Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικά και μπορω να ανεβάσω. Όποια βοήθεια μόνο καλό κάνει. Τον ψυκτικό που το πέρασε τον είχα για πολύ καλό! Όσο για το καταγραφικό θα το εψηνα πολύ, αλλά δεν έχει πουθενά μπριζα είναι σε κουτί το οποίο βρίσκεται κάτω από το κλιματιστικό ( φαίνεται στη φωτο) και δν θ ήθελα ν το ανοίξω για ευνόητους λόγους! 

IMG_20200319_112643.jpg

IMG_20200319_112632.jpg

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, konstadis είπε

το ανοιγωκλεινω τουλάχιστον 3-4 φορές τη μέρα

Αυτό γιατί το κανεις 

Δημοσ.

Σε ύψος καθαρό 3 μέτρα απόσταση από τ ταβάνι 15 εκατοστά

IMG_20200319_113312.jpg

Για να διατηρήσω τις κιλοβατώρες σε νορμάλ πλαίσια... Αφού 1000+watt δουλεύει συνέχεια

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, konstadis είπε

IMG_20200319_113312.jpg

Για να διατηρήσω τις κιλοβατώρες σε νορμάλ πλαίσια... Αφού 1000+watt δουλεύει συνέχεια

Κανένα κλιματιστικό με διακοπτομενη λειτουργία δεν πρόκειται ούτε οικονομία να σου κάνει αλλά ούτε να σε ζεστάνει ειδικά αν πέφτει και μικρό για τον χώρο 

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, konstadis είπε

Φυσικά και μπορω να ανεβάσω. Όποια βοήθεια μόνο καλό κάνει. Τον ψυκτικό που το πέρασε τον είχα για πολύ καλό! Όσο για το καταγραφικό θα το εψηνα πολύ, αλλά δεν έχει πουθενά μπριζα είναι σε κουτί το οποίο βρίσκεται κάτω από το κλιματιστικό ( φαίνεται στη φωτο) και δν θ ήθελα ν το ανοίξω για ευνόητους λόγους! 

IMG_20200319_112643.jpg

IMG_20200319_112632.jpg

19 λεπτά πριν, konstadis είπε

IMG_20200319_113312.jpg

H εσωτερική μονάδα μια χαρά φαίνεται σε αποστάσεις.

Στην εξωτερική , είναι απελπιστικά κοντή η σωλήνα όπου έχουμε πει πως στα toyotomi θέλει 3μ και άνω στα 18άρια και άνω μηχανήματα. Αναρωτιέμαι αν σου έκανε και κενό με αντλία ή αν το έβαλε χύμα.

Αντικραδασμικά δεν σου έβαλε στις βάσεις.

Δεν υπάρχει άλλος;

21 λεπτά πριν, konstadis είπε

Εδώ ξέρεις ότι τα κλιματιστικά καλό είναι να μην τα κλείνεις ποτέ ώστε κάποια στιγμή να έρθουν και να ισορροπήσουν τις απώλειες. Με άνοιγμα/κλείσιμο έχεις χειρότερο αποτέλεσμα και το κλιματιστικό ζορίζεται τσάμπα. Θα έλεγα να το αφήσεις μόνιμα ανοιχτό.

16 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κανένα κλιματιστικό με διακοπτομενη λειτουργία δεν πρόκειται ούτε οικονομία να σου κάνει αλλά ούτε να σε ζεστάνει ειδικά αν πέφτει και μικρό για τον χώρο 

Ακριβώς.

Δημοσ.

Ήμουν απο πανω. Κενό σίγουρα δεν έβαλε, αντικραδασμικα προφανώς όχι (μέχρι και χθες ούτε το ένα ήξερα ούτε το άλλο) το μόνο που μου είχε πει ότι κάνει έξτρα ως δουλειά είναι ότι δεν χρησιμοποιεί το υφιστάμενο ρακόρ και ότι ενώνει με καλάι για ν μην χαθει ποτέ από την ένωση το ψυκτικό υγρό. Αν το αφήσω συνεχόμενα το κλιματιστικό σε λειτουργία, θα πάθω έμφραγμα από την κατανάλωση που θα κάνει... Είμαι όμως πολύ περίεργος να δω πόσο θα κάψει. 

Υ.Γ. Ήμουν τόσο άσχετος μέχρι χθες που πιστευα (στο πίσω μέρος του μυαλού Μ) ότι "χαλάει" το κλιματιστικό με συνεχόμενη λειτουργία (ώσπου που διάβασα εδώ την λειτουργία τους)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, konstadis είπε

κάνει έξτρα ως δουλειά είναι ότι δεν χρησιμοποιεί το υφιστάμενο ρακόρ και ότι ενώνει με καλάι για ν μην χαθει ποτέ από την ένωση το ψυκτικό υγρό

Δεν είναι έξτρα δουλειά το καλάι είναι παλιά τακτική 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, konstadis είπε

δεν χρησιμοποιεί το υφιστάμενο ρακόρ και ότι ενώνει με καλάι για ν μην χαθει ποτέ από την ένωση το ψυκτικό υγρό

Αθάνατος (νεο)έλληνας μάστορας "εγώ τα ξέρω καλύτερα από τους κατασκευαστές"...

23 λεπτά πριν, konstadis είπε

Υ.Γ. Ήμουν τόσο άσχετος μέχρι χθες που πιστευα (στο πίσω μέρος του μυαλού Μ) ότι "χαλάει" το κλιματιστικό με συνεχόμενη λειτουργία (ώσπου που διάβασα εδώ την λειτουργία τους)

Δυστυχώς είναι πολύ διαδεδομένο αυτό, χώρια το άλλο ότι πρέπει να κάνουν on-off...

Δημοσ.

Απορία αρχάριου , έχει σημασία στη κατανάλωση αν δουλεύει στο auto ή στο high? Αν βάλω το auto στο fan τότε πέφτει στο low και εκεί κρυώνεις... Αλλά ίσως είναι καλύτερα η κατανάλωση? 

Δημοσ.

https://github.com/NeoAcheron/midea-ac-py/wiki/Installing-to-Home-Assistant

(δεν το έχω δοκιμάσει).

40 λεπτά πριν, konstadis είπε

Απορία αρχάριου , έχει σημασία στη κατανάλωση αν δουλεύει στο auto ή στο high? Αν βάλω το auto στο fan τότε πέφτει στο low και εκεί κρυώνεις... Αλλά ίσως είναι καλύτερα η κατανάλωση? 

Έχουμε δει ότι στο τέρμα ανεμιστήρα πέφτει η κατανάλωση. Ειδικά στα κινέζικα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αθάνατος (νεο)έλληνας μάστορας "εγώ τα ξέρω καλύτερα από τους κατασκευαστές"...

Ο (Νεο)Έλληνας το βάζει με ρακορ που παραμένουν μέσα στον τοίχο και δεν γίνεται να ελεγχθούν-διορθωθούν χωρίς απεγκατάσταση, κάποιος βιαστικός δεν θα έκανε ποτέ κόλλημα.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

https://github.com/NeoAcheron/midea-ac-py/wiki/Installing-to-Home-Assistant

(δεν το έχω δοκιμάσει).

Έχουμε δει ότι στο τέρμα ανεμιστήρα πέφτει η κατανάλωση. Ειδικά στα κινέζικα.

Αυτο δεν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις, εξαρταται απο τον εκαστοτε χωρο (μιλαω για σαλονι παντα)..Στο δικο μου για να καλυψω τις απαιτησεις σε ολο τον χωρο δουλευει μονιμα το φαν στο 3 (με τα καλα κρυα) οπου εκει η καταναλωση ανεβαινει ραγδαια, μπορει και στο 2πλασιο καμια φορα αναλογα το κρυο, κι ειναι απολυτως λογικο μιας και το κλιματιστικο ανακυκλωνει/ανακατευει τον απομακρυσμενο  αερα..με το φαν στο 2 εχω 650w ενω στο 3 παει στα 900 -1000w πχ (αυτα με εξωτερικη 5-7 βαθμους)

Νομιζω κι αλλοι το χουν διαπιστωσει αυτο

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, energy52 είπε

Αυτο δεν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις, εξαρταται απο τον εκαστοτε χωρο (μιλαω για σαλονι παντα)..Στο δικο μου για να καλυψω τις απαιτησεις σε ολο τον χωρο δουλευει μονιμα το φαν στο 3 (με τα καλα κρυα) οπου εκει η καταναλωση ανεβαινει ραγδαια, μπορει και στο 2πλασιο καμια φορα αναλογα το κρυο, κι ειναι απολυτως λογικο μιας και το κλιματιστικο ανακυκλωνει/ανακατευει τον απομακρυσμενο  αερα..με το φαν στο 2 εχω 650w ενω στο 3 παει στα 900 -1000w πχ (αυτα με εξωτερικη 5-7 βαθμους)

Νομιζω κι αλλοι το χουν διαπιστωσει αυτο

Ποιό κλιματιστικο εχεις? Γιατι 2 φασονμιντεα που εχω το αντιθετο κανουν

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Artakos είπε

Ποιό κλιματιστικο εχεις? Γιατι 2 φασονμιντεα που εχω το αντιθετο κανουν

haier tundra 18000btu..το ξαναλεω,εξαρταται τον χωρο και την διαρυθμιση.. τι εννοεις φασονμιντεα, ποια εχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, energy52 είπε

haier tundra 18000btu..το ξαναλεω,εξαρταται τον χωρο και την διαρυθμιση.. τι εννοεις φασονμιντεα, ποια εχεις;

Inventor,24 aria  και 9αρι premium. 

Μαλλον εξισώνει πολυ παροχη αερα με λιγοτερη θερμοτητα(κατεβαζει τα watt)

Και λιγοτερη παροχη αερα με περισσοτερη θερμοτητα( ανεβαζει watt)

Αυτα στην θερμανση....

Στην ψυξη δεν κανει το ιδιο μαλλον γιατι και σκετο αερα να σου πεταει δροσια αισθάνεσαι,

Επεξ/σία από Artakos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...