Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

887826362_.jpg.f6da4c4df9f1fa867b0575db91adb492.jpg

~Χ/2 λεει αν δε φαινεται καλα...

Ρε συ, χωρίς follow me κάνει on-off από τα 1400W ασταμάτητα, με follow me θα πιάσει θερμοκρασία κ θα κλείσει για ώρα. Απλά κράτησε λίγο το πείραμα.

Το έχω δείξει και στο carrier το οποίο χωρίς follow me καταναλώνει 3 φορές περισσότερο από ότι με.

2 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

Έγραψε κάποιος ότι το ινβερτερ είναι νεα τεχνολογία και δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία του...

Θα ήθελα να πω οτι εαν κάποιος δεν έχει τεχνικές γνώσεις να μην γράφει ανακρίβειες, γιατί ο κόσμος θα έχει λανθασμένη πληροφόρηση.

Τα ινβερτερ δεν είναι κάτι καινούργιο και τα δουλεύουμε στην βιομηχανία πάρα πολλά χρόνια,γνωρίζουμε απο τι εξαρτήματα αποτελείται και δεν έχει πρόβλημα να δουλεύει για χρόνια.

Έγραψε κάποιος, που;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

Έγραψε κάποιος ότι το ινβερτερ είναι νεα τεχνολογία και δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία του...

Θα ήθελα να πω οτι εαν κάποιος δεν έχει τεχνικές γνώσεις να μην γράφει ανακρίβειες, γιατί ο κόσμος θα έχει λανθασμένη πληροφόρηση.

Τα ινβερτερ δεν είναι κάτι καινούργιο και τα δουλεύουμε στην βιομηχανία πάρα πολλά χρόνια,γνωρίζουμε απο τι εξαρτήματα αποτελείται και δεν έχει πρόβλημα να δουλεύει για χρόνια.

Αυτό το είπα εγώ. Δεν αναφερθηκα γενικά για την τεχνολογία inverter στο προσκηνιο αλλά για τις αντλίες θερμοτητας και τα επιτοιχια κλιματιστικά, εκεί είναι νέα τεχνολογία τουλάχιστον για να μπορείς να πεις ότι το κλιματιστικό που πήρα τωρα θα σου αντέξει 10 15 20 χρόνια.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ρε συ, χωρίς follow me κάνει on-off από τα 1400W ασταμάτητα, με follow me θα πιάσει θερμοκρασία κ θα κλείσει για ώρα. Απλά κράτησε λίγο το πείραμα.

Το έχω δείξει και στο carrier το οποίο χωρίς follow me καταναλώνει 3 φορές περισσότερο από ότι με.

Οτι βλεπω λεω😁

3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αυτό το είπα εγώ. Δεν αναφερθηκα γενικά για την τεχνολογία inverter στο προσκηνιο αλλά για τις αντλίες θερμοτητας και τα επιτοιχια κλιματιστικά, εκεί είναι νέα τεχνολογία τουλάχιστον για να μπορείς να πεις ότι το κλιματιστικό που πήρα τωρα θα σου αντέξει 10 15 20 χρόνια.

Εχω ινβερτερ κλιματιστικο 25 χρονων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

προγραμματίζω inverter εδω και 25 χρόνια και τονίζω οτι δεν παίζει κανένα ρόλο η μορφή που έχει το inverter ,

σε οποίο μηχάνημα και να είναι,τα ίδια ηλεκτρονικά εξαρτήματα έχει.

Επεξ/σία από aristidis540
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Οτι βλεπω λεω😁

Εχω ινβερτερ κλιματιστικο 25 χρονων.

Πλάκα μου κάνεις; 

Τέλος πάντων, ζητώ συγνώμη αν έγραψα λάθος πληροφορίες στο thread, που από ότι φαίνεται είναι λάθος αν μου λέτε ότι υπήρχε από τότε τεχνολογία inverter σε κλιματιστικά. 

Το 2014 είχα πάει σε ένα συνέδριο για αντλίες θερμοτητας και κλιματιστικά. Εκεί είχε αναφερθεί και το θυμάμαι πολύ καλά ότι αυτές οι τεχνολογίες ήταν σε πειραματικό στάδιο από τις αρχές του 2000 και άρχισαν να μπαίνουν στο εμπόριο το 2004 με 2006.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, ANTONIO202 είπε

Παιδια με αυτο το κλιματιστικο της media markt τι παιζει TREO TReo I12MF3;εχω στο μαγαζι ενα 12 fujitzu πολυ παλιο και λογω ανακαινισης αυτο το διαστημα εκανα απεγκατασταση ο τεχνικος μου ειπε οτι να ευχομαι να μην θελει φρεον καθως παιρνει ενα πολυ παλιο και εαν παμε σε συμπληρωμα θα παμε σε υποκαταστατο..εαν μπω στο κοπο να το αλλαξω θελω κατι πολυ οικονομικο και εως 12000btu

Χαλαρά θα το έπαιρνα αλλά θέλει 20 ευρώ το media markt για μεταφορά (ο ΤΚ μου ανήκει σε αυτούς που ζητάνε 20 ευρώ λες και μένω σε κανένα χωριο...) και ο τεχνικός άλλα 75 για μια σωστή εγατάσταση. Οπότε 222 + 20 + 75 = 317. Όχι άσχημα αλλά αρχιζει να μην είναι κορυφαία προσφορά. Εσείς οι γνώστες τί λέτε??  

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

προγραμματίζω inverter εδω και 25 χρόνια και τονίζω οτι δεν παίζει κανένα ρόλο η μορφή που έχει το inverter ,

Προγραμματίζεις Inventer κλιματιστικά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aristidis540 είπε

Αν ο προγραμματισμός είναι σωστός και έχει την απαιτούμενη ψύξη το μοτέρ όλα καλά αλλιώς αλλάζεις περιέλιξη κάθε χρόνο :)

14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Inverter κλιματιστικό = Πιο πολλά ηλεκτρονικά μέρη οπότε περισσότερες πιθανότητες για βλάβη.
Επίσης τα Inverter χρειάζονται πιο λεπτομερή συντήρηση στην εξωτερική μονάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, liakjim είπε

όχι μιλώ για κινητήρες στην βιομηχανία,οι πλακέτες των ψυκτικων έχει ανάλογα με τον κατασκευαστή δίκες τις παραμέτρους.

14 λεπτά πριν, Klausx είπε

Αν ο προγραμματισμός είναι σωστός και έχει την απαιτούμενη ψύξη το μοτέρ όλα καλά αλλιώς αλλάζεις περιέλιξη κάθε χρόνο :)

Inverter κλιματιστικό = Πιο πολλά ηλεκτρονικά μέρη οπότε περισσότερες πιθανότητες για βλάβη.
Επίσης τα Inverter χρειάζονται πιο λεπτομερή συντήρηση στην εξωτερική μονάδα.

ναι άλλα δεν υπολογίζεις οτι με ομαλή εκκίνηση και εναλλαγή συχνότητας δεν έχεις την καταπόνηση που είχε ο κομπρεσορας και οι ανεμιστήρες με το on-off.

Δεν θέλει καμιά συντήρηση το ινβερτερ(απορώ που τα βρίσκετε αυτά?)--και να μην μιλήσουμε για το όφελος τις κατανάλωσης και την απουσία των στιγμιαίων ρευμάτων τις εκκίνησης.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, aristidis540 είπε

όχι μιλώ για κινητήρες στην βιομηχανία,οι πλακέτες των ψυκτικων έχει ανάλογα με τον κατασκευαστή δίκες τις παραμέτρους.

ναι άλλα δεν υπολογίζεις οτι με ομαλή εκκίνηση και εναλλαγή συχνότητας δεν έχεις την καταπόνηση που είχε ο κομπρεσορας και οι ανεμιστήρες με το on-off.

Δεν θέλει καμιά συντήρηση το ινβερτερ(απορώ που τα βρίσκετε αυτά?)--και να μην μιλήσουμε για το όφελος τις κατανάλωσης και την απουσία των στιγμιαίων ρευμάτων τις εκκίνησης.

Δεν τα ισχυριζόμαστε, απλά μας ανησυχεί.

πχ ένα κλιματιστικό που έχει την συμπεριφορά που βλέπεις στη δεξιά περιοχή, δεν μας ανησυχεί για τη μακροζωία του;

Και αν όχι για τον κινητήρα ή τα λοιπά ηλεκτρικά μέρη, για τον συμπιεστή τι ισχύει;

Screenshot-15.png

Δημοσ.

Τωρα ειδα που ανεβασε ο @liakjim την κριτικη απο σκρουτζ σχετικα με το 24αρι aria.. ελαχιστη 900w..και γενικα πανομοιοτυπη λειτουργια με το life pro κι υποτιθεται το aria ειναι πιο καινουριο μοντελο τελικα η εταιρεια εχει αποτυχει στα μεγαλα κλιματιστικα, (κατα τη γνωμη μου παντα) προφανως ολα δουλευουν με τους γνωστους περιορισμους στη θερμανση  καθιστωντας τα half-inverter με δηλωμενα ψευδη χαρακτηριστικα..να τη βρασω την εγγυηση αμα ειναι ετσι..αναρωτιεμαι η πιο ακριβη σειρα της τα king πως δουλευουν..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

Έχουν ψύκτρες οι οποίες θέλουν καθάρισμα και τα μεγάλα inverter έχουν ακόμα και φίλτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν τα ισχυριζόμαστε, απλά μας ανησυχεί.

πχ ένα κλιματιστικό που έχει την συμπεριφορά που βλέπεις στη δεξιά περιοχή, δεν μας ανησυχεί για τη μακροζωία του;

Και αν όχι για τον κινητήρα ή τα λοιπά ηλεκτρικά μέρη, για τον συμπιεστή τι ισχύει;

μα αυτό είπα πριν λίγο,φαντάσου αυτό το γρανάζι να το κάνει χωρίς το ινβερτερ,εκεί που σου κάνει κορυφές 5-6Α θα πήγαινε 25A+.

να μην πούμε για την ομαλή πέδηση κτλ..

(( Έχουν ψύκτρες οι οποίες θέλουν καθάρισμα και τα μεγάλα inverter έχουν ακόμα και φίλτρα.))

ερώτηση :έχεις δει ινβερτερ ψυκτικού μηχανήματος?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

ερώτηση :έχεις δει ινβερτερ ψυκτικού μηχανήματος?

Δεν ξέρω καν τι είναι το ινβέρτερ για να είμαι ειλικρινής....🤫

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρω καν τι είναι το ινβέρτερ για να είμαι ειλικρινής....🤫

πλακέτα είναι με ηλεκτρονικά ισχύος  και ψύκτες όπως είπε ο klausx.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...