Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Τοσα Shorai 18αρια, μονο απο ενα βλεπουμε διαγραμματα.

Ζητούμενη 22c, εξωτερική 9c, ανεμιστήρας στην 3η σκάλα.

Capture.jpg

• Like 2
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εδώ φαίνεται καλύτερα 

D0F4407E-B3FA-4E68-922A-6C3FFD1FBD8A.jpeg

Κλ το ρεύμα στην εξωτερική στο έβαλαν;

Επεξ/σία από bill2015
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bobadil είπε

Ζητούμενη 22c, εξωτερική 9c, ανεμιστήρας στην 3η σκάλα.

Capture.jpg

Αμην!
Εχει σχεση αυτο το διαγραμμα με τις περιγραφες?

Σε ποια περιοχη εισαι? Τετραγωνικα?

Τρεξε σε παρακαλω αυτο για το χωρο που καλυπτει το κλιματιστικο.

https://www.elith.gr/calc/index.php

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εαν είχε το sonoff την δυνατότητα να έχει διαγράμματα να είσαι σίγουρος ότι θα τα έβαζα εδώ μέσα.επειδη εμένα πάει σε πίνακα,δεν γινόταν να βάλω το tplink.

Τα 24αρια σε σπίτια με απώλειες μπουν.. λογικό δεν είναι; Είναι ότι πιο μεγάλο υπάρχει στα Σπλιτ..  

Για την μέση κατανάλωση δεν έχω να σχολιάσω κάτι.. κάθε χώρος έχει τις απαιτήσεις του. Για την ελάχιστη κατανάλωση ομως μπορώ να πω, ότι τα 900watt ελάχιστη που είχε το toyo ήταν και είναι απίστευτα μεγάλο νούμερο. Τα on/off θερμική άνεση 42C που λέγαμε τόσο καιρό ήταν ΠΑΝΤΑ για τα μεγάλα κλιματιστικα και όχι για τα 9000-12000btu για κρεβατοκάμαρα. Άλλο κρεβατοκάμαρα,άλλο σαλόνι... Όπως επίσης άλλο να βάλεις ένα κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι σου και να σε χτυπάει είτε κρύο είτε ζεστός αέρας και άλλο να μπει σε ένα σημείο να μην ενοχλεί..Δεν θυμάμαι να είπε κανένας ότι δεν έχει θερμική άνεση στα κλιματιστικά που πέφτουν χαμηλά σε σαλόνι.. και να προτιμάει τα άλλα.. 

Το τι είναι καλό η όχι το κρίνουν αυτοί που το διαβάζουν.. το θέμα είναι να βάζουμε κάποια δεδομένα ,πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να τα εξάγουμε από ένα φυλλάδιο..

Εκτός αν απλά τόσο το δικό σου όσο και του @guzel, έπεφταν θύματα της λειτουργίας που δεν θέλει να σου φέρει ψυχρό ρεύμα μέσα και επειδή ήταν αμφότερα πολύ υπερδιαστασιολογημένα (το βλέπουμε από τις μικρές καταναλώσεις των shorai σας), είχαν αυτή την συμπεριφορά.

Όπως έχω ξαναδείξει το έχω δει στο Fujitsu , το οποίο ενώ αποδεδειγμένα μπορεί να σταθεί στα 200-210W εύκολα, μου αναβόσβηνε από τα +600W :

Screenshot_2020-01-30-15-54-44-107_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg

To περίεργο είναι γιατί δεν δούλευε ομαλά με το i-feel. Μάλλον εγκλωβιζόταν από τα ζεστά αέρια της εκκίνησης πριν ρίξει watts .

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Κλ το ρεύμα στην εξωτερική στο έβαλαν;

Εγώ το εβαλα για να έχω το καταγραφικό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Δειγματα υπαρχουν πολλα. Αξιοπιστα? Δεν ξερω.

Τοσα Shorai 18αρια, μονο απο ενα βλεπουμε διαγραμματα.
Μερικοι που πηρανε μικροτερα και βλεπανε υψηλη καταναλωση (που μπορει να ηταν λογικη αλλα τους ειχαν λιβανισει οτι κατεβαινει σιγουρα στα 160 βατ) δεν ξαναποσταρανε και συμφωνα με τους οπαδους ειχαν κι αυτοι πολλες απωλειες.

Τα asyg ειναι σε σπιτια με απωλειες.

Κι αλλα πολλα παραδειγματα.

Για το atxc-b ολοι εχουν το 9αρι και βγαζουν συμπερασμα για ολη τη σειρα.

Επισης εχουμε πολλες ακροβασιες λογικης.
Επειδη καποτε σε ενα μειλ ενας τεχνικος της Νταικιν εγραψε για τον κανονα των 42 (και αφορουσε ενα ducted μηχανημα 60000btu) φαγαμε μισο χρονο εδω και λεγαμε οτι ισχυει για το 70% της αγορας μεχρι να καταληξουμε οτι μπορει να μην ισχυει.

Ολα τα τογιοτομι για πεταμα, μετα τα διαγραμματα λενε ειναι 9αρια και 12αρια.
Για πεταμα τα ινβεντορ πριν 5 μηνες, τα προτεινουμε τωρα.

Καλυτερο το Νταικιν απο το Καριερ πριν 4 μηνες, χειροτερο τωρα.

Χειροτερη θερμικη ανεση αν σβηνει το κλιματιστικο πριν 4 μηνες, πιο γλυκια ζεστη τωρα.
Κανενα προβλημα τοτε με τα ψυχρα ρευματα, μας ενοχλουνε τωρα.
Go figure...

Κάποιοι μείναμε σταθεροί στις απόψεις που είχαμε για κλιματιστικά που δοκιμάσαμε στον ίδιο χώρο από την αρχή . Ένας απ' αυτούς είμαι και εγώ. 

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εάν βγάλει η tplink, σαν το sonoff να το έχω όμορφα στο πίνακα όπως τωρα ..θα το πάρω χθες..:)

Υπάρχει και αυτός ο τρόπος (δεν μπορούσα να κάνω τη λύση του @dimostr μιας και είναι εκτεθειμένο στη βροχή). Απλά έχω αλλάξει τις πρίζες πλέον με χαμηλότερου προφίλ.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αμην!

Ορίστε και δεύτερο σχεδιάγραμμα από shorai και μοιάζει με τα δικά μου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εκτός αν απλά τόσο το δικό σου όσο και του @guzel, έπεφταν θύματα της λειτουργίας που δεν θέλει να σου φέρει ψυχρό ρεύμα μέσα και επειδή ήταν αμφότερα πολύ υπερδιαστασιολογημένα (το βλέπουμε από τις μικρές καταναλώσεις των shorai σας), είχαν αυτή την συμπεριφορά.

Όπως έχω ξαναδείξει το έχω δει στο Fujitsu , το οποίο ενώ αποδεδειγμένα μπορεί να σταθεί στα 200-210W εύκολα, μου αναβόσβηνε από τα +600W :

To περίεργο είναι γιατί δεν δούλευε ομαλά με το i-feel. Μάλλον εγκλωβιζόταν από τα ζεστά αέρια της εκκίνησης πριν ρίξει watts .

Τι να πω δεν ξέρω.. ας μας πει κάποιος με Toyo / Inventor / Gree που το έχει τώρα..πώς συμπεριφέρεται :) αυτό με το fuji σου δεν το θυμόμουν!

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ο μόνος λόγος του quote ειναι για να απαντήσω καθώς έγινε χρήση του nickname μου.

Με δύο λέξεις. Καμία σχέση. Θεωριες οι οποίες ανακυκλώνουν μια συγκεκριμένη λειτουργία η οποία έχει περιγραφεί με όλα τα στοιχεία της με φωτογραφικό υλικό, επικοινωνίες με αντιπροσωπεία ,επισκέψεις τεχνικών και και.. πολλές σελίδες πίσω και οι οποίες καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο πληροφορίας στο παρόν thread.Περσινά, ξινά σταφύλια!

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αμην!

Αυτό ειναι το διάγραμμα τη στιγμή που πόσταρα με τις συνθήκες που περιέγραψα. Τώρα έχει ανέβει στα 500kw. Το σπίτι ειναι στο Π. Φάληρο και το κλιματιστικό ζεσταίνει περίπου 40τ.μ. (τα 25τ.μ. ενιαία). Το σπίτι συνολικά είναι 70 τ.μ.

Τον υπολογισμό τον είχα τρέξει και παλιότερα, αλλά επειδή το σπίτι το νοικιάζω δεν έχω ιδέα π.χ. για κουφώματα και τα σχετικά, οπότε αυτά τα απαντάω όλα στο περίπου, π.χ. "Πλημμελής" και δε νομίζω ότι βγαίνει σωστά, αφού τις μισές απαντήσεις τις βάζω στην τύχη.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αμην!

Τι έχει το διάγραμμα ;🤔

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, guzel είπε

Ο μόνος λόγος του quote ειναι για να απαντήσω καθώς έγινε χρήση του nickname μου.

Με δύο λέξεις. Καμία σχέση. Θεωριες οι οποίες ανακυκλώνουν μια συγκεκριμένη λειτουργία η οποία έχει περιγραφεί με όλα τα στοιχεία της με φωτογραφικό υλικό, επικοινωνίες με αντιπροσωπεία ,επισκέψεις τεχνικών και και.. πολλές σελίδες πίσω και οι οποίες καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο πληροφορίας στο παρόν thread.Περσινά, ξινά σταφύλια!

Συμφωνώ με τον @guzel δεν ήταν όλα αυτά που λέμε..λόγια του αέρα.. πιο επίσημα από την αντιπροσωπεία έχει; Αν ήταν τόσο απλά όπως τώρα λέμε,υπερδιαστασιολογημενα δεν θα το έλεγε κάποιος από κατάστημα αγοράς, αντιπροσωπεία κτλ; Μόνο που είπαν οτι όλα τα κλιματιστικά έτσι κάνουν.. τι να συζητήσω.. και άλλα πολλά πολλά.. μην τα ξαναλέμε... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...