Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dimostr είπε

Toshiba 160watt συντήρηση θερμοκρασία εξόδου αέρα 26,9 

Αυτο ειναι ψυχρο

4 λεπτά πριν, Trapper είπε

Έβγαλα και ξανάβαλα τις μπαταρίες, κάνει πάλι το ίδιο (δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλος τρόπος για να κάνω reset το χειριστήριο).

Πάντως όταν δεν είναι στο Follow me, αλλά είναι στο Heat ακόμα και στους 30 βαθμούς, δεν βγάζει ζεστό αέρα.

Βγαλε και μια το κλιματιστικο απο την πριζα.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Trapper είπε

Έβγαλα και ξανάβαλα τις μπαταρίες, κάνει πάλι το ίδιο (δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλος τρόπος για να κάνω reset το χειριστήριο).

Πάντως όταν δεν είναι στο Follow me, αλλά είναι στο Heat ακόμα και στους 30 βαθμούς, δεν βγάζει ζεστό αέρα.

Τότε κάτι άλλο είναι μάλλον , άμα το έχεις σε πρίζα η σε ασφάλεια δικιά του προσπάθησε να το βγάλεις εντελώς μπας και ξεκολλήσει 

1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Αυτο ειναι ψυχ

2 λεπτά πριν, rbx1000 είπε
15 λεπτά πριν, dimostr είπε

Toshiba 160watt συντήρηση θερμοκρασία εξόδου αέρα 26,9 

Αυτο ειναι ψυχρο

Έχω παρατηρήσει ότι όταν τα watt πέφτουν κάτω από τα 200 ο αέρας δροσίζει όταν χτυπάει απευθείας πάνω σου , τουλάχιστον έτσι το αισθάνομαι εγώ 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Τότε κάτι άλλο είναι μάλλον , άμα το έχεις σε πρίζα η σε ασφάλεια δικιά του προσπάθησε να το βγάλεις εντελώς μπας και ξεκολλήσει 

Έχω παρατηρήσει ότι όταν τα watt πέφτουν κάτω από τα 200 ο αέρας δροσίζει όταν χτυπάει απευθείας πάνω σου , τουλάχιστον έτσι το αισθάνομαι εγώ 

Το ιδιο λέμε. Το σχόλιο μου για τα ψυχρα ρευματα ηταν λιγο σαρκαστικο επειδη περυσι ειχε γινει χαμος στο κυνηγι των χαμηλων βατ που κλειναμε τα ματια στο φαινομενο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Trapper είπε

Η αλήθεια είναι πως είχα διαβάσει το καλοκαίρι για να το επιλέξω και από τότε δεν έχω πολυμπεί στο topic καθώς δεν είχα κάποιο θέμα - αντιθέτως ήμουν μια χαρά ευχαριστημένος.

12άρι είναι, με συγχωρείτε.

Το έβαλα στους 30 βαθμούς, το άφησα πέντε λεπτά, ανέβηκα στην ταράτσα και δουλεύει ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας κανονικά.

Μέσα συνεχίζει να μην βγάζει ζεστό αέρα, φυσάει απαλά ένα κρύο αεράκι που πρέπει να βάλεις μπροστά το χέρι σου για να το καταλάβεις.

Το follow me για κάποιον λόγο όταν το πατάω μου ρίχνει τη θερμοκρασία στο χειριστήριο μόνο του στους 19 βαθμούς και δεν με αφήνει να την ανεβάσω.

Σε περίπτωση που βοηθάει, όλο τον χειμώνα το δούλευα 23 με 25 βαθμούς max (παρότι κρυουλιάρια η κοπελιά) και ζέσταινε το δωμάτιο φουλ, δεν ένιωθα καθόλου να φυσάει κρύο αέρα. 

Όταν έκανες αυτά που σου πα  και πήγες μετά στην εξωτερική μοναδα, ο  συμπιεστής δούλευε ; 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Το ιδιο λέμε. Το σχόλιο μου για τα ψυχρα ρευματα ηταν λιγο σαρκαστικο επειδη περυσι ειχε γινει χαμος στο κυνηγι των χαμηλων βατ που κλειναμε τα ματια στο φαινομενο.

Εγώ είμαι υπέρ των χαμηλών watt είχα όμως την τύχη η την χωροταξικη διάταξη των κλιματιστικών όπως θες πες το , στο ένα που είναι στην κρεβατοκάμαρα (kuro) να είναι στην κάτω άκρη του δωματίου όπου δεν χτυπάει καθόλου το κρεβάτι αλλά ο αέρας διοχετεύεται στον διάδρομο το άλλο που είναι στο δωμάτιο που χρησιμοποιώ ως γραφείο (daikin) να είναι πάλι έτσι και αυτό να ρίχνει αέρα προς τον διαδρομο και το μεγάλο που είναι στο σαλόνι (toshiba) είναι στο πίσω μέρος πάνω από την τραπεζαρία παράλληλα με τους καναπέδες που καθόμαστε οποτε πουθενά δε νιώθω ρεύματα εκτός από τον διαδρομο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Απλά λέγαμε για κλιματιστικά που ρίχνουν πολύ την ελάχιστη κατανάλωση,άρα είχαν ψυχρά ρεύματα, ωστόσο να έχουν την δυνατότητα να ρίχνουν χαμηλά τις στροφές του ανεμιστήρα, ώστε αν η τοποθέτηση τους γίνει σε σωστή θέση,να μην σε ενοχλούν... Δεν θυμάμαι κανένας να είναι λάτρης ψυχρων ρευμάτων.

Εξαρτάται από το κλιματιστικο, τον ανεμιστήρα, όπως και την θέση του κλιματιστικου..(αν πχ είναι πάνω από το κεφάλι σου... δύσκολα )

Συμφωνώ.Δεν το διατύπωσα σωστά.  Ρίχνουν πιο χαμηλά τις στροφές του συμπιεστή και το αποτέλεσμα είναι η χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στην προσαγωγή.
Δεν είναι ενοχλεί τους πάντες γιατί δεν είναι ίδιες όλες οι περιπτώσεις όπως είπες . Παίζει ρόλο η θέση του μηχανήματος στο χώρο . Πόσο δυνατός είναι ο ανεμιστήρας . Οι διαστάσεις του χώρου κ.α  . Γενικά πιο πιθανό είναι να σε ενοχλήσουν ψυχρά ρεύματα σε μικρούς χώρους  όπου ο αέρας που εξάγει το κλιματιστικό χτυπάει σε κοντινούς τοίχους . Όπως στα υπνοδωμάτια . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εγώ είμαι υπέρ των χαμηλών watt είχα όμως την τύχη η την χωροταξικη διάταξη των κλιματιστικών όπως θες πες το , στο ένα που είναι στην κρεβατοκάμαρα (kuro) να είναι στην κάτω άκρη του δωματίου όπου δεν χτυπάει καθόλου το κρεβάτι αλλά ο αέρας διοχετεύεται στον διάδρομο το άλλο που είναι στο δωμάτιο που χρησιμοποιώ ως γραφείο (daikin) να είναι πάλι έτσι και αυτό να ρίχνει αέρα προς τον διαδρομο και το μεγάλο που είναι στο σαλόνι (toshiba) είναι στο πίσω μέρος πάνω από την τραπεζαρία παράλληλα με τους καναπέδες που καθόμαστε οποτε πουθενά δε νιώθω ρεύματα εκτός από τον διαδρομο 

Ok καταλαβαινω.
Ολοι ειναι υπερ της χαμηλης καταναλωσης.
Το αν σε ενοχλει το ψυχρο ρευμα και τι θεωρει ο καθενας ψυχρο ρευμα ειναι υποκειμενικο.
Αν μπορεις να το αποφυγεις ειναι θεμα χωροταξικο.
Στο Kuro πχ μερικες φορες ειμαι οκ στα 200βατ αλλα τις περισσοτερες με ενοχλει.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Να πω κάτι τελευταίο σχετικό με αυτό.. είχα την τύχη να έχω ένα, όπως εσένα σαρεσουν να βγάζουν μόνο ζεστό αέρα,και ένα να βγάζει κρύα ρεύματα που είναι ενοχλητικά όπως λες, στον ίδιο χώρο,στο ίδιο σημείο ακριβώς. Ψυχρά ρεύματα δεν έχω,  εκτός και τα προκαλέσω πχ αν βάλω τέρμα τον ανεμιστήρα και ψηλά τις περσίδες (όπου και πάλι δεν παίζει δυνατά ο ανεμιστήρας λόγο θερμόκρασιας).  Όσο και να προσπαθούν καποιοι, να δικαιολογήσουν την ανικανότητα κάποιων κινεζοκλιματιστικων να δουλεύουν σωστά..

Είχα ένα κάτι σαν inverter,που δεν διατηρούσε την ακριβή θερμοκρασία που ήθελα,και που μου είχε σπάσει τα νεύρα,και μετά απέκτησα ένα πραγματικό inverter ,που δουλεύει απροβληματιστα,με την θερμοκρασία που εγώ επιλέγω και δεν με ενοχλεί ούτε στα 160watt.. 

Τώρα αν βάλεις ακριβώς πάνω από έναν καναπέ/κρεβάτι το κλιματιστικό.. δεν φτάιει κανένα κλιματιστικο..  Το κλιματιστικό θερμαίνει χώρο,όχι εσένα και εμένα..και δεν πρέπει να μας χτυπάει ούτε κρύος ούτε ζεστός αέρας..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είναι φυσιολογικό. Θα έπρεπε να πετάει φωτιές. Μάλλον πρέπει αύριο να τηλεφωνήσεις στην ινβεντορ.

Ναι, αυτό θα κάνω, έλεγα μήπως μπορούσα να κάνω κάτι ώστε να αποφύγω επίσκεψη στο σπίτι αλλά από ότι φαίνεται δεν το γλιτώνω.

Θα τους καλέσω και θα σας ενημερώσω.

28 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αυτο ειναι ψυχρο

Βγαλε και μια το κλιματιστικο απο την πριζα.

26 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το έβγαλα, το ξαναέβαλα, το άφησα να δουλέψει μπας και αλλά πάλι τα ίδια.

18 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Όταν έκανες αυτά που σου πα  και πήγες μετά στην εξωτερική μοναδα, ο  συμπιεστής δούλευε ; 

Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι είναι ο συμπιεστής.

Αν εννοείς αν δούλευε η εξωτερική μονάδα, όταν πήγα κοντά δούλευε και έβγαζε αέρα με ένταση. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Να πω κάτι τελευταίο σχετικό με αυτό.. είχα την τύχη να έχω ένα, όπως εσένα σαρεσουν να βγάζουν μόνο ζεστό αέρα,και ένα να βγάζει κρύα ρεύματα που είναι ενοχλητικά όπως λες, στον ίδιο χώρο,στο ίδιο σημείο ακριβώς. Ψυχρά ρεύματα δεν έχω,  εκτός και τα προκαλέσω πχ αν βάλω τέρμα τον ανεμιστήρα και ψηλά τις περσίδες (όπου και πάλι δεν παίζει δυνατά ο ανεμιστήρας λόγο θερμόκρασιας).  Όσο και να προσπαθούν καποιοι, να δικαιολογήσουν την ανικανότητα κάποιων κινεζοκλιματιστικων να δουλεύουν σωστά..

Είχα ένα κάτι σαν inverter,που δεν διατηρούσε την ακριβή θερμοκρασία που ήθελα,και που μου είχε σπάσει τα νεύρα,και μετά απέκτησα ένα πραγματικό inverter ,που δουλεύει απροβληματιστα,με την θερμοκρασία που εγώ επιλέγω και δεν με ενοχλεί ούτε στα 160watt.. 

Τώρα αν βάλεις ακριβώς πάνω από έναν καναπέ/κρεβάτι το κλιματιστικό.. δεν φτάιει κανένα κλιματιστικο..  Το κλιματιστικό θερμαίνει χώρο,όχι εσένα και εμένα..και δεν πρέπει να μας χτυπάει ούτε κρύος ούτε ζεστός αέρας..

Εγω εχω ενα κινεζοκλιματιστικο που αναλογως τα κεφια μπορω να το κανω να δουλευει οπως το πραγματικο ινβερτερ  σου η οπως το παλιο σου κλιματιστικο η οπως καποιο αλλο πρωτοκλασατο η οπως καποιο κινεζοφασον. Κι επαναλαμβανω οτι το τι σε ενοχλει ειναι θεμα υποκειμενικο. Πχ μπορει το δικο σου εμενα να με ενοχλουσε. Γι αυτο κιολας αλλαζω τη λειτουργια στο δικο μου κατα το δοκουν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Εγω εχω ενα κινεζοκλιματιστικο που αναλογως τα κεφια μπορω να το κανω να δουλευει οπως το πραγματικο ινβερτερ  σου η οπως το παλιο σου κλιματιστικο η οπως καποιο αλλο πρωτοκλασατο η οπως καποιο κινεζοφασον. Κι επαναλαμβανω οτι το τι σε ενοχλει ειναι θεμα υποκειμενικο. Πχ μπορει το δικο σου εμενα να με ενοχλουσε. Γι αυτο κιολας αλλαζω τη λειτουργια στο δικο μου κατα το δοκουν.

Αν πάρεις το toyotomi 856zr η το 871zr και το κάνεις να δουλεύει όπως τα πραγματικά Inverter τότε να τους ενημερώσουμε πως το κάνεις διότι η αντιπροσωπεία εδώ Ελλάδα δεν το γνωρίζει.. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και τα Gree Lomo,όπως και άλλα gree που έχουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά..

για πες μας την μαγική συνταγή :) τι κάνεις και σε ποιο κλιματιστικο το κανεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αν πάρεις το toyotomi 856zr η το 871zr και το κάνεις να δουλεύει όπως τα πραγματικά Inverter τότε να τους ενημερώσουμε πως το κάνεις διότι η αντιπροσωπεία εδώ Ελλάδα δεν το γνωρίζει.. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και τα Gree Lomo,όπως και άλλα gree που έχουν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά..

για πες μας την μαγική συνταγή :) τι κάνεις και σε ποιο κλιματιστικο το κανεις

Διαλεξε.
Θες να ανοιγοκλεινει?
Θες πριονια?
Θες χαμηλα βατ?

1333103662_Screenshot_2020-02-11Kuro-EnergyMonitor.png.16621a8fada02e81bfed537c0f8b825c.png

1990278625_Screenshot_2020-03-27Kuro-EnergyMonitor.png.680aa6a2d85f7aa02a0b85280a9f1670.png

1717039277_Screenshot_2020-02-14Kuro-EnergyMonitor.png.3aa1f508ec6c321f415f3bbcedec4e41.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Διαλεξε.
Θες να ανοιγοκλεινει?
Θες πριονια?
Θες χαμηλα βατ?

1333103662_Screenshot_2020-02-11Kuro-EnergyMonitor.png.16621a8fada02e81bfed537c0f8b825c.png

1990278625_Screenshot_2020-03-27Kuro-EnergyMonitor.png.680aa6a2d85f7aa02a0b85280a9f1670.png

1717039277_Screenshot_2020-02-14Kuro-EnergyMonitor.png.3aa1f508ec6c321f415f3bbcedec4e41.png

Μιλάω για 18+, το δικό σου είναι μάλλον 9000btu το οποία μπορεί να πέσει χαμηλά.. Τώρα ανάλογα την εξωτερική,ανάλογα αν έχεις ifeel ενεργοποιημενο αλλάζει το σχέδιο.

ξαναλέω αν όντως μπορείς να κάνεις αυτά που λες στα παραπάνω κλιματιστικά 18/24 toyo εγώ ο ίδιος θα πάρω τηλέφωνο την toyotomi θα ζητήσω τον υπεύθυνο και θα σας βάλω να μιλήσετε.. 

Εκεί μιλάμε για ελάχιστη 850-900watt (18) και 1300watt (24).

Με λίγα λόγια η μέγιστη ενός τυπικού 9000btu να ειναι η ελάχιστη σου.. 

Και τα συγκρίνουμε με 160watt (18)

Μισό χειμώνα με toyotomi έκλεινε από υπερθέρμανση χώρου σχεδόν κάθε μερα,πάνω από 2-3 φορες..

1 1/2 χειμώνα με toshiba παίζει να έκλεισε 3 φορές όλες και όλες.

Για τα ρεύματα εάν έχει κάποιος τις περσίδες κάτω.. (και πάνε βεβαια μέχρι κάτω) + ανεμιστήρα ο οποίος να δουλεύει σε χαμηλές στροφές (χαμηλες στροφές,όχι σαν το Toyo που η χαμηλή του ήταν σαν κανονική ενός άλλου κλιματιστικου),και περσίδες δεξιά αριστερά όπως πρέπει και το κλιματιστικο μπει σε σωστή θέση,δεν ενοχλούν..

Και για την ερώτηση που κανεις τι θέλω; Να κρατάει σταθερή θερμοκρασία του χώρου  που επιθυμώ και να μην κλείνει ! (Στην ελλαδα, όχι στην Γερμανία) Κάτι τόσο απλό αλλά και συνάμα πολύ δύσκολο...

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Μιλάω για 18+, το δικό σου είναι μάλλον 9000btu το οποία μπορεί να πέσει χαμηλά.. Τώρα ανάλογα την εξωτερική,ανάλογα αν έχεις ifeel ενεργοποιημενο αλλάζει το σχέδιο.

ξαναλέω αν όντως μπορείς να κάνεις αυτά που λες στα παραπάνω κλιματιστικά 18/24 toyo εγώ ο ίδιος θα πάρω τηλέφωνο την toyotomi θα ζητήσω τον υπεύθυνο και θα σας βάλω να μιλήσετε.. 

Εκεί μιλάμε για ελάχιστη 850-900watt (18) και 1300watt (24).

Με λίγα λόγια η μέγιστη ενός τυπικού 9000btu να ειναι η ελάχιστη σου.. 

Και τα συγκρίνουμε με 160watt (18)

Μισό χειμώνα με toyotomi έκλεισε από υπερθέρμανση χώρου πάνω από 50 φορές. 

1 1/2 χειμώνα με toshiba παίζει να έκλεισε 3 φορές όλες και όλες.

Για τα ρεύματα εάν έχει κάποιος τις περσίδες κάτω.. (και πάνε βεβαια μέχρι κάτω) + ανεμιστήρα ο οποίος να δουλεύει σε χαμηλές στροφές (χαμηλες στροφές,όχι σαν το Toyo που η χαμηλή του ήταν σαν κανονική ενός άλλου κλιματιστικου),και περσίδες δεξιά αριστερά όπως πρέπει και το κλιματιστικο μπει σε σωστή θέση,δεν ενοχλούν..

Και για την ερώτηση που κανεις τι θέλω; Να κρατάει σταθερή θερμοκρασία του χώρου  που επιθυμώ και να μην κλείνει ! Κάτι τόσο απλό αλλά και συνάμα πολύ δύσκολο...

Αρχιζεις και guzeliζεις...
Ανεφερα πουθενα οτι μπορω να το κανω σε οποιοδηποτε κλιματιστικο?
Ειπα εχω αυτο και αυτες τις δυνατοτητες.
Το τι θες πηγαινε στο ερωτημα σου "τι κανεις και σε ποιο κλιματιστικο το κανεις'.
Κι επαναλαμβανω, για τελευταια φορα γιατι κατανταει κουραστικο, ακομα και με ολες τις προυποθεσεις που θετεις (περσιδες, ανεμιστηρας, θεση κλιματιστικου κλπ), επειδη ειναι υποκειμενικο το θεμα εμενα μπορει να με ενοχλει εσενα οχι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Trapper είπε

Ναι, αυτό θα κάνω, έλεγα μήπως μπορούσα να κάνω κάτι ώστε να αποφύγω επίσκεψη στο σπίτι αλλά από ότι φαίνεται δεν το γλιτώνω.

Θα τους καλέσω και θα σας ενημερώσω.

Το έβγαλα, το ξαναέβαλα, το άφησα να δουλέψει μπας και αλλά πάλι τα ίδια.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι είναι ο συμπιεστής.

Αν εννοείς αν δούλευε η εξωτερική μονάδα, όταν πήγα κοντά δούλευε και έβγαζε αέρα με ένταση. 

Μάλλον έχει χάσει φρέον . Το πιθανότερο απο την εγκατάσταση .  Μίλα με την Inventor καλύτερα απο Δευτέρα . 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...