Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Συγγνώμη για την ανάλυση, αλλά αυτό έχω ως τώρα μέχρι να βρω κάποιο κόλπο.

Το Fujitsu σε 60τμ και 22ζήτηση, το Ariston σε 45τμ και 21 ζήτηση. Διπλανά σπίτια άρα ίδιες εξωτερικές (κάπου 10C)

To Fujitsu περίπου 400W σταθερά , το Ariston on-off από τα 1400W

60762f5113af9b9c474e7a75a3d42b57.png
https://gyazo.com/60762f5113af9b9c474e7a75a3d42b57

Εχει follow me το αριστον? Τι κατασκευης ειναι?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, oykas2001 είπε

Κανένας για γνώμη;

Η LN σειρά της Mitsubishi είναι η ναυαρχίδα της .  Εξαιρετικούς βαθμούς απόδοσης (οικονομία) .  Το θέμα είναι πόσο θα το δουλεύεις . Αν το θες ως κύρια πηγή θέρμανσης και ψύξης και θα το δουλεύεις όλη μέρα κάθε μέρα τότε το πιθανότερο είναι να κάνεις απόσβεση τα λεφτά του σε σύντομο χρονικό διάστημα ( σε μερικά χρόνια) . Σε αντίθετη περίπτωση το πιθανότερο είναι να μην κάνεις ποτέ απόσβεση τα έξτρα χρήματα που δίνεις για αυτό το μηχάνημα που στην ουσία πληρώνεις τους υψηλούς βαθμούς απόδοσης  που προσφέρει . 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Artakos είπε

Εχει follow me το αριστον? Τι κατασκευης ειναι?

Έχει, αλλά ο πεθερός δεν ξέρει να το βάζει, όσες φορές και να του το έχω δείξει ή απλά το ξεχνάει. 🤫

Κάποιο midea φασόν είναι.

Δημοσ.

Πες του οτι καιει το 3πλασιο,το οποιο αντιστοιχει σε 18 κατοσταρες λαμπες και δεν θα το ξεχασει ποτε

Δημοσ.
3 ώρες πριν, oykas2001 είπε

Καλή πατέντα, αλλά δεν νομίζω να το κάνει ο εγκαταστάτης αυτό... Δεν γνωρίζω αν έχει καμια αντίστοιχη λειτουργία η εφαρμογή της Mitsubishi.

Προσοχή, ναι έχει αλλα κατανάλωση δείχνει μονο σε ios/apple  οχι σε android ή win10...

Μια χαρα τα LN, υπερτιμημένα αλλά έχουν βαθμούς απόδοσης και design. Εχω το  LN60, να φανταστείς όμως ότι εχω απενεργοποιημένο το 3d isee στη θερμανση (ολο το χειμωνα) για αποφυγη ψυχρων ρευματων...οποτε αν και ακριβο πάλι θελει να παιξεις με τις ρυθμισεις του στον εκάστοτε χωρο, δεν είναι "fire and forget"...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Η LN σειρά της Mitsubishi είναι η ναυαρχίδα της .  Εξαιρετικούς βαθμούς απόδοσης (οικονομία) .  Το θέμα είναι πόσο θα το δουλεύεις . Αν το θες ως κύρια πηγή θέρμανσης και ψύξης και θα το δουλεύεις όλη μέρα κάθε μέρα τότε το πιθανότερο είναι να κάνεις απόσβεση τα λεφτά του σε σύντομο χρονικό διάστημα ( σε μερικά χρόνια) . Σε αντίθετη περίπτωση το πιθανότερο είναι να μην κάνεις ποτέ απόσβεση τα έξτρα χρήματα που δίνεις για αυτό το μηχάνημα που στην ουσία πληρώνεις τους υψηλούς βαθμούς απόδοσης  που προσφέρει . 

Μπαίνει στα πλαίσια του εξοικονομώ, θέρμανση είναι με αντλία θερμότητας κατά κύριο λόγο, αλλά και πάλι θα χρησιμοποιηθεί λίγο πριν πιάσουν τα πολλά κρύα και λίγο όταν τελειώνουν τα πολλά κρύα.

8 ώρες πριν, m4rk0s είπε

Προσοχή, ναι έχει αλλα κατανάλωση δείχνει μονο σε ios/apple  οχι σε android ή win10...

Μια χαρα τα LN, υπερτιμημένα αλλά έχουν βαθμούς απόδοσης και design. Εχω το  LN60, να φανταστείς όμως ότι εχω απενεργοποιημένο το 3d isee στη θερμανση (ολο το χειμωνα) για αποφυγη ψυχρων ρευματων...οποτε αν και ακριβο πάλι θελει να παιξεις με τις ρυθμισεις του στον εκάστοτε χωρο, δεν είναι "fire and forget"...

Ο πεθερός μου έχει τη σειρά msz fh (ένα 18αρι στο σαλόνι και δύο 12αρια στα δωμάτια) σαν κύρια πηγή θέρμανσης και πραγματικά η διαφορά τους με άλλα πιο φτηνά κλιματιστικά είναι χαώδης. Κατανάλωση λογική και δεν χρησιμοποιεί το ρανταράκι (του το έδειξα αλλά το ξεχνάει).

Σε εμένα θα αντικαταστήσει ένα 18αρι general και ένα 18αρι! (Σε δωμάτιο!!!!!) air best - non inverter και τα δύο- που είχε και άφησε  ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

Το καλοκαίρι θα το χρησιμοποιώ, ειδικά όταν λείπουν τα παιδιά και θέλω να είναι δροσερό το σπίτι όταν έρχομαι.

Επίσης, έχω ios, οπότε θα το κοιτάξω.

Για τα ψύχρα ρεύματα, τι εννοείς;

Επεξ/σία από oykas2001
Δημοσ.
9 ώρες πριν, m4rk0s είπε

Τι καταναλωση εχεις στην θερμανση για αποφυγη ψυχρων?

Δηλ ποσο εχεις με την λειτουργια ενεργη και ποσο χωρις?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, liakjim είπε

Συγγνώμη για την ανάλυση, αλλά αυτό έχω ως τώρα μέχρι να βρω κάποιο κόλπο.

Το Fujitsu σε 60τμ και 22ζήτηση, το Ariston σε 45τμ και 21 ζήτηση. Διπλανά σπίτια άρα ίδιες εξωτερικές (κάπου 10C)

To Fujitsu περίπου 400W σταθερά , το Ariston on-off από τα 1400W

60762f5113af9b9c474e7a75a3d42b57.png
https://gyazo.com/60762f5113af9b9c474e7a75a3d42b57

Νομίζω ότι το Ariston είναι 18αρι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, argitt είπε

Νομίζω ότι το Ariston είναι 18αρι...

Ναι.

Καλό είναι. Παντελώς αθόρυβο μέσα , κοιτάς τα λαμπάκια να δεις ότι όντως δουλεύει, και ζεσταίνει μια χαρά. Στην εξωτερική μονάδα κάτι έχει ξεχαρβαλωθεί και τρίζει σαν τρελό. Το ανοίξαμε, σφίξιμο τις βίδες , τίποτα. Τώρα έχει πάνω του μια εξάδα νερά αλλά και πάλι μουγκρίζει. Ίσως γιατί ο παπάρας ο "ψυκτικός" που φέρανε ( δεν με ακούγανε να μη φέρουν τον γνωστό τους "τα κάνω όλα") , όχι μόνο δεν έκανε κενό, αλλά και έβαλε κοντή σωλήνα.

Spoiler

Ο αδερφός μου , πρώην ψυκτικός, που έχει βάλει το ίδιο σπίτι του και μάλιστα κρεμαστή η εξωτερική μονάδα, δεν ακούγεται κιχ.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι.

Καλό είναι. Παντελώς αθόρυβο μέσα , κοιτάς τα λαμπάκια να δεις ότι όντως δουλεύει, και ζεσταίνει μια χαρά. Στην εξωτερική μονάδα κάτι έχει ξεχαρβαλωθεί και τρίζει σαν τρελό. Το ανοίξαμε, σφίξιμο τις βίδες , τίποτα. Τώρα έχει πάνω του μια εξάδα νερά αλλά και πάλι μουγκρίζει. Ίσως γιατί ο παπάρας ο "ψυκτικός" που φέρανε ( δεν με ακούγανε να μη φέρουν τον γνωστό τους "τα κάνω όλα") , όχι μόνο δεν έκανε κενό, αλλά και έβαλε κοντή σωλήνα.

Απόκρυψη περιεχομένων

Ο αδερφός μου , πρώην ψυκτικός, που έχει βάλει το ίδιο σπίτι του και μάλιστα κρεμαστή η εξωτερική μονάδα, δεν ακούγεται κιχ.

Δλδ το μόνο μείον του είναι η κατανάλωση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας πήγα επιτέλους λίγο στο νησί μου (Λέσβο) και σκάλισα και λίγο το κλιματιστικό εκεί που δεν το είχα δει.

Τελικά δεν ήταν cvmore που έλεγα, ήταν whirlpool 18άρι (πάλι καλά) για ~ 75 τμ

Λοιπόν το  μοντέλο ήταν αυτό Whirlpool SPIW 318L και για το κρύο που έκανε τις μέρες που πήγαμε με εντυπωσίασε στη λειτουργία θέρμανσης.

Καγιάννη στη μυτιλήνη με 7,5 βαθμούς και 9 μποφόρ, με το σπίτι κλειστό για κάποιους μήνες και παγωμένο δεν χρειάστηκε να ανοίξουμε καλοριφέρ καθόλου.

Δεν σταμάτησε καθόλου να βγάζει ζεστό αέρα και πιθανολογώ πως θα έκαιγε αλλά δε βαριέσαι τώρα.

23 βαθμούς το έφτασε από τους 11-12 που είχε όταν φτάσαμε μέσα σε ώρες και όχι μέρες που κάνει το Morris.

Το σπίτι είναι λίγο μακρόστενο και τα δωμάτια στην άλλη άκρη έμεναν λίγο κρύα 17-18, αλλά μου αρέσει να είναι έτσι ο χώρος που κοιμάμαι. 

Από φασαρία μέσα πιο φωνακλάδικο από το επίσης 18άρι Morris WF50132 ακα TCL XA51 αλλά με πολύ σταθερό προφίλ ήχου και λιγότερα τριξίματα και συντονισμούς απ το 2ο.

Γενικά δείχνει πιο παλιομοδίτικο απ το TCL αλλά ταυτόχρονο λιγότερο ψεύτικο.

Τα 19107 btu που βγάζει στην θέρμανση μου φάνηκαν ότι "τα έχει" άνετα και ότι δεν είναι παπάτζα και τα καρτελάκια ενεργειακής κατανάλωσης είναι πολύ κοντά στα νούμερα του TCL.

Κρίμα που δεν είχα κανενάν μετρητή μαζί μου να το μετρούσαμε να δούμε τι καπνό φουμάρει.

Ή μάλλον πόσο Kw/h πίνει.🤣

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, argitt είπε

Δεν είμαι σίγουρος, τώρα που θα το βλέπω καλύτερα με το sonoff θα το δω.

Πάντως πιστεύω ότι καίει μιας και όλον τον Φλεβάρη έκαψε περίπου 230KWh

Screenshot-6.png.0b18d44b9f63931fe5c2a8cf0b7689d4.png

όταν το δικό μου Fujitsu με ίδια ζήτηση σε μεγαλύτερο χώρο κατά 25% , έκαψε 187KWh με συνεχή λειτουργία 24/7 όταν το Ariston δεν δούλευε συνέχεια

Screenshot-7.png.311ca6f373cfe427c25ae8d9bd434885.png

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, argitt είπε

Νομίζω ότι δεν έχουμε δει συνολική κατανάλωση. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Νομίζω ότι δεν έχουμε δει συνολική κατανάλωση. 

Μόλις σήκωσα.

Η μόνη αμφιβολία είναι στις ώρες λειτουργίας. Ξέρω όμως σίγουρα ότι είναι λιγότερες από το δικό μου μιας και εμένα είναι σχεδόν 24/7 ενώ αυτό έκλεινε κάποιες ώρες (σίγουρα τις νυχτερινές).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...