Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, argitt είπε

Έχω εξηγήσει παραπάνω...Για κάποιον που δν έχει διαβάσει τα ποστ μου εννοείται ότι θα μπερδευτεί... Γι'αυτό γράφω και update...

Οποτε μπορείς κάνε μου χάρη, οπως μέτρησες την θερμοκρασία του εξερχόμενου αέρα , μέτρα και την θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα.. ωστε να δούμε πόσους βαθμούς θερμοκρασίας ανεβάζει τον αέρα με 450W (οταν το βάζεις επιθυμητη 26C οπως λες) οπως επίσης και με τι εξωτερική θερμοκρασία περίπου αυτα..

Η θερμοκρασία εξερχόμενου αέρα σκέτη δεν λέει πολλα... (εξαρτάται απο την θερμοκρασία του χώρου/ανεμιστήρα κτλ)  ενω η θερμοκρασία που προσδίδει το κλιματιστικό στον χώρο ειναι πιο ενδιαφέρον..

Αλλο είναι να έχει ο εισερχόμενος αέρας θερμοκρασία 20C και να βγάζει 30C αέρα (δίνει +10C ) με π.χ. καταναλωση 450W και αλφα εξωτ.θερμοκρασία και άλφα ταχύτητα ανεμιστήρα  , και αλλο είναι, να έχει ο εισερχόμενος αέρας θερμοκρασία   26C και να βγάζει πάλι 30C (+4C) με κατανάλωση 450W και βέβαια με ίδια εξ.θερμοκρασία και ταχύτητα ανεμιστήρα.

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, argitt είπε

Έχω εξηγήσει παραπάνω...Για κάποιον που δν έχει διαβάσει τα ποστ μου εννοείται ότι θα μπερδευτεί... Γι'αυτό γράφω και update...

Να καταλαβω,στους 21 κανει on-off και ανεβαινει η κατανάλωση,

Ενω στους 26 παιζει σταθερα και μακροπροθεσμα κανει οικονομια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν διαβάσεις παραπάνω θα καταλάβεις ότι βάζω το μηχάνημα σε ένα test mode..Μετά ανάλογα την θερμοκρασία μου βγάζει κάποιο κωδικό και αρχίζει να δουλεύει χαμηλά...Δλδ στους 20 βαθμούς εάν του κάνω test mode θα βγάλει την ένδειξη Ρ0 και θα δουλεύει στα 330 watts...Εάν το κάνω στους 26 θα βγάλει την ένδειξη Ρ4 και θα δουλεύει στα 430 έως 500 watts...Είναι σαν να βάζεις το μηχάνημα να δουλεύει σε αυτά τα watts χωρίς τους αισθητήρες..Οπότε ούτε γκαζωνει ούτε φρεναρει ούτε κλείνει..Όσο για την θερμοκρασία εισόδου εξόδου η μέτρηση έγινε την Δευτέρα το βράδυ με έξωτερικη  κοντά στους 11 εσωτερική σταθερά 21.5   είσοδος 22,8 και έξοδος 29-30..Απλά δν έγραψα αμέσως για να το αφήσω 2 μέρες nonstop για να δω πως θα συμπεριφερθεί...

Επεξ/σία από argitt
Δημοσ.
Μόλις τώρα, argitt είπε

Εάν διαβάσεις παραπάνω θα καταλάβεις ότι βάζω το μηχάνημα σε ένα test mode..Μετά ανάλογα την θερμοκρασία μου βγάζει κάποιο κωδικό και αρχίζει να δουλεύει χαμηλά...Δλδ στους 20 βαθμούς εάν του κάνω test mode θα βγάλει την ένδειξη Ρ0 και θα δουλεύει στα 330 watts...Εάν το κάνω στους 26 θα βγάλει την ένδειξη Ρ4 και θα δουλεύει στα 430 έως 500 watts...Είναι σαν να βάζεις το μηχάνημα να δουλεύει σε αυτά τα watts χωρίς τους αισθητήρες..Οπότε ούτε γκαζωνει ούτε πέφτει ούτε κλείνει..Όσο για την θερμοκρασία εισόδου εξόδου η μέτρηση έγινε την Δευτέρα το βράδυ με έξωτερικη  κοντά στους 11 εσωτερική σταθερά 21.5   είσοδος 22,8 και έξοδος 29-30..

αααα η παραπάνω τιμή είναι με το κόλπο? χμμμ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς...Απλά οποίος έχει κάποιο κλιματιστικό παρόμοιο η αντιγραφή με το δικό μου μπορεί να το δοκιμάσει για να μας πει τα αποτελέσματα... Σίγουρα κερδισμένος θα είναι γιατί όπως είπα και πριν η κατανάλωση μειώνεται στο μισό ίσως κ παραπάνω..

Επεξ/σία από argitt
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, argitt είπε

Δεν ειχες διευκρινισει οτι το εκανες σε test mode.

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δεν ειχες διευκρινισει οτι το εκανες σε test mode.

Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν. gree και 26 και 450W = κόλπο 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εγω φαντάστηκα οτι λόγο ιδιαίτερα αυξημένης θερμοκρασίας χώρου και με τον κανόνα 42C, εαν ο χώρος έχει 26-27C και πρέπει να δώσει μόνο 15-16C παραπάνω θερμοκρασία αέρα για να φτάσει τα 42C.. ίσως να τα έβλεπε..(αν και λίγα watt μου φαίνονται τωρα που το καλοσκέφτομαι)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καμμια φορα παιζει και το =βλαβη.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Καμμια φορα παιζει και το =βλαβη.

Όχι με αυτά που γράφτηκαν πιο πίσω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Όχι με αυτά που γράφτηκαν πιο πίσω.

Καλό θα είναι αυτό να το πούμε όταν όπως είπε και ο ίδιος άλλωστε να το τσεκαρει και κάποιος άλλος για αυτή την λειτουργια , γιατί όπως έχουμε δει πολλά έχουν γραφτεί σε πολλά θέματα αλλά τελικά ανατράπηκαν 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, argitt είπε

Ακριβώς...Απλά οποίος έχει κάποιο κλιματιστικό παρόμοιο η αντιγραφή με το δικό μου μπορεί να το δοκιμάσει για να μας πει τα αποτελέσματα... Σίγουρα κερδισμένος θα είναι γιατί όπως είπα και πριν η κατανάλωση μειώνεται στο μισό ίσως κ παραπάνω..

Μπραβο σου  που μοιραζεσαι μαζι μας αυτες τις πληροφοριες που  ειναι απιθανο να βρεθουν .....δυστυχως στο μονο δικο μου που μοιαζει με gree (cv more 12 vinto) δεν το καταφερα ..... ουσιαστικα ειναι ενας τροπος που καποιος φιλος εδω μεσα ειχε πει μακαρι να υπηρχε ενας τροπος να λες το κλιματιστικο τοσα να καις και δεν με νοιαζει ποση ζεστη θα βγαλεις..... αν κανεις και μερικες οσο το δυνατο αντικειμενικες μετρησεις σε εισερχομενη θερμοκρασια αερα και εξερχομενη και ξερεις και τα κυβικα που πετα σε σταθερη σκαλα (στην μεγιστη ειναι το καλλυτερο αν αντεχεις τον θορυβο ) σε συνδιασμο με αυτο http://hvac-calculator.com/heating.php?go=101&temp1=17&hum1=90&temp2=20&vol=8200 μπορεις στο περιπου να υπολογισεις που εχεις την καλυτερη αποδοση στον χωρο σου . Με επιφυλαξη μην το κανεις πολλες ωρες η μερες  αυτο γιατι βλεπω οτι ολα τα κλιματιστικα που εχω ειτε στην αρχη ειτε πριν κανουν οφ μερικες φορες μαρσαρουν πολυ φαινομενικα χωρις λογο αλλα μπορει να το κανουν για να ερθουν τα λαδια η για να διωξουν τα λαδια ......

Δημοσ.
21 ώρες πριν, dimostr είπε

Να ρωτήσω εγώ κάτι τώρα , στη σελίδα του best price τ9 πρώτο κατάστημα το έχει φθηνότερο και λέει άμεσα διαθέσιμο και εσυ μπαίνεις στο τέταρτο που λέει σε 4 έως 10 μέρες και είναι και ππιο ακριβό γιατί?

Μπορεί να λέει άμεσα διαθέσιμο και να έχει γίνει λάθος . Συμβαίνουν αυτά στα καταστήματα . Αν θες να είσαι σίγουρος μιλάς απευθείας με το κατάστημα .  

21 ώρες πριν, kostakiss είπε

ποτε να περιμενουμε προσφορες για τα κλιματιστικα ??

Την άνοιξη  πριν ξεκινήσουν οι ζέστες γίνονται προσφορές . Απρίλιο και Μάιο έχε το νου σου . 

7 ώρες πριν, Tmark είπε

Καλησπέρα παιδιά και καλό μήνα.

Θέλω να αγοράσω δύο κλιματιστικά για το εξοχικό στο χωριό, το ένα 9ρι το άλλο 12ρι.

Η χρήση τους θα είναι και Χειμώνα και Καλόκαίρι με focus το Καλοκαίρι εννοείτε.

Δεν θέλω συνολικά να δώσω πάνω από 650-700€.

Τι έχετε να προτείνετε?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Πηγαίνεις συχνά ;  Συνολικά πόσες μέρες το χειμώνα και πόσες μέρες το καλοκαίρι θα τα δουλεύεις ;

• Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, grizos είπε

Με επιφυλαξη μην το κανεις πολλες ωρες η μερες  αυτο γιατι βλεπω οτι ολα τα κλιματιστικα που εχω ειτε στην αρχη ειτε πριν κανουν οφ μερικες φορες μαρσαρουν πολυ φαινομενικα χωρις λογο αλλα μπορει να το κανουν για να ερθουν τα λαδια η για να διωξουν τα λαδια ......

Ναι το σκέφτηκα να το πω. Είναι ασφαλές να δουλεύει σε test mode συνεχώς;

34 λεπτά πριν, grizos είπε

γιατι βλεπω οτι ολα τα κλιματιστικα που εχω ειτε στην αρχη ειτε πριν κανουν οφ μερικες φορες μαρσαρουν πολυ φαινομενικα χωρις λογο αλλα μπορει να το κανουν για να ερθουν τα λαδια η για να διωξουν τα λαδια ......

Ακριβώς το ίδιο κάνει και το carrier κάθε 30λεπτά ακριβώς όπως έχω δείξει . Δεν έχω ιδέα γιατί το κάνει. Αυτό που λες με τα λάδια δεν ξέρω αν ισχύει ή γιατί να πρέπει να υπάρχει σαν απαίτηση. Fujitsu και Daikin δεν το κάνουν. Πάντως να ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

1338629183_Annotation2020-03-04182046.jpg.9015466f9121230208f578c1a4187424.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτό που λες με τα λάδια δεν ξέρω αν ισχύει

ουτε εγω ξερω απλά δεν νομιζω να ειναι τυχαιο...... tcl elite 12

image.png.cbda046781d5ad9e3419f87b933635cf.png

Επεξ/σία από grizos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...