Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας και να σας ευχαριστησω για τις προτασεις και τη βοηθεια σας.

Το παλιο μου ac ειναι το mitsubishi msh 09nv: https://www.mitsubishielectric.com.au/assets/LEG/MSH-09121824NV-IB_DG79Y175H03.pdf

Ηρθε ενας "τεχνικος" και μου ειπε οτι ειναι η πλακετα αλλα δεν τον ειδα και πολυ σιγουρο...

Σε καποιοες συζητησεις που διαβασα τυχαια σε forum (σε αλλες περιπτωσεις οχι στη δικια μου) ελεγαν για βλαβες καποιων πυκνωτων στην εξωτερικη μοναδα και πως η επισκευη δεν ηταν ασυμφορη.Λες να ειναι ετσι και στο δικο μου;

Το θεμα ειναι εγω δεν ξερω καποιον καλο και αξιοπιστο ψυκτικο.

Aν το 9άρι δουλευε ικανοποιητικα δεν υπάρχει λόγος για μεγαλύτερο ίσα ίσα αν κοιτάξεις σε μεγαλύτερο ίσως έχεις και ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Για το budget σου και με γνώμονα την αξιοπιστία και όσο πιο οικονομικό σε λειτουργία γίνεται σου προτείνω:

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-aria-ar1mvi32-09wifir-ar1mvo32-09.html

στα 445 ευρώ . 

και  https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-passion-pro-p6mvi-09wfr-p6mvo-09.html

στα 399 ευρώ . 

Τα 2 αυτά κλιματιστικά είναι απο τα οικονομικοτερα σε κατανάλωση του εμπορίου και απο φίλτρα δεν τους λείπει τίποτα .Επίσης είναι αθόρυβα Οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές . Το πρώτο είναι ελάχιστα καλύτερο σε κατανάλωση και σε θόρυβο από το δεύτερο. Μικρές διαφορές . 
Value for money ! 

Σου στέλνω μόνο απο αυτό το κατάστημα γιατί αυτή την περίοδο έχει σε προσφορά κλιματιστικά και τα συγκεκριμένα τα χει με διαφορά 50 ευρώ πιο κάτω απο την κατώτερη τιμή στο skroutz.gr . Αν μπεις στο skroutz.gr θα δεις ότι δεν είναι αυτές οι τιμές τους στο συγκεκριμένο κατάστημα. Αν μπεις μέσα στο site του καταστήματος και πατήσεις δίπλα στην τιμή που λέει "Δες την προσφορά" τότε θα δεις τις τιμές που σου λέω .

ΕΙδα και το omnia https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-omnia-o1mvi-12wfr-o1mvo-12.html που ειναι και 12αρι δεν αξιζει;

Τα midea τι λενε; Αυτο για παραδειγμα https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/midea-rf-ms12fu-12hrdn1-qrd0gw-moba30-12hfn1-qrd0gw.html

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

http://www.electronicaeshop.eu/elektronika/thermometra-laser

Πρεπει να σου βγαζει απο 50 βαθμους και πανω..

πχ Το δικο μου αποδιδει στο pick (μεγαλη σκαλα fan) 59-60β με εξωτερικη 10β.

Εχω αρχίσει να το ψάχνω και βλέποντας τα specs http://www.ahi-toshiba.com/catalog/index.php?SECTION_ID=97&ELEMENT_ID=388&MODE=t  τόσο σκάω και λέω δεν είναι δυνατόν να μη μπορεί να ζεστάνει ενα χώρο ~30 τετραγωνικών επαρκώς.. Βεβαια το σπίτι που ηταν χωρις θέρμανση ειχε 11 βαθμούς οταν πήγα και με 2 ωρες εφτασε 14-15 

Δημοσ.

Παίδες μεταξύ haier tundra και nebula τι θα επιλέγατε;

Νebula πολύ καλυτερο μηχανημα σε κατασκευή και επιδόσεις ,Panasonic εσωτερικά μέρη και σχεδιο.

Καλημερα σας και να σας ευχαριστησω για τις προτασεις και τη βοηθεια σας.Το παλιο μου ac ειναι το mitsubishi msh 09nv: https://www.mitsubishielectric.com.au/assets/LEG/MSH-09121824NV-IB_DG79Y175H03.pdf Ηρθε ενας "τεχνικος" και μου ειπε οτι ειναι η πλακετα αλλα δεν τον ειδα και πολυ σιγουρο...Σε καποιοες συζητησεις που διαβασα τυχαια σε forum (σε αλλες περιπτωσεις οχι στη δικια μου) ελεγαν για βλαβες καποιων πυκνωτων στην εξωτερικη μοναδα και πως η επισκευη δεν ηταν ασυμφορη.Λες να ειναι ετσι και στο δικο μου;Το θεμα ειναι εγω δεν ξερω καποιον καλο και αξιοπιστο ψυκτικο

Pωτας στην αντιπροσωπεια που τα καλυπτει τεχνικά ή σε καταστημα κλιματισμου που ασχολούνται με Mitsubishi .Ακόμα και αν είναι πλακέτα ,αρκετοι επισκευάζουν με λογικο κόστος.Αν έχεις αμφιβολίες ρωτας και σε άλλους.Η ευκολη λύση είναι πάρε άλλο, γιατί κερδίζουν τα καταστηματα περισσότερα από την πώλιση και τοποθετιση, παρα την επισκευή.

Τα μοντελα που αναφέρεις είναι τα ίδια .Το Midea είναι το γνησιο,το άλλο παραγγελια με την φίρμα καθενος, διαφοροποιήσεις για το κοστος και για να πουλήσουν με διαφημιση ο καθενας σαν καλυτερο .Για αυτό,αλλα και για διαφορα μοντέλα επισης, έχουμε αναφερθεί σε προηγουμενα.Πιο σταθερό σε απόδοση και ποιότητα είναι πάντα το γνησιο,ειδικα αν το βρεις σε κοντινη τιμή με άλλα παρόμοια ,αλλα και σε όρους εγγυησης.Σε ότι σου αρεσει, επειδη το θές για θέρμανση ,κοιταξε κλιματιστικο και με σχετικά μεγάλα όρια ,γιατί θα έχεις πιο άμεση αποδοση. Παραδειγμα το Haier Tundra που αναφερθήκαμε  φτανει 17.750BTU.Κανε έρευνα αγορας ,και δες τι ταιριαζει στον χωρο σου και τι χρειαζεσαι.

Δημοσ.

Καλημερα σας και να σας ευχαριστησω για τις προτασεις και τη βοηθεια σας.

Το παλιο μου ac ειναι το mitsubishi msh 09nv: https://www.mitsubishielectric.com.au/assets/LEG/MSH-09121824NV-IB_DG79Y175H03.pdf

Ηρθε ενας "τεχνικος" και μου ειπε οτι ειναι η πλακετα αλλα δεν τον ειδα και πολυ σιγουρο...

Σε καποιοες συζητησεις που διαβασα τυχαια σε forum (σε αλλες περιπτωσεις οχι στη δικια μου) ελεγαν για βλαβες καποιων πυκνωτων στην εξωτερικη μοναδα και πως η επισκευη δεν ηταν ασυμφορη.Λες να ειναι ετσι και στο δικο μου;

Το θεμα ειναι εγω δεν ξερω καποιον καλο και αξιοπιστο ψυκτικο.

ΕΙδα και το omnia https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-omnia-o1mvi-12wfr-o1mvo-12.html που ειναι και 12αρι δεν αξιζει;

Τα midea τι λενε; Αυτο για παραδειγμα https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/midea-rf-ms12fu-12hrdn1-qrd0gw-moba30-12hfn1-qrd0gw.html

To midea δεν έχει καλέ τιμές θορύβου συγκριτικά με το passion pro και το aria . Επίσης έχει λιγότερα φίλτρα . Στα λεφτά του και με 15 ευρώ παραπάνω παίρνεις ανώτερο μηχάνημα σε τιμές θορύβου λειτουργίες και φίλτρα . Παίρνεις το passion pro . 

To omnia δεν θα το συνιστούσα για υπνοδωμάτιο αν σε ενδιαφέρει να μην το ακούς τα βράδια . Αν κάνεις δύσκολο ύπνο .όπως επίσης είναι κατώτερο σε οικονομία (καταναλωση ) απο όλα τα άλλα . Για τα λεφτά του καλό είναι όμως .

Επίσης απο την στιγμή που το 9άρι σε κάλυπτε  ΟΧΙ 12άρι . Βάζουμε πάντα στο χώρο μέγεθος ac που με τα btu του μας καλύπτει . Ούτε μικρότερο ούτε μεγαλύτερο για να αποφύγουμε προβλήματα  όπως αυξημένες καταναλώσεις περιττά λεφτά για την αγορά του , πιθανά προβλήματα σωστής ρύθμισης και σταθερότητας θερμοκρασίας χώρου . 

Παίδες μεταξύ haier tundra και nebula τι θα επιλέγατε;

Τundra υπερτερεί σε στάθμη θορύβου εσωττερικής μονάδας και σε κατανάλωση στην θερμανση. Στην ψύξη πολύ μικρή έως ασήμαντη διαφορά στην κατανάλωση από το nebula .

Πιο σταθερό σε απόδοση και ποιότητα είναι πάντα το γνησιο,ειδικα αν το βρεις σε κοντινη τιμή με άλλα παρόμοια ,αλλα και σε όρους εγγυησης.Σε ότι σου αρεσει, επειδη το θές για θέρμανση ,κοιταξε κλιματιστικο και με σχετικά μεγάλα όρια ,γιατί θα έχεις πιο άμεση αποδοση. Παραδειγμα το Haier Tundra που αναφερθήκαμε  φτανει 17.750BTU.Κανε έρευνα αγορας ,και δες τι ταιριαζει στον χωρο σου και τι χρειαζεσαι.

Αυτό το συμπέρασμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς το βγάζεις. Αυτό που λες δεν υφίσταται . Μόνο με σύγκριση μεταξύ τους μπορούμε να ξέρουμε αν το "γνήσιο" είναι καλύτερο απο το φασόν ή το αντίστροφο .  Επίσης μην ξεχνάς ότι ορισμένα φασόν είναι ακρίβως μα ακριβώς τα ίδια με τα "γνήσια" . Ανοίγεις το κλιματιστικό και βλέπεις τους ίδιους κωδικούς ανταλλακτικών και για τις 2 μάρκες .Οι διαφοροποιήσεις σε αυτή την περίπτωση έχουν να κάνουν με την εκάστοτε τιμολογιακή πολιτική της κάθε εταιρίας  που το πουλάει με το δικό της brand . καθώς και εμφανισιακές διαφορές  όπως άλλο design εξωτερικής εσωτερικής μονάδας και άλλο μοντέλο χειριστηρίου . 

Αυτό που λές το θεωρώ επιπόλαια άποψη . Είναι σαν να μου λες τώρα ότι το να πάρω hyundai δίσκο πλατό για το αμάξι μου (hyundai) είναι ανώτερο σαν ανταλλακτικό. Όμως  το γνήσιο που το πουλάει δήθεν γνήσιο η hyundai είναι valeo όπου και οι 2 εταιρίες πουλάνε ακριβώς το ίδιο ανταλλακτικό η κάθε μία με το όνομα της και με την valeo να είναι η κατασκευάστρια και στις 2 περιπτώσεις .

Παράδειγμα για μια ακόμα φορά για να καταλάβεις ότι είναι χαοτική η κατάσταση πλέον με την παγκοσμιοποίηση . Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο  τελείως .

• Like 1
Δημοσ.

Τundra υπερτερεί σε στάθμη θορύβου εσωττερικής μονάδας και σε κατανάλωση στην θερμανση. Στην ψύξη πολύ μικρή έως ασήμαντη διαφορά στην κατανάλωση από το nebula .

Τo Nebula είναι δυνατότερο μηχανημα σε όρια και καμία σχεση σε κατασκευή με το Tundra ,που είναι και φθηνότερο.

To midea δεν έχει καλέ τιμές θορύβου συγκριτικά με το passion pro και το aria .

H σύγκριση αφορά τo Inventor Οmnia  σε παρόμοια χρήματα..

Αυτό το συμπέρασμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς το βγάζεις. Αυτό που λες δεν υφίσταται . Μόνο με σύγκριση μεταξύ τους μπορούμε να ξέρουμε αν το "γνήσιο" είναι καλύτερο απο το φασόν ή το αντίστροφο .  Επίσης μην ξεχνάς ότι ορισμένα φασόν είναι ακρίβως μα ακριβώς τα ίδια με τα "γνήσια" . Ανοίγεις το κλιματιστικό και βλέπεις τους ίδιους κωδικούς ανταλλακτικών και για τις 2 μάρκες .Οι διαφοροποιήσεις σε αυτή την περίπτωση έχουν να κάνουν με την εκάστοτε τιμολογιακή πολιτική της κάθε εταιρίας  που το πουλάει με το δικό της brand . καθώς και εμφανισιακές διαφορές  όπως άλλο design εξωτερικής εσωτερικής μονάδας και άλλο μοντέλο χειριστηρίου . 

Τα εχουμε αναφερει αρκετες φορες σε προηγούμενα ,μην λεμε τα ίδια για τις διαφημίσεις καθενός .Οι κατασκευαστες δεν βγαζουν φασόν μηχανηματα καλύτερα από τα δικά τους ,για να πουλανε τα δικά τους με την φίρμα τους σαν καλυτερα.

Αυτός που φτιαχνει φασόν ,φτιαχνει με σκοπο να έχει διαφορες για να κερδίσει από το κοστος των διαφορών .Αλλιως θα εμπορευόταν τα γνήσια,μεγαλυτερες ποσοτητες καλυτερες τιμές.Το ίδιο διαφορες έχουν και τα εξαρτήματα και ας είναι επώνυμου κατασκευαστη. Καθε προιόν τα δικά του μικρες μεγαλες διαφορες με αλλα παρομοια .Γι'υτο το λόγο εισαγωγείς με φασόν προιόντα εμπορευονται και άλλα επώνυμα προίοντα για καλύτερα ,μην χασουν πελατες.Οσο αφορα την τιμολογιακή πολιτική ,καθένας πουλα ότι θέλει και όσο θέλει,δεν σε υποχρεώσε εξαλλου να αγορασεις.

Δημοσ.

Κοιτα να δεισ και στο fujichu που ειναι φασον που παραγεται στη Κινα τα ιδια γινονται, για αυτο τα γνησια  :eek:

Δημοσ.

Εχουμε επίσης αναφέρει σε προηγούμενα, ότι τα κινεζικα Fujitsu δεν είναι φασόν,έχει και εκει εργοστασιο η Fujitsu και παραγει για ορισμενες αγορές ,όπως και σε Ιαπωνια και Ταιλανδη από αυτά που ερχονται στην αγορά μας ανα περιόδους.

Τι φερνει ο εισαγωγεας καθε φορα, αφορα τι τον συμφερει ,και επισης δεν σε υποχρεωσε να αγορασεις.

Δημοσ.

Τo Nebula είναι δυνατότερο μηχανημα σε όρια και καμία σχεση σε κατασκευή με το Tundra ,που είναι και φθηνότερο.

H σύγκριση αφορά τo Inventor Οmnia  σε παρόμοια χρήματα..

Τα εχουμε αναφερει αρκετες φορες σε προηγούμενα ,μην λεμε τα ίδια για τις διαφημίσεις καθενός .Οι κατασκευαστες δεν βγαζουν φασόν μηχανηματα καλύτερα από τα δικά τους ,για να πουλανε τα δικά τους με την φίρμα τους σαν καλυτερα.

Αυτός που φτιαχνει φασόν ,φτιαχνει με σκοπο να έχει διαφορες για να κερδίσει από το κοστος των διαφορών .Αλλιως θα εμπορευόταν τα γνήσια,μεγαλυτερες ποσοτητες καλυτερες τιμές.Το ίδιο διαφορες έχουν και τα εξαρτήματα και ας είναι επώνυμου κατασκευαστη. Καθε προιόν τα δικά του μικρες μεγαλες διαφορες με αλλα παρομοια .Γι'υτο το λόγο εισαγωγείς με φασόν προιόντα εμπορευονται και άλλα επώνυμα προίοντα για καλύτερα ,μην χασουν πελατες.Οσο αφορα την τιμολογιακή πολιτική ,καθένας πουλα ότι θέλει και όσο θέλει,δεν σε υποχρεώσε εξαλλου να αγορασεις.

Για ποιές διαφημίσεις μιλάς ;

Καλύτερα απο τα δικά τους οι κατασκευαστές βγάζουν και δεν βγάζουν . Αυτό το καλύτερα που λες δεν σημαίνει απαραίτητα κατώτερα ποιοτικά . Μπορεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά να ναι όλα ίδια και απλώς εκεί που πέφτει το κόστος να ναι στο τηλεχειριστηριο και στο φινίρισμα-design !

Αααα επίσης υπάρχουν κατασκευαστές που πουλάνε αποκλειστικά προς άλλες εταιρίες και δεν βγάζουν με την δικιά τους φίρμα ή δεν ποντάρουν στην δικιά τους φίρμα που κυκλοφορεί .

"Το ίδιο διαφορές έχουν και τα εξαρτήματα και ας είναι επώνυμου κατασκευαστή" Α οκ άρα : Δίσκος πλατό που είναι ο γνήσιος της Hyundai αλλά κατασκευής Valeo είναι κατώτερος ποιοτικά απο το να τον αγοράσεις με το σήμα Valeo . Όλες μα όλες οι εταιρίες για να φτιάξουν ένα προιόν εμπορεύονται εξαρτηματα απο δεκάδες ή 100άδες εργοστάσια επώνυμα . Οπότε όλες οι εταιρίες που παίρνουν εξαρτήματα απο άλλες εταιρίες παίρνουν εξαρτήματα Β διαλογής ! Πρόσεχε τι λες .Για την κατασκευή ένος αυτοκινήτου εμπλέκονται δεκάδες ή 100άδες εταιρίες προμήθειας ανταλλακτικών !

Εγώ σου λέω ότι ποιοτικά υπάρχουν μοντέλα με τους ίδιους κωδικούς ανταλλακτικών που αλλάζει μόνο η εμφάνιση και το σουλούπι  και συ μου λες για διαφοροποιήσεις . Τι επαγγέλλεσαι ή σπουδασες; 

Δημοσ.

Τα fujichu  ειναι ΚΙΝΕΖΙΚΑ φθηνα φασον , γιατι εγω σε μαγαζι πωλησης που πηγα μου εξηγησαν οτι δουλευουνε χρονια αυτη τη μαρκα σαν εξιδικευμενοι, ΜΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΑΝ και ολασ οτι φτιχνονται σε κατι τριτοκαλασατα εργοστασια στο βαθοσ τησ κινασ που φτιαχνουν και ανεμιστηρεσ για αυτο τριζουν τα πλαστικα τουσ σαν καραβια

. Μη διαφιμιζεις αλλο τα ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ Φασον ημαρτον , εχεισ μαλλον καποιο συμφερον LOL

Δημοσ.

Που έχει εργοστασια η Fujitsu ειναι ευκολο να το βρεις ,το ίδιο και τι έρχεται στην αγορά..Αν το καθε μαγαζι έχει παραπονα με τις συνεργασίες του δικο του θέμα,να συνεργαστει με αλλον.

Δημοσ.

Εχουμε επίσης αναφέρει σε προηγούμενα, ότι τα κινεζικα Fujitsu δεν είναι φασόν,έχει και εκει εργοστασιο η Fujitsu και παραγει για ορισμενες αγορές ,όπως και σε Ιαπωνια και Ταιλανδη από αυτά που ερχονται στην αγορά μας ανα περιόδους.

Τι φερνει ο εισαγωγεας καθε φορα, αφορα τι τον συμφερει ,και επισης δεν σε υποχρεωσε να αγορασεις.

Οπότε με την δικιά σου λογική:   "Το ίδιο διαφορές έχουν και τα εξαρτήματα και ας είναι επώνυμου κατασκευαστή"

Ποιοτικά κλιματιστικά είναι αυτά που φοράνε απο την μαμά εταιρία συμπιεστή . Μην  δω να ξαναγράφεις για ποιοτικούς συμπιεστές Hitatchi σε Midea ή Daikin compressor σε X εταιρία κλιματισμού κτλ... Ποιοτικούς συμπιεστές ΜΟΝΟ σε μοντέλα split units της κάθε εταιρίας που κατασκευάζει τον συμπιεστή !!! Πραγματικά δεν έχω λόγια !!

Δημοσ.

Εγώ σου λέω ότι ποιοτικά υπάρχουν μοντέλα με τους ίδιους κωδικούς ανταλλακτικών που αλλάζει μόνο η εμφάνιση και το σουλούπι  και συ μου λες για διαφοροποιήσεις . Τι επαγγέλεσαι ή σπουδασες; 

Μπορει να είναι συμβατο ,όχι όμως απολυτα καταλληλο.Καθε κωδικος αφορα συγκεκριμενο προιόν σε κάθε φίρμα.Αλλιως δεν θα υπήρχαν φίρμες και μοντελα στην αγορά και όλες θα ειχαν και το ίδιο σερβις.Η εργασια μου είναι σχετική με θεματα αγορας και αντιστοιχες σπουδες. 

Δημοσ.

Που έχει εργοστασια η Fujitsu ειναι ευκολο να το βρεις ,το ίδιο και τι έρχεται στην αγορά..Αν το καθε μαγαζι έχει παραπονα με τις συνεργασίες του δικο του θέμα,να συνεργαστει με αλλον.

Μια εταιρία με δικιά της γραμμή παραγωγής δεν πάει να πει ότι δεν αναθέτει σε άλλον κατασκευή την κατασκευή συγκεκριμένων κλιματιστικών μοντέλων !

Μπορει να είναι συμβατο ,όχι όμως απολυτα καταλληλο.Καθε κωδικος αφορα συγκεκριμενο προιόν σε κάθε φίρμα.Αλλιως δεν θα υπήρχαν φίρμες και μοντελα στην αγορά και όλες θα ειχαν και το ίδιο σερβις.Η εργασια μου είναι σχετική με θεματα αγορας και αντιστοιχες σπουδες. 

Θέματα αγοράς ! Σχετικός δεν διαφωνώ απο την δικιά σου μεριά ! Εγω ως μηχανολόγος μηχανικός σου προτείνω να μην πιάνεις το τεχνικό κομμάτι τόσο πολύ .  Αστο σε κάποιον άλλον και όχι φίλε μου ο κάθε κωδικός ανταλλακτικού ΔΕΝ είναι αποκλειστικότητα μιας και μόνο εταιρίας απαραίτητα !!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αααα επίσης υπάρχουν κατασκευαστές που πουλάνε αποκλειστικά προς άλλες εταιρίες και δεν βγάζουν με την δικιά τους φίρμα ή δεν ποντάρουν στην δικιά τους φίρμα που κυκλοφορεί .Οπότε με την δικιά σου λογική:   "Το ίδιο διαφορές έχουν και τα εξαρτήματα και ας είναι επώνυμου κατασκευαστή" Ποιοτικά κλιματιστικά είναι αυτά που φοράνε απο την μαμά εταιρία συμπιεστή . Μην  δω να ξαναγράφεις για ποιοτικούς συμπιεστές Hitatchi σε Midea ή Daikin compressor σε X εταιρία κλιματισμού κτλ... Ποιοτικούς συμπιεστές ΜΟΝΟ σε μοντέλα split units της κάθε εταιρίας που κατασκευάζει τον συμπιεστή !!! Πραγματικά δεν έχω λόγια !!

Διαφορές εχουν τα εξαρτήματα γιατί καθενα είναι για ορισμένη χρήση .To αν καποιος παραγγελνει και χρησιμοποιεί από πιο ποιοτικες εταιρίες όπως πχ συμπιεστες, είναι απλα για καλυτερη ποιοτητα και συνηθως το πληρώνεις και στην τιμή.Η Μιdea συνεργαζεται σε ορισμενα για κάποιες αγορες με Toshiba ,Στα υπολοιπα από μικρότερες Κινεζικες εταιρίες.Οι μεγαλες εταιρίες όπως πχ η Τoshiba κατασκευάζει η ίδια τα περισσότερα εξαρτήματα για τα προιόντα της ,δεν αγοραζει απο άλλους.Ο λογος ποιοτικά κριτήρια ,αυτο πληρωνεις μαζι με αλλα,μην χαλασει ευκολα απο άλλα της αγορας .

Μια εταιρία με δικιά της γραμμή παραγωγής δεν πάει να πει ότι δεν αναθέτει σε άλλον κατασκευή την κατασκευή συγκεκριμένων κλιματιστικών μοντέλων !

.Οι μεγαλες εταιρίες στον κλαδο αν χρειαστεί να φτιαξουν δικα τους σε άλλους για κάποιες αγορες,νοικάζουν ενα εργοστασιο αποκλειστικά με ειδικες συνεργασιες με ποσοστα συμμετοχης,δεν παραγουν για άλλους μικρους όπως οι εταιρίες που παραγουν φασον.Εξάλλου αυτοι που παραγγελνουν φασόν μπορει να παραγουν και αλλου για ακομα φθηνοτερα.

Το κριτήριο είναι μονο το κοστος .Από εκει και περα είναι τι φερνει καθε εισαγωγέας σε κάθε αγορα. 

Θέματα αγοράς ! Σχετικός δεν διαφωνώ απο την δικιά σου μεριά ! Εγω ως μηχανολόγος μηχανικός σου προτείνω να μην πιάνεις το τεχνικό κομμάτι τόσο πολύ .  Αστο σε κάποιον άλλον και όχι φίλε μου ο κάθε κωδικός ανταλλακτικού ΔΕΝ είναι αποκλειστικότητα μιας και μόνο εταιρίας απαραίτητα !!

Θεματα και η ερευνα αγορας αφορουν στοιχεια από όλες τις πλευρες τεχνικες και εμπορικές ,όχι τι αρεσει  στον καθένα ή πουλά κάποιος για καλυτερο,ούτε επειδη έτυχε σε κάποιον κατι ή δουλευει καλα ή όχι,θα ισχύει και για άλλον.Τελος αν μια εταιρία παράγει τα ίδια ανταλλακτικά και σε άλλους,αφορα το κοστος για να κερδίσει,όποτε θελει επισης προσοχη τι θα σου βγει.ΕDIT :Τα ανταλλακτικά είναι πιο ευκολο να το ελεγξεις διότι όλα συνηθως γραφουν και προελευση και εργοστασιο.

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...