Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ναι τώρα είδα ότι οι μετρήσεις είναι στα 10.8μ3/λεπτο δλδ στο High (όχι turbo) δλδ 0.18μ3/δευτ.

Πάντως με ~216W, high και ΔΤ = 6  πιάνουμε το περίπου 5.8COP στους 7C.

Με ΔΤ=7 πιάνουμε το περίπου 7COP στους 12.

Μάλλον θέλει 2η προσπάθεια με high ανεμιστήρα αλλά όντως φαίνεται ότι είσαι κοντά.

θα κανω μια προσπαθεια...( εχασα μια 24 ωρη καταγραφη και την διαθεση μου επειδη το ενα καταγραφικο για δικους του λογους δεν εγραψε) οι θερμοκρασιες ειναι υψηλες σχεδον 16 εχει εδω και δεν εχει τοσο ενδιαφερων αν δεν εχει η καταγραφη μεσα και θερμοκρασιες χαμηλοτερες .Αν ολα πανε καλα ισως αυριο το πρωι να ανεβασω τα αποτελεσματα.....

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, grizos είπε

θα κανω μια προσπαθεια...( εχασα μια 24 ωρη καταγραφη και την διαθεση μου επειδη το ενα καταγραφικο για δικους του λογους δεν εγραψε) οι θερμοκρασιες ειναι υψηλες σχεδον 16 εχει εδω και δεν εχει τοσο ενδιαφερων αν δεν εχει η καταγραφη μεσα και θερμοκρασιες χαμηλοτερες .Αν ολα πανε καλα ισως αυριο το πρωι να ανεβασω τα αποτελεσματα.....

Ναι θα έλεγα ότι θα πρέπει να είμαστε ανάμεσα στους 7 με 12 και μάλιστα ιδανικά σταθερά κοντά στους 7.

Δεν θέλει συνέχεια καταγραφή, απλά ένα σημείο ισορροπίας χρειάζεται γύρω στους 7 , με σταθερά όλα τα άλλα . Θα δοκιμάσω και εγώ μιας και έχω το πολύ γρήγορο θερμόμετρο που όμως δεν δείχνει δεκαδικά . Είναι πολύ διαφορετικό το ΔΤ που προήλθε από 22.4 (και άρα το βλέπω 22) και πχ 31.6 (και το βλέπω 32). Θα βάλω ΔΤ 10 και με 200W θα βγάλω cop 10.8 αντί για 10.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι θα έλεγα ότι θα πρέπει να είμαστε ανάμεσα στους 7 με 12 και μάλιστα ιδανικά σταθερά κοντά στους 7.

Δεν θέλει συνέχεια καταγραφή, απλά ένα σημείο ισορροπίας χρειάζεται γύρω στους 7 , με σταθερά όλα τα άλλα . Θα δοκιμάσω και εγώ μιας και έχω το πολύ γρήγορο θερμόμετρο που όμως δεν δείχνει δεκαδικά . Είναι πολύ διαφορετικό το ΔΤ που προήλθε από 22.4 (και άρα το βλέπω 22) και πχ 31.6 (και το βλέπω 32). Θα βάλω ΔΤ 10 και με 200W θα βγάλω cop 10.8 αντί για 10.

ναι μεγαλυτερη αξια εχουν οι θερμοκρασιες που θα δουλεψει το μηχανημα τον περισσοτερο καιρο .

με τα elitech rc-5 θελει πολυωρη καταγραφη γιατι αργει να αντιδρασει στην μεταβολη θερμοκρασιας και αν πετυχεις μεση τιμη τοτε λογικα και το αποτελεσμα θα ειναι ποιο αξιοπιστο....βεβαια θελει και τυχη ...δλδ το κλιματιστικο να μην κανει πολλα ον οφφ η καταναλωση να ειναι σχεδον σταθερη να μην κοπει το ρευμα (κοπηκε προχθες και με χαλασε και αλλη καταγραφη) και αν ολα αυτα πανε καλα τοτε πιστευω οτι θα εχουμε ενα καλο αποτελεσμα .

• Like 2
Δημοσ.

συνεχεια μετρησεων ...δυστυχως δεν ηταν εφικτο να δουλεψει στην μεγαλη σκαλα ανεμιστηρα.Παρολο που το εβαλα χειροκινητα θεση ανεμιστηρα hi αυτο οποτε ηθελε κατεβαζε σκαλες λες και ηταν στο auto οποτε χαθηκαν καποιες ωρες που οι μετρησεις μαλλον δεν εχουν αξια....

(με κοκκινα γραμματα μεσα στο xls ειναι εκει που το μηχανημα ανεβοκατεβαζει βατ οποτε και εκει οι μετρησεις δεν εχουν αξια)

Εκει που ημουν ετοιμος να τα παρατησω το εβαλα στην μεσαια σκαλα και απο καποια στιγμη και μετα ισσοροπησε...τα αποτελεσματα ειναι αυτα:

1879619144_Screenshot_2020-02-26daikin25Siestasensira-EnergyMonitor(1).png.e7ff758d03725756e4f4c883f6363a0b.png1405014386__2020-02-26_09-14-11.png.c88281f932fe5ed01255801429d07ad4.png

τα συμπερασματα δικα σας .......

1COP DAIKIN SIESTA SENSIRA 25skala2.xlsx inhot1.pdf out1.pdf incold1.pdf

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, grizos είπε

συνεχεια μετρησεων ...δυστυχως δεν ηταν εφικτο να δουλεψει στην μεγαλη σκαλα ανεμιστηρα.Παρολο που το εβαλα χειροκινητα θεση ανεμιστηρα hi αυτο οποτε ηθελε κατεβαζε σκαλες λες και ηταν στο auto οποτε χαθηκαν καποιες ωρες που οι μετρησεις μαλλον δεν εχουν αξια....

(με κοκκινα γραμματα μεσα στο xls ειναι εκει που το μηχανημα ανεβοκατεβαζει βατ οποτε και εκει οι μετρησεις δεν εχουν αξια)

Εκει που ημουν ετοιμος να τα παρατησω το εβαλα στην μεσαια σκαλα και απο καποια στιγμη και μετα ισσοροπησε...τα αποτελεσματα ειναι αυτα:

1879619144_Screenshot_2020-02-26daikin25Siestasensira-EnergyMonitor(1).png.e7ff758d03725756e4f4c883f6363a0b.png1405014386__2020-02-26_09-14-11.png.c88281f932fe5ed01255801429d07ad4.png

τα συμπερασματα δικα σας .......

1COP DAIKIN SIESTA SENSIRA 25skala2.xlsx 6 kB · 1 download inhot1.pdf 48 kB · 0 downloads out1.pdf 47 kB · 0 downloads incold1.pdf 47 kB · 0 downloads

Ε θα πρέπει να πάμε και στη μεγάλη σκάλα αν και ήδη φάνηκε πως έπιασες σχεδόν τα cop που δίνει η Daikin.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε θα πρέπει να πάμε και στη μεγάλη σκάλα αν και ήδη φάνηκε πως έπιασες σχεδόν τα cop που δίνει η Daikin.

πως να παμε αφου δεν καθεται εκει? 😉

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, grizos είπε

Και το Fujitsu όταν τα φορτία / ζήτηση είναι χαμηλά, δεν δέχεται την εντολή για μεγάλη ταχύτητα ανεμιστήρα.

Μάλλον θέλει να είναι κρύο το δωμάτιο. Αν ανοίξεις κάποιο άνοιγμα πχ μπαλκονόπορτα πριν το πείραμα για να κρυώσει ο χώρος, λογικά θα πάει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, grizos είπε

Ανοιξε κανενα παραθυρο να αυξησεις τις απωλειες του σπιτιου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον επιβεβαιωνω οτι η θερμανση με κλιματιστικο ειναι μακραν ο οικονομικοτερος τροπος θερμανσης.
Προς αποφυγη παρεξηγησεων εχω κοινωνικο τιμολογιο 2600kw λογω ατομου ΑΜΕΑ στο σπιτι, αλλα ακομη και χωρις αυτη την εκπτωση πραγματικα δεν υπαρχει επαφη.
Περυσι με λιγο βαρυτερο χειμωνα εκαψα πανω απο 1500 λιτρα πετρελαιο. Φετος το αναψα 3 μερες μονο στο πολυ κρυο πριν τη πρωτοχρονια μονο και μονο επειδη δεν εχω κλιματιστικο στην κουζινα, πραγμα που θα διορθωθει φετος.
Μεχρι φετος δε μου ειχε περασει απο το μυαλο η χρηση κλιματιστικου ως βασικο μεσο θερμανσης.
Οσο κι αν εψαξα δε βρηκα τον περσινο αντιστοιχο εκκαθαριστικο της ΔΕΗ οποτε μοιραια η συγκριση γινεται με τον προηγουμενο εκκαθαριστικο και με τον προπερσινο.

katanalwsh.jpg.d7f035e9797ae55f3cae13558be094e6.jpg

Ουσιαστικα με τα χρηματα που γλιτωσα απο το πετρελαιο σε ενα τριμηνο εκανα αποσβεση της αγορας του Daikin.
Τελος να σημειωσω οτι συνηθως θελω πανω απο 23 βαθμους εσωτερικη.

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 5
Δημοσ.

Να πω ότι εγώ μέχρι τώρα εχω κάψει  680kw/h για τρεις μήνες με εσωτερική θερμοκρασία 22+ παντού σε 130τμ σπίτι και 3 κλιματιστικά μονίμως κλειστά ( στα υπνοδωμάτια  3 Daikin ATXC25B ) εχω το 18αρι Fujitsu ASYG18KLCA  και το 9αρι Fujitsu KG Series ASYG09KGTA που έχουν αναλάβει την θέρμανση με το 18αρι να μην κλείνει καθόλου και το 9αρι μόνο τις ώρες που είμαι στον εργαστήριο , μέτρο σύγκρισης δεν έχω γιατί φέτος μένω πρώτη χρονιά σε αυτό το σπίτι και με χοντρικά μια τιμή κοντά στα 0,17 τιμή kw/h  έχω κάψει 115 ευρώ μέχρι τώρα για θέρμανση και αν ζεστάνει ο καιρός δεν θα φτάσω τα 200 ευρώ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Λοιπον επιβεβαιωνω οτι η θερμανση με κλιματιστικο ειναι μακραν ο οικονομικοτερος τροπος θερμανσης.

Με τις αντλίες θερμότητας να έχουν βαθμό απόδοσης αρκετά πάνω από 100%, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά 🙂

6 ώρες πριν, george1551 είπε

Να πω ότι εγώ μέχρι τώρα εχω κάψει  680kw/h για τρεις μήνες με εσωτερική θερμοκρασία 22+ παντού σε 130τμ σπίτι και 3 κλιματιστικά μονίμως κλειστά ( στα υπνοδωμάτια  3 Daikin ATXC25B ) εχω το 18αρι Fujitsu ASYG18KLCA  και το 9αρι Fujitsu KG Series ASYG09KGTA που έχουν αναλάβει την θέρμανση με το 18αρι να μην κλείνει καθόλου και το 9αρι μόνο τις ώρες που είμαι στον εργαστήριο , μέτρο σύγκρισης δεν έχω γιατί φέτος μένω πρώτη χρονιά σε αυτό το σπίτι και με χοντρικά μια τιμή κοντά στα 0,17 τιμή kw/h  έχω κάψει 115 ευρώ μέχρι τώρα για θέρμανση και αν ζεστάνει ο καιρός δεν θα φτάσω τα 200 ευρώ.

Δεν μπορώ να πω ότι δεν ζηλεύω τον συνδυασμό μονώσεων/εξωτερικών θερμοκρασιών που έχεις.

Στη δική μου περίπτωση σε 120τμ με θερμοκρασία 21 μέσα , έχω από τότε που παίρνω μετρήσεις με τον καινούργιο μετρητή, έχω  αυτά

Screenshot-21.png.1fa91b11aac8e3c0588c32e60e798d76.png

Με 131€ τον μήνα ρεύμα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν ξέρω πόσα από αυτά είναι για θέρμανση . Με καλοριφέρ ήθελα 2000λίτρα την σεζόν πετρέλαιο.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 4
Δημοσ.

Δυστυχως δεν καταφερα να ολοκληρωσω τις μετρησεις που ηθελα στο daikin 25 sensira .

Tα προβληματα πολλα, δυσκολευτηκα να το κανω να δουλεψει με εσωτερικο ανεμιστηρα στο hi  ,οταν το καταφερα τα βατ ηταν περισσοτερα απο τις αλλες μετρησεις.

Οταν δουλεψε στο hi με προδωσε το καταγραφικο εξωτερικης θερμοκρασιας (μαλλον θελει μπαταρια ),ταυτοχρονα δεν δουλευει και ο μετεωρολογικος σταθμος του μετεο.....

Οποτε σημερα εκανα ενα πινακακι με εξωτερικες απο αλλον σταθμο της περιοχης μου  http://larisa.meteoclub.gr/downld02.txt αλλα και απο εκει δεν ειμαι σιγουρος αν πηρα τις σωστες τιμες.....

παραταυτα θα τολμησω να αναρτησω καποια αποτελεσματα μονο και μονο επειδη δεν θελω να χαλασω την συνεχεια και επειδη τα γραπτα μενουν

Spoiler

539571259_Screenshot_2020-02-28daikin25Siestasensira-EnergyMonitor.png.b3c2034305f3d21c4cecc7d8c519e855.png

image.png.ff91741dd676c36255c4859fd027c895.png

image.png.8615f013bef7d37312050bf21ccd5a91.png

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Με τις αντλίες θερμότητας να έχουν βαθμό απόδοσης αρκετά πάνω από 100%, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά 🙂

απο οτι φαινεται σε θερμοκρασιες  7+  εχουν ανετα πανω απο 400% αποδοση .....θα ηθελα την αποψη σου πανω σε αυτο :

Spoiler

image.png.319faea68d95ade61c9391439c6a53c1.png

για την ιστορια το επισημο part load του daisekai  βγαζει cop 5,58 περιπου και 5,8 εβγαλα εγω.....

image.png.546a5cc18e5b473f8ce662bbdeeda7f9.png

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, grizos είπε

θα ηθελα την αποψη σου πανω σε αυτο :

Απλά αποδεικνύεται ότι και το λιγότερα αποδοτικό κλιματιστικό, προσφέρει υψηλότατους βαθμούς απόδοσης σε σχέση με τα άλλα θερμαντικά μέσα, γεγονός απόλυτα λογικό μιας και δεν δημιουργεί (πιο σωστά μετατρέπει) ενέργεια, αλλά τη μεταφέρει.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω και εγω μια εμπειρία μου, επειδη έκλεισε για μια βδομάδα το κλιματιστικό λόγο ταξιδιού και για πρώτη φορά φέτος έπεσε πραγματικά η θερμοκρασία στο σπίτι (το έχω σχεδον 24/7 22C κατα τα άλλα)

Τα μικρά νούμερα κατανάλωσης που έβλεπα προ-κλεισίματος πήγαν περίπατο για κάποιες μέρες, όπως και η θερμική άνεση που υπήρχε στο σπίτι. Δεν ξέρω ποσες μέρες θα χρειαζόταν το κλιματιστικό μονο του για να φτάσει την θερμικη άνεση οπως ηταν πριν..

Επειδη δεν μπορούσα να περιμένω μέσω του κλιματιστικού να ζεσταθει παντου το σπίτι(αέρας, έπιπλα,τούβλα κτλ...) και να πλησιάσει την προ κλεισίματος θερμικη άνεση, αναγκάστηκα και άναψα καλοριφέρ για ενα χρονικό διάστημα.Μετα απο αυτο σιγα σιγα, επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση το σπίτι.

Απλα είδα τεράστια διαφορα στην θερμική άνεση, και θα συνεχίσω με απόλυτη τωρα σιγουριά, να λειτουργώ με τον ίδιο τρόπο το κλιματιστικό 24/7 για όσο χρειάζεται.

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Απλά αποδεικνύεται ότι και το λιγότερα αποδοτικό κλιματιστικό, προσφέρει υψηλότατους βαθμούς απόδοσης σε σχέση με τα άλλα θερμαντικά μέσα, γεγονός απόλυτα λογικό μιας και δεν δημιουργεί (πιο σωστά μετατρέπει) ενέργεια, αλλά τη μεταφέρει.

το θέμα ειναι ότι το κλιματιστικό για να ζεστάνει τον χώρο πρέπει να δουλεύει ώρες και δεν ειναι όπως το καλοριφέρ για αυτό καλύτερα να το αφήνεις σε συντήρηση σε ποιο χαμηλές θερμοκρασίες εγώ  το 18αρι Fujitsu ASYG18KLCA το εχω σκίσει 2 μήνες δεν έκλεισε σχεδόν καθόλου βέβαια το καλοκαίρι δεν νομίζω να το δουλέψω αλλά τα χρήματα του τα έχει βγάλει με το παραπάνω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...