Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όταν λέμε κινέζος εννοούμε αμιγώς κινέζικο προιόν. Μέχρι πρότινος ήταν η gree, τώρα η midea και η TCL και η Haier.

Κινέζοι είναι τα midea, gree , tcl και φασόν αυτών δλδ toyotomi, inventor, carrier, bosch, morris, aux , κτλ

Made in japan είναι μόνο το daikin ururu sarara και νομίζω το toshiba daisekai.

Τα λοιπά από ιαπωνία , είναι made in Thailand και Malaysia.

Αναφέρεσαι σε κλιματιστικά μόνο, σωστά;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Είμαι πλήρως μπερδεμένος με το ποια είναι η "σωστή επιλογή"

Η σωστή φραση είναι ....προσωπική επιλογή.....γιατί αν καθίσεις και διαβάσεις λίγο εδώ στο νήμα θα δεις ότι κάποια κλιματιστικά έχουν καταπληκτική συμπεριφορά σε κάποιους σε κάποιους άλλους όχι,  αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει υποκειμενικότητα αλλά και διαφορά προσδοκιών από άνθρωπο σε άνθρωπο για το τι περιμένει από το κλιματιστικό , οπότε βάλε κάτω ιεραρχικά τι θέλεις και διαλεξε , κάνεις δεν μπορεί να πάρει την απόφαση για σένα 

Εγώ δε θα σου προτείνω κανένα κλιματιστικό παρότι έχω τρία διαφορετικά στο σπίτι μου που μάλιστα και τα τρία εμφανίζουν διαφορετική συμπεριφορά (στη θέρμανση) διάβασε λίγο το νήμα και αποφάσισε 

• Like 1
Δημοσ.

Έχω διαβάσει αρκετά φίλε μου, απλά οι σελίδες είναι χιλιάδες.

Δεν έχω τόσο χρόνο.

Εξάλλου, το Daikin Perfera, από το νήμα το είδα ως καλή επιλογή.

Συνοπτικά ζήτησα άποψη.

Τέλος πάντων.

Κάποιες απορίες μού λύθηκαν, μπορώ να πω.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Όταν λέμε κινέζος εννοούμε αμιγώς κινέζικο προιόν. Μέχρι πρότινος ήταν η gree, τώρα η midea και η TCL και η Haier.

Κινέζοι είναι τα midea, gree , tcl και φασόν αυτών δλδ toyotomi, inventor, carrier, bosch, morris, aux , κτλ

Το δικό μου είναι Czech Republic😜

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Ευχαριστώ και τους δυο για τις συμβουλές.

Παρόλα αυτά, προβληματίζομαι με το τι εστί "Κινέζος".

Δηλαδή όλες οι επώνυμες μάρκες φτιάχνονται στη χώρα τους; Εν προκειμένω Ιαπωνία.

Πόσο καλό είναι το quality control;

Γιατί να προτιμήσω ένα ακριβό επώνυμο αν φτιάχνεται κι αυτό στην Κίνα; Πώς το ξέρω;

Εννοώ πως η κατάσταση θυμίζει βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων και δεν είμαι γενικά γνώστης.

Το ίδιο δίλημμα έχω και με την αγορά πλυντηρίου πιάτων που όλα σχεδόν παίζουν σε ίδιες τιμές (εκτός ιταλικά), ενώ η Miele είναι στον Θεό.

Είμαι πλήρως μπερδεμένος με το ποια είναι η "σωστή επιλογή".

Το 80% των σημερινών τεχνολογικών προϊόντων φτιάχνονται είτε εξ ολοκλήρου είτε κάποια εξαρτήματα τους στην Κινα. Το ίδιο και με τα κλιματιστικά. Τώρα στις κορυφαίες μάρκες κάποια δεν ειναι όλα Κίνας. Νομίζω το fujitsu μου ήταν made in Thailand. Καποια mitsubishi ειναι made in Malaysia. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Alexcxvtr είπε

Με λίγα λόγια, δεν μας απασχολεί πια πού κατασκευάζονται.

Αυτό καταλαβαίνω.

Μπορεί να έχει σημασία. Άποψή μου είναι ποιος είναι κατασκευαστής και τα στάνταρ που επιβάλλει και όχι ο συναρμολογητής.

Δημοσ.

Κατανοητό.

Οπότε, κρατώ τις συμβουλές σας και πράττω αναλόγως.

Πετάγομαι να ανοίξω κι ένα θέμα για πλυντήρια πιάτων τώρα.😄

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, inflation είπε

Σε ένα 9αρι 8nventor nemesis pro σε δωμάτιο 9τμ αλλα 3.5 μετρα ύψος, έχω παρατηρήσει το εξής ενοχλητικό: Το έχω σε θερμοκρασία 22, στην αρχή βγάζει θερμοκρασία αέρα εξόδου περίπου 42 μετά από κάποια ώρα κ για μεγαλο διάστημα η θερμοκρασία αέρα εξόδου πέφτει 22 αλλά σαν αίσθηση είναι σαν να σε φυσάει ένα ρεύμα δροσερού αέρα που καταντάει ενοχλητικό, έπειτα σταματάει γιατί λογικά έχει πιάσει τη θερμοκρασία.

Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, αν ζεσταίνεται πολύ και κόβει ή πρέπει να μιλήσω με αντιπροσωπεία.
Επίσης κατά την εγκατάσταση δεν δημιούργησαν κενό στους σωλήνες ούτε έβαλαν αυτοί φρέον, όταν τους ρωτησα μου είπαν ότι η μονάδα μέσα εχει την απαραίτητη ποσότητα φρέον και οταν συνδέονται οι σωλήνες τα αναλαμβάνει όλα η εξωτερική μονάδα.

Σε μικρούς χώρους όπως υπνοδωμάτια τα 9άρια μπορεί να είναι μεγάλα . Μερικές φορές μπορεί να δημιουργηθούν ρεύματα αέρα . Αυτό εξαρτάται απο την ταχύτητα του ανεμιστήρα και απο την θέση του κλιματιστικού . Αν το δωμάτιο είναι μακρόστενο καλύτερα το κλιματιστικό να τοποθετηθεί σε σημείο όπου μας δίνεται η μεγαλύτερη απόσταση απο τον απέναντι τοίχο . 

Δοκίμασε χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα και follow me .

Τα κλιματιστικά είναι προγεμισμένα με φρέον απο το εργοστάσιο και φτάνει συνήθως για μέχρι 5 μέτρα μήκος σωληνώσεων . Απο 5 μέτρα και πάνω θα χρειαστεί να προσθέσει ο τεχνικός φρέον .   Όσο για το κενό, πάντα πρέπει να γίνεται κενό κατά την εγκατάσταση . 

1 ώρα πριν, Alexcxvtr είπε

Καταλαβαίνω από τις απαντήσεις σας ότι οι προτάσεις που πόσταρα φαίνονται καλές και ότι δεν γενικά δεν υπάρχει κάτι εξαιρετικά καλύτερο.

Προσωπικά, θέλω κάτι σε Daikin, αλλά είναι τσιμπημένα, οπότε μάλλον θα πάω σε Inventor λόγω και των 10 ετών εγγύησης.

Όμως, δεν έχουν πιστοποίηση eurovent, μαθαίνω.

Επίσης, θα ήθελα μια απάντηση περί σπουδαιότητας ιονιστή.

Ο ιονιστής   σε γενικές γραμμές φορτίζει τα σωματίδια σκόνης και αυτά λόγω βάρους κάθονται στο δάπεδο του χώρου μας αντί να αιωρούνται και να τα αναπνέουμε .  Αυτό το feature τα περισσότερα κλιματιστικά το έχουν . Καλό ειναι να υπάρχει  αλλά εξαρτάται πόσο σημαντικό το θεωρείς εσύ . Για σοβαρό καθαρισμό του αέρα στο χώρο μας χρειαζόμαστε καθαριστή αέρα  με φίλτρο HEPA, ιονιστή κτλ . 

22 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Το 80% των σημερινών τεχνολογικών προϊόντων φτιάχνονται είτε εξ ολοκλήρου είτε κάποια εξαρτήματα τους στην Κινα. Το ίδιο και με τα κλιματιστικά. Τώρα στις κορυφαίες μάρκες κάποια δεν ειναι όλα Κίνας. Νομίζω το fujitsu μου ήταν made in Thailand. Καποια mitsubishi ειναι made in Malaysia. 

Aκόμα και σε αυτά που γράφουν made in Japan Malaysia , whatever τα εξαρτήματα ή ένα μέρος αυτών μπορεί να προέρχονται απο προμηθευτές Κίνας που ειδικεύονται  σε πλακέτες ή μοτερ ανεμιστήρων κτλ .  Η βαριά βιομηχανία του κλιματισμού είναι στην κίνα . Απο προμηθευτές εξαρτημάτων μέχρι γραμμές συναρμολόγησης .  Σημασία δεν έχει η χώρα κατασκευής των κλιματιστικών ή προέλευσης των εξαρτημάτων αλλά τα standards ποιότητας που εφαρμόζουν οι εταιρίες . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γέλασα πολύ με αυτήν την κριτική 🤣

2086105576_Annotation2020-03-20214945.jpg.bbe76662acca509e611a9c5fc57d8df1.jpg

23 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Εδω μιλαμε για χαοτικη διαφορα COP.

Κοίτα εδώ.

To Ariston σε 45% λιγότερες απώλειες σύμφωνα με το εργαλείο, βάζοντας 22 ζήτηση στο Fujitsu και 21 στο Ariston και καίει 40% λιγότερο με 9-10C εξωτερική:

1542728193_Annotation2020-03-20222925.jpg.149557f5360c387378a8ca842eb25dcc.jpg

Άρα θα έλεγα ότι βγαίνει 125% μεγαλύτερη απόδοση στις τωρινές συνθήκες. Κουφό;

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, liakjim είπε

H Aux δεν είναι κατασκευαστής;

http://www.cnaux.com/category/gsls/index.aspx

Δημοσ.
1 ώρα πριν, oykas2001 είπε

Παιδιά, υπάρχουν πουθενά τα εγχειρίδια χρήσης και εγκατάστασης των Mitsubishi msz-ln σειράς στα ελληνικά;;;;

Μόνο στα αγγλικά τα βρίσκω: 

https://planetaklimata.com.ua/instr/Mitsubishi_Electric/Mitsubishi_Electric_MSZ-LN-VG_Installation_Manual_Eng.pdf

https://library.mitsubishielectric.co.uk/pdf/download_full/3404

https://planetaklimata.com.ua/instr/Mitsubishi_Electric/Mitsubishi_Electric_MSZ-LN-VG_User_Manual_Eng.pdf.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...