Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι αθηνα στα νοτια προάστια, το δωμάτιο έχει 3 εξωτερικούς τοίχους μια μπαλκονοπορτα συρομενη τις παλιές αλουμινίου που μπαζουν από παντού και από πάνω ταράτσα. Είναι 15 τετραγωνικά περίπου.

Το 9αρι οριακά βοηθάει, πάρε 12αρι όπως ο Γιάννης, θα σε καλύψει σε κάθε περίπτωση.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

~25-30.

Ο χώρος είναι σε παλαίο σπίτι 70s αλλά το δωμάτιο έχει αλουμίνια. Παρόλα αυτά εξω ειχε 9 βαθμούς και μέσα στο μαξ για 3 ωρες ζήτημα να πήγαινε 15-16 βαθμούς

Έχεις κάνει συντήρηση φέτος?

Δημοσ.

~25-30.

Ο χώρος είναι σε παλαίο σπίτι 70s αλλά το δωμάτιο έχει αλουμίνια. Παρόλα αυτά εξω ειχε 9 βαθμούς και μέσα στο μαξ για 3 ωρες ζήτημα να πήγαινε 15-16 βαθμούς

Σε 35 τμ παμπάλαιο σπίτι με 4μ ύψος, με 12αρι και εσωτερική στους 10.5, μέσα σε 40λεπτά λειτουργίας πήγε στους 15.5. Στο 3ωρο 16.5-17. Είναι προφανές οτι υπάρχει θέμα με το κλιματιστικό σου, πιθανότατα αυτό που σκέφτηκες και εσύ.

Δημοσ.

Είμαι αθηνα στα νοτια προάστια, το δωμάτιο έχει 3 εξωτερικούς τοίχους μια μπαλκονοπορτα συρομενη τις παλιές αλουμινίου που μπαζουν από παντού και από πάνω ταράτσα. Είναι 15 τετραγωνικά περίπου.

Μάλλον πας σε 12άρι ! Μπορεί και το 9άρι να σου κάνει δουλειά αλλά αυτό θα στο πει ψυκτικός ή μηχανολόγος που θα δει τον χώρο σου οπωσδήποτε !

Ανάλογα τι μέγεθος θα πάρεις τελικά και ανάλογα τί budget έχεις σκοπό να διαθέσεις θα σου προτείνουμε μοντέλα :)

~25-30.

Ποιο 22άρι έχεις;  

Πόσο καιρό;  

Πριν σε ανάλογες εξωτερικές θερμοκρασίες έκανε δουλειά ;

Σε ποιά περιοχή ;

Δημοσ.

Μια ερωτηση. Βλεπω καποιοι να αγοραζουν αφυγραντηρα μαζι με κλιματιστικο. Γιατι; Το κλιματιστικο απο μονο του ριχνει ολη την υγρασια στο σωληνακι του εξω στο μπαλκονι. Γιατι λοιπον; Και δημιουργει μια ξηρη ατμοσφαιρα επισης.

Μηπως πρεπει να μετρησω πρωτα την υγρασια του δωματιου με οργανο; Ή παντα μπαινει; Γιατι γεμιζει εξω το δοχειο με νερο ακομα και στην θερμανση.

Αναλογα την ποιοτητα του κλιματιστικου και τι αναφέρει στην λειτουργία auto .Καποια σχετικά ακριβα, αναφέρουν ήπια λειτουργία σχετικά μην κρυωσει η ατμοσφαιρα ή μέσω καθαρισμου αερα . Αν χρειαζεσαι αφυγραντήρα συνδιαστικά θα πρέπει να δει τον χώρο σου τεχνικός .Και να μετρήσεις μόνο σου την υγρασια και να δεις σχετικά ,δεν σημαίνει ότι χρειάζεσαι.Μπορει συνδιαστικά κάτι άλλο για αποδοση και οικονομία.Τα υπολοιπα είναι διαφημίσεις να πουλανε τα καταστηματα με τεχνητες αναγκες .Αν βεβαια ενα κλιματιστικό δεν αποδίδει αυτό μπορει να οφείλεται είτε σε λάθος επιλογη για τον χώρο σου ,ειτε βλάβη . 

Εγώ πάλι γιατί τελικά ψήνομαι για τα haier tundra? ΈΦτασε ο καιρός που πρέπει να αποφασίσω και συνδυαστικά μου φαίνονται τα καλύτερα (κόστος,εγγύηση & hitachi mitsubishi συμπιεστές). Ρώτησα έναν ψυκτικό που εμπορεύεται μόνο daikin και μου έθαψε γενικά τα haier λέγοντας πως είναι από την "βαθιά" Κίνα, αλλά μου φάνηκε ότι ούτε καν ήξερε τα tundra και απλά ήθελε να μου φορτώσει τα daikin.

H Dalkin είναι premium εταιρία στον κλαδο διεθνώς ,ενω η Haier για την Κίνα με εσωτερικά μέρη από άλλους επωνυμους ,υπάρχει διαφορά.Το Tundra είναι καλη ποιοτητα από άλλα Κινεζικα και σε σχεση με τα Daikin ειναι αρκετα φθηνότερα για συγκριση .Η εγγυηση είναι σχετική με τους όρους ,όταν τα Daikin δεν χαλάνε εύκολα .Από εκει και πέρα τι πουλα κάποιος ,δεν υποχρεωσε άλλον για αγορά.

Δημοσ.

Μάλλον πας σε 12άρι ! Μπορεί και το 9άρι να σου κάνει δουλειά αλλά αυτό θα στο πει ψυκτικός ή μηχανολόγος που θα δει τον χώρο σου οπωσδήποτε !

Ανάλογα τι μέγεθος θα πάρεις τελικά και ανάλογα τί budget έχεις σκοπό να διαθέσεις θα σου προτείνουμε μοντέλα :)

Ποιο 22άρι έχεις;  

Πόσο καιρό;  

Πριν σε ανάλογες εξωτερικές θερμοκρασίες έκανε δουλειά ;

Σε ποιά περιοχή ;

Σε 35 τμ παμπάλαιο σπίτι με 4μ ύψος, με 12αρι και εσωτερική στους 10.5, μέσα σε 40λεπτά λειτουργίας πήγε στους 15.5. Στο 3ωρο 16.5-17. Είναι προφανές οτι υπάρχει θέμα με το κλιματιστικό σου, πιθανότατα αυτό που σκέφτηκες και εσύ.

Έχεις κάνει συντήρηση φέτος?

Δε το έχω βαλει εγώ, εκεί το βρήκα(ειναι  σε σπιτι που θα πάω). Ειναι toshiba rav-sm802krt-e. Ο σωλήνας ειναι απλά σε ευθεία και η εξωτερική μονάδα πάνω απο το κλιματιστικό. Δε νομίζω πως εχει κάνει κυκλο κτλ. Για συντήρηση το πρόβλημα ειναι πως πρέπει να βρω ανθρωπο της προκοπής αλλιώς θα μου πει 100% οτι δεν έχει τίποτα. Στο πατρικό μου εχει κλιματιστικό Mitsubishi 20 χρόνια που δουλεύει καλά ακόμα χωρίς να έχει γινει ποτε συντήρηση. 2 τεχνικοί που είχαν ερθει για αλλο κλιματιστικο οταν τους ανεφερα οτι δεν έχει γινει 20 χρόνια και μηπως εχει χάσει φρέον να του κάνουμ ελεγχο και μου είπαν αφου δουλεύει δε χρειάζεται τίποτα κτλ, δεν χάνει "φρέον" κτλ.Ουτε καν μπηκαν στο κοπο να το δουν. Οποτε απο τετοιους "τεχνικούς" τι άκρη να βγάλεις; Θα έρθει θα δει οτι βγάζει ζεστο αέρα θα πει μια χαρά είναι. 

Δημοσ.

Θα πρέπει να κοιταξεις σε τεχνικο που ξέρει από Toshiba κλπ όπως για κάθε φίρμα .Είναι πολύ καλο  και δυνατο μηχανημα  να το παραμελήσεις .Ρωτας συνεχεια μέχρι να βρείς κάποιον καλο τεχνικό .Αν δεν μετρήσει κάποιος με μετρητη δεν μπορεί να ξερει αν χάνει ψυκτικο .Φυσικά μπορει να χρειάζεται και τίποτε άλλο ,κάποια ρύθμιση κλπ .

Δημοσ.

Επομένως θα ψάξω άνθρωπο. Σκεφτόμουν απο τη μία πως βγάζει ζεστο αέρα αλλά όχι καυτό. Απο την άλλη οταν βλέπω heating 27.000btu κάτι δε μου πάει καλά να μη μπορεί να ζεστάνει ενα σαλόνι και άλλοι να λένε πως με 12 γίνονται φούρνος...

Δημοσ.

Επομένως θα ψάξω άνθρωπο. Σκεφτόμουν απο τη μία πως βγάζει ζεστο αέρα αλλά όχι καυτό. Απο την άλλη οταν βλέπω heating 27.000btu κάτι δε μου πάει καλά να μη μπορεί να ζεστάνει ενα σαλόνι και άλλοι να λένε πως με 12 γίνονται φούρνος...

http://www.electronicaeshop.eu/elektronika/thermometra-laser

Πρεπει να σου βγαζει απο 50 βαθμους και πανω..

πχ Το δικο μου αποδιδει στο pick (μεγαλη σκαλα fan) 59-60β με εξωτερικη 10β.

Δημοσ.

Νότια προάστια είπε ότι μένει κι ότι με τα "μεγάλα κρύα" πέφτει στους 14 βαθμούς χωρίς θέρμανση με την χάλια μόνωση που είπε ότι έχει.

Προφανώς τα "μεγάλα κρύα" δεν είναι και τόσο μεγάλα γιατί με χάλια μόνωση θα έπεφτε σε μονοψήφια νούμερα...

Οταν λεω μεγαλα κρυα εννοω οπως της προηγουμενης βδομαδας που ειχε εξω 4 βαθμους. Εγω στο δωματιο ειχα 13-14. Μονοψηφια νουμερα εντος του σπιτιου δεν εχω δει ποτε. Παντως το παλιο μου ac ηταν 9αρι και δεν αντιμετωπιζα καποιο προβλημα σχεδον αμεσως  ζεσταινε το χωρο.

Αν το 9αρι με το 12αρι εχουν κανα 30 ευρω διαφορα ας παρω 12αρι να ειναι και ποιο ανετο για το χωρο μου. (Εκτος και αν δεν συμφερει γιατι θα καει παραπανω ρευμα) Για bugdet γυρω στα 350-400 νομιζω θα κινηθω αφου ετσι κι αλλιως φθηνοτερα δεν υπαρχουν...

• Super Moderators
Δημοσ.

Οταν λεω μεγαλα κρυα εννοω οπως της προηγουμενης βδομαδας που ειχε εξω 4 βαθμους. Εγω στο δωματιο ειχα 13-14. Μονοψηφια νουμερα εντος του σπιτιου δεν εχω δει ποτε. Παντως το παλιο μου ac ηταν 9αρι και δεν αντιμετωπιζα καποιο προβλημα σχεδον αμεσως  ζεσταινε το χωρο.

Δεν την λες κι ανύπαρκτη μόνωση πάντως... :P

Δημοσ.

Δεν την λες κι ανύπαρκτη μόνωση πάντως... :P

Το ιδιο πραγμα ειναι οταν μπορει να εχει αυξημενα επιπεδα υγρασιας..
Δημοσ.

Αν το 9αρι με το 12αρι εχουν κανα 30 ευρω διαφορα ας παρω 12αρι να ειναι και ποιο ανετο για το χωρο μου. (Εκτος και αν δεν συμφερει γιατι θα καει παραπανω ρευμα) Για bugdet γυρω στα 350-400 νομιζω θα κινηθω αφου ετσι κι αλλιως φθηνοτερα δεν υπαρχουν...

Aν το 9άρι δουλευε ικανοποιητικα δεν υπάρχει λόγος για μεγαλύτερο ίσα ίσα αν κοιτάξεις σε μεγαλύτερο ίσως έχεις και ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Για το budget σου και με γνώμονα την αξιοπιστία και όσο πιο οικονομικό σε λειτουργία γίνεται σου προτείνω:

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-aria-ar1mvi32-09wifir-ar1mvo32-09.html

στα 445 ευρώ . 

και  https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-passion-pro-p6mvi-09wfr-p6mvo-09.html

στα 399 ευρώ . 

Τα 2 αυτά κλιματιστικά είναι απο τα οικονομικοτερα σε κατανάλωση του εμπορίου και απο φίλτρα δεν τους λείπει τίποτα .Επίσης είναι αθόρυβα Οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές . Το πρώτο είναι ελάχιστα καλύτερο σε κατανάλωση και σε θόρυβο από το δεύτερο. Μικρές διαφορές . 

Value for money ! 

Σου στέλνω μόνο απο αυτό το κατάστημα γιατί αυτή την περίοδο έχει σε προσφορά κλιματιστικά και τα συγκεκριμένα τα χει με διαφορά 50 ευρώ πιο κάτω απο την κατώτερη τιμή στο skroutz.gr . Αν μπεις στο skroutz.gr θα δεις ότι δεν είναι αυτές οι τιμές τους στο συγκεκριμένο κατάστημα. Αν μπεις μέσα στο site του καταστήματος και πατήσεις δίπλα στην τιμή που λέει "Δες την προσφορά" τότε θα δεις τις τιμές που σου λέω .

Δημοσ.

Έχει πρόβλημα στάνταρ μην το ψάχνεις, το toshiba είναι καλό και αξιόλογο κλιματιστικό. Με 27000BTU έπρεπε να γινόταν φούρνος σε χρόνο dt το δωμάτιο.

Δημοσ.

Οταν λεω μεγαλα κρυα εννοω οπως της προηγουμενης βδομαδας που ειχε εξω 4 βαθμους. Εγω στο δωματιο ειχα 13-14. Μονοψηφια νουμερα εντος του σπιτιου δεν εχω δει ποτε. Παντως το παλιο μου ac ηταν 9αρι και δεν αντιμετωπιζα καποιο προβλημα σχεδον αμεσως  ζεσταινε το χωρο.  ....Αν το 9αρι με το 12αρι εχουν κανα 30 ευρω διαφορα ας παρω 12αρι να ειναι και ποιο ανετο για το χωρο μου. (Εκτος και αν δεν συμφερει γιατι θα καει παραπανω ρευμα) Για bugdet γυρω στα 350-400 νομιζω θα κινηθω αφου ετσι κι αλλιως φθηνοτερα δεν υπαρχουν...

Καθε μηχανημα είναι πως καταλαβαίνει τον χώρο ο υπολογιστης του .Οσο πιο επωνυμο θεωρητικά κάνει καλυτερη δουλεια .Καλυτερα να το ψάξεις σε καταστηματα κλιματισμου για τον χώρο σου και να κρίνεις τι χρειαζεσαι .Αν έχεις αμφιβολιες και αλλου μέχρι να βγαλεις συμπερασμα.Οταν δεν καλυπτει κάτι,πάς αναγκαστικά σε μεγαλύτερο μηχανημα ή σε άλλο συνδιασμο αναλογα με ότι σου πουν επιτόπου .Τα 12αρια πλεον συμφερουν καλύτερα σε κοστος από τα 9αρια, εχουν λιγοτερο θορυβο σε ανεμιστήρα,βεβαια αν μπορεις να τα βάλεις σε καταλληλη θέση και ταιριαζουν στον χώρο σου.

Στα χρήματα που διαθετεις μπορεις να πάρεις αυτη την περιοδο και επωνυμα μηχανηματα με εκπτωσεις.Ενδεικτικά τα παρακάτω τα έχουμε αναφέρει κατα επαναληψη σε προηγουμενα ,μαζι με ότι σχεδόν θα κυκλοφορεί μέχρι το καλοκαιρι.

Φυσικά και όπου αλλου βρεις κατι επωνυμο σε καλή τιμη https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/hisense-comfort-series-ast-12uw4svedj10.html  και   https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/haier-tundra-as12ta2hra.html  Ανεβαινοντας σε χρήματα μπορεις να πάρεις και κατι αντιστοιχο σε ποιοτητα του Mitsubishi που σου χάλασε https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/daikin-ftxb35c-rxb35c.html -Παντως αν έχεις μεινει ευχαριστημενος ,μπορείς να ψαξεις αν συμφερει επισκευή στο συγκεκριμενο,μην ξοδευεσαι ασκοπα.Συνηθως ζητάνε όσο θέλουν,να πάρεις καινουριο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...