Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, liakjim είπε

Που το ξέρεις ότι είναι κάθε 10' ;  Με το ifeel λογικά δεν θα βλέπεις υπερθερμάνσεις ενώ χωρίς αυτό ναι, σωστά.

Επίσης , τα 800W δεν λένε κάτι μιας και είναι η στιγμιαία κατανάλωση ενώ εμάς μας ενδιαφέρει η συνολική. Αν παίζει μισή ώρα στα 800 και κλείνει, είναι το ίδιο με το να είναι σταθερά στα 400.

Αλλαξες λογικη ή μου φαινεται; Το ιδιο ειναι το κλιματιστικο να δουλευει συνεχως, το ιδιο ειναι να κλεινει;;απορω πραγματικα δηλαδη μετα απο τοσες συζητησεις να γινουμε υπερμαχοι της on/off απαραδεκτης συμπεριφορας..και φυσικα ειναι λαθος να συγκρινεις τα on/off που κανει ενα 9αρι σε υπνοδωματιο (carrier στην περιπτωση σου) με τα on/off σε ενα 18-24 που καλυπτει εναν τεραστιο χωρο με ενδεχομενως διπλασιες απωλειες που μολις κλεισει για κανα δεκαλεπτο αμεσως το αισθανεσαι..

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Αλλαξες λογικη ή μου φαινεται; Το ιδιο ειναι το κλιματιστικο να δουλευει συνεχως, το ιδιο ειναι να κλεινει;;απορω πραγματικα δηλαδη μετα απο τοσες συζητησεις να γινουμε υπερμαχοι της on/off απαραδεκτης συμπεριφορας..και φυσικα ειναι λαθος να συγκρινεις τα on/off που κανει ενα 9αρι σε υπνοδωματιο (carrier στην περιπτωση σου) με τα on/off σε ενα 18-24 που καλυπτει εναν τεραστιο χωρο με ενδεχομενως διπλασιες απωλειες που μολις κλεισει για κανα δεκαλεπτο αμεσως το αισθανεσαι..

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω άποψη μιας και δεν έχω άλλο μεγάλο κλιματιστικό από το Fujitsu. Όμως τα τρώω και σε αυτό τα ρευματάκια μου όταν ρίχνει κατανάλωση και με κάνει να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Γενικά όμως αναφέρθηκα στην κατανάλωση και όχι στην ποιότητα θέρμανσης.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω άποψη μιας και δεν έχω άλλο μεγάλο κλιματιστικό από το Fujitsu. Όμως τα τρώω και σε αυτό τα ρευματάκια μου όταν ρίχνει κατανάλωση και με κάνει να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Γενικά όμως αναφέρθηκα στην κατανάλωση και όχι στην ποιότητα θέρμανσης.

Επειδη ομως εγω τσουρουφλιστηκα με το inventor που λειτουργουσε 1400 για μιση ωρα -off για αλλη μιση και παραπανω που το κοιταζα ποτε θα ξεκινησει γιατι κρυωναμε, το γνωριζω πολυ καλα, κι οταν εβαλα το haier καταλαβα τι σημαινει inverter και ναι κι εγω μερικες φορες εχω κρυα ρευματα οπως λες αλλα εκει το βαζεις στο 23 επειδη γουσταρεις και καθαρισες..το μηχανημα κανει αυτο που του ζητας!!τι να την κανεις την μεση καταναλωση, οταν η ποιοτητα θερμανσης παει περιπατο anyway τα χουμε ξαναπει αυτα..

Κι οσον αφορα τη λειτουργια ifeel  για μενα (και πιστευω θα συμφωνεις) θα ηταν οντως μια φοβερη δυνατοτητα αν γινοταν να  λειτουργει με bluetooth..να εχω το κοντρολ στο κομοδινο και να διαβαζει τη θερμοκρασια απο κει..Τωρα ποσοι εχουν απεναντι στο ιδιο περιπου υψος με το κλιματιστικο και σχετικα μακρια καποιο επιπλο να το ακουμπησουν για να επικοινωνει το κοντρολ με τη μοναδα; αρα δε μου λεει και πολλα αυτη η λειτουργια, σε σενα δουλευει σε μενα οχι..το αναφερω γιατι λες πως προτιμας το carrier απ το daikin για το υπνοδωματιο επειδη βγαζει πιο γλυκια ζεστη..εκει λοιπον που ριχνει χαμηλα την καταναλωση το daikin κι ερχεται κρυο ρευμα, γιατι δεν αυξανεις την επιθυμητη στο 22-23 να κατσει στα 350w πχ και να σαι σουπερ;  

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, energy52 είπε

γιατι δεν αυξανεις την επιθυμητη στο 22-23 να κατσει στα 350w πχ και να σαι σουπερ;  

Γιατί θα σκάσω.

• Like 1
Δημοσ.

Το δικό μου τηλεκοντρόλ από το Gree το έχω μετρήσει με κάμερα κινητού οπότε ξέρω ακριβώς ότι στέλνει ακριβώς ανά 10 λεπτά σήμα.. Και ξαναλέω ότι είτε με ifeel είτε χωρίς δν αλλάζει τίποτα στην κατανάλωση...Εγώ πλέον το λειτουργώ έτσι δλδ πρώτα στο κανονικό mode και μόλις πιάσει θερμοκρασία και πέσει στα 800 με 900 watts,τότε κάνω το κόλπο και πέφτει στα 420-430-450-470-500 ανάλογα τις κάψες του..Πρώτα κάνει μια παύση στα 500 για περίπου 1 ώρα και μετά σταδιακά πέφτει στα άλλα νούμερα...Πάντως μλμε για πτώση κατανάλωσης τουλάχιστον 50 εως 70 τοις 100...Εάν κάποια στιγμή καταλάβω κρύο η κρύα ρεύματα,τότε το επαναφέρω στο νορμάλ mode για κάνα πεντάλεπτο,και μετά πάλι στο χαμηλό mode...

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, argitt είπε

Το δικό μου τηλεκοντρόλ από το Gree το έχω μετρήσει με κάμερα κινητού οπότε ξέρω ακριβώς ότι στέλνει ακριβώς ανά 10 λεπτά σήμα.. Και ξαναλέω ότι είτε με ifeel είτε χωρίς δν αλλάζει τίποτα στην κατανάλωση...Εγώ πλέον το λειτουργώ έτσι δλδ πρώτα στο κανονικό mode και μόλις πιάσει θερμοκρασία και πέσει στα 800 με 900 watts,τότε κάνω το κόλπο και πέφτει στα 420-430-450-470-500 ανάλογα τις κάψες του..Πρώτα κάνει μια παύση στα 500 για περίπου 1 ώρα και μετά σταδιακά πέφτει στα άλλα νούμερα...Πάντως μλμε για πτώση κατανάλωσης τουλάχιστον 50 εως 70 τοις 100...Εάν κάποια στιγμή καταλάβω κρύο η κρύα ρεύματα,τότε το επαναφέρω στο νορμάλ mode για κάνα πεντάλεπτο,και μετά πάλι στο χαμηλό mode...

Προφανώς αυτό δείχνει ότι είναι σε θέση να κατεβάσει στροφές στο inverter πολύ χαμηλότερα από όσο θεωρούσαμε. Απλά είναι πολιτική της εταιρίας να μην το κάνει.. Κρίμα.. Ευελπιστώ ότι στο μέλλον με ένα software update όλα θα έρχονται εκεί που θέλουμε... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 21 ζητούμενη και 19 εξωτερική προσπαθεί να μην σβήσει το toshiba shorai 18 αρχισε να πεφτει η εξωτερικη και μετα απο τρεις ωρες αποφασισε να παει λιγο παραπανω 

Screenshot_20200307-153653.png

Σχόλιο 2020-03-07 160126.png

gggggg.png

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.

Για κατόχους sonoff pow r2

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΧΡΌΝΟ!!!!!

Άντε, τα κατάφερα και ενεργοποίησα καταγραφή σε sonoff, σε windows, με default firmware

Διαδικασία:

1. Εγκαθιστούμε το python https://www.python.org/ftp/python/3.8.2/python-3.8.2-amd64.exe

2. Ανοίγουμε cmd. Πατάμε : pip3 install homeassistant

3. Μετά : pip install websocket_client

4. Μετά ακολουθούμε τις οδηγίες εδώ : https://github.com/peterbuga/HASS-sonoff-ewelink?fbclid=IwAR1e5Mrga9sEyVc0e1iW0lSEyK9uTXRfRJuBCe3SMut6dB27-N-MLPkSCs0

5. Μετά πατάμε στο cmd : hass --open-ui

Αποτέλεσμα (εδώ το κλιματιστικό Ariston prios 50 των πεθερικών )

4d7be96b5ee413b9a4bd96dd2d27ba01.png

ΥΓ Εννοείται ότι δουλεύει και σε άλλες συσκευές sonoff πχ εδώ το TH10

408fb9aed7254199994631ebf88cae86.png

• Like 7
Δημοσ.
20 ώρες πριν, energy52 είπε

Επειδη ομως εγω τσουρουφλιστηκα με το inventor που λειτουργουσε 1400 για μιση ωρα -off για αλλη μιση και παραπανω που το κοιταζα ποτε θα ξεκινησει γιατι κρυωναμε, το γνωριζω πολυ καλα, κι οταν εβαλα το haier καταλαβα τι σημαινει inverter και ναι κι εγω μερικες φορες εχω κρυα ρευματα οπως λες αλλα εκει το βαζεις στο 23 επειδη γουσταρεις και καθαρισες..το μηχανημα κανει αυτο που του ζητας!!τι να την κανεις την μεση καταναλωση, οταν η ποιοτητα θερμανσης παει περιπατο anyway τα χουμε ξαναπει αυτα..

Κι οσον αφορα τη λειτουργια ifeel  για μενα (και πιστευω θα συμφωνεις) θα ηταν οντως μια φοβερη δυνατοτητα αν γινοταν να  λειτουργει με bluetooth..να εχω το κοντρολ στο κομοδινο και να διαβαζει τη θερμοκρασια απο κει..Τωρα ποσοι εχουν απεναντι στο ιδιο περιπου υψος με το κλιματιστικο και σχετικα μακρια καποιο επιπλο να το ακουμπησουν για να επικοινωνει το κοντρολ με τη μοναδα; αρα δε μου λεει και πολλα αυτη η λειτουργια, σε σενα δουλευει σε μενα οχι..το αναφερω γιατι λες πως προτιμας το carrier απ το daikin για το υπνοδωματιο επειδη βγαζει πιο γλυκια ζεστη..εκει λοιπον που ριχνει χαμηλα την καταναλωση το daikin κι ερχεται κρυο ρευμα, γιατι δεν αυξανεις την επιθυμητη στο 22-23 να κατσει στα 350w πχ και να σαι σουπερ;  

Και το ινβεντορ μπορουσες να το βαλεις στους 24 -25 και να καθαριζες.
Επειδη εχω και των 2 ειδων κλιματιστικα σε χωρους που ΔΕΝ κοιμαμαι αν θελω να κυκλοφορω με το σωβρακο μονο προτιμω αυτα που κανουν ον/οφ. Αν ειμαι ντυμενος τα ψυχρα ρευματα δε με ενοχλουν τοσο.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Και το ινβεντορ μπορουσες να το βαλεις στους 24 -25 και να καθαριζες.
Επειδη εχω και των 2 ειδων κλιματιστικα σε χωρους που ΔΕΝ κοιμαμαι αν θελω να κυκλοφορω με το σωβρακο μονο προτιμω αυτα που κανουν ον/οφ. Αν ειμαι ντυμενος τα ψυχρα ρευματα δε με ενοχλουν τοσο.

Με on/off και βρακί πας για κρυολόγημα την επόμενη ημέρα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, guzel είπε

Με on/off και βρακί πας για κρυολόγημα την επόμενη ημέρα.

Φανταζομαι οτι ως συνηθως (δεν) εχεις επιχειρηματα γι αυτο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Φανταζομαι οτι ως συνηθως (δεν) εχεις επιχειρηματα γι αυτο.

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη λογική 

Δημοσ.

Θελω να αγοράσω ένα ένα κλιματιστικό στο καινούργιο σπίτι και να καλύπτει σχεδόν 60 τετραγωνικά περίπου τι μάρκα προτείνεται και πόσα btu??

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Sakas1988 είπε

Θελω να αγοράσω ένα ένα κλιματιστικό στο καινούργιο σπίτι και να καλύπτει σχεδόν 60 τετραγωνικά περίπου τι μάρκα προτείνεται και πόσα btu??

Ξεκινά το διάβασμα στα προηγούμενα threads και θα απαντηθεί η ερώτηση σου...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Sakas1988 είπε

Το όνομα είναι ένα: Shorai 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...