Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, ipred είπε

H μόνωση είναι καλή (πολυκατοικία του 2005)

Σκέφτομαι να πάω σε 14άρι ή 18άρι γιατί με αγχώνει το 12άρι και έχω τρέλα με τη ψύξη ( στους 20 το βάζω το καλοκαίρι...).

Το mitsubishi έσταζε εσωτερικά μπροστά.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Στους 20 το βάζεις αλλά τί θερμοκρασία έχεις στο χώρο σου  τελικά ; 20 βαθμούς είναι δύσκολο να τους πιάσεις και σίγουρα όποιο κλιματιστικό και να βάλεις θα καίει πολύ ρεύμα για να καταφέρει κάτι τέτοιο .  Απορώ πως αντέχεις με 20 βαθμούς στο χώρο . Η ιδανική ρύθμιση είναι 24-26  βαθμούς . 
Όπως και να έχει επειδή βλέπω ότι θες παγάκι το σπίτι τουλάχιστον  18άρι στο σαλόνι και 9άρι υπνοδωμάτιο να δουλεύουν και τα δύο . Αν θες να παίξεις με νορμάλ θερμοκρασίες ίσως το 12άρι να σε καλύψει στο σαλόνι και βάζεις και ένα 9άρι υπνοδωμάτιο .  Υποθέτω ότι σαλονοκουζίνα είναι  max 25 τ.μ και άλλα 10 τ.μ το υπνοδωμάτιο .  Πάρε γνώμη και απο ψυκτικό .  Για ψύξη το καλοκαίρι όσο πιο μεγάλο το SEER τόσο οικονομικότερο σε λειτουργία το μηχάνημα .  Βέβαια αν δεν θα τα δουλεύεις καθημερινά και για σχεδόν όλη την ημέρα δε χρειάζεται να πας σε κλιματιστικά με κορυφαίο SEER  . 

Αγορά αποκλειστικά απο public θες;  

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επίδειξη ανωτερότητας Fujtsu έναντι Ariston (τι άλλο να κάνουμε, πολύ ερημιά στο θέμα).

22C σε 60τμ το Fujitsu, 21C σε 45τμ το Ariston

6240949b4caad72675681ac3ac6e1a04.png

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Επίδειξη ανωτερότητας Fujtsu έναντι Ariston (τι άλλο να κάνουμε, πολύ ερημιά στο θέμα).

22C σε 60τμ το Fujitsu, 21C σε 45τμ το Ariston

6240949b4caad72675681ac3ac6e1a04.png

Από την daikin πήρες απάντηση ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Από την daikin πήρες απάντηση ?

Όχι και αμφιβάλλω αν θα πάρω κ ποτέ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όχι και αμφιβάλλω αν θα πάρω κ ποτέ.

Μια από τα ίδια 

Θα μείνω στις διαβεβαιώσεις του τεχνικού που ήρθε και είπε ότι ο συμπιεστής εκκινεί ομαλά οπότε δεν υπάρχει θέμα ως προς την αξιόπιστη λειτουργία του και το ενδεχόμενο βλάβης από αυτό το φαινόμενο 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dimostr είπε

Μια από τα ίδια 

Θα μείνω στις διαβεβαιώσεις του τεχνικού που ήρθε και είπε ότι ο συμπιεστής εκκινεί ομαλά οπότε δεν υπάρχει θέμα ως προς την αξιόπιστη λειτουργία του και το ενδεχόμενο βλάβης από αυτό το φαινόμενο 

Οι προφορικές διαβεβαιώσεις είναι σαν να μην έγιναν ποτέ. Αν έχεις εγγύηση θα σε καλύψει. Αλλιώς όχι.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Οι προφορικές διαβεβαιώσεις είναι σαν να μην έγιναν ποτέ. Αν έχεις εγγύηση θα σε καλύψει. Αλλιώς όχι.

Αυτό ισχύει για τα πάντα ακόμα και γραπτή διαβεβαίωση να πάρεις έχει ισχύ για όσο υπάρχει εγγυηση οποτε δεν αλλάζει κάτι 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Σε δυάρι στην Ξάνθη (υποθέτω μέση ζώνη), περί τα 65 τμ, σούπερ κουφώματα (ενεργειακά κλπ), μόνωση extra εσωτερικά και πλάνο για εξωτερική στον βορά άμεσα. Πάνω κάτω διαμερίσματα, άρα από μόνωση είμαστε τέλεια. Τετράγωνο σπίτι 35τμ Σαλόνι κουζίνα, στην μέση χωλάκι που κοιτάει μπάνιο και αριστερά δεξιά τα δύο δωμάτια.

Έχω ένα 18αρι inventor μοντέλο του 2012. Λόγω παρεμβάσεων (εξοικονομώ) λέω να πάω σε 24άρι. Χρήση κυρίως θέρμανση (έχω και καλοριφέρ για τα δύσκολα).

Λόγω περιορισμού στο μήκος της εσωτερικής κοιτάω μέχρι 104cm πολύ οριακά (ξεκινάει το κούφωμα).

Αυτά που έχω βρει είναι:

1. Fujitsu ASYG24KLCA. Μου αρέσουν οι διαστάσεις, δεν έχει ιονιστή, wifi και φοβάμαι τον θόρυβο του. Επίσης ένας σχολιαστής στο skroutz γράφει ότι οι σωλήνες πρέπει να έχουν ελάχιστο μήκος 3 μέτρα (τώρα είδα liakjim78). Εμένα είναι μέσα έξω σε τοίχο 20-30cm και η βάση ψηλά. Πρόβλημα αυτό;

2. Midea Blanc 2018 MA-24NXD0. Τα έχει όλα wifi, ιονιστής, φίλτρα, πιο φθηνό. Αλλά Midea.... αξίζει;

3. LG Art Cool Mirror AC24BQ. Οι τιμές στον θόρυβο τρομάζουν. Κατά τα λοιπά καλό μου φαίνεται στα χαρτιά.

4. Inventor Premium PR1VI32-24WF/PR1VO32-24. Αυτό βλέπω πολύ χαμηλά τα BTU στην θέρμανση και είμαστε οριακά στο μήκος.

5. Outsider λόγω κόστους το Mitsubishi MSZ/MUZ-LN60VG, αλλά τα έχει όλα. Οπότε ίσως αξίζει μια υπέρβαση.

Οπότε ερωτώ: Ποιο από τα παραπάνω; Κάποια άλλη επιλογή; 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, annonnaki είπε

τώρα είδα liakjim78

Μα ποιος να είναι αυτός...😎

Καταρχάς, βλέποντας τα στατιστικά καιρού https://www.meteoblue.com/el/καιρός/historyclimate/climatemodelled/Ξάνθη_Ελληνική-Δημοκρατία_733840

θα έλεγα να ξεχάσεις το Fujitsu παρόλο που έχεις καλές μονώσεις και θα δουλεύει ξεκούραστα. Εκτός και αν το δουλεύεις με εξωτερική 0-2C και άνω και πιο κάτω καλοριφέρ. Έχει ευπάθεια στον πάγο (συχνά defrost).

Για θέρμανση θέλουμε υψηλό scop.

Οπότε το Mitsubishi είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή. Έχει και ζώο εξωτερική μονάδα οπότε θα αντέχει και από πάγους.

Αν έχεις μελέτη θερμικών απωλειών και σε καλύπτει 18άρι, θα μπορούσες να δεις και αυτό https://www.skroutz.gr/s/2775684/Mitsubishi-MSZ-MUZ-SF50VE.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, annonnaki είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Σε δυάρι στην Ξάνθη (υποθέτω μέση ζώνη), περί τα 65 τμ, σούπερ κουφώματα (ενεργειακά κλπ), μόνωση extra εσωτερικά και πλάνο για εξωτερική στον βορά άμεσα. Πάνω κάτω διαμερίσματα, άρα από μόνωση είμαστε τέλεια. Τετράγωνο σπίτι 35τμ Σαλόνι κουζίνα, στην μέση χωλάκι που κοιτάει μπάνιο και αριστερά δεξιά τα δύο δωμάτια.

Έχω ένα 18αρι inventor μοντέλο του 2012. Λόγω παρεμβάσεων (εξοικονομώ) λέω να πάω σε 24άρι. Χρήση κυρίως θέρμανση (έχω και καλοριφέρ για τα δύσκολα).

Λόγω περιορισμού στο μήκος της εσωτερικής κοιτάω μέχρι 104cm πολύ οριακά (ξεκινάει το κούφωμα).

Αυτά που έχω βρει είναι:

1. Fujitsu ASYG24KLCA. Μου αρέσουν οι διαστάσεις, δεν έχει ιονιστή, wifi και φοβάμαι τον θόρυβο του. Επίσης ένας σχολιαστής στο skroutz γράφει ότι οι σωλήνες πρέπει να έχουν ελάχιστο μήκος 3 μέτρα (τώρα είδα liakjim78). Εμένα είναι μέσα έξω σε τοίχο 20-30cm και η βάση ψηλά. Πρόβλημα αυτό;

2. Midea Blanc 2018 MA-24NXD0. Τα έχει όλα wifi, ιονιστής, φίλτρα, πιο φθηνό. Αλλά Midea.... αξίζει;

3. LG Art Cool Mirror AC24BQ. Οι τιμές στον θόρυβο τρομάζουν. Κατά τα λοιπά καλό μου φαίνεται στα χαρτιά.

4. Inventor Premium PR1VI32-24WF/PR1VO32-24. Αυτό βλέπω πολύ χαμηλά τα BTU στην θέρμανση και είμαστε οριακά στο μήκος.

5. Outsider λόγω κόστους το Mitsubishi MSZ/MUZ-LN60VG, αλλά τα έχει όλα. Οπότε ίσως αξίζει μια υπέρβαση.

Οπότε ερωτώ: Ποιο από τα παραπάνω; Κάποια άλλη επιλογή; 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Το 18άρι σε κάλυπτε στην θέρμανση έως τώρα; Αν ναι δεν χρειάζεται να δώσεις παραπάνω λεφτά για 24άρι . Σκέψου επίσης ότι θα μειώσεις και άλλο τις απώλειες σου με την μόνωση που θα κάνεις στο βορινό προσανατολισμό του κτιρίου . 
LG θα σου έλεγα να μην τα σκέφτεσαι . Μικρή εγγύηση και κακή φήμη στο παρελθόν για την αξιοπιστία τους .  Παίρνεις στα ίδια λεφτά αξιόλογα μηχανήματα με 5 χρόνια εγγύηση ή 7 χρόνια ή 10 χρόνια . 

Το κλιματιστικό το θές ως κύρια πηγή θέρμανσης σωστά ;
Ποιό μοντέλο Inventor έχεις τώρα για να συγκρίνουμε specs ;  Το μοντέλο αναγράφεται στην ετικέτα της έξω ή της μέσα μονάδας .  Επίσης πές μας αν θες 24άρι ή 18άρι . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.

Καλησπέρα, χρισιμες οι ερωτήσεις σου @Dare-Devil. Το μοντέλο που βλέπω στην εξωτερική είναι inventor Civo-18.

Αν το χρησιμοποιούσα σαν αποκλειστική πηγή θέρμανσης δεν θα με κάλυπτε. Το βάζω στους 26-27 για να πιάσει στο σαλόνι 22+ άρα πίσω στο δωμάτιο του παιδιού 21 μετά από ωρα. Απλά λόγω μόνωσης το σπίτι δεν χάνει την ζέστη. Από την άλλη ποτέ δεν το δουλεύω στο auto, ο ανεμιστήρας δουλεύει στο low ή στο mid και για θερμοκρασίες 8+ είμαστε μια χαρά. Δεν το δουλευω πάνω από 3-4 ώρες την ημέρα. Γι'αυτό δεν θέλω να δώσω 1600+ για το Mitsubishi.

Στα πολλά κρύα ζεσταίνω με καλοριφέρ και συντηρώ με το κλιματιστικό. Αυτά που μου λείπουν είναι οι extra λειτουργίες ιονιστης wifi φιλτρα. Στην αφυγρανση νομίζω δεν κάνει τίποτα το δικό μου και την θέλω.

Οπότε σκέφτομαι να πάω σε καινούργιο 24αρι (άρα πιο δυνατό, με λειτουργίες, πιο οικονομικό) και να περιορίσω ακόμα περισσότερο το καλοριφέρ. Ίσως βέβαια μου κανει και κανενα σοβαρό 18αρι καινούργιο.

• Like 1
Δημοσ.

Πολλά τα λεφτά αυτά για κλιματιστικο, εφόσον δε σε καλύπτει το 18αρι και θα κάνεις και επιπλέον μόνωση, αγόρασε κάποιο φθηνό 24αρι με καλά χαρακτηριστικά στην θέρμανση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, annonnaki είπε

Καλησπέρα, χρισιμες οι ερωτήσεις σου @Dare-Devil. Το μοντέλο που βλέπω στην εξωτερική είναι inventor Civo-18.

Αν το χρησιμοποιούσα σαν αποκλειστική πηγή θέρμανσης δεν θα με κάλυπτε. Το βάζω στους 26-27 για να πιάσει στο σαλόνι 22+ άρα πίσω στο δωμάτιο του παιδιού 21 μετά από ωρα. Απλά λόγω μόνωσης το σπίτι δεν χάνει την ζέστη. Από την άλλη ποτέ δεν το δουλεύω στο auto, ο ανεμιστήρας δουλεύει στο low ή στο mid και για θερμοκρασίες 8+ είμαστε μια χαρά. Δεν το δουλευω πάνω από 3-4 ώρες την ημέρα. Γι'αυτό δεν θέλω να δώσω 1600+ για το Mitsubishi.

Στα πολλά κρύα ζεσταίνω με καλοριφέρ και συντηρώ με το κλιματιστικό. Αυτά που μου λείπουν είναι οι extra λειτουργίες ιονιστης wifi φιλτρα. Στην αφυγρανση νομίζω δεν κάνει τίποτα το δικό μου και την θέλω.

Οπότε σκέφτομαι να πάω σε καινούργιο 24αρι (άρα πιο δυνατό, με λειτουργίες, πιο οικονομικό) και να περιορίσω ακόμα περισσότερο το καλοριφέρ. Ίσως βέβαια μου κανει και κανενα σοβαρό 18αρι καινούργιο.

Με αυτά που λές το 18άρι δε σε καλύπτει . Πήγαινε σε 24άρι .   Η διαφορά θερμοκρασίας σαλονιού- υπνοδωματίου είναι φυσιολογική . Το υπνοδωμάτιο είναι ένας απομακρυσμένος χώρος όπου δεν μπορεί το κλιματιστικό να ελέγξει την θερμοκρασία εκεί . Άρα για να έχεις την θερμοκρασία που θες στο υπνοδωμάτιο το κλιματιστικό στο σαλόνι θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο πάντα λίγο πιο ψηλά .  Το ιδανικότερο είναι κάθε χώρος να έχει το κλιματιστικό του για να έχεις απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας στο κάθε χώρο και φυσικά την δυνατότητα να μην ζεσταίνεις όλο το σπίτι χωρίς λόγο όταν δεν χρειάζεται (δηλαδή μεγαλύτερη κατανάλωση) . 

Για 3-4 ώρες την ημέρα δεν χρειάζεται να κοιτάξεις κορυφαία σε SCOP μηχανήματα . Δεν θα κάνει απόσβεση  των έξτρα χρημάτων . Ένα μηχάνημα με SCOP= 5.1 είναι μια χαρά . 
Αφύγρανση τα κλιματιστικά κάνουν στην ψύξη .Όχι στην θέρμανση . 

1) Με 10 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση :

Inventor Premium

Το premium το βρίσκεις σε καλή τιμή  στα 810 ευρώ: https://www.alphaclimagr.gr/product/1410214/inventor-premium-pr1vi32-24wf-pr1vo32-24-24-000btu.html?ref=bestprice.gr
Έχει ενσωματωμένο wifi , ιονιστή, έξτρα φίλτρα.
Follow me δηλαδή δεύτερο αισθητήρα θερμοκρασίας στο χειριστήριο για καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας του χώρου κυρίως στην θέρμανση .
Επίσης έχει ονομαστική απόδοση στη θέρμανση 25000 btu/h 
SCOP= 5.1

2) Με 3 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα, επεκτάσιμη στα +7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον κάνεις υποχρεωτικά ετήσιες συντηρήσεις απο το τρίτο έτος και μετά:

Midea Blanc 2018 MA-24NXD0
Έχει follow me , wifi , εξτρα φίλτρα και ιονιστή . 
Ονομαστική απόδοση στην θέρμανση 25000 btu/h . 
SCOP= 5.1
Καλύτερη τιμή 849 ευρώ: 
https://www.alphaclimagr.gr/product/1409028/midea-blanc-2018-ma-24nxd0-24-000-btu-a-klimatistiko.html?ref=bestprice.gr

Το fujitsu το βγάζω εκτός εξίσωσης διότι δεν έχει έξτρα λειτουργίες . Δεν έχει wifi , ιονιστή έξτρα φίλτρα , follow me κτλ . 
Επίσης είναι αρκετά θορυβώδης σε σχέση με τα από πάνω . 

Tα LG με τόσο μικρή εγγύηση και δεδομένου ότι το κόστος εργασίας- ανταλλακτικών στο κλιματισμό είναι αρκετές φορές ασύμφορο δεν στα προτείνω . Τα LG έχουν 2 χρόνια σε όλα τα μέρη και 10 χρόνια εγγύηση μόνο στο συμπιεστή  με όρο για τον συμπιεστή: "Η επιπρόσθετη εγγύηση από το 6ο έως το 10ο έτος καλύπτει μόνο το συμπιεστή inverter, ο καταναλωτής θα είναι υπεύθυνος για οποιοδήποτε κόστος εργασιών αντικατάστασης του ελαττωματικού εξαρτήματος" 

Η σειρά LN της  Mitsubishi είναι υψηλών SCOP SEER και κατά την γνώμη μου δεν αξίζει αφού δε θα χρησιμοποιείς σχεδόν όλη μέρα κάθε μέρα το κλιματιστικό . Δε θα κάνεις απόσβεση την τόση μεγάλη διαφορά χρημάτων .  Η εγγύηση που δίνουν  είναι 3 χρόνια σε όλο το μηχάνημα . Ο συμπιεστή καλύπτεται με 7 χρόνια . Βασική προϋπόθεση απο το τρίτο έτος και μετά να πληρώνεις κάθε χρόνο συντήρηση για να ισχύει η εγγύηση στο συμπιεστή . 

Ξεκάθαρα για μένα καλύτερη επιλογή το Inventor μιας και σου δίνουν 10 χρόνια εγγύηση και σε καλύτερη τιμή . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, annonnaki είπε

Δεν έχεις τη δυνατότητα να το βάλεις σε άλλο σημείο ώστε να έχεις πιο πολλές επιλογές; Έτσι κ αλλιώς τα 24αρια δεν τα κρεμάμε στον τοίχο (οπότε απαντώ και στο θέμα του μήκους της σωλήνας ) αλλά πάνε στο πάτωμα. Καλά δεν το συζητάμε για το premium που σύμφωνα με τις κριτικές αλλά και από που έχει αναφερθεί, έχει πολύ θορυβώδη εξωτερική μονάδα.

Επίσης αν μπει ένα σωστό μηχάνημα ή συνδυασμός με παραπάνω από ένα, τότε θα τα δουλεύεις 24/7 οπότε θα άξιζε η αγορά καλών μηχανημάτων σε έμφαση στο scop. Το 5.1 που βλέπεις στα κινέζικα τα πιάνουν μόνο σε συνθήκες εργαστηρίου. Στην πράξη είναι χαμηλής αποδοτικότητας όσον αφορά στον βαθμό απόδοσης.

Για μένα θα έλεγα να μη βιαστεις. Αφού το θες για τον επόμενο χειμώνα, κάνε την μόνωση σου, μετά δώσε αμοιβή και κάνε μια μελέτη θερμικών απωλειών και βάλε το ή τα μηχανήματα που θα σε καλύψουν τέλεια 24/7 με αγορα φθινώπορο ή black Friday που πάντα έχει προσφορές. Η εξοικονόμηση από το καλοριφέρ θα είναι τεράστια.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, μπήκα έγραψα στις 1+ και στις 8 το  πρωί είδα 3 απαντήσεις. Η καραντίνα μας φέρνει πιο κοντά ε;

Δυστυχώς επιλογή άλλου σημείου δεν παίζει. Το μελέτησα πολύ. Το να μπει δεύτερο είναι μια επιλογή αλλά θα πρέπει να μπει στο δωμάτιο του παιδιού και δεν πολύ γουστάρω. Ο χρόνος είναι στο τραπέζι, ο μόνος λόγος που θέλω να το προχωρήσω γρήγορα (αφού περάσει ο χαμός τώρα), είναι για να μπαίνω στην σειρά για πληρωμές στο πρόγραμμα (εξοικονομώ). 

Στις προτάσεις για 24άρια, το premium ήταν από τον χειμώνα (που περίμενα έγκριση) ο βασικός υποψήφιος. Το έβαλε όμως ο κολλητός μου σε διαμέρισμα παρόμοια εγκατάσταση με μένα (μέσα έξω σε τοίχο) και δεν μου άρεσε ο θόρυβος στην εξωτερική. Η εσωτερική κάνει όσο θόρυβο περίμενα για 24άρι. Τώρα σε μένα με μόνωση κλπ ίσως δεν περνάει τόσο ο ήχος από την εξωτερική.

Το  Midea Blanc 2018 είναι υποψήφιο και με καλές προοπτικές. Νομίζω αν έπρεπε να διαλέξω σήμερα εκεί θα πήγαινα. Από την άλλη προβληματίζομαι γιατί στα χαρτιά είναι ολόιδια (ίδιες διαστάσεις, ίδιες λειτουργίες, ίδια SEER-SCOP). Μήπως είναι το ίδιο μηχάνημα με άλλο ταμπελάκι;

Το ψάχνω λίγο παραπάνω γιατί θα ήθελα κάτι "καλό" και ας ήταν να ανέβω 300-400 ευρώ. Το Mitsubishi είναι στο +800 βέβαια.

Σε κάθε περίπτωση με κατατοπίσατε. 

Ευχαριστώ και πάλι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...