Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, annonnaki είπε

Καλημέρα σε όλους, μπήκα έγραψα στις 1+ και στις 8 το  πρωί είδα 3 απαντήσεις. Η καραντίνα μας φέρνει πιο κοντά ε;

Δυστυχώς επιλογή άλλου σημείου δεν παίζει. Το μελέτησα πολύ. Το να μπει δεύτερο είναι μια επιλογή αλλά θα πρέπει να μπει στο δωμάτιο του παιδιού και δεν πολύ γουστάρω. Ο χρόνος είναι στο τραπέζι, ο μόνος λόγος που θέλω να το προχωρήσω γρήγορα (αφού περάσει ο χαμός τώρα), είναι για να μπαίνω στην σειρά για πληρωμές στο πρόγραμμα (εξοικονομώ). 

Στις προτάσεις για 24άρια, το premium ήταν από τον χειμώνα (που περίμενα έγκριση) ο βασικός υποψήφιος. Το έβαλε όμως ο κολλητός μου σε διαμέρισμα παρόμοια εγκατάσταση με μένα (μέσα έξω σε τοίχο) και δεν μου άρεσε ο θόρυβος στην εξωτερική. Η εσωτερική κάνει όσο θόρυβο περίμενα για 24άρι. Τώρα σε μένα με μόνωση κλπ ίσως δεν περνάει τόσο ο ήχος από την εξωτερική.

Το  Midea Blanc 2018 είναι υποψήφιο και με καλές προοπτικές. Νομίζω αν έπρεπε να διαλέξω σήμερα εκεί θα πήγαινα. Από την άλλη προβληματίζομαι γιατί στα χαρτιά είναι ολόιδια (ίδιες διαστάσεις, ίδιες λειτουργίες, ίδια SEER-SCOP). Μήπως είναι το ίδιο μηχάνημα με άλλο ταμπελάκι;

Το ψάχνω λίγο παραπάνω γιατί θα ήθελα κάτι "καλό" και ας ήταν να ανέβω 300-400 ευρώ. Το Mitsubishi είναι στο +800 βέβαια.

Σε κάθε περίπτωση με κατατοπίσατε. 

Ευχαριστώ και πάλι.

Τόσο το Midea όσο και το Inventor είναι δύο μετριότατα κλιματιστικά. Προσωπικά δεν θα έβαζα ποτέ κάποιο από τα δύο ούτε θα συνιστούσα.

'Ιδιο με το premium είναι το midea prime. Έτσι και αλλιώς τα inventor είναι φασόν midea.

Είναι όμως αυτά που καλύπτουν τον περιορισμό του πλάτους της εσωτερικής μονάδας.

Μεταξύ των 3, το Inventor είναι σαφώς καλύτερη επιλογή μιας και έχει 10χρόνια εγγύησης.

To blanc θα έλεγα όχι μιας και έχει μικρότερη εξωτερική μονάδα (οπότε ίσως πιο ευπαθής σε παγοποίηση).

Σε κάθε περίπτωση , προσπάθησε να μπει στο πάτωμα η εξωτερική.

Αν είναι αδύνατο, τότε :

1. Υποχρεωτικά να επιμένεις για 3 μέτρα μήκος σωληνώσεων. Ο ψυκτικός θα το κάνει με κουλούρα πίσω από το μηχάνημα.

2. Εκδίωξη του αέρα με αντλία κενού.

3. Αντικραδασμικά στις βάσεις.

Γενικά να αναμένεις θορύβους των πλαστικών από διαστολές/ συστολές και υψηλές καταναλώσεις όσο δουλεύει με ελάχιστες καταναλώσεις που δεν θα πέφτουν κάτω από 900W σε θέρμανση. Για να αποφύγεις έντονα φαινόμενα on-off όπως τα παρακάτω :

1983920910_Annotation2020-03-18214017.jpg.a096c2c27a35d99883322726e19973d2.jpg

συνιστάται η χρήση του follow me και θα λειτουργεί με 900W (μπορεί και παραπάνω) και μετά θα σβήνει όταν πιάσει θερμοκρασία οπότε οι κιλοβατώρες θα είναι ικανοποιητικές.

Κάπως έτσι

002c931f799065d113f4d4b64d39c8a5.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, annonnaki είπε

Καλημέρα σε όλους, μπήκα έγραψα στις 1+ και στις 8 το  πρωί είδα 3 απαντήσεις. Η καραντίνα μας φέρνει πιο κοντά ε;

Δυστυχώς επιλογή άλλου σημείου δεν παίζει. Το μελέτησα πολύ. Το να μπει δεύτερο είναι μια επιλογή αλλά θα πρέπει να μπει στο δωμάτιο του παιδιού και δεν πολύ γουστάρω. Ο χρόνος είναι στο τραπέζι, ο μόνος λόγος που θέλω να το προχωρήσω γρήγορα (αφού περάσει ο χαμός τώρα), είναι για να μπαίνω στην σειρά για πληρωμές στο πρόγραμμα (εξοικονομώ). 

Στις προτάσεις για 24άρια, το premium ήταν από τον χειμώνα (που περίμενα έγκριση) ο βασικός υποψήφιος. Το έβαλε όμως ο κολλητός μου σε διαμέρισμα παρόμοια εγκατάσταση με μένα (μέσα έξω σε τοίχο) και δεν μου άρεσε ο θόρυβος στην εξωτερική. Η εσωτερική κάνει όσο θόρυβο περίμενα για 24άρι. Τώρα σε μένα με μόνωση κλπ ίσως δεν περνάει τόσο ο ήχος από την εξωτερική.

Το  Midea Blanc 2018 είναι υποψήφιο και με καλές προοπτικές. Νομίζω αν έπρεπε να διαλέξω σήμερα εκεί θα πήγαινα. Από την άλλη προβληματίζομαι γιατί στα χαρτιά είναι ολόιδια (ίδιες διαστάσεις, ίδιες λειτουργίες, ίδια SEER-SCOP). Μήπως είναι το ίδιο μηχάνημα με άλλο ταμπελάκι;

Το ψάχνω λίγο παραπάνω γιατί θα ήθελα κάτι "καλό" και ας ήταν να ανέβω 300-400 ευρώ. Το Mitsubishi είναι στο +800 βέβαια.

Ευχαριστώ και πάλι.

Μεταφορά θορύβου απο την έξω μονάδα στο μέσα χώρο μπορεί να έχεις με οποιαδήποτε μονάδα όταν επιλέγεις να την αναρτήσεις στο τοίχο . Πόσο μάλλον με μεγάλες εξωτερικές μονάδες . 
Δε συνιστάται η τοποθέτηση στο τοίχο. Οι μονάδες πρέπει να τοποθετούνται στο δάπεδο για να αποφεύγουμε εντελώς αυτά τα προβλήματα .  Επίσης  οι κοντές σωληνώσεις βοηθάνε στην μετάδοση του θορύβου στο μέσα χώρο . Οι εταιρείες ορίζουν ένα ελάχιστο μήκος σωληνώσεων για την αποφυγή θορύβων και για την σωστή λειτουργία της μονάδας . Τουλάχιστον 2 μέτρα και ανάλογα το μοντέλο . Αν για χωροταξικούς λόγους  πρέπει να τοποθετηθεί η μονάδα στο τοίχο να ζητήσεις να σου βάλει ο τεχνικός αντικραδασμικά λάστιχα στις βάσεις. Βοηθάνε ως ένα βαθμό . 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, annonnaki είπε

Ευχαριστώ και πάλι.

Στις καλες εποχες θα εβλεπες 33 απαντησεις.
Στα +400 υπαρχουν και αυτα
https://www.skroutz.gr/s/19368321/Toshiba-Shorai-Premium-B22J2KVRG-E-22J2AVRG-E.html
https://www.skroutz.gr/s/18727449/Toshiba-Shorai-Premium-24J2AVRG-E-B24J2KVRG.html
https://www.alphaclimagr.gr/product/1410559/daikin-ftxm60n-rxm60n9-a-a-klimatistiko-toixoy.html

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, annonnaki είπε

Ευχαριστώ και πάλι.

Αρχικά, θα πρέπει να αλλάξεις φιλοσοφία στον τρόπο χρήσης του A/C, ειδικά όταν είναι η μοναδική πηγή θέρμανσης. Δυστυχώς, για να μπορείς να νιώθεις ζέστη στο σπίτι και να πλησιάζει την αίσθηση του καλοριφέρ θα πρέπει το μηχάνημα να δουλεύει ιδανικά 24/7. Επίσης, το a/c λόγω αρχής λειτουργίας απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο για την διασπορά της θερμότητας άρα το σενάριο το ανοίγω 2-3 ώρες την μέρα να "σπάσει" όπως κάναμε με το καλοριφέρ δεν ισχύει. Αυτό στο λέω γιατί μπορεί και το 18αρι να σε καλύπτει μια χαρά αν το δουλευες αρκετές ώρες την ημέρα. Όπως έγραψαν και οι προηγούμενοι, στα κλιματιστικά >18.000btu δεν προτείνονται λύσεις κινεζοφασον (midea, inventor, toyotomi klp) μιας και έχουμε δει διάφορα προβλήματα. 

Για εμένα σε πρώτη φάση σιγουρεψε με μία μελέτη αν σε καλύπτει ή όχι το 18αρι. Στην τελική, τις πολύ κρύες νύχτες θα το υποβοηθάς με το καλοριφέρ. Την μέγιστη οικονομία θα την δεις αν το έχεις συνεχώς αναμμένο το μηχάνημα για να μπορεί να ισορροπεί στο χώρο και να τον συντηρεί. Εγώ, αν ήμουν στην θέση σου και είχα ένα τόσο καλά μονωμένο σπίτι θα αγόραζα από το πάνω ράφι κλιματιστικό. Έτσι, θα εξασφάλιζα σωστή λειτουργία με την καλύτερη δυνατή οικονομία. 

Με βάση τα παραπάνω για εμένα κοίτα

Α) Toshiba Shorai Premium 18.000/22.000/24.000

Β) Fujitsu ASYG 18.000/24.000 ( μείον η έλλειψη στα καλούδια που ζητάς)

Γ) Daikin Ftxm50n/Ftxm60n ή τα αντίστοιχα ATXM-N

Δ) Κάποια από τα Μιτσου που πρότειναν τα παιδιά.

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Β) Fujitsu ASYG 18.000/24.000 ( μείον η έλλειψη στα καλούδια που ζητάς)

Συμφωνώ σε όλα εκτός από αυτό. Όχι για Ξάνθη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Συμφωνώ σε όλα εκτός από αυτό. Όχι για Ξάνθη.

Αν είναι καλά μονωμένο, θα δουλεύει πιο ξεκούραστα. Και αν στα πολύ κρύα ζοριζεται και κάνει defrost θα έχει το καλοριφέρ. Αυτό το σενάριο πως το βλέπεις  μιας και είσαι χρήστης και ξέρεις την συμπεριφορά του? Το 18αρι με το 24αρι έχουν ίδια εξωτερική? Αν ναι, Μήπως τότε το 18αρι δεν είναι τόσο ευπαθή?

Επεξ/σία από turbakiasss
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Αν είναι καλά μονωμένο, θα δουλεύει πιο ξεκούραστα. Και αν στα πολύ κρύα ζοριζεται και κάνει defrost θα έχει το καλοριφέρ. Αυτό το σενάριο πως το βλέπεις  μιας και είσαι χρήστης και ξέρεις την συμπεριφορά του? Το 18αρι με το 24αρι έχουν ίδια εξωτερική? Αν ναι, Μήπως τότε το 18αρι δεν είναι τόσο ευπαθή?

Το 18αρι είναι ακόμα μικρότερο.

Δεν θα το συνιστούσα για Ξάνθη .

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Επισης θα ελεγα να ξανακοιταξει το 18αρι + 9αρι...

Αυτό είναι το καλύτερο. Ο κάθε χώρος το δικό του μηχάνημα.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

@Rnd1978, τελικά δεν κόβουν πάντα τα φασόν midea για (από ότι υποθέταμε) λάδωμα:

Capture.PNG.a219f70ab2c9fb08fbc8d9587cfeedfe.PNG

έκανε μια ψευδοαύξηση στα 90' και μετά δούλεψε σερί πάνω από 4 ώρες

https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/4u2uHPYXRy9WEclgJUru4t2y8pLwx0lg

Κανει κλεισιμο ακριβως στο 9ωρο...

Δημοσ.

Ψοφοκρυο στην Αθήνα σήμερα, βγήκα απόγευμα προς βράδυ και σε ανοιχτούς χώρους χωρίς κτίρια με τον ανεμο που έχει αισθάνεσαι σαν να έχουμε κοντά στο 0. Μόλις γύρισα σπίτι αναψα τα fujitsu, ταχύτατη θέρμανση, από 13.9 πήγε 19-20 σύντομα και τώρα συντηρώ με το ανεμιστήρα στο low, κατανάλωση 900w το ένα και 670w το δεύτερο. 

Δημοσ.

Για την τοποθέτηση στον τοίχο σε 24 που έχω βάλει και χωρίς αντικραδασμικα μέσα δεν ακούγεται ποτέ τίποτα

Ούτε τριγμούς ούτε τίποτα, ακόμη και σε φουλ γκάζι 

Τώρα....έτυχε η πέτυχε δεν ξέρω 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, marioboni είπε

Για την τοποθέτηση στον τοίχο σε 24 που έχω βάλει και χωρίς αντικραδασμικα μέσα δεν ακούγεται ποτέ τίποτα

Σε άλλους μπορεί να συμβεί το αντίθετο . Παίζουν πολλά ρόλο . 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, marioboni είπε

Απλά έχεις TCL (Morris) και όχι κάποιο κομπρεσέρ Inventor/Toyotomi.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...