Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

-Ανεβαζω την επιθυμητή θερμοκρασία..

Άρα δίκιο είχε η toyotomi....🤭

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μήπως βγάζει πολύ χλιαρό αέρα αλλά λόγω ανεμιστήρα και κάποιας απόστασης το αισθάνεται διαφορετικά ; Όπως μερικοί έχουν γράψει κατα καιρούς για τα μηχανήματά τους " βγάζει κρύο αέρα το μηχάνημα μου. Έχει πρόβλημα" .Τελικά  όμως δεν έχει θέμα αλλά έχει ρίξει χαμηλά την απόδοση του και σε συνδυασμό με τον ανεμιστήρα, τις ιδιαιτερότητες του χώρου, την απόσταση αλλά και το πώς εμείς αισθανόμαστε άνετα έχουν την εντύπωση ότι δεν δουλεύει σωστά το μηχάνημα .  Με ένα θερμόμετρο μπροστά στην προσαγωγή θα καταλαβαίναμε .  Δεν αποκλείω βέβαια το ενδεχόμενο βλάβης και θα ήθελα να μας πει τελικά ποια είναι η αιτία και να μην εξαφανιστείς @Trapper :P

Ναι, τα έχω καθαρίσει τα φίλτρα.

Δεν θα εξαφανιστώ, μην ανησυχείτε, ίσως καθυστερήσω μόνο να σας δώσω απάντηση καθώς η κοπελιά φοβάται και δεν θέλει να έρθει τεχνικός στο σπίτι. 

Όπως και να έχει, μόλις μάθω κι εγώ θα σας στείλω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Trapper είπε

Ναι, τα έχω καθαρίσει τα φίλτρα.

Θερμοκρασία πιάνεις στον χώρο; Δλδ αν βάλεις 22, θα στο φέρει; Και ας βγάζει (υποκειμενικά ίσως) χλιαρό αέρα.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Τιποτα περίεργο!! Απλά πως να το πω αλλιώς.. μην φανεί κάπως..

Λέει κάποιος : Βρηκα κόλπο να κάνω το κλιματιστικό μου να μην έχει κρύα ρεύματα!

Ρωτάει με αγωνία ο άλλος..πώς ρε θηρίο το έκανες αυτό;

-Ανεβαζω την επιθυμητή θερμοκρασία..

Συνεχιζεις και διαστρεβλωνεις αυτα που γραφω.
Ειδες πουθενα να ανεβαζω θερμοκρασια? Μιλαω για την ιδια ζητουμενη και actual.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήθελα να 'ξερα που τις βάζει τις κιλοβατώρες το Ariston...

Screenshot-21.png.37c34736c7d1f054cc744a4d69105c9d.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Συνεχιζεις και διαστρεβλωνεις αυτα που γραφω.
Ειδες πουθενα να ανεβαζω θερμοκρασια? Μιλαω για την ιδια ζητουμενη και actual.

Το έθεσα ως απλά ως παράδειγμα. Με λίγα λόγια να το πω ακόμα πιο απλά, εννοείτε ότι αν κουνήσεις τον θερμομετρο (ifeel) αλλαζει η συμπεριφορά του κλιματιστικου.

27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ήθελα να 'ξερα που τις βάζει τις κιλοβατώρες το Ariston...

Screenshot-21.png.37c34736c7d1f054cc744a4d69105c9d.png

Υπερθέρμανση :) η αφήνουν καμία εξώπορτα/μπαλκόνι  ανοιχτο!

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Υπερθέρμανση

Μα είναι με follow me.

ΥΓ Δυστυχώς δεν είμαι στον χώρο οπότε δεν έχω καλή εποπτεία, αλλά είναι αξιοπερίεργο. Θα το κοιτάξω και στο μέλλον.

ΥΓ 2 Ακόμα να κλείσει....9Kwh...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μα είναι με follow me.

ΥΓ Δυστυχώς δεν είμαι στον χώρο οπότε δεν έχω καλή εποπτεία, αλλά είναι αξιοπερίεργο. Θα το κοιτάξω και στο μέλλον.

Και με follow me,πάλι μπορεί να έχεις υπερθέρμανση στον χώρο.. εξαρτάται απο την θέση που θα βάλεις το τηλεχειριστήριο..  Αν το βαλεις, κάπου απομακρυσμένα που δεν φτάνει εύκολα ο αέρας του κλιματιστικου,η πολύ χαμηλά σε ύψος η πάνω σε κρύα επιφάνεια..  η να έχει ένα ρεύμα κρύου αέρα, εννοείτε θα βαράει αβερτα...

Όσο ευκολία είναι το ifeel/follow me τόσο δύσκολο ειναι να βρεις ένα σωστό σημείο ώστε να δουλεύει σωστά (σωστή θερμοκρασία χώρου γενικά/κατάναλωση) διότι υπάρχουν πολλές επιπλεον μεταβλητές που πρέπει να πάρουμε υπόψιν..

Να μου πεις..τα ξέρεις όλα αυτά..εεε δεν πειράζει ;)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Ή είναι τόσο καλό το Fujitsu ή τόσο κακό το Ariston ή και τα δύο.

Πραγματικά, έχω μείνει άναυδος.Σχεδόν τα μισά;  Μα μιλάμε για σπίτια μεσοτοιχία, άρα ίδιες εξωτερικές συνθήκες. Θα μου πείτε, το ένα σπίτι είναι συνέχεια ζεστό, άρα δίνει ίσα ίσα αυτό που λείπει. Οκ. Αλλά και πάλι. Μιλάμε για χώρο με 60τμ , 3 πόρτες, 5 παράθυρα εκτεθειμένο βορρά, νότο, ανατολή (Fujitsu ASYG24KLCA) έναντι 45τμ με μια πόρτα, 2 παράθυρα εκτεθειμένο μόνο βορρά (Ariston PRIOS 50). Άσε που αερίστηκε 3 1/2 ώρες και τσουπ σε μια ωρίτσα το έφερε πάλι χαλαρουίτα στους 22. Δεν ξέρω, πολύ απογοήτευση το φασονομιντεάκι.

https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/rMoWO09JgtWtnFag83f5pxgSYQcqBuud

6167f54abb84b55ac4f3df3735ad348c.png

Δημοσ.

Μα καλα,δουλευε 6ωρες συνεχομενα κ δεν επεσε κατω απο τα ~1100w? Κατι δεν κολλάει εδω,ενω μπορει να σταθει ποιο χαμηλα

Οπως φαινεται μετα τις 20:00 πεφτει στα 700 περιπου,κοντα στα μισα δηλ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Artakos είπε

Μα καλα,δουλευε 6ωρες συνεχομενα κ δεν επεσε κατω απο τα ~1100w? Κατι δεν κολλάει εδω,ενω μπορει να σταθει ποιο χαμηλα

Οπως φαινεται μετα τις 20:00 πεφτει στα 700 περιπου,κοντα στα μισα δηλ

Είναι πολύ περίεργο. Το τηλεκοντρόλ στην ίδια θέση. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι το πρωί συνάντησε κρύο σπίτι ενώ το απόγευμα βρήκε έναν πιο ζεστό χώρο από την πρωινή θέρμανση συν τη ζέστη του μεσημεριού. Και πάλι, χρειάστηκε υπερβολικά πολλές κιλοβατώρες .

Δημοσ.
13 ώρες πριν, liakjim είπε

Θερμοκρασία πιάνεις στον χώρο; Δλδ αν βάλεις 22, θα στο φέρει; Και ας βγάζει (υποκειμενικά ίσως) χλιαρό αέρα.

Όχι, τίποτα.

Δεν είναι υποκειμενικό γιατί με 23 βαθμούς όλο τον χειμώνα ήμουν μια χαρά, έβγαζε φουλ ζέστη το κλιματιστικό.

Τώρα βάζω 30 και δεν βγάζει ζέστη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Ή είναι τόσο καλό το Fujitsu ή τόσο κακό το Ariston ή και τα δύο.

Πραγματικά, έχω μείνει άναυδος.Σχεδόν τα μισά;  Μα μιλάμε για σπίτια μεσοτοιχία, άρα ίδιες εξωτερικές συνθήκες. Θα μου πείτε, το ένα σπίτι είναι συνέχεια ζεστό, άρα δίνει ίσα ίσα αυτό που λείπει. Οκ. Αλλά και πάλι. Μιλάμε για χώρο με 60τμ , 3 πόρτες, 5 παράθυρα εκτεθειμένο βορρά, νότο, ανατολή (Fujitsu ASYG24KLCA) έναντι 45τμ με μια πόρτα, 2 παράθυρα εκτεθειμένο μόνο βορρά (Ariston PRIOS 50). Άσε που αερίστηκε 3 1/2 ώρες και τσουπ σε μια ωρίτσα το έφερε πάλι χαλαρουίτα στους 22. Δεν ξέρω, πολύ απογοήτευση το φασονομιντεάκι.

https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/rMoWO09JgtWtnFag83f5pxgSYQcqBuud

6167f54abb84b55ac4f3df3735ad348c.png

Δυστυχώς πολύ μεγάλο μέρος των καταναλωτών όταν σκέφτονται κλιματιστικό αυτόματα φαντάζονται κάτι που θα τους χρειαστεί για μερικές μέρες που θα εχο6με καύσωνα και θα χρειαστεί να το ανάψει κανα δυο ωριτσες το μεσημεράκι ,οποτε σου λέει ας πάρω κάτι φτηνό σιγά μη δώσω ένα καρό λεφτά για 10 μέρες χρήση , σε αυτή την αντίληψη δυστυχώς συντελούν παρά πολύ τα καταστήματα και οι πωλητές των ειδών κλιματισμού . Έλα όμως που η πραγματικότητα διαφέρει παρά πολύ τα τελευταία χρόνια ειδικά σε πολυκατοικίες που υπάρχει ασυνεννοησία και αδυναμία χρησιμοποίησης πετρελαίου ως βασική πηγή θέρμανσης και τότε λες άντε να βάλω το κλιματιστικό να ζεσταθώ αλλά τότε είναι που θα μετανιώσεις την σκέψη που είχες όταν το αγόρασες ......έλα μωρέ για δέκα μέρες χρήση να πάρω το ακριβό?.........γιαυτο επειδή η αγορά ενός αγαθού σε αυτή την κλίμακα δεν πρέπει να γίνεται με ελαφριά καρδιά αλλά ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπει στη διαδικασία να το ψάξει λίγο το θέμα και όχι να πάρει το πρώτο κλιματιστικό που θα βρει σε προσφορά 

οποτε στην ρητορική ερώτηση σου αν είναι τόσο κακό το Ariston η απάντηση είναι ναι είναι τόσο κακό πάντα βεβαια συγκρίνοντας τα στοιχεία που παραθέτεις και αξιολογώντας πάντα με όσα λες την άρνηση του κάτοχου  αυτού του κλιματιστικου να προσπαθήσει να δει αν μπορεί να το κάνει να δουλεύει καλύτερα κα8 αποδοτικότερα 

εδω βεβαια πρέπει να διευκρινίσω κάτι επειδή σαφώς και δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να αγοράσουν ένα καλό κλιματιστικό θα πρέπει τουλάχιστον μετά την αγορά να καθίσουν να ασχοληθούν λίγο με την λειτουργία του κλιματιστικου προσπαθώντας να βρουν πως μπορούν να κάνουν το κλιματιστικό να δουλέψεικαλυτερα και αποδοτικότερα  εκμεταλευόμενοι το μέγιστο των δυνατοτήτων αυτού του προϊόντος και να μη κάθονται και γκρινιάζουν ότι το κλιματιστικό πο6 πήραν είναι μούφα δε δουλεύει δεν δεν δεν δεν και όλα τα υπόλοιπα τα ωραία που διαβάζουμε 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 5
Δημοσ.

@dimostr, είναι ακριβώς όπως το λες. Επιπλέον φταίει και η εκπαίδευση του κόσμου σε κακές νοοτροπίες.

8 ώρες πριν, Trapper είπε

Όχι, τίποτα.

Δεν είναι υποκειμενικό γιατί με 23 βαθμούς όλο τον χειμώνα ήμουν μια χαρά, έβγαζε φουλ ζέστη το κλιματιστικό.

Τώρα βάζω 30 και δεν βγάζει ζέστη. 

Ε τότε υπάρχει θέμα όντως. Μάλλον φρέον αν και περίεργο που δεν σου έχει ανάψει error.

Είμαι περίεργος να μας πεις τι ήταν.

Δημοσ.

Πωωω, τους έχω καταστρέψει τους ανθρώπους.

Την ώρα που το Fujitsu έκανε on-off λόγω ζέστης πριν πέσει σε χαμηλότερη ενεργειακή στάθμη (το κάνει καμιά φορά αυτό), το Ariston πίνει τις κιλοβατώρες σαν καραμέλες. Θα τους πω να το κλείσουν το follow me.

Screenshot-22.png.cc5404b2076489ac288384245fb44b3f.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...