Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Έψαξα όλα τα 24άρια ενδελεχώς. Διάβασα για τοποθέτηση σε τοίχους κλπ και όντως αν και δεν είναι κανόνας, δεν είναι καλή ιδέα. Οπότε με βλέπω αντί για 24άρι να πηγαίνω σε 18άρι αλλά κοιτάω για το full package: Μήκος εσωτερικής κάτω από 104cm, wifi ιονιστή φίλτρα και να μοιράζει τράπουλα αν γίνεται. Περιοχή Ξάνθη άρα όπως μου είπατε κοιτάω για υψηλό SCOP.

Οι επιλογές σε 18άρι:

Inventor Premium ή Nemesis Pro

Toyotomi Kuro TKN/TKG - Γιατί έχουν τόσο μεγάλη εξωτερική αυτοί;;;

Όλα τα υπόλοιπα Daikin, Mitsubishi, Toshiba Shorai, Fujitsu ναι μεν μπαίνουν στην σύγκριση αλλά κάτι τους λείπει. πχ wifi ή ιονιστής (πχ Daikin Comfora FTXP60L/RXP60L) . Εκτός αν πάμε πάλι στα 1500.

Με βλέπω πάλι σε Inventor Premium 18άρι

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, annonnaki είπε

με βλέπω αντί για 24άρι να πηγαίνω σε 18άρι

Γιατί πιστεύεις ότι ένα 18άρι στον τοίχο δεν θα κάνει θόρυβο; (όχι όλα, πχ ένα shorai, ένα Mitsu κλτ , δεν θα κάνουν).

Σκοπός είναι να ζεσταθείς.

Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις τί θες να να κάνεις με το κλιματιστικό. Δλδ 100% επάρκεια ή μερική.

Μετά να προσδιοριστούν οι θερμικές απαιτήσεις.

Μετά πόσα μηχανήματα θα μπουν και πόσα btus το καθένα.

Μετά αγοράζεις , έχοντας καλύψει τα Btus , και μετά επιμέρους χαρακτηριστικά.

Αν μπει 18/24άρι σε τοίχο, βάζοντας αυτά που λέει ο εκάστοτε κατασκευαστής (κενό, μήκος σωλήνων, αποστάσεις κτλ), θα μειωθεί ο θόρυβος.

Εκτιμώ ότι τα έχεις λίγο μπερδέψει. Μήπως να το πάρουμε από την αρχή; Γιατί δεν μας βάζεις και ένα σχεδιάγραμμα με την κάτοψη των χώρων;

Ίσως και καμιά φωτογραφία από εκεί που θες να το βάλεις.

Τρέξε λίγο και το παρακάτω, είτε για όλο το σπίτι, είτε για τον χώρο που θες να καλύψεις ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

Ένα 2άρι είναι απλή περίπτωση πάντως. Αλίμονο.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Σε άλλους μπορεί να συμβεί το αντίθετο . Παίζουν πολλά ρόλο . 

Ότι παίζουν πολλά είναι σίγουρο

Αλλά δεν είναι και δεδομένο ότι θα κάνει και θόρυβο

Μόνο 3+ μέτρα σωλήνα ήταν κατά την αντιπροσωπεία γιατί στο φυλλάδιο δεν έγραφε κάτι 

Αλλά 24αρι, τοίχο και χωρίς αντικραδασμικα τα δεδομένα ήταν κατά μου άσχετα την εταιρία είναι η γνώμη μου 

Δημοσ.

Έπεισα τα πεθερικά και άφησαν το Ariston prios 50 συνέχεια ανοιχτό στα 45τμ με 21C ρύθμιση.

Δεν φτάσαμε τις καταναλώσεις του Fujitsu που το έχω στους 22C και 60τμ, δείχνοντας για άλλη μια φορά την ανωτερότητα σε COP του τελευταίου, αλλά το σπίτι ισορρόπησε, οι καταναλώσεις έπεσαν , οι καμπύλες ομαλοποιήθηκαν και το σπίτι το νιώθεις πραγματικά ζεστό:

image.png.7b0788964cf92311a0122b587d2358af.png

• Like 5
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, argitt είπε

Αυτή την εφαρμογή που βγάζει το σχεδιάγραμμα μπορούμε να τη βάλουμε σε κινητό android;;

Ναι, υπάρχει app του homeassistant για android το οποίο μάλιστα με το duckdns plugin , συνδέεται από παντού , και με 4G .

Το grafana αφού τρέχει μέσα από το homeassistant , φαίνεται κανονικά :

Screenshot_2020-04-07-14-11-37-465_io.homeassistant.companion.android.jpg.7c615ca373bcbe10981915a1bd185a55.jpgScreenshot_2020-04-07-14-12-42-567_io.homeassistant.companion.android.jpg.1e4aca87ab5834ee87a45e3a072af9e5.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Έπεισα τα πεθερικά και άφησαν το Ariston prios 50 συνέχεια ανοιχτό στα 45τμ με 21C ρύθμιση.

Δεν φτάσαμε τις καταναλώσεις του Fujitsu που το έχω στους 22C και 60τμ, δείχνοντας για άλλη μια φορά την ανωτερότητα σε COP του τελευταίου, αλλά το σπίτι ισορρόπησε, οι καταναλώσεις έπεσαν , οι καμπύλες ομαλοποιήθηκαν και το σπίτι το νιώθεις πραγματικά ζεστό:

Δε κάνει on off όμως που δείχνει ότι το κλιματιστικό την έχει την δυνατότητα αλλά πρέπει να το ψάξει κάποιος λίγο και να μην βιάζεται να βγάζει ‘σύμπερασματα 

σαφως το Fujitsu με ανώτερο scop θα έχει καλύτερη κατανάλωση 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, annonnaki είπε

Καλημέρα σε όλους,

Έψαξα όλα τα 24άρια ενδελεχώς. Διάβασα για τοποθέτηση σε τοίχους κλπ και όντως αν και δεν είναι κανόνας, δεν είναι καλή ιδέα. Οπότε με βλέπω αντί για 24άρι να πηγαίνω σε 18άρι αλλά κοιτάω για το full package: Μήκος εσωτερικής κάτω από 104cm, wifi ιονιστή φίλτρα και να μοιράζει τράπουλα αν γίνεται. Περιοχή Ξάνθη άρα όπως μου είπατε κοιτάω για υψηλό SCOP.

Οι επιλογές σε 18άρι:

Inventor Premium ή Nemesis Pro

Toyotomi Kuro TKN/TKG - Γιατί έχουν τόσο μεγάλη εξωτερική αυτοί;;;

Όλα τα υπόλοιπα Daikin, Mitsubishi, Toshiba Shorai, Fujitsu ναι μεν μπαίνουν στην σύγκριση αλλά κάτι τους λείπει. πχ wifi ή ιονιστής (πχ Daikin Comfora FTXP60L/RXP60L) . Εκτός αν πάμε πάλι στα 1500.

Με βλέπω πάλι σε Inventor Premium 18άρι

Αφού το 18άρι με αυτά που έγγραψες δε σε καλύπτει . Γιατί να κοιτάξεις πάλι 18άρι ; Η πιθανότητα μεταφοράς θορύβου όταν τοποθετηθούν στο τοίχο ισχύει για όλα τα κλιματιστικά (9άρια 12άρια 18άρια 24άρια)  άσχετα με την μάρκα . 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, argitt είπε

Πολύ ωραια...Μήπως μπορεί κάποιος βήμα βήμα να μου πει πως και τι θα εγκαταστήσω;;

Είμαστε εκτός θέματος.

Υπάρχουν άπειροι οδηγοί ακόμα και με video.

Εν ολίγοις, αν δεν έχεις raspberry pi4 ή για να αποφύγεις τις corrupted microsd cards, το πιο βολικό είναι να σηκώσεις ένα hassio σε ένα oracle virtualbox σύστημα. Μετά προσθέτεις τα tplink hs110 ή sonoff . Αυτό αρκεί για να έχεις απλά διαγράμματα. Αν θέλεις τις τρομερές δυνατότητες του grafana, το προσθέτεις από τα official add-ons , μαζί με το infludb ως συλλέκτης δεδομένων. Όπως είπα με το duckdns add-on, έχεις από παντού πρόσβαση. Και εισαι έτοιμος.

Δεν είναι κάτι εύκολο, θέλει κάποιες ωρίτσες μελέτη και δοκιμές, αλλά με τη βοήθεια οδηγών που όπως είπα υπάρχουν πάρα πολλοί, θα δουλέψει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είμαστε εκτός θέματος.

Υπάρχουν άπειροι οδηγοί ακόμα και με video.

Εν ολίγοις, αν δεν έχεις raspberry pi4 ή για να αποφύγεις τις corrupted microsd cards, το πιο βολικό είναι να σηκώσεις ένα hassio σε ένα oracle virtualbox σύστημα. Μετά προσθέτεις τα tplink hs110 ή sonoff . Αυτό αρκεί για να έχεις απλά διαγράμματα. Αν θέλεις τις τρομερές δυνατότητες του grafana, το προσθέτεις από τα official add-ons , μαζί με το infludb ως συλλέκτης δεδομένων. Όπως είπα με το duckdns add-on, έχεις από παντού πρόσβαση. Και εισαι έτοιμος.

Δεν είναι κάτι εύκολο, θέλει κάποιες ωρίτσες μελέτη και δοκιμές, αλλά με τη βοήθεια οδηγών που όπως είπα υπάρχουν πάρα πολλοί, θα δουλέψει.

Άααα τόσο απλό 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimostr είπε

Άααα τόσο απλό 

Όχι, δεν είναι απλό. Τώρα που το έχω κάνει μου φαίνεται κάτι μέτριας δυσκολίας, αλλά για κάποιον που δεν το έχει κάνει ποτέ, όπως ήμουν εγώ, θέλει λίγο διάβασμα.

Ευτυχώς υπάρχουν video με οδηγίες στο YouTube , οπότε στην ουσία είναι μερικά κλικ εδώ και εκεί, αντιγράφοντας τον εκάστοτε οδηγό. Βήμα βήμα. Πρώτα το hassio, μετά τα πριζακια ως sensors, μετά infludb και grafana και προαιρετικά duckdns. Όλα τα add-ons γίνονται εγκατάσταση μέσα από homeassistant με ένα κλικ και λίγες αραδες ρυθμίσεις σε configuration file.

Όταν δουλέψει όμως, τα υπόλοιπα εργαλεία που είχαμε ως τώρα, φαίνονται παιχνιδάκια.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Πόσο κόστισε το καθένα;; Γιατί αν υπάρχει σημαντική διαφορά το Ariston το λες value For money... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...