Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν δουλεύει στο Low o ανεμιστήρας θεωρητικά θα έχει λιγότερη κατανάλωση αφου ο αέρας δεν θα πηγαινει πολυ μακρια , αρα θα ζεσταίνεται τοπικα γυρω απο το κλιματιστικο με αποτέλεσμα να  αναγκαστει να ρίξει την απόδοση/καταναλωση του..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σε ένα ημιυπόγειο 30 τμ με ύψος τρία μέτρα, με στόχο τη μέγιστη οικονομία και σε ψύξη και σε θέρμανση τι μονάδα θα βάζατε;  Είμαι ανάμεσα σε inventor king 12αρι και σε daikin FTXM35N 12αρι. Τείνω προς inventor λόγω εγγύησης και γιατί έχει ενσωματωμένο wifi. Μόνο μια σκάλα υπάρχει για απώλειες αλλά ο πάνω όροφος έτσι κ αλλιώς κλιματίζεται.

• Like 1
Δημοσ.

Fujitsu KP ASYG12KPCA 12000 BTU ή Midea Mission MB-12N8D6 12000 BTU;

Επειδή τα χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια, θα ήθελα να ξέρω αν η απάντηση είναι ξεκάθαρα Fujitsu λόγω ανώτερης ποιότητας.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ipred είπε

Επειδή τα χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια, θα ήθελα να ξέρω αν η απάντηση είναι ξεκάθαρα Fujitsu λόγω ανώτερης ποιότητας.

Αφού θεωρείς δεδομένο ότι το fijitsu είναι ανώτερης ποιότητας τότε ποιος ο λόγος της ερώτησης σου ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Αυτο δεν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις, εξαρταται απο τον εκαστοτε χωρο (μιλαω για σαλονι παντα)..Στο δικο μου για να καλυψω τις απαιτησεις σε ολο τον χωρο δουλευει μονιμα το φαν στο 3 (με τα καλα κρυα) οπου εκει η καταναλωση ανεβαινει ραγδαια, μπορει και στο 2πλασιο καμια φορα αναλογα το κρυο, κι ειναι απολυτως λογικο μιας και το κλιματιστικο ανακυκλωνει/ανακατευει τον απομακρυσμενο  αερα..με το φαν στο 2 εχω 650w ενω στο 3 παει στα 900 -1000w πχ (αυτα με εξωτερικη 5-7 βαθμους)

Νομιζω κι αλλοι το χουν διαπιστωσει αυτο

Τελικα το Haier μοιάζει περισσότερο με ιαπωνία παρά με κίνα.

Και στο Fujitsu όταν το βάζω στο full, αυξάνει η κατανάλωση. Όμως αν το αφήσω ώρα, τελικά θα πέσει πιο γρήγορα.

Στο carrier πρέπει να μπει full μπας και ρίξει.

1 ώρα πριν, ipred είπε

Fujitsu KP ASYG12KPCA 12000 BTU ή Midea Mission MB-12N8D6 12000 BTU;

Δεν είναι παρόμοια. Το Midea έχει σαφώς ανώτερους δείκτες seer/scop.

1 ώρα πριν, inflation είπε

Σε ένα ημιυπόγειο 30 τμ με ύψος τρία μέτρα, με στόχο τη μέγιστη οικονομία και σε ψύξη και σε θέρμανση τι μονάδα θα βάζατε;  Είμαι ανάμεσα σε inventor king 12αρι και σε daikin FTXM35N 12αρι. Τείνω προς inventor λόγω εγγύησης και γιατί έχει ενσωματωμένο wifi. Μόνο μια σκάλα υπάρχει για απώλειες αλλά ο πάνω όροφος έτσι κ αλλιώς κλιματίζεται.

Aφού ψάχνεις μέγιστη οικονομία στη χρήση, θα ψάχνεις τα μεγαλύτερα seer/scop που μπορείς να αγοράσεις σε συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά.

Καλή περίπτωση είναι και αυτό https://www.skroutz.gr/s/18541344/Carrier-Platinum-42QHP12E8S-38QHP12E8S.html

Σε εκπτώσεις έπαιξε κάπου 650€ αν θυμάμαι καλά. Εκπτώσεις συνήθως έχει τέλη Μαίου.

Επίσης https://www.skroutz.gr/s/15157257/Fujitsu-KG-Series-ASYG12KGTA.html

και  https://www.skroutz.gr/s/14026191/Mitsubishi-MSZ-MUZ-LN35VG-Natural-White.html

Βέβαια θα πρέπει να δουλεύουν ακατάπαυστα για να τα αποσβέσεις που κ πάλι λίγο δύσκολο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, inflation είπε

Το Daikin αν το πετυχεις γυρω στα 850 που ειχε παιξει black friday

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, konstadis είπε

Ήμουν απο πανω. Κενό σίγουρα δεν έβαλε, αντικραδασμικα προφανώς όχι (μέχρι και χθες ούτε το ένα ήξερα ούτε το άλλο) το μόνο που μου είχε πει ότι κάνει έξτρα ως δουλειά είναι ότι δεν χρησιμοποιεί το υφιστάμενο ρακόρ και ότι ενώνει με καλάι για ν μην χαθει ποτέ από την ένωση το ψυκτικό υγρό. Αν το αφήσω συνεχόμενα το κλιματιστικό σε λειτουργία, θα πάθω έμφραγμα από την κατανάλωση που θα κάνει... Είμαι όμως πολύ περίεργος να δω πόσο θα κάψει. 

Υ.Γ. Ήμουν τόσο άσχετος μέχρι χθες που πιστευα (στο πίσω μέρος του μυαλού Μ) ότι "χαλάει" το κλιματιστικό με συνεχόμενη λειτουργία (ώσπου που διάβασα εδώ την λειτουργία τους)

Η κολληση είναι χρονοβόρα διαδικασία και πρέπει πάντα να χρησιμοποιεί ο τεχνικός άζωτο το οποίο πρέπει να ρέει στο εσωτερικό των σωληνώσεων κατά την κόλληση τους ειδάλλως θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην μονάδα . 
Η ένωση με ρακόρ είναι πιο εύκολη διαδικασία και ένας μάστορας που ξέρει να την εκτελέσει σωστά δεν θα έχει ποτέ απώλειες . 

3 ώρες πριν, inflation είπε

Αν το θές για ψύξη θα κοιτάξεις το SEER του κλιματιστικού να είναι όσο πιο μεγάλο γίνεται . Αν το θες για κύρια πηγή θέρμανσης θα κοιτάξεις να έχει επίσης υψηλό SCOP .

Το King έχει SCOP= 6.0 και SEER= 9.0 
Έχει δεύτερο αισθητήρα θερμοκρασίας στο χειριστήριο για να διαβάζει όταν το θες την θερμοκρασία του χώρου απο την θέση του χειριστηρίου. Αυτό είναι καλό στην θέρμανση . 
10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη . 
Καλύτερη τιμή 849 ευρώ απο εδώ:   https://www.alphaclimagr.gr/product/1409378/inventor-king-k1vi32-12wifi-k1vo32-12-12-000btu-a.html?ref=bestprice.gr

Το  FTXM35N2V1B / RXM35N2V1B9 έχει SCOP= 6.18  και SEER= 8.65
3 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη
καλύτερη τιμή 958.69 ευρώ απο εδώ:  https://www.alphaclimagr.gr/product/1410518/daikin-ftxm35n-rxm35n9-inverter-a-a-klimatistiko.html?ref=bestprice.gr

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, dimostr είπε

Αφού θεωρείς δεδομένο ότι το fijitsu είναι ανώτερης ποιότητας τότε ποιος ο λόγος της ερώτησης σου ?

Εννοώ : Βάζοντας κάτω χαρακτηριστικά και ποιότητα κατασκευής, θα μου συστήνατε το fujitsu λόγω ανώτερης ποιότητας; Είναι όντως τα Fujitsu ανώτερα κατασκευαστικά ή απλά έκτισαν κάποτε πολύ καλό brand name ενώ πλέον η ποιότητά τους έχει πέσει σε σχέση με το παρελθόν;

@liakjim , αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι αν αυτή η διαφορά scop,seer υπέρ του Midea, ξεπερνά κατά τη γνώμη σου τη διαφορά ποιότητας κατασκευής (αν όντως τα Fujitsu έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής).

Επεξ/σία από ipred
Δημοσ.
6 ώρες πριν, inflation είπε

Αν η προτεραιότητά σου είναι η εγγύηση τότε καλά κάνεις και πας σε Inventor. Βέβαια εδώ μιλάμε για μία από τις κορυφαίες σειρές της Daikin όπου παρόλα τα 3 χρόνια εγγύησης θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να πάθεις κάτι καθότι η ποιότητα είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Αντίστοιχα η Inventor αγοράζει φασόν από Κινέζο κατασκευαστή και βάζει την στάμπα της. Μέσα στην τιμή πληρώνεις εμμέσως και την 10ετή εγγύηση οπότε πήγαινε δες τα από κοντά για διαφορές στην ποιότητα πλαστικών, τηλεκοντρόλ κλπ που ίσως εντοπίσεις.

Το Inventor ΔΕΝ έχει πιστοποίηση, άρα δεν ξέρουμε αν αυτά που λέει τα εφαρμόζει στην πράξη. Το Daikin έχει κανονικά πιστοποίηση Eurovent που αποδεικνύονται όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το FTXM35N έχει ενσωματωμένο wifi. Είμαι κάτοχος και στο λέω 1000%. Αν χρειάζεσαι κάτι επιπλέον σχετικά με το Daikin, είμαι διαθέσιμος.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ipred είπε

@liakjim , αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι αν αυτή η διαφορά scop,seer υπέρ του Midea, ξεπερνά κατά τη γνώμη σου τη διαφορά ποιότητας κατασκευής (αν όντως τα Fujitsu έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής).

Δεν υπάρχει το τέλειο κλιματιστικό.

Θα πρέπει να δόσεις βαθμολογία σε επιμέρους χαρακτηριστικά και να πάρεις απόφαση. Αν πχ η εγγύηση είναι σημαντική , δίνεις βαρύτητα εκεί κ.ο.κ.

Προσωπικά έχω Fujitsu και έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα από το κινέζικο carrier (φασόν midea) που έχω. Δεν κάνει κιχ από διαστολές πλαστικών.

Το ίδιο και το Daikin που έχω που επίσης είναι ποιοτικό.

Αν η ποιότητα αυτή αντανακλά και σε μακροζωία, ε αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δεν υπάρχει το τέλειο κλιματιστικό.

Θα πρέπει να δόσεις βαθμολογία σε επιμέρους χαρακτηριστικά και να πάρεις απόφαση. Αν πχ η εγγύηση είναι σημαντική , δίνεις βαρύτητα εκεί κ.ο.κ.

Προσωπικά έχω Fujitsu και έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα από το κινέζικο carrier (φασόν midea) που έχω. Δεν κάνει κιχ από διαστολές πλαστικών.

Το ίδιο και το Daikin που έχω που επίσης είναι ποιοτικό.

Αν η ποιότητα αυτή αντανακλά και σε μακροζωία, ε αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.

@liakjim έχεις feedback από την Daikin για το βίντεο που έστειλες? Για να έχουμε μία εικόνα και από τα αντανακλαστικά της στο after sales κομμάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν υπάρχει το τέλειο κλιματιστικό. Θα πρέπει να δόσεις βαθμολογία σε επιμέρους χαρακτηριστικά και να πάρεις απόφαση. Αν πχ η εγγύηση είναι σημαντική , δίνεις βαρύτητα εκεί κ.ο.κ. Προσωπικά έχω Fujitsu και έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα από το κινέζικο carrier (φασόν midea) που έχω. Δεν κάνει κιχ από διαστολές πλαστικών. Το ίδιο και το Daikin που έχω που επίσης είναι ποιοτικό. Αν η ποιότητα αυτή αντανακλά και σε μακροζωία, ε αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Με νοιάζει να επιλέξω τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας κατασκευής και χαρακτηριστικών. Μάλλον δεν θα πάρω κανένα από τα δύο και θα πάρω ένα Daikin που βρήκα https://www.skroutz.gr/s/18325018/Daikin-ATXC35B-ARXC35B-Siesta-Sensira.html?keyphrase=Κλιματιστικό+Daikin+Sensira+12+Atxc35b%2F+Arxc35b#specs

Η ψύξη με ενδιαφέρει μόνο, όχι η θέρμανση.

Επεξ/σία από ipred
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

@liakjim έχεις feedback από την Daikin για το βίντεο που έστειλες? Για να έχουμε μία εικόνα και από τα αντανακλαστικά της στο after sales κομμάτι.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57759044

Περί ποιότητας και αποδοτικότητας:

Με το πορτοκαλί 18άρι Ariston Prios 50 (φασόν Midea ) σε 45 τμ , 21 ζήτηση και 5C εξωτερική.

Με το γαλάζιο 24άρι Fujitsu ASYG24KLCA σε 60τμ , 21 ζήτηση, επίσης 5C εξωτερική μιας και είμαστε μεσοτοιχία:

859524254_Annotation2020-03-19230732.jpg.730cee3ca71219b87fe9e7f8ae831c4b.jpg

και εξωτερικές μονάδες :

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=57759044

Περί ποιότητας και αποδοτικότητας:

Με το πορτοκαλί 18άρι Ariston Prios 50 (φασόν Midea ) σε 45 τμ , 21 ζήτηση και 5C εξωτερική.

Με το γαλάζιο 24άρι Fujitsu ASYG24KLCA σε 60τμ , 21 ζήτηση, επίσης 5C εξωτερική μιας και είμαστε μεσοτοιχία:

859524254_Annotation2020-03-19230732.jpg.730cee3ca71219b87fe9e7f8ae831c4b.jpg

και εξωτερικές μονάδες :

Ποιανού Midea ειναι φασον? Εδω μιλαμε για χαοτικη διαφορα COP.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, turbakiasss είπε

Αν η προτεραιότητά σου είναι η εγγύηση τότε καλά κάνεις και πας σε Inventor. Βέβαια εδώ μιλάμε για μία από τις κορυφαίες σειρές της Daikin όπου παρόλα τα 3 χρόνια εγγύησης θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να πάθεις κάτι καθότι η ποιότητα είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Αντίστοιχα η Inventor αγοράζει φασόν από Κινέζο κατασκευαστή και βάζει την στάμπα της. Μέσα στην τιμή πληρώνεις εμμέσως και την 10ετή εγγύηση οπότε πήγαινε δες τα από κοντά για διαφορές στην ποιότητα πλαστικών, τηλεκοντρόλ κλπ που ίσως εντοπίσεις.

Το Inventor ΔΕΝ έχει πιστοποίηση, άρα δεν ξέρουμε αν αυτά που λέει τα εφαρμόζει στην πράξη. Το Daikin έχει κανονικά πιστοποίηση Eurovent που αποδεικνύονται όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το FTXM35N έχει ενσωματωμένο wifi. Είμαι κάτοχος και στο λέω 1000%. Αν χρειάζεσαι κάτι επιπλέον σχετικά με το Daikin, είμαι διαθέσιμος.

Στα διάφορα site στα τεχνικά χαρακτηριστικά για το daikin λέει "φίλτρα όχι"  τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής;

Ασχέτως μοντέλου αντικραδασμικά στην βάση έχει χρησιμοποιήσει κανένας; Έχω ενα 24άρι που  η εξωτερική μονάδα πολλές φορές συντονίζει με τον τοίχο, το καταλαβαίνεις βέβαια ανάλογα με τις στροφές οταν είσαι σε διπλανό δωμάτιο.

Επεξ/σία από inflation
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...