Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, liakjim είπε

Ναι αλλά να βγάλει error κάτω από το καπέλο της υπερέντασης;

Αν όντως ισχύει αυτό, είναι για μένα λάθος πολιτική. Δεν πετάς στον πελάτη σφάλμα υπερέντασης γιατί σήκωσε 4 βαθμούς πάνω από το πάνω όριο. Είναι χαζό.

Αποψή μου: Οι συσκευές δεν έχουν τεχνητή νοημοσύνη για να μπορούν να ξεχωρίζουν αν μια διακοπή λειτουργίας προέρχεται από βλάβη ή απο κάποιο άλλο παράγοντα  π.χ βουλωμένο στοιχείο εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας, θερμοκρασίες λειτουργίας εκτός ορίων κτλ . 

Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα. Σε accent μου άναψε το check engine . Διάβασα με δικό μου universal διαγνωστικό την βλάβη που κατέγραψε ο εγκέφαλος . Ο κωδικός βλάβης  έδειχνε ελλατωματικό αισθητήρα λ (αυτός που διαβάζει την περιεκτικότητα σε οξυγόνο στα καυσαέρια) . Τελικά όμως δεν ήταν βλάβη του αισθητήρα ή κάποια άλλη μηχανική βλάβη που θα μπορούσε να επηρέαζε τον αισθητήρα λ . Είχε τρυπήσει το σπιράλ της εξάτμισης, έμπαινε οξυγόνο και διάβαζε λάθος τιμές ο αισθητήρας λ . 

Δε μου φαίνεται περίεργο που εμφάνισε αυτό το κωδικό .Όταν εμφανίζεται ένας κωδικός βλάβης πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες  και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η αυτοδιάγνωση μιας συσκευής μπορεί να δείξει ακριβώς απο ποια είναι η αιτία . Γενικότερα η αυτοδιάγνωση δεν υποκαθιστά την διάγνωση ενός τεχνικού . Απλά βοηθάει στο να επικεντρωθείς σε συγκεκριμένα μέρη μιας συσκευής για να εντοπίσεις την πραγματική αιτία . Σου κάνει την ζωή πιο εύκολη .

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

off topic

Σε accent μου άναψε και μένα. Του έβαλα βενζίνη μέσα και το πλάκωσα στην Κατεχάκη πάνω κάτω και δεν μου ξανά άναψε ποτέ. Πάνε χρόνια τώρα.

Μάλλον έφταιγε η βενζίνη που είχα βάλει προηγουμένως αφού όταν την έβαλα τότε μου το εμφάνησε.

Οπότε κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική.

Στις 16/3/2020 στις 9:14 ΜΜ, rbx1000 είπε

Φανταζομαι εχεις κανει εκκινηση θερμανσης με 28 εξωτερικη χωρις προβλημα.

Αν έχει γίνει θα έχει γίνει από λάθος και το μηχάνημα δεν ξεκίνησε. Φυσικά τα μηχανήματα πρέπει να είναι σε σκιά αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Απαντώ στο μήνυμα που έλεγε για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας. μακάρι και τα καινούργια που θα βάλω να κρατήσουν τόσο. (30 χρόνια)

Επεξ/σία από mr.Vox
  • Like 1
Δημοσ.

Πωωωω, defrost στο ASYG24KLCA Μάρτη μήνα....κατέβασε βέβαια κάτω από 2C.

Με ζήτηση 22 όλη νύχτα, έπαιζε 700-800W και έκαψε 5.5KWh.

Το Carrier με ζήτηση 21 έκαψε 1.7KWh

Το Daikin με το σαφώς ανώτερο cop , έκαψε επίσης 1.7KWh αλλά με 22 ζήτηση και σε χώρο με 25% περισσότερες απώλειες. Σταθερά στα 245W.

https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/M1bqc2QVgmg1iETXjQKKD80SSUsgD36H

1422878878_Annotation2020-03-18074107.jpg.cb5c69ae797a125e8c35a80782ad9b18.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το Daikin με το σαφώς ανώτερο cop , έκαψε επίσης 1.7KWh αλλά με 22 ζήτηση και σε χώρο με 25% περισσότερες απώλειες. Σταθερά στα 245W.

https://snapshot.raintank.io/dashboard/snapshot/M1bqc2QVgmg1iETXjQKKD80SSUsgD36H

Τελικά καταλήγεις οτι έχει ευαισθησία στα defrost το Fujitsu, σε σχέση με τα άλλα δυο κλιματιστικά που έχεις??

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Τελικά καταλήγεις οτι έχει ευαισθησία στα defrost το Fujitsu, σε σχέση με τα άλλα δυο κλιματιστικά που έχεις??

Θα αποφύγω να συγκρίνω με τα 9άρια μιας και είναι τελείως διαφορετική τάξη μεγέθους.

Αλλά ήδη το έχω πει και ακόμα ισχυρίζομαι ότι ναι, έχει ευαισθησία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 9ρια φασον midea τα βλεπω σαν καλα για τα λεφτα τους στην θερμανση και σαν vfm στην ψυξη,

Εκει που τα χαλάμε ειναι στα 24αρια που πχ το δικο μου κατω απο ~900  θερμανση δεν βλεπω,βεβαια defrost μια φορα το εχω δει να κανει,στους 2,5 μηνες.

Ολα αυτα ισχύουν με ενεργοποίηση του follow me,

Εαν δεν, τοτε η υπερθέρμανση ειναι συνεχόμενα και ακολουθούν on-off

Επεξ/σία από Artakos
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα αποφύγω να συγκρίνω με τα 9άρια μιας και είναι τελείως διαφορετική τάξη μεγέθους.

Αλλά ήδη το έχω πει και ακόμα ισχυρίζομαι ότι ναι, έχει ευαισθησία.

Προσωπικά δεν νομίζω να είναι "άδικη" η σύγκριση..

Δημοσ.

Αξιομνημόνευτο ότι από 2C βαθμούς εξωτερική στους 6C και έχουμε σχεδόν μισή κατανάλωση , από 800W->430W.

1707989542_Annotation2020-03-18085559.jpg.594320a234eee803d98ccca82cba3847.jpg

4 λεπτά πριν, Artakos είπε

Τα 9ρια φασον midea τα βλεπω σαν καλα για τα λεφτα τους στην θερμανση και σαν vfm στην ψυξη,

Ναι , το γουστάρω το carrier. Αλλά μη γελιόμαστε, το daikin με την σαφώς ανώτερη απόδοση δυσκολεύει να ορίσουμε το vfm μιας και παίζει στα ίδια λεφτά με τα κινέζικα.

Για ψύξη θα πω το καλοκαίρι.

6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Προσωπικά δεν νομίζω να είναι "άδικη" η σύγκριση..

Μα το ίδιο είναι να ζεσταίνεις 15τμ με 250W και το ίδιο 60τμ με 800;  Αλλά οκ, το carrier ας πούμε , είναι αναίσθητο στα defrost.

Θα μας πει ο @apostolisep3 όταν με το καλό δει τι παίζει στον ίδιο χώρο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Αξιομνημόνευτο ότι από 2C βαθμούς εξωτερική στους 6C και έχουμε σχεδόν μισή κατανάλωση , από 800W->430W.

1707989542_Annotation2020-03-18085559.jpg.594320a234eee803d98ccca82cba3847.jpg

Ναι , το γουστάρω το carrier. Αλλά μη γελιόμαστε, το daikin με την σαφώς ανώτερη απόδοση δυσκολεύει να ορίσουμε το vfm μιας και παίζει στα ίδια λεφτά με τα κινέζικα.

Για ψύξη θα πω το καλοκαίρι.

Μα το ίδιο είναι να ζεσταίνεις 15τμ με 250W και το ίδιο 60τμ με 800;  Αλλά οκ, το carrier ας πούμε , είναι αναίσθητο στα defrost.

Θα μας πει ο @apostolisep3 όταν με το καλό δει τι παίζει στον ίδιο χώρο.

@liakjim Εχεις οδηγιες στησιματος του grafana? Σε συνδυασμο με το Home Assistant το δουλευεις?

Εχω μπριζακια μετρητες Blitzwolf & Xiaomi και σκεφτομαι αν μπορω να τα βαλω σε καποιο web καταγραφικο

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, roalexa2010 είπε

@liakjim Εχεις οδηγιες στησιματος του grafana? Σε συνδυασμο με το Home Assistant το δουλευεις?

Εχω μπριζακια μετρητες Blitzwolf & Xiaomi και σκεφτομαι αν μπορω να τα βαλω σε καποιο web καταγραφικο

Ναι , oracle virtual box με hassio , infludb και grafana.
Sonoff και tplink έχω βάλει. Δεν ξέρω αν δουλεύει με blitzwolf και Xiaomi.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Ποτε καθάρισες τελευταία φορά το κλιματιστικό; Από τα 2 δικά μου το ένα το πρώτο δηλαδή το χρησιμοποίησα και το καλοκαίρι οπότε έχει περισσότερη σκόνη. Τον χειμώνα έκανε πιο πολλά defrost και καταναλωνε περισσότερο, έλα όμως που ο χωρος είναι πιο μικρός και έχει λιγότερες απώλειες. Λόγω της περισσότερης σκόνης είναι, θα τα καθαρίσω και τα δύο λιγο πριν την καλοκαιρινή σεζόν, πρέπει να χουν μαζέψει πολύ πράμα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ποτε καθάρισες τελευταία φορά το κλιματιστικό; Από τα 2 δικά μου το ένα το πρώτο δηλαδή το χρησιμοποίησα και το καλοκαίρι οπότε έχει περισσότερη σκόνη. Τον χειμώνα έκανε πιο πολλά defrost και καταναλωνε περισσότερο, έλα όμως που ο χωρος είναι πιο μικρός και έχει λιγότερες απώλειες. Λόγω της περισσότερης σκόνης είναι, θα τα καθαρίσω και τα δύο λιγο πριν την καλοκαιρινή σεζόν, πρέπει να χουν μαζέψει πολύ πράμα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. 

Η αλήθεια είναι ότι εκτός από φίλτρα, δεν έχω κάνει τίποτα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ναι , oracle virtual box με hassio , infludb και grafana.
Sonoff και tplink έχω βάλει. Δεν ξέρω αν δουλεύει με blitzwolf και Xiaomi.

Δουλεύει με τα πάντα αρκεί να μπορείς να στείλεις πληροφορία μέσω HA sensors στο influxdb και από εκεί να τα βλέπει το grafana.. έχω δοκιμάσει με επιτυχία και blitzwolf & xiaomi..

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, cinqo13 είπε

Δουλεύει με τα πάντα αρκεί να μπορείς να στείλεις πληροφορία μέσω HA sensors στο influxdb και από εκεί να τα βλέπει το grafana.. έχω δοκιμάσει με επιτυχία και blitzwolf & xiaomi..

Με original firmware?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Με original firmware?

Το κατάφερα και με original.. ψάξε στο github για localtuya.. έτσι θα μπορέσεις να πάρεις και καταναλώσεις στο HA. Αλλιώς με το tuya integration τα βλέπεις κανονικά σαν switches και μπορείς να κάνεις on/off και γενικά automations.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...