Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, dimostr είπε

το ariston στα χαρτιά ποσό λέει ότι κατεβαίνει ?

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το βρω. Στην πράξη το έχω δει κάπου 650W.

44 λεπτά πριν, dimostr είπε

Και τα δυο και αποδεικνύεται ότι όποιος καθίσει και ασχοληθεί βγάζει αποτέλεσμα

Δεν θα έπρεπε για μένα να είναι έτσι. Είναι το μειονέκτημα της τεχνολογίας του follow me η οποία φαίνεται ότι θέλει και λίγο πειραματισμό αλλά και τα εργαλεία. Στην πράξη ποιος το ψάχνει ή ποιος μπορεί να το ψάξει;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στην πράξη ποιος το ψάχνει ή ποιος μπορεί να το ψάξει;

Πενία τέχνας κατεργάζεται , άμα σου λείπουν τα λεφτά θα το ψάξεις άμα είσαι γραψαρχιδης μόνο γκρινιάζεις , αυτό ξέρω εγώ 

• Like 1
Δημοσ.

Για διαμέρισμα 35τμ όπου από τη μία πλευρά είναι η σαλονοκουζίνα και στην απέναντι πλευρά το υπνοδωμάτιο, θα μπορώ με ένα 18άρι τοποθετημένο στην άκρη του σαλονιού (πάνω από τη μπαλκονόπορτα)  το καλοκαίρι να επιτυγχάνω να φτάνει η ψύξη μέχρι το υπνοδωμάτιο χωρίς απώλεια σε σχέση με το σαλόνι; Μήπως το 18άρι είναι υπερβολή και θα αρκεί και ένα δυνατό 12άρι ή θα ρισκάρω με το 12άρι; 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ipred είπε

Για διαμέρισμα 35τμ όπου από τη μία πλευρά είναι η σαλονοκουζίνα και στην απέναντι πλευρά το υπνοδωμάτιο, θα μπορώ με ένα 18άρι τοποθετημένο στην άκρη του σαλονιού (πάνω από τη μπαλκονόπορτα)  το καλοκαίρι να επιτυγχάνω να φτάνει η ψύξη μέχρι το υπνοδωμάτιο χωρίς απώλεια σε σχέση με το σαλόνι; Μήπως το 18άρι είναι υπερβολή και θα αρκεί και ένα δυνατό 12άρι ή θα ρισκάρω με το 12άρι; 

Χρήματα;

Μονώσεις;

Περιοχή;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dimostr είπε

Στα public που κοιτάς το Mitsubishi είναι στα ίδια λεφτά κα8 με καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτά που έχεις βάλει 

Το έχω δει το Mitsubishi αλλά είχα κακή εμπειρία στο παρελθόν (έσταζε νερό εσωτερικά).

Πέραν αυτού όμως που μπορεί να οφειλόταν σε κακή εγκατάσταση ή ελαττωματικό μοντέλο, γιατί λες ότι έχει καλύτερα χαρακτηριστικά αν αναφέρεσαι στα 18άρια στη ψύξη;

Mitsubishi / Midea : Α+ / Α++ , SEER 6/7.3, Ενεργειακή κατανάλωση ψύξης ετησίως  294/252

Καλύτερο δεν είναι να έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερο SEER ή το έχω καταλάβει ανάποδα;

Όπως και να έχει το πράγμα θα ήθελα καταρχάς να ξέρω αν πρέπει να πάω σε 12άρι ή 18άρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, ipred είπε

Το έχω δει το Mitsubishi αλλά είχα κακή εμπειρία στο παρελθόν (έσταζε νερό εσωτερικά).

Πέραν αυτού όμως που μπορεί να οφειλόταν σε κακή εγκατάσταση ή ελαττωματικό μοντέλο, γιατί λες ότι έχει καλύτερα χαρακτηριστικά αν αναφέρεσαι στα 18άρια στη ψύξη;

Mitsubishi / Midea : Α+ / Α++ , SEER 6/7.3, Ενεργειακή κατανάλωση ψύξης ετησίως  294/252

Καλύτερο δεν είναι να έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερο SEER ή το έχω καταλάβει ανάποδα;

Όπως και να έχει το πράγμα θα ήθελα καταρχάς να ξέρω αν πρέπει να πάω σε 12άρι ή 18άρι.

Πρέπει να συγκρίνεις όλα τα χαρακτηριστικά στο ενεργειακό ταμπελάκι κοιτά καταναλώσεις κοιτά φορτία σχεδιασμού πρόσεξε το λίγο θα δεις πολλές διάφορες 

σε 35 τμ δε βλέπω το λόγο να πας σε 12 θες 18 κατά την γνώμη μου 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ipred είπε

Έχεις δίκιο για το seer. Θέλουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο.

Τα 35τμ είναι στο μεταίχμιο και μάλιστα προς την πλευρά των 14000btus και άνω και εξαρτάται από τις μονώσεις σου.

Προσωπικά πιστεύω όμως ότι για ψύξη φτάνει ένα 12άρι.

Tι μονώσεις έχεις;

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ipred είπε

Αν έσταζε από τον τοίχο με τον οποίον εφάπτεται το πίσω μέρος της μοναδας τότε δεν σύνδεσαν καλά τον σωλήνα απορροής του συμπυκνωματος στην εσωτερική μοναδα και έβγαιναν τα νερά στην ψυξη. Αν έσταζε από το πλαστικο της λεκάνης τότε είχες κάποια ρωγμή από χτύπημα η ελάττωμα από κατασκευής. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H μόνωση είναι καλή (πολυκατοικία του 2005)

Σκέφτομαι να πάω σε 14άρι ή 18άρι γιατί με αγχώνει το 12άρι και έχω τρέλα με τη ψύξη ( στους 20 το βάζω το καλοκαίρι...).

Το mitsubishi έσταζε εσωτερικά μπροστά.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Επεξ/σία από ipred
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ipred είπε

Αν έχεις αυτή τη τρέλα όπως λες δεν πρόκειται να σε καλύψει μόνο ένα για όλους τους χώρους ακόμη κι αν είναι 24άρι!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ipred είπε

H μόνωση είναι καλή (πολυκατοικία του 2005)

Σκέφτομαι να πάω σε 14άρι ή 18άρι γιατί με αγχώνει το 12άρι και έχω τρέλα με τη ψύξη ( στους 20 το βάζω το καλοκαίρι...).

Το mitsubishi έσταζε εσωτερικά μπροστά.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

20???

Ε τότε καλύτερα στο https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/klimatistiko-inverter-midea-mission-mb-18n8d0-18000-btu-wi-fi/prod9997074pp/

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Αν έχεις αυτή τη τρέλα όπως λες δεν πρόκειται να σε καλύψει μόνο ένα για όλους τους χώρους ακόμη κι αν είναι 24άρι!

Μη μου λες τέτοια τώρα!😕

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...