Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, liakjim είπε

Ναι , oracle virtual box με hassio , infludb και grafana.
Sonoff και tplink έχω βάλει. Δεν ξέρω αν δουλεύει με blitzwolf και Xiaomi.

Ετοιμο το βρηκες το image η το εφτιαξες? Εχεις κανα λινκ?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, roalexa2010 είπε

Ετοιμο το βρηκες το image η το εφτιαξες? Εχεις κανα λινκ?

Spoiler

Για την εγκατάσταση, έκανα ότι λέει στο λινκ (πηδώντας το κομμάτι του rpi) https://www.youtube.com/watch?v=vnie-PJ87Eg

Για το grafana αυτό https://youtu.be/rKIHoqxxMek 

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Ποτε καθάρισες τελευταία φορά το κλιματιστικό; Από τα 2 δικά μου το ένα το πρώτο δηλαδή το χρησιμοποίησα και το καλοκαίρι οπότε έχει περισσότερη σκόνη. Τον χειμώνα έκανε πιο πολλά defrost και καταναλωνε περισσότερο, έλα όμως που ο χωρος είναι πιο μικρός και έχει λιγότερες απώλειες. Λόγω της περισσότερης σκόνης είναι, θα τα καθαρίσω και τα δύο λιγο πριν την καλοκαιρινή σεζόν, πρέπει να χουν μαζέψει πολύ πράμα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. 

Έκανα έλεγχο και διαπίστωσα ότι όντως έχει πιάσει πολύ μπλίχλα στο μέσα στοιχείο. Πριν το καλοκαίρι θα κάνω σέρβις .  Σίγουρα επιβαρύνει την κατάσταση.

IMG-20200318-213150.jpg

Δημοσ.
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Ναι , oracle virtual box με hassio , infludb και grafana.
Sonoff και tplink έχω βάλει. Δεν ξέρω αν δουλεύει με blitzwolf και Xiaomi.

Επειδή σε 1η φάση μου μοιάζουν πολύπλοκα κινέζικα όλα αυτά, τι εννοείς επιγραμματικά?
Χρειάζονται όλα να συνδυαστούν για να παίξει? (και oracle virtual box και hassio και  infludb και grafana)

(δε το έχω ψάξει οπότε να με συγχωρείς)
Νόμιζα πως μόνο με το tp-link έπαιζαν τα γραφήματα οπότε δεν ασχολήθηκα με το όλο εγχείρημα.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έκανα έλεγχο και διαπίστωσα ότι όντως έχει πιάσει πολύ μπλίχλα στο μέσα στοιχείο. Πριν το καλοκαίρι θα κάνω σέρβις .  Σίγουρα επιβαρύνει την κατάσταση.

IMG-20200318-213150.jpg

Δες και το έξω σε τί κατάσταση είναι .  Το μέσα θέλει σίγουρα καθάρισμα  και επιβαρύνει την απόδοση του μηχανήματος . 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

Επειδή σε 1η φάση μου μοιάζουν πολύπλοκα κινέζικα όλα αυτά, τι εννοείς επιγραμματικά?
Χρειάζονται όλα να συνδυαστούν για να παίξει? (και oracle virtual box και hassio και  infludb και grafana)

(δε το έχω ψάξει οπότε να με συγχωρείς)
Νόμιζα πως μόνο με το tp-link έπαιζαν τα γραφήματα οπότε δεν ασχολήθηκα με το όλο εγχείρημα.

Για το tplink παίζει το γνωστό με το αρχείο από github https://github.com/jamesbarnett91/tplink-energy-monitor

Απλά με το homeassistant μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα Plugs πχ το sonoff που έχουν κάποιοι.

2 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δες και το έξω σε τί κατάσταση είναι .  Το μέσα θέλει σίγουρα καθάρισμα  και επιβαρύνει την απόδοση του μηχανήματος . 

Ε αν κάνω σέρβις θα κάνω μέσα έξω.

Ariston prios 50:

1894275795_Annotation2020-03-18214017.jpg.8bb3496bcd423d715b1df06ee024ca5a.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από 2 ημέρες διαβάσματος του forum (από 1500 σελίδα και μετά) αισίως έφτασα στο τέλος! Θα περιγράψω όσο το δυνατόν πιο σύντομα το δικό μου προβληματισμό. Χωρίς να έχω καμία απολύτως εμπειρία από κλιματιστικά αγόρασα το 2016 κάπου στα 800€ αν θυμάμαι καλά +80€ εγκατάσταση για τον εννιαίο χώρο με χωλ 38 τ.μ. κουζινοσαλονοτραπεζαριας το toyiotomi tpn 180ivp. Μετά από 4 συνεχόμενα χρονιά χρήσης αποκλειστικά θέρμανσης κ ψύξης από το κλιματιστικό αυτό, και λόγω της νέας άφιξης στη οικογένεια άρχισα να ψαχνομαι για την επόμενη χρονιά. Καταρχήν και στις 3 χρονιές καίω σταθερά( με πολύ προσπάθεια να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα) κάπου στις 500kwh το χρόνο για θέρμανση. Το προβλημα είναι ότι με το κλιματιστικό αυτό ο εννιαιος χώρος δεν πάει με τίποτα πάνω από 20 βαθμούς. Ζητάω 22 και fan στο high(κάτι άλλο δν υπάρχει, τo auto είναι σαν το low). Το κλιματιστικό δουλεύει χειροκίνητα on-off από 3 το μεσημέρι μέχρι 10 το βράδυ(με κάποια off που το κάνω). Δλδ κάπου 6 ώρες σύνολο τις καθημερινές. Τα πρωινά με θερμοκρασίες κάτω από 10 εξω η θερμοκρασία του χώρου είναι κάπου στους 14. Προφανώς, το με τα ζόρια, μετά από 1-2 ώρες να πάει 19+ για να είναι κάπως υποφερτα, δν είναι αρεστό φαντάζομαι από κανέναν. Κοινώς κρυώνουμε. Πολυκατοικία του 70' κατασκευή, διαμέρισμα  3ου ορόφου εκτεθημενο από παντού, ανακαινισμένη πρόσφατα, παράθυρα διπλά τζάμια pvc αλλαγμένα το 2005. Δν ήξερα ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχουν τόσα πολλά πίσω από τα air condition έως ότου διάβασα όλα αυτά.

Γενικά σκεφτόμουνα ως λύση (προ φόρουμ) να βάλω στο ίδιο χώρο ένα 12άρι ώστε στις δύσκολες μέρες να έχουμε έξτρα ώθηση. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι, ούτε, το με τα ζόρια 20 βαθμοί δν είναι αρεστό , οπότε μάλλον πάει σε αλλαγή το υφιστάμενο με κάτι πιο μεγάλο και αποδοτικό? Εκεί υπήρχε η εμπλοκή με το φόρουμ το οποίο σέβομαι και ακολουθώ, και διάβασα όλα αυτά τα ωραία. Οπότε η κατάληξη που βλέπω είναι βγάζω το παλιό( μόνο 3 χρονών είναι... τι να το κάνω...) και βάζω ένα 24αρι toshiba ή Fujitsu για να γλιτώσω?? 1000+ η λύση αυτή... Το σπίτι είναι κάπου 100τμ με αυτή τη στιγμή τα 50 θερμενόμενα με air condition. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Screenshot_2020-03-19-02-06-14-033_com.android.chrome.png

Επεξ/σία από konstadis
Διόρθωση λάθους αριθμητικού
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, konstadis είπε

Μετά από 2 ημέρες διαβάσματος του forum (από 1500 σελίδα και μετά) αισίως έφτασα στο τέλος! Θα περιγράψω όσο το δυνατόν πιο σύντομα το δικό μου προβληματισμό. Χωρίς να έχω καμία απολύτως εμπειρία από κλιματιστικά αγόρασα το 2016 κάπου στα 800€ αν θυμάμαι καλά +80€ εγκατάσταση για τον εννιαίο χώρο με χωλ 38 τ.μ. κουζινοσαλονοτραπεζαριας το toyiotomi tpn 180ivp. Μετά από 4 συνεχόμενα χρονιά χρήσης αποκλειστικά θέρμανσης κ ψύξης από το κλιματιστικό αυτό, και λόγω της νέας άφιξης στη οικογένεια άρχισα να ψαχνομαι για την επόμενη χρονιά. Καταρχήν και στις 3 χρονιές καίω σταθερά( με πολύ προσπάθεια να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα) κάπου στις 500kwh το χρόνο για θέρμανση. Το προβλημα είναι ότι με το κλιματιστικό αυτό ο εννιαιος χώρος δεν πάει με τίποτα πάνω από 20 βαθμούς. Ζητάω 22 και fan στο high(κάτι άλλο δν υπάρχει, τo auto είναι σαν το low). Το κλιματιστικό δουλεύει χειροκίνητα on-off από 3 το μεσημέρι μέχρι 10 το βράδυ(με κάποια off που το κάνω). Δλδ κάπου 6 ώρες σύνολο τις καθημερινές. Τα πρωινά με θερμοκρασίες κάτω από 10 εξω η θερμοκρασία του χώρου είναι κάπου στους 14. Προφανώς, το με τα ζόρια, μετά από 1-2 ώρες να πάει 19+ για να είναι κάπως υποφερτα, δν είναι αρεστό φαντάζομαι από κανέναν. Κοινώς κρυώνουμε. Πολυκατοικία του 70' κατασκευή, διαμέρισμα  3ου ορόφου εκτεθημενο από παντού, ανακαινισμένη πρόσφατα, παράθυρα διπλά τζάμια pvc αλλαγμένα το 2005. Δν ήξερα ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχουν τόσα πολλά πίσω από τα air condition έως ότου διάβασα όλα αυτά.

Γενικά σκεφτόμουνα ως λύση (προ φόρουμ) να βάλω στο ίδιο χώρο ένα 12άρι ώστε στις δύσκολες μέρες να έχουμε έξτρα ώθηση. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι, ούτε, το με τα ζόρια 20 βαθμοί δν είναι αρεστό , οπότε μάλλον πάει σε αλλαγή το υφιστάμενο με κάτι πιο μεγάλο και αποδοτικό? Εκεί υπήρχε η εμπλοκή με το φόρουμ το οποίο σέβομαι και ακολουθώ, και διάβασα όλα αυτά τα ωραία. Οπότε η κατάληξη που βλέπω είναι βγάζω το παλιό( μόνο 3 χρονών είναι... τι να το κάνω...) και βάζω ένα 24αρι toshiba ή Fujitsu για να γλιτώσω?? 1000+ η λύση αυτή... Το σπίτι είναι κάπου 100τμ με αυτή τη στιγμή τα 50 θερμενόμενα με air condition. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Οι απώλειές σου ισοδυναμούν με 22690btus .

Στην πράξη έχουμε δει ότι τα κλιματιστικά δεν έχουν πρόβλημα να υπερκαλύψουν μια τέτοια ενεργειακή απαίτηση χωρίς να φτάνουν στο μέγιστο του capacity, συνήθως στο 1/2 ή και 1/3 . 

Από αυτήν την άποψη μου κάνει εντύπωση που το 18άρι toyotomi δεν σας καλύπτει .

Καταρχάς έχεις φέρει κάποιον τεχνικό να το μετρήσει; Έχουμε δει ένα εκατομμύριο κακοτεχνίες στις εγκαταστάσεις. Κρίμα να δώσεις χρήματα για καινούργιο αν είναι λάθος της εγκατάστασης. 

Αν πάντως δεν έχει κάποιο σφάλμα, ή αν δεν θες να μπλέξεις άλλο με δαύτο (έτσι και αλλιώς έχει χαμηλά seer/scop) ή αν όντως οι απώλειές σου είναι τόσες που δεν επαρκεί ένα σωστά τοποθετημένο 18άρι, τότε ορθά σκέφτεσαι για μένα 24άρι.

Από επιλογές, πολλές και ανάλογα το πορτοφόλι σου.

Ως VFM θα πρότεινα το Haier Tundra στα 780€ https://www.bestprice.gr/item/2155327575/haier-tundra-green-as68tebhra1u68reffra.html

Έχει eurovent, καλή απόδοση και είναι ζώο.

Πιθανότατα να σε καλύψει και ένα καλό 22άρι, όπως το Daikin https://www.bestprice.gr/item/2155583882/daikin-sensira-ftxc60brxc60b.html

Το ASYG24KLCΑ θα σε καλύψει πολύ άνετα. Όμως αφού έχεις διαβάσει το φόρουμ, θα ξέρεις τα μειονεκτήματά του (θόρυβος, αποψύξεις). Αν εκεί στο νησί που είσαι, δεν έχεις θερμοκρασίες κάτω από 2-3C τον χειμώνα, δεν θα σε προβληματίσει η ευπάθεια στις αποψύξεις.

Η καλύτερη επιλογή φαίνεται να είναι το Shorai premium εφόσον μπορείς να καλύψεις το κόστος.

Τέλη Μαΐου στατιστικά βλέπουμε καλές προσφορές και από μεγάλες αλυσίδες, οπότε ίσως να άξιζε να περίμενες ως τότε και να βλέπεις εδώ.

Ενδεικτικά στον κωτσόβολο το 24άρι Shorai το έχουμε δει στα 1150€ και αν θυμάμαι καλά το ASYG στα 950€ εγκατεστημένα , χώρια η δυνατότητα για ανακύκλωση του παλιού οπότε αφαιρούμε ακόμα 100€ για αγορές.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
10 ώρες πριν, liakjim είπε

IMG-20200318-213150.jpg

Να φανταστείς ότι οταν ανοίγω το δικό μου στην θερμανση στην αρχή μυρίζει μυρωδιά σκόνης σαν αυτή που μυρίζουν τα αερόθερμα με πολλα χνουδια και πρέπει να περάσει ένα διάστημα να ξεμυρισει, επίσης οταν κάθομαι μπροστά σε αυτόν τον αέρα με πιάνει και βήχας. Οι εξωτερικές πρέπει να έχουν ακόμα περισσότερο σκόνη και μπιχλα, φαντάσου ότι το συμπηκωμα από τα defrost τον χειμώνα ήταν σκούρο νερό με κόκκους από καπνιλα μέσα. Υπομονή λίγο πριν το καλοκαίρι να δούμε τι θα βγάλει. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, liakjim είπε

IMG-20200318-213150.jpg

μήπως με κάτι τέτοιο  : https://www.banggood.com/Xiaomi-Mijia-Air-Purifier-33H-OLED-Touch-Display-Mi-Home-APP-Control-High-Air-Volume-Efficient-Removal-of-PM2_5-Formaldehyde-p-1549129.html?utm_campaign=2983576_2018&utm_content=10535&p=6G10102983576201511A&fbclid=IwAR1DpeM4TgD5YqtmQbcu3Zi_Dfhg2ZSwr79vUgnnPWeo_c_U7aJMU5yVJgg&cur_warehouse=CZ

θα βοηθήσει να υπάρχει πιο καθαρός αέρας?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

Ναι οι καθαριστές αέρα βοηθάνε ο χώρος μας να μην έχει σκόνη και όχι μόνο . 

6 ώρες πριν, konstadis είπε

Με βάση τις απώλειες που σου έβγαλε το πρόγραμμα θες 24άρι μηχάνημα .  Κατά την άποψη μου μην βάλεις δύο κλιματιστικά σε ένα χώρο διότι μπορεί να δημιουργηθούν ρεύματα και να μην σου είναι καθόλου ευχάριστο . Βάλε ένα 24άρι  με 24000 btu/h ονομαστική απόδοση στην θέρμανση ή περισσότερα να δουλεύει άνετα . 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, konstadis είπε

Σίγουρα μπορώ να περιμένω τον Μάϊο και σίγουρα θα τσεκαρω το forum καθημερινά. Να φωνάξω τεχνικό να μετρήσει τι? Γενικά αν ήταν δεκαετίας θα το άλλαζα για πλάκα. Αλλά τώρα είναι λιγάκι κρίμα. Εγώ αυτό που βλέπω είναι να τα δίνει όλα το κλιματιστικό στο κόκκινο ώστε στη καλύτερη να πιάσει 20. Πριν μία εβδομάδα έκανα μια δοκιμή η οποία με ταρακούνησε. Είχε έξω 18 μεσημεράκι και ζήτησα 22 μέσα είχε 20.8 , σε μια ώρα λειτουργίας έκαψε κάπου στα 1000w, και φυσικά δεν έφτασε ποτέ 22, 21.6. Γενικά οι μετρήσεις γίνονται με το ρολόι ΔΕΗ. Δεν είμαι απογοητευμένος από την μάρκα καθώς 4 χρόνια με φέτος πληρώνω σούπερ στη ΔΕΗ και το ανοιγωκλεινω τουλάχιστον 3-4 φορές τη μέρα. Απλά είναι σαν να συγκρίνω τον Μασούρα με τον Λεβαντοφσκι. Ο ένας είναι για "μεγάλες" ομάδες... Ο άλλος απλά προσπαθεί...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, konstadis είπε

Σίγουρα μπορώ να περιμένω τον Μάϊο και σίγουρα θα τσεκαρω το forum καθημερινά. Να φωνάξω τεχνικό να μετρήσει τι? Γενικά αν ήταν δεκαετίας θα το άλλαζα για πλάκα. Αλλά τώρα είναι λιγάκι κρίμα. Εγώ αυτό που βλέπω είναι να τα δίνει όλα το κλιματιστικό στο κόκκινο ώστε στη καλύτερη να πιάσει 20. Πριν μία εβδομάδα έκανα μια δοκιμή η οποία με ταρακούνησε. Είχε έξω 18 μεσημεράκι και ζήτησα 22 μέσα είχε 20.8 , σε μια ώρα λειτουργίας έκαψε κάπου στα 1000w, και φυσικά δεν έφτασε ποτέ 22, 21.6. Γενικά οι μετρήσεις γίνονται με το ρολόι ΔΕΗ. Δεν είμαι απογοητευμένος από την μάρκα καθώς 4 χρόνια με φέτος πληρώνω σούπερ στη ΔΕΗ και το ανοιγωκλεινω τουλάχιστον 3-4 φορές τη μέρα. Απλά είναι σαν να συγκρίνω τον Μασούρα με τον Λεβαντοφσκι. Ο ένας είναι για "μεγάλες" ομάδες... Ο άλλος απλά προσπαθεί...

Ένα μηχάνημα χάνει απόδοση όταν:

• Έχει χάσει φρέον ή δεν έχει την σωστή ποσότητα.
  • Όταν τα στοιχεία  (εσωτερικό και εξωτερικό) είναι βουλωμένα από σκόνη . 
  • Όταν τα φίλτρα είναι βουλωμένα . 
Δημοσ.

Τα φίλτρα τα καθαρίζω τακτικά. Service δεν έχω κάνει. Η μονάδα είναι σχεδόν εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα. Λατρεύω να έχω ένα κλιματιστικό 24/7/31 όλο το χειμώνα και ας κάψω και 800kwh. Θα έχω 22 εσωτερική! Δεν μπορούσα καν να φανταστώ ότι μπορεί ένα air condition να είναι ασταμάτητα αναμενο! Γι'αυτό ίσως τ μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχει χαμηλή κατανάλωση... (Προφανώς να μην βγάλει πρόβλημα αλλιώς πως)

Για την ακρίβεια έχω αυτό εδώ (αποκλείεται να πουλιέται ακόμη) Toyotomi tpn180 αγορά από τοπικό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών (πωλητής-για τα λεφτά που έδινα, αυτό έπαιρνα, μου είχε πει ότι είναι οριακό για το χώρο)

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, konstadis είπε

Να μετρήσει την ποσότητα του φρέοντος και να ελέγξει την εγκατάσταση όπως αποστάσεις κτλ

Επίσης το γεγονός ότι βλέπεις 21.6 σημαίνει ότι βλέπεις με ένα θερμόμετρο που έχει αποκλίσεις και ότι δεν μετράς τη θερμοκρασία που βλέπει το κλιματιστικό με τον αισθητήρα του που είναι πλησίον του ταβανιού, όπου υπάρχει θερμός αέρας.

Έχουμε δει στα κινέζικα χωρίς follow me , ότι ανοιγοκλείνουν συνέχεια και ότι μπερδεύονται εύκολα με τον συσσωρευμένο στο ταβάνι αέρα. Εσύ μετράς σε ύψος 1-1.5 μέτρο 20.8 αλλά στο ταβάνι μπορεί να έχεις 24 ή και 27 όπως έχω δει. 

1κιλοβατώρα με 18 έξω και μέσα 21 και ζήτηση 22, είναι όντως τραγικό, αλλά μπαίνεις σε μια περιοχή όπου το κλιματιστικό μπερδεύεται και κάνει τα πριόνια που έχουμε δείξει όπως στο κάτωθι κλιματιστικό των πεθερικών (φασόν midea). Κανονικά θα έπρεπε να δουλέψει λίγο και να κλείσει τελείως.

Annotation 2020-03-18 214017.jpg

Το δικό σου δεν ξέρουμε πως λειτουργεί ακριβώς, με έναν μετρητή tplink hs110 θα το βλέπαμε ,τώρα δεν ξέρεις ότι δουλεύει όντως στα κόκκινα .

Αν δεν ήταν καινούργιο όπως λες να το πέταγες.  Τώρα ας το προσπαθήσεις λίγο. Είναι κρίμα. Θα πρότεινα να φωνάξεις έναν καλό ψυκτικό (ρώτα να σου συστήσουν κάποιον), να σου κάνει ένα καλό σέρβις και έναν έλεγχο , ας αγοράσεις και έναν μετρητή και το βλέπεις. 

Αν δεν θες να μπλέξεις, πας για καινούργιο.

ΥΓ Μπορείς να μας ανεβάσεις φωτογραφίες από την εγκατάσταση; Μέσα και έξω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...