Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ το μόνο που μπορώ να πω ότι την τιμή της ελάχιστης κατανάλωσης στην θέρμανση των  "κάτι σαν inverter" δύσκολα θα τις δει κάποιος σε κανονικό inverter (μιλάω για 24/7 χρήση,και όχι κλείσιμο άνοιγμα κλιματιστικου). Δεν θυμάμαι ποτέ να είδα να καταναλώνει το shorai 900+ watt (συντήρηση χώρου).

Επίσης κάτι άλλο ενδιαφέρον είναι ότι έστω ένα 18  "κάτι σαν Inverter" δουλεύει ένα 24h με την ελαχιστη κατανάλωση του 900watt /h  χωρίς να πρέπει να κλείσει.. Κατανάλωση ημέρας θα είναι 21.6kw !! Φαντάσου πόσο κρύο/πόσες απώλειες πρέπει να έχει ..για να φτάσει αυτήν την τιμή..ώστε να πεις έχω inverter..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Sakas1988 είπε

Ενιαίος χώρος είναι και μόνο για ψύξη θέρμανση ποτέ δεν ανοίγω κλιματιστικό και ναι να έχει wi-fi και γενικά καινούργια features

Mέχρι πόσα λεφτά κοιτάς ;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, pan_pap1 είπε

Εξωτερική 17 βαθμούς Ζητούμενη 23  μόλις φτάνει 22 κάνει on-off

Στιγμιότυπο οθόνης (16).png

Αν έχεις ανεμιστήρα στο auto, δοκίμασε να τον βάλεις στην 2η σκάλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ κ περίπου 2 ώρες, το fujitsu συμπεριφερεται σαν on off.. Με ζητούμενη 21 ανοίγει στα 550 με 600watt κάθεται εκεί για 1 λεπτό, πέφτει στα 300 κ μετά από 2 λεπτά σβήνει.. Δέκα λεπτά μετά πάλι τα ίδια.. Γιατί άραγε; 

Επεξ/σία από g-e-o
Δημοσ.

Τα κλιματιστικά δεν νομίζω οτι μπορούν να δουλέψουν σωστά με τέτοιες θερμοκρασίες, εγώ έχω τώρα 19.5 στο σπίτι και κάποιες φορές είμαι με το φανελάκι, έξω επίσης δεν έχει καθόλου κρύο και όταν χτυπάει ο ηλιος έχει και περισσότερη ζέστη από μεσα. Δεν έχει νόημα να βάλω το κλιματιστικό 21 ας πούμε στην θέρμανση αφού δεν υπάρχει λόγος να θερμανω τον χώρο. Τώρα περιμένουμε το καλοκαίρι πάλι. 

7 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Εδώ κ περίπου 2 ώρες, το fujitsu συμπεριφερεται σαν on off.. Με ζητούμενη 21 ανοίγει στα 550 με 600watt κάθεται εκεί για 1 λεπτό, πέφτει στα 300 κ μετά από 2 λεπτά σβήνει.. Δέκα λεπτά μετά πάλι τα ίδια.. Γιατί άραγε; 

Μετρα πόση θερμοκρασία έχεις στο σπίτι, μπορει να έχεις 20 η 20.5 πχ. Μάλλον πρέπει να το βάλεις 22 23 για θέρμανση αν κρυώνεις. 

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Τα κλιματιστικά δεν νομίζω οτι μπορούν να δουλέψουν σωστά με τέτοιες θερμοκρασίες, εγώ έχω τώρα 19.5 στο σπίτι και κάποιες φορές είμαι με το φανελάκι, έξω επίσης δεν έχει καθόλου κρύο και όταν χτυπάει ο ηλιος έχει και περισσότερη ζέστη από μεσα. Δεν έχει νόημα να βάλω το κλιματιστικό 21 ας πούμε στην θέρμανση αφού δεν υπάρχει λόγος να θερμανω τον χώρο. Τώρα περιμένουμε το καλοκαίρι πάλι. 

Μετρα πόση θερμοκρασία έχεις στο σπίτι, μπορει να έχεις 20 η 20.5 πχ. Μάλλον πρέπει να το βάλεις 22 23 για θέρμανση αν κρυώνεις. 

Σωστά Βασίλη.. Η θα το κλείνω μέχρι το βράδυ που βάζει ψύχρα, η θα το ανεβάσω λίγο.. Πραγματικά δεν μπορεί να δουλέψει σωστά με τόσο χαμηλές ζητούμενες.. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Sakas1988 είπε

Μέχρι 700

Αν μπορείς περίμενε μέχρι τέλη Μαίου που θα υπάρξουν προσφορές.

Αλλιώς https://www.bestprice.gr/item/2155327575/haier-tundra-green-as68tebhra1u68reffra.html

Λίγο πάνω από τα χρηματά σου, αλλά είναι σούπερ.

in other news

Το home assistant είναι φανταστικό!

Για χαβαλέ έβαλα και τα tp-link σε αυτό (ευχαριστώ @cinqo13 ) :

6fb6177b14c0d91a83b0f191f70da8f4.png

• Like 1
Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά .

εχω ενα panasonic 12αρι inverter και το έχω πάει σε διάφορες περιοχές .

τα τελευταία χρονιά στην ίδια περιοχή άλλο σπίτι ειναι 15 χρονιά πριν μπει  στο τελευταίο σπίτι ( 10 χρονιά ) που λειτουργεί τώρα κάθε βράδυ   γέμιζε ενα μπιτονακι 4 λίτρα και ολη η βεράντα αφού έτρεχε απο εξω νερά (καλοκαίρι σίγουρα ).

στο τελευταίο δεν είδε κανεις  πότε νερό ουτε σταγόνα .κάναμε μια δοκιμή με ενα φίλο και έριξε νερό στο ac και βγήκε κανονικά.

1. παίζει να μην βγάζει καθόλου νερο ?

2.να τρέχει μέσα στο τοιχο ?και μόνο αν παραγεμίσει να βγαίνει στη σωλήνα?

3 .βέβαια έχει τρύπα στο μπαλκόνι για νερά  κοντά σε 5 πόντους αλλά δεν θα έβλεπε κάνεις νερό?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sakas1988 είπε

Μέχρι 700

Ο χώρος σου είναι μεγάλος και σίγουρα θες 24άρι . Αφού το θες για ψύξη να κοιτάξεις το SEER να είναι όσο πιο μεγάλο γίνεται  στα λεφτά που διαθέτεις . Οσο πιο μεγάλο το SEER τόσο πιο οικονομικό σε λειτουργία το μηχάνημα . 
 Οριακό budget για 24άρι . Ελάχιστες επιλογές έχεις .

Μέχρι 700 ευρώ:
1)  https://www.skroutz.gr/s/16078579/Nobu-NBO3-24IDU-NBO3-24ΟDU.html
Ψυκτική απόδοση: 24000 btu/h
SEER: 6.1
Εγγύηση: 5 χρόνια σε όλο το μηχάνημα χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση. 
Παίρνει wifi . Το αγοράζεις έξτρα περίπου στα 20 ευρώ . 
Έχει δύο έξτρα φίλτρα (Φίλτρο τριπλής δράσης και φίλτρο HEPA) 
Έχει αντιβακτηριακή επίστρωση στην μέσα μονάδα και  αντιδιαβρωτική προστασία στην έξω μονάδα . 

Kαλύτερη τιμή 680 ευρώ https://www.bestprice.gr/item/2155404565/nobu-kiku-nbo3-24idunbo3-24odu.html

2)  https://www.bestprice.gr/item/2155321821/tcl-elite-tac-24chsaxa41.html
Ψυκτική απόδοση:  23235 btu/h
SEER=  6.5
Εγγύηση : 10 χρόνια σε όλα τα μέρη . Δεν χρειάζονται συντηρήσεις.
Έχει wifi . 
Έχει ένα έξτρα φίλτρο. (φίλτρο ιονισμού) . 
Έχει αντιδιαβρωτική προστασία . 
Καλύτερη τιμή:  710 ευρώ . 

**Για τα TCL προσοχή απο πού θα το προμηθευτείς γιατί υπάρχουν παραεισαγωγές στο εμπόριο απο μερικά μαγαζιά και δεν ισχύει η εγγύηση της αντιπροσωπείας όπως αναφέρουν στο επίσημο site :
ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ TCL
Για την προστασία του καταναλωτικού κοινού ο όμιλος Τουρνικιώτη, ο μοναδικός επίσημος αντιπρόσωπος της TCL στην Ελλάδα, στην τηλεόραση, τον κλιματισμό και τους αφυγραντήρες, ενημερώνει ότι ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με τα καταστήματα ELECTROHOLIC.GR, MPAKIS.GR, IKING.GR, BUYCHOICE.GR, NEVER-OFFLINE.GR ως εκ τούτου ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ με την επίσημη 10ετή* του εγγύηση τα κλιματιστικά TCL που εμφανίζονται σε αυτά. Η παγκόσμια δύναμη TCL, μόνο με την 10ετη* εργοστασιακή εγγύηση του Oμίλου Τουρνικιώτη.
*η 10ετής εγγύηση αφορά μόνο τα προϊόντα κλιματισμού και αφυγραντήρων.

Αν θες να ανέβεις λίγο στο budget τότε δες :

1) https://www.skroutz.gr/s/14710999/Haier-Tundra-Green-AS68TEBHRA-1U68REFFRA.html
Ψυκτική απόδοση:  23880 btu/h
SEER= 7.1
Eγγύηση 5 χρόνια σε όλο το μηχάνημα χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση. 
Παίρνει Wifi με περίπου 20 ευρώ . 
Δεν έχει έξτρα φίλτρα .
Καλύτερη τιμή:  783
https://www.bestprice.gr/item/2155327575/haier-tundra-green-as68tebhra1u68reffra.html

Υ.Γ : Για το πολύ καλό SEER στα λεφτά αυτά στο προτείνω.

Μετά ανεβαίνουμε περισσότερο στα χρήματα (στα 850-1000) και σίγουρα υπάρχουν περισσότερες επιλογές.

2 ώρες πριν, kinitos είπε

να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά .

εχω ενα panasonic 12αρι inverter και το έχω πάει σε διάφορες περιοχές .

τα τελευταία χρονιά στην ίδια περιοχή άλλο σπίτι ειναι 15 χρονιά πριν μπει  στο τελευταίο σπίτι ( 10 χρονιά ) που λειτουργεί τώρα κάθε βράδυ   γέμιζε ενα μπιτονακι 4 λίτρα και ολη η βεράντα αφού έτρεχε απο εξω νερά (καλοκαίρι σίγουρα ).

στο τελευταίο δεν είδε κανεις  πότε νερό ουτε σταγόνα .κάναμε μια δοκιμή με ενα φίλο και έριξε νερό στο ac και βγήκε κανονικά.

1. παίζει να μην βγάζει καθόλου νερο ?

2.να τρέχει μέσα στο τοιχο ?και μόνο αν παραγεμίσει να βγαίνει στη σωλήνα?

3 .βέβαια έχει τρύπα στο μπαλκόνι για νερά  κοντά σε 5 πόντους αλλά δεν θα έβλεπε κάνεις νερό?

Τα κλιματιστικά βγάζουν νερό απο το σωλήνα αποχέτευσης της εσωτερικής μονάδας όταν δουλεύουν στην ψύξη . Όταν δουλεύουν στην θέρμανση θα δεις νερό απο το σωλήνα αποχέτευσης της έξω μονάδας .  Αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει συνεχώς ούτε είναι σταθερή η παροχή νερού. Δεν είναι ένδειξη καλής ή κακής λειτουργίας της μονάδας. Μην σε απασχολεί . Συμπυκνώματα θα σχηματιστούν όταν οι συνθήκες του περιβάλλοντος ευνοούν τον σχηματισμό  τους . 

Απο τη στιγμή που ρίξατε νερό στη λεκάνη (της μέσα μονάδας υποθέτω) και το νερό βγήκε κανονικά απέξω τότε είναι όλα καλά και δεν έχεις βουλωμένη αποχέτευση . Κάνε το ίδιο και στην έξω μονάδα . Ρίξε νερό στη λεκάνη της και δες αν το νερό τρέχει απο την αποχέτευση της έξω μονάδας (ή απο την τρύπα της αποχέτευσης αν δεν σου έχει βάλει ο τεχνικός σωλήνα στην έξω μονάδα) . Αν τρέχει το νερό τότε είναι όλα καλά . 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Μπορούν, θερμοκρασίες Κρήτης και δεν έχει κάνει on/off όσο το δουλεύω.

Screenshot_20200309-002310.png.4d8116c9b0b39f0a4fef73767a709f86.png

Δημοσ.
8 ώρες πριν, guzel είπε

δεν έχει κάνει on/off όσο το δουλεύω.

Δεν το ξέρεις.

14 ώρες πριν, g-e-o είπε

Το έχω ξαναδει στο Fujitsu , το οποίο ενώ αποδεδειγμένα μπορεί να σταθεί στα 200-210W εύκολα, μου αναβόσβηνε από τα +600W όταν έχεις μέσα πχ 21 και του ζητάς 20 ή 21 και έχει τόσο μικρές απώλειες ο χώρος που σβήνει. Υποθέτω ότι συμβαίνει από τη λειτουργία που δεν θέλει να φέρει μέσα κρύο αέρα, ανεβάζει watts και πριν προλάβει να κατεβάσει , διαβάζει ο αισθητήρας υπερθέρμανση και δίνει εντολή να κλείσει. Κάτι όμοιο βλέπουμε και στο daikin .

Εδώ πως φαίνεται το πριόνι στο Fujitsu

Screenshot_2020-01-30-15-54-44-107_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έστειλα email στη Daikin . Για να δούμε αν και τι θα απαντήσουν.

ΥΓ:

Έχει χαβαλέ πάντως το tp-link .

Το home assistant , δείχνει με λίγο μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις διακυμάνσεις.

πχ αυτό  :

Screenshot-4.png.fef4484e20afea978af551e21e8aebe0.png

το βλέπουμε έτσι :

Screenshot-3.png.b4d6c3944f2ac64ba163575856beb26d.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
23 ώρες πριν, dimostr είπε

νομιζω οτι σιγα σιγα τελειωνουν οι χειμερινες μετρησεις 

999704185_2020-03-08102257.png.4ac5d3f510dbfe014f81117205338b2e.png

22 ώρες πριν, rbx1000 είπε

True!

746692284_Screenshot_2020-03-08ATXM50N-EnergyMonitor.png.3d8fdd647ee7891f90539f990f1ed10f.png

Μετεωρολογοι επρεπε να γινουμε😁
7 εξωτερικη!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...