Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Να πω και εγω μια εμπειρία μου, επειδη έκλεισε για μια βδομάδα το κλιματιστικό λόγο ταξιδιού και για πρώτη φορά φέτος έπεσε πραγματικά η θερμοκρασία στο σπίτι (το έχω σχεδον 24/7 22C κατα τα άλλα)

Τα μικρά νούμερα κατανάλωσης που έβλεπα προ-κλεισίματος πήγαν περίπατο για κάποιες μέρες, όπως και η θερμική άνεση που υπήρχε στο σπίτι. Δεν ξέρω ποσες μέρες θα χρειαζόταν το κλιματιστικό μονο του για να φτάσει την θερμικη άνεση οπως ηταν πριν..

Επειδη δεν μπορούσα να περιμένω μέσω του κλιματιστικού να ζεσταθει παντου το σπίτι(αέρας, έπιπλα,τούβλα κτλ...) και να πλησιάσει την προ κλεισίματος θερμικη άνεση, αναγκάστηκα και άναψα καλοριφέρ για ενα χρονικό διάστημα.Μετα απο αυτο σιγα σιγα, επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση το σπίτι.

Το ιδιο κανω και εγω δλδ αναβω και το καλοριφερ καποιες ωρες ειδικα οταν οι εξωτερικες ειναι χαμηλες και  το κοστος θερμανσης με αεριο η κλιματιστικο ειναι περιπου το ιδιο .Σαφως βελτιωνεται η θερμικη ανεση με αυτο τον τροπο αλλα πιστευω πως αν απο κατω ειχα θερμαινομενο χώρο στον φετινο χειμωνα θα αρκουσαν μονο τα κλιματιστικα.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, grizos είπε

Το ιδιο κανω και εγω δλδ αναβω και το καλοριφερ καποιες ωρες ειδικα οταν οι εξωτερικες ειναι χαμηλες και  το κοστος θερμανσης με αεριο η κλιματιστικο ειναι περιπου το ιδιο .Σαφως βελτιωνεται η θερμικη ανεση με αυτο τον τροπο αλλα πιστευω πως αν απο κατω ειχα θερμαινομενο χώρο στον φετινο χειμωνα θα αρκουσαν μονο τα κλιματιστικα.

Εγω πέρασα όλο τον χειμώνα, με χαμηλές εξωτερικές, καποιες στιγμές πολυ χαμηλές.. δεν χρειάστηκε να ανάψω καλοριφέρ! (ενω έχω πετρέλαιο αν χρειαστεί) Μόλις όμως το άφησα (1 βδομαδα) και κρύωσε το σπίτι, και ενω δεν έχει πραγματικό κρύο έξω.. άλλαξαν ολα ! Εγινε ξαφνικά η "περίεργη" αίσθηση ζέστης που έχουν τα κλιματιστικά.. αυτο που λενε καποιοι το κλιματιστικό προσφέρει μια θέρμανση Β κατηγορίας κτλ..

π.χ. Κρυο χαμηλα στα πόδια, ζέστη ψηλά.. Μια ζεσταίνεσαι εκει που κάθεσαι μια κρυώνεις, σε ενοχλεί ο αέρας του κλιματιστικου..Αν το κλείσεις, σε 5 λεπτα κρυώνεις και βλέπεις την θερμοκρασία στο θερμομετρο να πέφτει με την μια..  Κρυα σημεια παντου.. και ειδικά για τους χώρους που δεν ειναι το κλιματιστικό .. κρύο.. 

Και φαντάζομαι οτι αν καποιος ανοιγει το κλιματιστικο για 5-8 ωρες την ημερα π.χ.  και μετα το κλεινει.. καπως ετσι θα είναι η αισθηση..

Ολα αυτα πριν το κλείσω δεν τα ειχα.., ευτυχως εχω το καλοριφερ και γυρισα στα κανονικα.. :)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εγω πέρασα όλο τον χειμώνα, με χαμηλές εξωτερικές, καποιες στιγμές πολυ χαμηλές.. δεν χρειάστηκε να ανάψω καλοριφέρ! (ενω έχω πετρέλαιο αν χρειαστεί) Μόλις όμως το άφησα (1 βδομαδα) και κρύωσε το σπίτι, και ενω δεν έχει πραγματικό κρύο έξω.. άλλαξαν ολα ! Εγινε ξαφνικά η "περίεργη" αίσθηση ζέστης που έχουν τα κλιματιστικά.. αυτο που λενε καποιοι το κλιματιστικό προσφέρει μια θέρμανση Β κατηγορίας κτλ..

π.χ. Κρυο χαμηλα στα πόδια, ζέστη ψηλά.. Μια ζεσταίνεσαι εκει που κάθεσαι μια κρυώνεις, σε ενοχλεί ο αέρας του κλιματιστικου..Αν το κλείσεις, σε 5 λεπτα κρυώνεις και βλέπεις την θερμοκρασία στο θερμομετρο να πέφτει με την μια..  Κρυα σημεια παντου.. και ειδικά για τους χώρους που δεν ειναι το κλιματιστικό .. κρύο.. 

Και φαντάζομαι οτι αν καποιος ανοιγει το κλιματιστικο για 5-8 ωρες την ημερα π.χ.  και μετα το κλεινει.. καπως ετσι θα είναι η αισθηση..

Ολα αυτα πριν το κλείσω δεν τα ειχα.., ευτυχως εχω το καλοριφερ και γυρισα στα κανονικα.. :)

Εγώ και μέσα στις γιορτές που ελειπα τα είχα αφήσει στο 18 και πραγματικά το σπίτι ήταν ζεστό όταν γύρισα μετά από 6 μέρες και έτσι δεν κατάλαβα καθόλου διαφορά 

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Εγώ έχω μόνο κλιματιστικό στο σπίτι που δουλεύει όλο το χειμώνα 24/7. Στις γιορτές των Χριστουγέννων το έκλεισα γιατί έλειπα 7 μέρες. Για να μπορέσω να επαναφέρω το σπίτι στην ίδια κατάσταση με πριν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το βάζω στους 30 με ανεμιστήρα στο μαξ και περσίδες να κινούνται πάνω κάτω, δεξιά αριστερά. Μετά από ένα 2ωρο το λιγότερο το κατεβάζω στους 22-23 και έχω εξαλείψει αυτά τα κρύα σημεία.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, turbakiasss είπε

Εγώ έχω μόνο κλιματιστικό στο σπίτι που δουλεύει όλο το χειμώνα 24/7. Στις γιορτές των Χριστουγέννων το έκλεισα γιατί έλειπα 7 μέρες. Για να μπορέσω να επαναφέρω το σπίτι στην ίδια κατάσταση με πριν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το βάζω στους 30 με ανεμιστήρα στο μαξ και περσίδες να κινούνται πάνω κάτω, δεξιά αριστερά. Μετά από ένα 2ωρο το λιγότερο το κατεβάζω στους 22-23 και έχω εξαλείψει αυτά τα κρύα σημεία.

Και αυτό θα μπορούσα να το κάνω,αλλά μέσα στα  άλλα δωμάτια (ζεσταίνω όλο το σπίτι με ένα AC) θα αργούσε πολύ να τα ζεστάνει όπως πρέπει..και προτίμησα τον εύκολο τρόπο :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Rnd1978 αναφέρεις πρώιμα συμπτώματα όπως ρίγη στα κάτω άκρα και άλλα μετά από ταξίδι όπως λες. 

Μήπως να μιλήσεις με ΕΟΔΥ;

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, liakjim είπε

Απλά αποδεικνύεται ότι και το λιγότερα αποδοτικό κλιματιστικό, προσφέρει υψηλότατους βαθμούς απόδοσης σε σχέση με τα άλλα θερμαντικά μέσα, γεγονός απόλυτα λογικό μιας και δεν δημιουργεί (πιο σωστά μετατρέπει) ενέργεια, αλλά τη μεταφέρει.

Υπάρχει ερευνα του Μετσόβιου  .Οι αντλίες θερμότητας  (κλιματιστικά στην περίπτωση μας) είναι οικονομικότερες  .  Λογικά υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις .  Ένα παράδειγμα  μένεις σε χωριό έχεις κτήματα και απο το κλάδεμα βγαίνουν τεράστιες ποσότητες ξυλείας . Ίσως σε αυτή την περίπτωση σε συμφέρει ξυλολέβητας  διότι η καύσιμη ύλη είναι δωρεάν . 
Ορίστε και η έρευνα: http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/sites/default/files/NTUA Study December 2017.pdf

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Το Toshiba του βίντεο είναι καλύτερο και από τα σημερινά κινεζοφασον 😄

Απίστευτο, σαν τον μάστορα του!

• Like 1
Δημοσ.
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, anikologr είπε

Καλή τιμή για εγκατεστημένο 12άρι.

Σε γενικές γραμμές όχι κάτι αξιόλογο όμως.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Κανει και σε αλλους κουλα το github?

1268108298_Screenshot_2020-03-01AY-XP9LSR-EnergyMonitor.png.b8a4bab56017385e26d4208b6b4f0e74.png

818657697_Screenshot_2020-03-01Kuro-EnergyMonitor.png.10ac0edc1ee0e1f0ce5013c861a903e6.png

Ναι το ίδιο. Δεν ξέρει ότι ο Φλεβάρης είχε 29 ημέρες; Δεν τον δείχνει στις μπάρες των ημερών. Στους μήνες κανονικά πάντως.

Έχει αναφερθεί ήδη https://github.com/jamesbarnett91/tplink-energy-monitor/issues/63

f86b7d0f076aed2fc078b3526e710545.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Περι απωλειων...
Εκλεισα το Daikin στο σαλονι και σε μια ωρα η θερμοκρασια απο 23.2 επεσε 20.7 με 13 εξωτερικη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Περι απωλειων...
Εκλεισα το Daikin στο σαλονι και σε μια ωρα η θερμοκρασια απο 23.2 επεσε 20.7 με 13 εξωτερικη.

Αν είχες Fujitsu, δεν θα έπεφτε τόσο γρήγορα...😋

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...