Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Εκει εκει στη Γ Εθνικη
μαζι με τα Inventor και low capacity🤣

Low capacity δεν ξέρω,μεγαλύτερη μέγιστη κατανάλωση ναι 😛

Θα το δώσω πίσω για μη συνομολογημενη ιδιότητα όπως λέει μια ψυχή εδω μέσα,και θα πάρω..  finlux (το προηγούμενο μοντέλο όμως) που στα χαρτιά νικάει όλα τα κλιματιστικά σας 😛

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Θα το δώσω πίσω για μη συνομολογημενη ιδιότητα όπως λέει μια ψυχή εδω μέσα,και θα πάρω..  finlux (το προηγούμενο μοντέλο όμως) που στα χαρτιά νικάει όλα τα κλιματιστικά σας 😛

Τωρα που το ξανασκεφτομαι επρεπε να λεει 'και high capacity' (στη θερμη ζωνη)

Εγω θελω να παει να βγαλει κανα eurovent η Finlux μιας και φαινεται οτι απο καπυ μπαζει το πρωτοκολλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

7 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Τωρα που το ξανασκεφτομαι επρεπε να λεει 'και high capacity' (στη θερμη ζωνη)

Εγω θελω να παει να βγαλει κανα eurovent η Finlux μιας και φαινεται οτι απο καπυ μπαζει το πρωτοκολλο.

Στο finlux είναι πιθανότατα λάθος (???) στη μετάφραση μιας και έχουν πάρει μάλλον τα αμερικάνικα seer/scop

https://www.emag.ro/aer-conditionat-hyper-inverter-finlux-fdci-24-000-btu-clasa-a-24lk46gfh/pd/D3T4Z4BBM/

πιο λογικές τιμές έχει εδώ https://zora.bg/product/fdci-24lk46gfh

https://zora.bg/download/product/public/fdci-24lk46gfh/file_5e184b196e1a8.pdf

Και το ταμπελάκι μοιάζει με photoshop τόσο χάλια που είναι.

Πάντως δυστυχώς κάποιοι τσίμπισαν και νομίζουν ότι πήραν το μοναδικό Α+++ στη ψύξη σε 24άρι στον κόσμο 🤣:

Screenshot-15.png.e3bc75de2710718d6e50cb6bfdad825b.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χθες ηταν ημερα πειραμάτων

Πηγα το inventor premium 9αρι στην θερμανση στα 225w, μπορεσα και το εκανα και χειροκίνητα με την βοηθεια της εφαρμογης και παρακολούθηση της θερμοκρασιας,

Το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι για να πιασει τετοιες καταναλωσεις πρεπει η διαφορα θερμοκρασιας να ειναι απο τέσσερις εαν τεσσεραμιση βαθμους  ποιο πανω απο την ορισμενη,δηλ,

Με σετ στους 22 θα παει 26-26,5 και εφοσον ο χωρος δεν ζηταει αλλη θερμανση θα διατηρείται εκει, εαν η θερμοκρασια παει +5 τοτε οπου και να ειναι η καταναλωση σε watt κοβει κατευθείαν, σημερα θα εχει δοκιμες με το ifeel

Screenshot_2020-02-24-15-35-54.png

Επεξ/σία από Artakos
Δημοσ.

daikin 25 siesta sensira

H μεθοδολογια: 3 καταγραφικα θερμοκρασιας σε εισοδο αερα , εξοδο αερα  και εξωτερικη θερμοκρασια + hs110 με energy monitor.

Οταν η εξωτερικη θερμοκρασια παρει ακεραια τιμη τοποθετω αυτη την τιμη σε ενα κελι του libre office calc. Σχεδον την ιδια χρονικα στιγμη τοποθετω την ενδειξη θερμοκρασιας εισοδου και εξοδου της εσωτερικης μοναδος καθως και την ενδειξη power in που εχει το hs 110 .

τα αποτελεσματα ειναι αυτα:

Spoiler

επειδη τυχαινει η καταναλωση του κλιματιστικου να ειναι περιπου 200 βατ ισως εχει και νοημα ενα γραφημα με 2 αξονες , ο χ θερμοκρασιας και ο ψ ας το πουμε cop.

Αν καποιος εχει τις γνωσεις την ορεξη και το χρονο και θελει ας το κανει ( δεν ειμαι καλος στα γραφηματα θελω ωρες να το κανω)

Screenshot_2020-02-25 daikin 25 Siesta sensira - Energy Monitor.png

Στιγμιότυπο οθόνης_2020-02-25_10-14-05.png

COP DAIKIN SIESTA SENSIRA 25.xlsx hotin.pdf coldin.pdf out.pdf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, grizos είπε

κατεβασε το xls  εκει ειναι

Νομίζω έχεις λάθος τα κυβικά. Αν είναι 8.8μ3/λεπτο τότε είναι 0,1467 το δευτ και όχι 0,1083

19 λεπτά πριν, grizos είπε

κατεβασε το xls  εκει ειναι

edit οκ είδα στα χαρακτηριστικά ότι είναι 6.5m3/min στο low

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Νομίζω έχεις λάθος τα κυβικά. Αν είναι 8.8μ3/λεπτο τότε είναι 0,1467 το δευτ και όχι 0,1083

οχι...μισο ..... λαθος σκαλα......ειναι σκαλα 1 = 6,5 κυβικα ανα λεπτο .....αρα 0,1083 (λαθος το εχω στην περιγραφη του xls

Επεξ/σία από grizos
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, grizos είπε

εχεις απολυτο δικαιο....ειναι στην σκαλα ανεμιστηρα 1 ........(πολλα νουμερα μπορει να εχω και αλλου λαθος.....)

Έχω κάνει edit

Αν εννοείς σκάλα 1 = low, τότε τα κυβικά είναι 6.5 και άρα σωστά το έβαλες στις πράξεις

Screenshot-16.png.386f8c2be1a66819e4e5343caeca5e32.png

45 λεπτά πριν, grizos είπε

επειδη τυχαινει η καταναλωση του κλιματιστικου να ειναι περιπου 200 βατ ισως εχει και νοημα ενα γραφημα με 2 αξονες , ο χ θερμοκρασιας και ο ψ ας το πουμε cop

Screenshot-17.png.877d6a0402a42943049790ccc2a0a491.png

@grizos, το αποτέλεσμα που έβγαλες έρχεται σε συμφωνία με το 4.5COP που μου έδειξε στους 4-5C εξωτερικής

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχω κάνει edit

Αν εννοείς σκάλα 1 = low, τότε τα κυβικά είναι 6.5 και άρα σωστά το έβαλες στις πράξεις

Screenshot-16.png.386f8c2be1a66819e4e5343caeca5e32.png

Screenshot-17.png.877d6a0402a42943049790ccc2a0a491.png

Μπραβο!!!!! αν ειχαμε και ενα part load της daikin και τα συγκριναμε θα βλεπαμε ποσο λαθος ειναι οι μετρησεις ......

18 λεπτά πριν, liakjim είπε

το αποτέλεσμα που έβγαλες έρχεται σε συμφωνία με το 4.5COP που μου έδειξε στους 4-5C εξωτερικής

εχω την αισθηση οτι ειμαστε σε καλο δρομο.....ειναι τουλαχιστον ενα μετρο συγκρισης αρα καλυτερο απο το τιποτα οσο ποσοστο λαθους και αν εχει.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, grizos είπε

Μπραβο!!!!! αν ειχαμε και ενα part load της daikin και τα συγκριναμε θα βλεπαμε ποσο λαθος ειναι οι μετρησεις ......

εχω την αισθηση οτι ειμαστε σε καλο δρομο.....ειναι τουλαχιστον ενα μετρο συγκρισης αρα καλυτερο απο το τιποτα οσο ποσοστο λαθους και αν εχει.

Απέχουμε αρκετά στο COP

Screenshot-18.png.bebf6192d265d306f45f29b5ef9faad7.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Απέχουμε αρκετά στο COP

ναι αλλα πιθανολογω οτι το cop θα ανεβει οταν ανεβει η ταχυτητα του ανεμιστηρα οποτε θα ειμαστε ποιο  κοντα μαλλον.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, grizos είπε

ναι αλλα πιθανολογω οτι το cop θα ανεβει οταν ανεβει η ταχυτητα του ανεμιστηρα οποτε θα ειμαστε ποιο  κοντα μαλλον.....

Ναι τώρα είδα ότι οι μετρήσεις είναι στα 10.8μ3/λεπτο δλδ στο High (όχι turbo) δλδ 0.18μ3/δευτ.

Πάντως με ~216W, high και ΔΤ = 6  πιάνουμε το περίπου 5.8COP στους 7C.

Με ΔΤ=7 πιάνουμε το περίπου 7COP στους 12.

Μάλλον θέλει 2η προσπάθεια με high ανεμιστήρα αλλά όντως φαίνεται ότι είσαι κοντά.

Επεξ/σία από liakjim
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...