Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

πλακέτα είναι με ηλεκτρονικά ισχύος  και ψύκτες όπως είπε ο klausx.

Τέσπα, δεν έχει κ πολύ σημασία τελικά.

Με τα εργαλεία που έχουμε τώρα τελευταία, έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν κλιματιστικά που στη θέρμανση ειδικά, συμπεριφέρονται σαν την εικόνα που έδειξα , σαν πριόνια ( ή τσατσάρα ή όπως αλλιώς ας το πούμε,) με συνέπεια υπερθέρμανση και υπερκατανάλωση .

Αναρωτιόμασταν αν αυτό θα έχει συνέπεια ΚΑΙ στη μακροζωία του κλιματιστικού.

πχ τώρα που μιλάμε εδώ στην εικόνα το Fujitsu ASYG24KLCA με μπλε να παίζει σταθερά κάτω από 300W και το ariston με πορτοκαλί ήδη ξεκίνησε τα on-off από τα 1400W.

image.png.db996de76552b40ec17bc7a90306ed67.png

εδώ και με λινκ όπου μπορείς να το δεις καλύτερα: https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/qv46Nfnt675sHhn7B3d7QRjR2FTM8TQk

Ε δεν είναι προτιμότερο να παίζει σαν το Fujitsu από άποψη μακροζωίας ή τελικά όχι;

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε δεν είναι προτιμότερο να παίζει σαν το Fujitsu από άποψη μακροζωίας ή τελικά όχι;

Εννοείται οτι καλύτερα να παίζει χαμηλά και μην κάνει on-off.Οτι κάνει δηλαδή το fujitsu .

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

Εννοείται οτι καλύτερα να παίζει χαμηλά και μην κάνει on-off.Οτι κάνει δηλαδή το fujitsu .

αμα κανει on off ετσι με κορυφες στα 200 και κατι watt ? το λεω γιατι συμφωνα με τον τεχνικο που μου εστειλε η daikin ειπε οτι ο συμπιεστης εκκινει ομαλα και δεν εχει θεμα και οτι το προβλημα θα ηταν αν μετα το off εκκινουσε στα 1300 watt και εκανε αυτο τον κυκλο στο τριλεπτο οπωε φαινεται στο σχεδιάγραμμα2046637147_dakinatxc.png.cc6ea431dc8d6cfe22565dbe413a7ba4.png

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Δεν τα ισχυριζόμαστε, απλά μας ανησυχεί.

πχ ένα κλιματιστικό που έχει την συμπεριφορά που βλέπεις στη δεξιά περιοχή, δεν μας ανησυχεί για τη μακροζωία του;

Και αν όχι για τον κινητήρα ή τα λοιπά ηλεκτρικά μέρη, για τον συμπιεστή τι ισχύει;

Screenshot-15.png

ουτεη αριστερη θυμιζει inverter,Απο που ειναι αυτο?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Αυτό το είπα εγώ. Δεν αναφερθηκα γενικά για την τεχνολογία inverter στο προσκηνιο αλλά για τις αντλίες θερμοτητας και τα επιτοιχια κλιματιστικά, εκεί είναι νέα τεχνολογία τουλάχιστον για να μπορείς να πεις ότι το κλιματιστικό που πήρα τωρα θα σου αντέξει 10 15 20 χρόνια.

Η πρώτη γενιά inverter κλιματιστικών βγήκε στο εμπόριο μεταξύ 1980-1983 .Πιο απλή υλοποίηση . Απο τότε  έχουν αλλάξει πολλά .  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Η πρώτη γενιά inverter κλιματιστικών βγήκε στο εμπόριο μεταξύ 1980-1983 .Πιο απλή υλοποίηση . Απο τότε  έχουν αλλάξει πολλά .  

Απίστευτο. Απορώ τότε γιατί ακόμα και στα μέσα του 2000 η πλειοψηφία των κλιματιστικών που διακινούνταν στο εμπόριο ήταν συμβατικά και όχι inverter. Τουλάχιστον εγώ αυτή την λέξη την πρωτοάκουσα μετά το 2005.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vasilllis είπε

ουτεη αριστερη θυμιζει inverter,Απο που ειναι αυτο?

Ariston prios 50

Γιατί το λες ότι δεν είναι inventer;

Ανέβασε watts για να ζεστάνει γρήγορα τον χώρο και μετά έκλεισε. 'Η θα περίμενες σιγά σιγά να πέφτει;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Ναι εννοείται. Αλλά είναι διαφορετικό να πει η εταιρεία "ξέρεις , βάλε το follow me πάντα. Αν ο χώρος θέλει πάνω από 900W θα δουλεύει όπως όλα τα inventer. Αν θέλει από κάτω, θα σβήνει και θα παίρνει όταν δίνει εντολή το τηλεχειριστήριο". Αυτός το έχει χωρίς follow me και βλέπει on-off από τα 2500W (αν είναι δυνατόν ρε midea, τι σκεφτόσουν; ) και έρχεται η Inventor και του λέει ότι τόσα θέλει ο χώρος. Ούτε υπερθερμάνσεις θα είχε ούτε τίποτα.

Αν διαβάσεις προσεκτικά λέει " για να το κάνεις να δουλέψει στα 900 watts πρέπει να ενεργοποιησεις το follow me " και μετά λέει ότι μίλησε με την αντιπροσωπεία για τα 900 watts . 
 Δεν λέει κάπου ότι η αντιπροσωπεία του είπε ή δεν του είπε για το follow me . To μόνο σίγουρο είναι ότι συζήτησαν για τα 900 watts με ενεργοποιημένο το follow me . 

Κατά την εμπειρία μου με πελάτες σε αρκετές περιπτώσεις 10 πράγματα τους λες 4 καταλαβαίνουν και άλλα 20 πράγματα που δεν τους τα είπες ποτέ . Για το τί ειπώθηκε πραγματικά κρατώ μικρό καλάθι . 

8 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Απίστευτο. Απορώ τότε γιατί ακόμα και στα μέσα του 2000 η πλειοψηφία των κλιματιστικών που διακινούνταν στο εμπόριο ήταν συμβατικά και όχι inverter. Τουλάχιστον εγώ αυτή την λέξη την πρωτοάκουσα μετά το 2005.

Είχα κλιματιστικό inverter μάρκας Ghester air  (Ιαπωνική) η οποία δεν υπάρχει πλέον  :P . Πρέπει να ναι μοντέλο του 2000  αλλά απεβίωσε πρόσφατα . 

Για την ιστορία . Η πρώτη εταιρεία που έφτιαξε inverter μηχάνημα φαίνεται να είναι η Toshiba και αντιμετώπισε αρχικά προβλήματα  κατά το στάδιο του R&D

https://toshiba-mirai-kagakukan.jp/en/learn/history/ichigoki/1981aircon/index.htm

Ψάχνοντας είδα ότι και η Panasonic κυκλοφόρησε inverter το 1983   https://aircon.panasonic.com/introducing/history.html

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρω καν τι είναι το ινβέρτερ για να είμαι ειλικρινής....🤫

Δες αυτό το απλό βιντεάκι να πάρεις μια ιδέα :  https://www.youtube.com/watch?v=ZRkSn_IHnAs

• Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Αν διαβάσεις προσεκτικά λέει " για να το κάνεις να δουλέψει στα 900 watts πρέπει να ενεργοποιησεις το follow me " και μετά λέει ότι μίλησε με την αντιπροσωπεία για τα 900 watts . 
 Δεν λέει κάπου ότι η αντιπροσωπεία του είπε ή δεν του είπε για το follow me . To μόνο σίγουρο είναι ότι συζήτησαν για τα 900 watts με ενεργοποιημένο το follow me .

Ο άνθρωπος περιέγραψε αυτό που έχει ήδη αναφερθεί στο φόρουμ.

on-off συμπεριφορές χωρίς follow me όπου στη περίπτωσή του στο 24άρι ήταν με peaks στα 2500W !!!! (σοκ!!!)

Και ότι με follow me δεν κατεβαίνει κάτω από 900W και ότι η αντιπροσωπία του είπε ¨ε τόσο θέλει ο χώρος"...

Γιατί δεν λένε την αλήθεια να τελειώνουμε;

• Like 2
Δημοσ.

Gree bora 24 

Τελευταία νέα από το test mode..Το μηχάνημα δουλεύει ασταμάτητα γύρω στις 25 ημέρες σε αυτό το mode χωρίς να έχει βγάλει κάποιο κωδικό σφάλματος.. Ανακάλυψα λοιπόν τά εξής..

Έχει τρεις θέσεις που βολεύουν την απόδοση σέ σχέση με την κατανάλωση......Η πρώτη είναι στα 330 watts όπου βγάζει ένα δροσερό αεράκι έως χλιαρό όπου βοηθά στην συντήρηση...Η δεύτερη είναι στα 430 watts όπου βγάζει ένα χλιαρό αεράκι...Και η τρίτη είναι στα 800 watts όπου βγάζει ένα ζεστό αεράκι...Σε όλες αυτές τις θέσεις παραμένει στα watts σταθερά με αυξομειώσεις του τύπου +- 20 watts... Σημαντικό είναι ότι ούτε γκαζωνει ούτε φρεναρει...Ώρες να το αφήσω σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω θέσεις θα δουλεύει εκεί που τό έχω βάλει...Πχ έξω τώρα 9,5 έσω σταθερά στους 22,5 με σταθερή κατανάλωση στα 435 watts...Εάν θέλω να κάνω εναλλαγή στις θέσεις γίνεται κατευθείαν χωρίς να χρειαστεί να κλείσω το μηχάνημα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ο άνθρωπος περιέγραψε αυτό που έχει ήδη αναφερθεί στο φόρουμ.

on-off συμπεριφορές χωρίς follow me όπου στη περίπτωσή του στο 24άρι ήταν με peaks στα 2500W !!!! (σοκ!!!)

Και ότι με follow me δεν κατεβαίνει κάτω από 900W και ότι η αντιπροσωπία του είπε ¨ε τόσο θέλει ο χώρος"...

Γιατί δεν λένε την αλήθεια να τελειώνουμε;

Στο follow me εστίασα αλλά μπορεί και να κατάλαβα λάθος . 

Λες:

"πχ το παλικάρι ας ενεργοποιήσει το follow me και θα παίξει μπάλα μόνο του. Δεν θα βλέπει τόσα on-off (βλέπε διάγραμμα από ariston πιο πάνω)"

Ανέφερες ότι το έχει χωρίς follow me . Ήθελα να πω πως το χρησιμοποιεί το follow me σύμφωνα με τα γραφόμενά του. . 

Μετά λες:

"και έρχεται η Inventor και του λέει ότι τόσα θέλει ο χώρος. Ούτε υπερθερμάνσεις θα είχε ούτε τίποτα."  Διαβάζοντας αυτό κατάλαβα ότι υποστηρίζεις πως η αντιπροσωπεία δεν του είπε τίποτα για το follow me . 

Εδώ κολλάει αυτό που έγραψα: "Δεν λέει κάπου ότι η αντιπροσωπεία του είπε ή δεν του είπε για το follow me . To μόνο σίγουρο είναι ότι συζήτησαν για τα 900 watts με ενεργοποιημένο το follow me "

14 λεπτά πριν, argitt είπε

Gree bora 24 

Τελευταία νέα από το test mode..Το μηχάνημα δουλεύει ασταμάτητα γύρω στις 25 ημέρες σε αυτό το mode χωρίς να έχει βγάλει κάποιο κωδικό σφάλματος.. Ανακάλυψα λοιπόν τά εξής..

Έχει τρεις θέσεις που βολεύουν την απόδοση σέ σχέση με την κατανάλωση......Η πρώτη είναι στα 330 watts όπου βγάζει ένα δροσερό αεράκι έως χλιαρό όπου βοηθά στην συντήρηση...Η δεύτερη είναι στα 430 watts όπου βγάζει ένα χλιαρό αεράκι...Και η τρίτη είναι στα 800 watts όπου βγάζει ένα ζεστό αεράκι...Σε όλες αυτές τις θέσεις παραμένει στα watts σταθερά με αυξομειώσεις του τύπου +- 20 watts... Σημαντικό είναι ότι ούτε γκαζωνει ούτε φρεναρει...Ώρες να το αφήσω σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω θέσεις θα δουλεύει εκεί που τό έχω βάλει...Πχ έξω τώρα 9,5 έσω σταθερά στους 22,5 με σταθερή κατανάλωση στα 435 watts...Εάν θέλω να κάνω εναλλαγή στις θέσεις γίνεται κατευθείαν χωρίς να χρειαστεί να κλείσω το μηχάνημα...

Ρώτησες την εταιρεία αν αυτά τα service test modes  είναι για μακροχρόνια χρήση χωρίς να επηρεάζουν την μακροζωία του μηχανήματος ;

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δν ρώτησα κανέναν γιατί πριν κανα μήνα που κάλεσα δν σηκωναν τηλέφωνο...Υπόψη ότι που κ που το βάζω να δουλέψει κανονικά και δουλεύει όπως δουλεύει από την πρώτη ημέρα...Απλά δν το έχω κλείσει καθόλου... Φαντασου ότι κ σήμερα που έπλυνα τα φίλτρα το έκανα εν λειτουργία...

Επεξ/σία από argitt
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, argitt είπε

Δν ρώτησα κανέναν γιατί πριν κανα μήνα που κάλεσα δν σηκωναν τηλέφωνο

Στείλε ένα email . Αυτές οι λειτουργίες είναι για τους τεχνικούς, για διάγνωση . Οι λειτουργίες αυτές δεν αναφέρονται στο user manual και δεν είναι εύκολα προσβάσιμες και αυτό με κάνει να υποψιάζομαι ότι θα μπορούσαν να έχουν κάποιο λόγο που το κάναν αυτό .Ειδάλλως θα αναγράφονταν ως feautres του κλιματιστικού στο user manual ή στο remote control manual . Αποψη μου. Μπορεί να είμαι λάθος αλλά πρώτα ρώτα μετά δούλεψε το. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν κανα τρίμηνο που είχα μλσει με μια κοπέλα για κάτι τεχνικό τύπου ποσό φρεον να συμπληρώσω σε σωλήνα 9 μέτρων η απάντηση ήταν δν γνωρίζω δν ξέρω και μου έδωσε τηλ ψυκτικόυ που όταν τον πήρα τον πέτυχα σε εγκατασταση και ήταν Πόλα βαρύς κ ασηκωτος...Μετά από καμία εβδομάδα που ξανακαλεσα τον ψυκτικό και δέχτηκε να με ακούσει η εντύπωση που μου έδωσε ήταν ότι δν ήξερε η ψιλοβαριεμαι και τις απαντήσεις τις έδινα εγώ και αυτός γενικά ήταν καταφατικος σε ότι έλεγα εγώ...Γενικώς μια κατάσταση διάλυσης και ωχ βρε αδελφέ τι ρωτάς τώρα βάλτο να δουλέψει και άμα ζεστενεσαι όλα μια χαρά...

Επεξ/σία από argitt
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, argitt είπε

Πριν κανα τρίμηνο που είχα μλσει με μια κοπέλα για κάτι τεχνικό τύπου ποσό φρεον να συμπληρώσω σε σωλήνα 9 μέτρων η απάντηση ήταν δν γνωρίζω δν ξέρω και μου έδωσε τηλ ψυκτικόυ που όταν τον πήρα τον πέτυχα σε εγκατασταση και ήταν Πόλα βαρύς κ ασηκωτος...Μετά από καμία εβδομάδα που ξανακαλεσα τον ψυκτικό και δέχτηκε να με ακούσει η εντύπωση που μου έδωσε ήταν ότι δν ήξερε η ψιλοβαριεμαι και τις απαντήσεις τις έδινα εγώ και αυτός γενικά ήταν καταφατικος σε ότι έλεγα εγώ...Γενικώς μια κατάσταση διάλυσης και ωχ βρε αδελφέ τι ρωτάς τώρα βάλτο να δουλέψει και άμα ζεστενεσαι όλα μια χαρά...

Όπως και να χει θα περίμενα να πάρω μια απάντηση . Δε θα το ρίσκαρα .  

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...