινεί ομαλά άρα δεν έχει θέμα , μάλιστα επειδή στο δωμάτιο που είναι το κλιματιστικ9 είναι και ο υπολογιστής και ήταν ανοιχτός και έβλεπε πως λειτουργούσε στα σχεδιαγράμματα είπε χαρακτηριστικά ότι θα υπήρχε πρόβλημα εάν μετά το σβήσιμο άναβε και πηγαίνει στα 1200 watt και μετά έκοβε τότε θα είχε πρόβλημα , βεβαια έβγαλε φωτό την εικόνα του υπολογιστή με την εφαρμογή και το σχεδιάγραμμα 

εγω έστειλα ξανά mail στην daikin αλλά δεν απάντησε κανεις 

Δυστυχώς αν δεν τους πρηξεις,δεν θα έχεις κανένα αποτέλεσμα...όπως και καμία απάντηση.. 

Άντε να πούμε ότι δεν χαλάει ο συμπιεστής, και δεν προκαλεί καμία φθορά στο κλιματιστικό..

έστω ανοίγει 200 φορές (λιγότερο από όσο λέει ο @dimostr ) το 24h ,200* 3 λεπτά χρόνος ασφαλειας = 600 λεπτά  λειτουργίας το 24ωρο..

Άρα δουλεύει 10 ώρες συνολικά χωρίς λόγο ..

10 ώρες * 200watt = 2000watt  το 24h χωρίς να χρειάζεται καμία θέρμανση ο χώρος...

Γιατί; Πώς πήρε καρτελακι το μηχάνημα; Ποιος θα πληρώσει 2kw αέρα ρεύμα την ημέρα χωρίς λόγο; Εκεί στο pdesignh του μηχανήματος τι νούμερο λέει; Οικολόγοι της Daikin

Υ.Γ. το Daikin 12000btu on/off του 1996 που είχα για 2-3 χειμώνες τέτοια χαζά δεν έκανε..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
Στις 7/4/2020 στις 4:26 ΠΜ, liakjim είπε

Απλά έχεις TCL (Morris) και όχι κάποιο κομπρεσέρ Inventor/Toyotomi.

Έχω 24αρι inventor κρεμασμένο στον τοίχο και δεν ακούγεται τπτ μέσα.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Δυστυχώς αν δεν τους πρηξεις,δεν θα έχεις κανένα αποτέλεσμα...όπως και καμία απάντηση.. 

Άντε να πούμε ότι δεν χαλάει ο συμπιεστής, και δεν προκαλεί καμία φθορά στο κλιματιστικό..

έστω ανοίγει 200 φορές (λιγότερο από όσο λέει ο @dimostr ) το 24h ,200* 3 λεπτά χρόνος ασφαλειας = 600 λεπτά  λειτουργίας το 24ωρο..

Άρα δουλεύει 10 ώρες συνολικά χωρίς λόγο ..

10 ώρες * 200watt = 2000watt  το 24h χωρίς να χρειάζεται καμία θέρμανση ο χώρος...

Γιατί; Πώς πήρε καρτελακι το μηχάνημα; Ποιος θα πληρώσει 2kw αέρα ρεύμα την ημέρα χωρίς λόγο; Εκεί στο pdesignh του μηχανήματος τι νούμερο λέει; Οικολόγοι της Daikin

Υ.Γ. το Daikin 12000btu on/off του 1996 που είχα για 2-3 χειμώνες τέτοια χαζά δεν έκανε..

Όπως τα λες είναι.

Τα ταμπελάκια βασίζονται σε τεστς τα οποία όπως έχουμε δει είναι εργαστηριακά ελεγχόμενα. Δεν συμβαίνουν αυτά εκεί...

Ευτυχώς στον δικό μου χώρο εμφανίζεται σπάνια το φαινόμενο. Και πάλι. Είναι εκπληκτικά ενοχλητικό να ξέρεις ότι το μηχάνημα θα εκκινεί ακόμα και με 3C πάνω από τη ρύθμιση...

Μάλλον θα πρέπει να κάνω το video δημόσιο.

11 λεπτά πριν, pannarab είπε

Έχω 24αρι inventor κρεμασμένο στον τοίχο και δεν ακούγεται τπτ μέσα.

Μοντέλο;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Δεν ξέρω πραγματικά αν είχα ένα τέτοιο κλιματιστικό ,με τέτοια χαζή συμπεριφορά (και με μικρή εγγύηση όπως το Daikin), πώς και τι θα έκανα..(αν θα το έκλεινα η θα το άφηνα να δουλεύει μήπως και βγάλει κανένα πρόβλημα μέσα στην εγγύηση). Πιο πιθανόν όμως,όταν ξεκινούσε τα χαζα θα το έκλεινα,δεν θα έπαιρνα το ρίσκο του @dimostr

Δεν γνώριζα το ρυθμό των on-off που έγγραψε παρακάτω ο dimostr και έπαθα ΣΟΚ . Απάντησα γενικά . Οι συμπιεστές είναι σχεδιασμένοι για on-off καταστάσεις  ακόμα και στα inverter μηχανήματα .Είναι φυσιολογικό να υπάρξουν on-off καταστάσεις σε inverter μηχανήματα αλλά  450 on-off το 24ωρο δεν το θεωρώ φυσιολογικό . Ο τεχνικός της Daikin του έδωσε μία απάντηση για την οποία δεν μπορώ να κρίνω αν στέκει ή όχι όσον αφορά την μακροζωία του συμπιεστή . Τεχνικός είναι υποτίθεται ξέρει καλύτερα αλλά δε θα έμενα μόνο στην γνώμη του τεχνικού . Θα ζητούσα επίσημη απάντηση σε email απο την ίδια την Daikin . 

@dimostr Ακόμα δεν σου έχει απαντήσει η Daikin στο email; Πρήξε Daikin να σου δώσει μια επίσημη απάντηση σε email.Αμα μάθαινες απο την Daikin τα rules για on και off του μηχανήματος (θερμοκρασιακά, προστασία συμπιεστή κτλ) και παρακολουθώντας την θερμοκρασία  στην επιστροφή του μηχανήματος με ένα αξιόπιστο θερμόμετρο παράλληλα με τα on-off ίσως είχαμε καλύτερη εικόνα του τί συμβαίνει . 

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν δεν κάνω λάθος έχει ο @CorumD .

ΥΓ Ούτε στο δικό μου email που έστειλα υπήρξε συνέχεια πέρα από το ότι θα έστελναν το video στη μαμά εταιρεία.

Στείλε πάλι email και ρώτα τους αν υπάρχει απάντηση απο την Μαμά Daikin. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Daikin . 

@dimostr Ακόμα δεν σου έχει απαντήσει η Daikin στο email; Πρήξε Daikin να σου δώσει μια επίσημη απάντηση σε email.Αμα μάθαινες απο την Daikin τα rules για on και off του μηχανήματος (θερμοκρασιακά, προστασία συμπιεστή κτλ) και παρακολουθώντας την θερμοκρασία  στην επιστροφή του μηχανήματος με ένα αξιόπιστο θερμόμετρο παράλληλα με τα on-off ίσως είχαμε καλύτερη εικόνα του τί συμβαίνει

Μου απάντησε στο πρώτο mail ο τεχνικός από την daikin λέγοντας μου ότι δεν υπάρχει θέμα και ότι το κλιματιστικό δουλεύει μια χαρά , μετά από όχληση δική μου και αφού ξανά έστειλα mail με τα σχεδιαγράμματα μου έστειλαν τεχνικό από εξωτερική εταιρεία που έχει και αντιπρόσωπο εδώ στη λαμια να κάνει αυτοψία , ήρθε και κε ανοιχτό υπολογιστή να βλέπει την λειτουργία πως καταγράφει κατέληξε και αυτός στομσυμπερασμα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και μάλιστα διευκρίνησε ότι βλέποντας και το σχεδιάγραμμα αφού ο συμπιεστης σβήνει και εκκινεί και ανεβάζει watt μέχρι τα 200 - 220 και μετά σβήνει δείχνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα λέγοντας ότι θα υπήρχε θέμα θερμικής ασφαλείας εάν μετά από συνεχόμενες εκκινήσεις έφτανε απο το 0 στα 1200 και έκανε έτσι τον κύκλο .

Μάλιστα είπε και ότι η εγκατάσταση πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές που θέτει η daikin σε σχέση με αποστάσεις σωλήνων και εγκατάστασης της μονάδας και άρα ούτε από κει συντρέχει λόγος ανησυχίας  για θέματα εγγύησης 

τ8 να πω ο χρόνος θα δείξει , παντως ο τεχνικός ήταν πολυ  ένθερμος υποστηρικτής του συγκεκριμένου μοντέλου κα8 επισήμανε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αρκετά δυνατό κα8 ότι θα έπρεπε να προορίζεται για μεγαλύτερους χώρους 

βεβαια όταν του είπα γιατί τα αλλά δυο κλιματιστικα πο6 έχω δεν έχουν την ίδια συμπεριφορά η απάντηση του ήταν ότι απλά είναι θέμα προγραμματισμού 

33 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

σε inverter μηχανήματα αλλά  450 on-off το 24ωρο δεν το θεωρώ φυσιολογικό

Αυτό το κάνει σε συνθήκες ήπιες με ζήτηση 21 βαθμούς όπου δεν μπορεί να μείνει ανοιχτό γιατί σε μένα κα5ω από 205 watt δεν κάθεται απλά σβήνει , όταν το βάζεις 22 κα8 πάνω σταθεροποιείται αρκε8 να κάνει κρύο έξω 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, dimostr είπε

είναι θέμα προγραμματισμού

Πάντως αν ήμουν η Daikin κ μου ερχόσουν και μου έλεγες ότι προγραμματισες το κλιματιστικό να παίρνει μπροστά με 3 βαθμούς πάνω από το target , θα έψαχνες για δουλειά την επόμενη ημέρα...

Εντελώς ακατανόητο.

Το αν μακροπρόθεσμα παθαίνει ζημιά είναι για μένα το λιγότερο ( αν και σημαντικό). Πιο πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τί εξυπηρετεί αυτή η επιλογή , εφόσον βέβαια τα μηχανήματα είναι φυσιολογικά.

Θα στείλω νέο email.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση:
Κάτι "τσαφιές" σαν έντονες εκτονώσεις που ακούγονται περιοδικά (κάθε 10 λεπτά χονδρικά)  από το κλιματιστικό μου (pitsos ακα midea) τι μπορεί να είναι? 
Η προφανής απάντηση είναι κάτι με το φρέον αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι....
(εν τω μεταξύ το έχω παρατηρήσει μόνο στο low του ανεμιστήρα αυτό)

Επεξ/σία από dimitris_st13
Δημοσ.

Μια βοήθεια παρακαλώ για αγορά κλιμαστικού 24αρι. Οι κατά τη γνώμη μου τοπ μάρκες είναι οι Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Toshiba και λίγο πιο κάτω η Hitachi και πιθανώς η Panasonic αλλά δυστυχώς για να αποκτήσεις ένα μηχάνημα με R32 ψυκτικό απο αυτές τις εταιρείες οι τιμές ξεκινούν απο 950€ και πάνω (με εξαίρεση κάποια daikin που αν χαλασει εκτος εγγυησης πρεπει να πουλησεις το νεφρο σου για να το φτιαξουν). Η χρήση του κλιματιστικού θα είναι κυρίως για ψύξη και για θέρμανση περιστασιακά. Το σπίτι μου είναι του 2008, 1ος όροφος στην αθήνα με ικανοποιητική μόνωση. Το κλιματιστικό στο οποίο έχω καταλήξει είναι αυτό: https://www.leroymerlin.gr/gr/klimatismos/klimatistika-air-condition/toihou/klimatistiko-inverter-hisense-noble-24000-btuh-10-hronia-egguisi-ston-sumpiesti-80703567/  

για τους εξής λόγους:

1) έχει 600€ με δυνατοτητα 36 ατοκων που στη φάση που βρισκομαι βοηθανε αρκετα.

2) είναι μία σχετικά επώνυμη εταιρεία από τις δευτεροτρίτες εννοώ

3) έχει μία σχετικά καλή εγγύηση σε διαρκεια (10χρονια μοτερ, 5 χρονια υπολοιπα μερη) αλλά σε ορους δεν τι βρηκα και πολυ της προκοπης για να ειμαι ειλικρινής. 

Οι ερωτήσεις που έχω είναι:

1) Το έχει κανείς για να μου πει άποψη μιας και δεν βρίσκω πουθενα κριτικές, επίσης αν έχετε γενικα άποψη από hisense κλιματιστικα (ποιοτητα, after sales και ότι μπορει να φανεί χρήσιμο. Γενικα πειτε τη γνωμη σας για αυτο το μηχάνημα το εχετε ή οχι.

2) Σε αυτά τα λεφτά έχω δει μάρκες όπως οι (cvmore, tcl, tesla, sendo, fluo κλπ) έχετε κάποια πρόταση μέχρι τα 700€ που να κάνει τη διαφορά και να αξίζει τόσο ώστε να ΄χασω τις άτοκες δόσεις;

3) Υπάρχει κατά τη γνώμη σας κάποιο μηχάνημα μεχρι τα 800€ που θα έχει χαοτικές διαφορές με το hisense και θα είναι κοντά σε ποιότητα και απόδοση με τα fujitsu και mitsubishi (Που είναι και τα μηχανηματα που θα διαλεγα αν δεν έβαζα capital control στον εαυτό μου)?

4) Έχω διαβάσει σχετικά με προβλήματα σε 24αρια που δεν ανήκουν στις premium μαρκες (Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Toshiba, Hitachi κλπ). Τι παιζει με αυτό και για πόσο σοβαρά προβήματα μιλάμε;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...