Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πωωω, τους έχω καταστρέψει τους ανθρώπους.

Την ώρα που το Fujitsu έκανε on-off λόγω ζέστης πριν πέσει σε χαμηλότερη ενεργειακή στάθμη (το κάνει καμιά φορά αυτό), το Ariston πίνει τις κιλοβατώρες σαν καραμέλες. Θα τους πω να το κλείσουν το follow me.

Screenshot-22.png.cc5404b2076489ac288384245fb44b3f.png

Βαλε ένα θερμόμετρο εκεί που είναι το τηλεχειριστήριο.. πραγματικά περίεργο αυτό που συμβαίνει..

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια στην παρεα

Σε διαμερισμα 45 τμ 2ου οροφου στο κεντρο της Αθηνας εβαλα προσφατα το Daikin ATXC35B(12αρι) στο σαλονι και ειμαι πολυ ικανοποιημενος(οσων αφορα τη θερμανση,ψυξη δεν εχει δουλεψει ακομα).Παλια κουφωματα με διπλα τζαμια,μονο η προσοψη ειναι εκτεθιμενη και η πολυκατοικια κατοικειται.Σκεφτομαι να αλλαξω και το παλιο που εχω στο υπνοδωματιο και ελεγα να βαλω και εκει το ιδιο να εχω το κεφαλι μου ησυχο μιας και η διαφορα στην τιμη ειναι πολυ μικρη σε σχεση με το 9αρι.Μεγιστη αποδοση ειναι 13500btu ψυξη/16500btu θερμανση.Θεωρειται οτι ειναι υπερβολη δυο 12αρια για 45τμ?

υγ:το 9αρι εχει μεγιστη αποδοση 10200btu ψυξη/13600btu θερμανση

Επεξ/σία από theo11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, theo11 είπε

Γεια στην παρεα

Σε διαμερισμα 45 τμ 2ου οροφου στο κεντρο της Αθηνας εβαλα προσφατα το Daikin ATXC35B(12αρι) στο σαλονι και ειμαι πολυ ικανοποιημενος(οσων αφορα τη θερμανση,ψυξη δεν εχει δουλεψει ακομα).Παλια κουφωματα με διπλα τζαμια,μονο η προσοψη ειναι εκτεθιμενη και η πολυκατοικια κατοικειται.Σκεφτομαι να αλλαξω και το παλιο που εχω στο υπνοδωματιο και ελεγα να βαλω και εκει το ιδιο να εχω το κεφαλι μου ησυχο μιας και η διαφορα στην τιμη ειναι πολυ μικρη σε σχεση με το 9αρι.Μεγιστη αποδοση ειναι 13500btu ψυξη/16500btu θερμανση.Θεωρειται οτι ειναι υπερβολη δυο 12αρια για 45τμ?

Από ότι είδα ελάχιστη απόδοση έχουν τα ίδια (4400btu) άρα θεωρητικά  δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ( η αν έχεις θα έχεις και με τα δύο ως προς τα on/off) αντιθέτως αν χρειαστεί το 12000 έχει και μπορεί να δώσει παραπάνω απόδοση θερμότητας/ψύξη.. Εγώ θα έπαιρνα το 12 :) 

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, theo11 είπε

Γεια στην παρεα

15 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Από ότι είδα ελάχιστη απόδοση έχουν τα ίδια (4400btu) άρα θεωρητικά  δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ( η αν έχεις θα έχεις και με τα δύο) αντιθέτως αν χρειαστεί το 12000 έχει και μπορεί να δώσει παραπάνω απόδοση θερμότητας/ψύξη.. Εγώ θα έπαιρνα το 12 :) 

Προσωπικά θα έβαζα το 9άρι. Overkill το 12άρι με ακόμα ένα 12άρι εκεί τριγύρω. 🙂

• Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προσωπικά θα έβαζα το 9άρι. Overkill το 12άρι με ακόμα ένα 12άρι εκεί τριγύρω. 🙂

Συμφωνω οτι ειναι οβερκιλ αλλα βλεπεις κατι αρνητικο σε αυτο?Η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη και η καταναλωση πανω κατω ιδια.Υπαρχει κατι που δεν σκεφτομαι?

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, theo11 είπε

Συμφωνω οτι ειναι οβερκιλ αλλα βλεπεις κατι αρνητικο σε αυτο?Η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη και η καταναλωση πανω κατω ιδια.Υπαρχει κατι που δεν σκεφτομαι?

Έχει και λίγο παραπάνω θόρυβο το 12άρι αλλά 1dB οπότε μάλλον είναι αμελητέο.

Προσωπικά δεν θα έδινα ούτε 1€ παραπάνω για κάτι που δεν θα το χρειαστώ, αλλά οκ αν δεν έχεις θέμα γιατί όχι;

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Από ότι είδα ελάχιστη απόδοση έχουν τα ίδια (4400btu) άρα θεωρητικά  δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ( η αν έχεις θα έχεις και με τα δύο ως προς τα on/off) αντιθέτως αν χρειαστεί το 12000 έχει και μπορεί να δώσει παραπάνω απόδοση θερμότητας/ψύξη.. Εγώ θα έπαιρνα το 12 :) 

1 ώρα πριν, theo11 είπε

Γεια στην παρεα

Και τα δυο εχουν παρομια ελαχιστη αποδοση (3820-3890 btu) και minimum power input. Aν ειναι αμελητεα η διαφορα πηγαινε στο 12αρι.

Επεξ/σία από rbx1000
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στατιστικά μήνα :

Fujitsu ASYG24KLCA σε 60τμ, μεταμεσονύχτια 21C και ημέρα 22C:

fd1aa30634356beb2be93040b2007372.png

Carrier Crystal II 9K σε 15τμ, χρήση 22:00-08:00 τη νύχτα με ρύθμιση 21:

75625973342057d35d9e91909fe57f3b.png

Daikin ATXC25B σε 17τμ, χρήση 22:00-08:00 τη νύχτα με ρύθμιση 22:

853d2107128c8f0780387d99f257f6da.png

Κάποιες παρατηρήσεις :

Το Fujitsu έστελνε ζέστη την ημέρα τόση ώστε τα πάνω δωμάτια να είναι πάντα πάνω από 19-20. Με non-stop χρήση έκαψε 2,7 φορές το Carrier και 3,8 φορές το Daikin, δουλεύοντας 2,4 φορές περισσότερο και σε 4πλάσιο χώρο. Απλά απίστευτο νούμερο θα έλεγα.

Το Daikin, παρόλο που είναι σε χώρο με 20-25% περισσότερες απώλειες και με ρύθμιση έναν βαθμό πάνω, έκαψε 30% λιγότερο από το Carrier με τις ίδιες ώρες λειτουργίας, αποδεικνύοντας πόσο πιο αποδοτικό είναι από το Carrier.

Σύνολο 375Kwh ή περίπου 65€ για όλον τον Μάρτη (με 0,175€ την κιλοβατώρα τελική τιμή με elpedison).

ΥΓ Ariston prios 50 σε 45τμ με διακοπτόμενη λειτουργία , θα έλεγα κανά 10ώρο την ημέρα με ρύθμιση 21 :

ad191395cc44bc62cd7df90d750669f4.png

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/3/2020 στις 10:21 ΠΜ, liakjim είπε

Μιλάμε για το Aria έτσι; Όσο και να ρίξει, ο αέρας βγαίνει τουλάχιστον στους 35. Και πάνω από 40 σε πιο υψηλά watts όπως έχω δείξει και εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57723745

Στους 30 θα έπρεπε να ανεβάζει πάνω από 1500W και να βγάζει φωτιές. 

Ξέρεις την άποψη μου . Αν μου βρείς μια σοβαρή πηγή που να λέει ότι το Χ κλιματιστικό είναι το ίδιο με το Υ κλιματιστικό θα το δεχτώ .  Με το να μας μοιάζουν στο μάτι ή στα specs αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα . Ακόμα και αν το Aria στηρίζεται στην ίδια εργοστασιακή πλατφόρμα που στηρίζεται το Carrier δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι το ίδιο εργοστασιακό μοντέλο . Θα μπορούσε να είναι κάποιο revision ή διαφορετική υλοποίηση  . Ποιος με βεβαιώνει ότι έχει ακριβώς το ίδιο προγραμματισμό με το Carrier αν υποθέσουμε ότι στηρίζονται στην ίδια πλατφόρμα του εργοστασίου; Οπότε δε μπορώ να αντιμετωπίσω το Carrier ως ίδιο μηχάνημα τεχνικά αλλά και σε τρόπο λειτουργίας με το Aria. 

Μάλλον δεν ήμουν κατανοητός . Όταν εγγραψα χλιαρό δεν υποστήριξα ότι κλιματιστικό δουλεύει στα χαμηλά και δεν έχει κάποιο θέμα . Μπορεί να έχει χάσει φρέον (όχι όλο το φρέον ακόμα) και για αυτό βγάζει χλιαρό αέρα . Αν όμως βάλεις το χέρι σου μακριά απο την προσαγωγή του μηχανήματος σε συνδυασμό με την ταχύτητα του ανεμιστήρα θα σου φανεί ότι βγάζει κρύο σαν να το έχει χάσει όλο δηλαδή. Το θέμα είναι τί βγάζει ακριβώς στην προσαγωγή .  Όπως και να χει θα μάθουμε σύντομα τί φταίει . Αν είναι διαρροή εγκατάστασης ή βλάβη του μηχανήματος . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Ξέρεις την άποψη μου . Αν μου βρείς μια σοβαρή πηγή που να λέει ότι το Χ κλιματιστικό είναι το ίδιο με το Υ κλιματιστικό θα το δεχτώ .  Με το να μας μοιάζουν στο μάτι ή στα specs αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα . Ακόμα και αν το Aria στηρίζεται στην ίδια εργοστασιακή πλατφόρμα που στηρίζεται το Carrier δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι το ίδιο εργοστασιακό μοντέλο . Θα μπορούσε να είναι κάποιο revision ή διαφορετική υλοποίηση  . Ποιος με βεβαιώνει ότι έχει ακριβώς το ίδιο προγραμματισμό με το Carrier αν υποθέσουμε ότι στηρίζονται στην ίδια πλατφόρμα του εργοστασίου; Οπότε δε μπορώ να αντιμετωπίσω το Carrier ως ίδιο μηχάνημα τεχνικά αλλά και σε τρόπο λειτουργίας με το Aria. 

Μάλλον δεν ήμουν κατανοητός . Όταν εγγραψα χλιαρό δεν υποστήριξα ότι κλιματιστικό δουλεύει στα χαμηλά και δεν έχει κάποιο θέμα . Μπορεί να έχει χάσει φρέον (όχι όλο το φρέον ακόμα) και για αυτό βγάζει χλιαρό αέρα . Αν όμως βάλεις το χέρι σου μακριά απο την προσαγωγή του μηχανήματος σε συνδυασμό με την ταχύτητα του ανεμιστήρα θα σου φανεί ότι βγάζει κρύο . Το θέμα είναι τί βγάζει ακριβώς στην προσαγωγή .  Όπως και να χει θα μάθουμε σύντομα τί φταίει . Αν είναι διαρροή εγκατάστασης ή βλάβη του μηχανήματος . 

Δεν μοιάζουν. Είναι ίδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, liakjim είπε

Πωωω, τους έχω καταστρέψει τους ανθρώπους.

Την ώρα που το Fujitsu έκανε on-off λόγω ζέστης πριν πέσει σε χαμηλότερη ενεργειακή στάθμη (το κάνει καμιά φορά αυτό), το Ariston πίνει τις κιλοβατώρες σαν καραμέλες. Θα τους πω να το κλείσουν το follow me.

Screenshot-22.png.cc5404b2076489ac288384245fb44b3f.png

Βεβαιώσου ότι το χειριστήριο το βάζουν σε σημείο όπου μπορεί να επικοινωνήσει με το κλιματιστικό .  Εγώ με το Hansol πρώτα τοποθετώ το χειριστήριο εκεί που θέλω στο χώρο και χωρίς να το κουνήσω πατάω το follow me για να βεβαιωθώ ότι παίρνει εντολή το μηχάνημα . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Βεβαιώσου ότι το χειριστήριο το βάζουν σε σημείο όπου μπορεί να επικοινωνήσει με το κλιματιστικό .  Εγώ με το Hansol πρώτα τοποθετώ το χειριστήριο εκεί που θέλω στο χώρο και χωρείς να το κουνήσω πατάω το follow me για να βεβαιωθώ ότι παίρνει εντολή το μηχάνημα . 

Βέβαιος είμαι. Το βλέπει κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/3/2020 στις 11:32 ΜΜ, liakjim είπε

Ή είναι τόσο καλό το Fujitsu ή τόσο κακό το Ariston ή και τα δύο.

Πραγματικά, έχω μείνει άναυδος.Σχεδόν τα μισά;  Μα μιλάμε για σπίτια μεσοτοιχία, άρα ίδιες εξωτερικές συνθήκες. Θα μου πείτε, το ένα σπίτι είναι συνέχεια ζεστό, άρα δίνει ίσα ίσα αυτό που λείπει. Οκ. Αλλά και πάλι. Μιλάμε για χώρο με 60τμ , 3 πόρτες, 5 παράθυρα εκτεθειμένο βορρά, νότο, ανατολή (Fujitsu ASYG24KLCA) έναντι 45τμ με μια πόρτα, 2 παράθυρα εκτεθειμένο μόνο βορρά (Ariston PRIOS 50). Άσε που αερίστηκε 3 1/2 ώρες και τσουπ σε μια ωρίτσα το έφερε πάλι χαλαρουίτα στους 22. Δεν ξέρω, πολύ απογοήτευση το φασονομιντεάκι.

https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/rMoWO09JgtWtnFag83f5pxgSYQcqBuud

6167f54abb84b55ac4f3df3735ad348c.png

Μήπως είναι Hiriston; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλαξα θέση και μπαταρίες στο τηλεχειριστήριο του Ariston . Δεν ξέρω ποιο από τα 2 έκανε τη διαφορά, αλλά φαίνεται πως προκάλεσε σωστή συμπεριφορά :

Screenshot-23.png.eb4db6ddc9c927f8d1c5d2266e87ebad.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άλλαξα θέση και μπαταρίες στο τηλεχειριστήριο του Ariston . Δεν ξέρω ποιο από τα 2 έκανε τη διαφορά, αλλά φαίνεται πως προκάλεσε σωστή συμπεριφορά :

Screenshot-23.png.eb4db6ddc9c927f8d1c5d2266e87ebad.png

Και τα δυο και αποδεικνύεται ότι όποιος καθίσει και ασχοληθεί βγάζει αποτέλεσμα , το ariston στα χαρτιά ποσό λέει ότι κατεβαίνει ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...