Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

38 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ωραίος ευχαριστώ. Πολύ πιθανό να σου έκανε και άλλα defrost. Με πιο χαμηλή ζήτηση ίσως όχι. Χαίρομαι που τελικά είσαι ικανοποιημένος.

Πάντως ακόμα και σε αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Το στατιστικό δείγμα των ASYG24KLCA εδώ στο φόρουμ είναι λίγο περίεργο μιας και έχουμε τον @g-e-o που το βάζει στους 25 (χαχαχα, αν είναι δυνατόν!!! ), τον @apostolisep3 που μένει σε σπίτι σουρωτήρι των 17KW στη Πεντέλη και το βάζει διακοποπτόμενα από κρύο χώρο, τον @Βασίλης_29 που μένει σε επίσης σουρωτήρι σπίτι του 30 με πανύψηλα ταβάνια και εμένα που είμαι 1χιλιόμετρο από τη θάλασσα του ευβοϊκού, με υγρασία και κρύο και σε μπαλκόνι που δεν το βλέπει ο ήλιος , σε σπίτι που είναι σε λόφο και τρώει τον βοριά ζωντανό και σε χώρο των 8.5KW απωλειών και με σκάλα που πάει σε άλλον όροφο.

Δεν πάω να χρυσώσω το χάπι, σίγουρα υπάρχουν χειρότερες περιπτώσεις με κλιματιστικά που δεν κάνουν κιχ, απλά θα ήθελα να πω πως πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.

Ανυπομονώ για τον @apostolisep3 να δω τι θα δει με το Mitsubishi!

Αξιοπιστο στατιστικο δειγμα δεν υπαρχει για κανενα κλιματιστικο εδω μεσα.
Συμπερασματα δυσκολα μπορουν να βγουν για διαφορους λογους.

Κι επιστροφη στην κανονικοτητα

432962001_Screenshot_2020-02-09ATXM50N-EnergyMonitor(1).png.25fe2e37549df26fe8ec3baa7b04158e.png

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αξιοπιστο στατιστικο δειγμα δεν υπαρχει για κανενα κλιματιστικο εδω μεσα.
Συμπερασματα δυσκολα μπορουν να βγουν για διαφορους λογους.

Κι επιστροφη στην κανονικοτητα

432962001_Screenshot_2020-02-09ATXM50N-EnergyMonitor(1).png.25fe2e37549df26fe8ec3baa7b04158e.png

Αξιόπιστο στατιστικό δείγμα μπορεί να μην υπάρχει εδώ μέσα,αλλά τουλάχιστον υπάρχει ένα  δείγμα,αλλιώς πάμε με τον σταυρό στο χέρι... Άποψη μου, συμπεράσματα βγαίνουν και είναι πολύ πιο ασφαλή σε σχέση με μερικα νούμερα που διαβάζουμε σχετικά με τα κλιματιστικά (ειδικά από κάποια μη πιστοποιημένα)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

5 ώρες πριν, marioboni είπε

Καιρό είχα να κάνω ένα τεστακι για το 24αρι Morris

Σε 75τμ όλα ανοιχτά τα δωμάτια με ζήτηση 23 με 350βατακια το έκανε κουμάντο το σπίτι

Βέβαια η μέρα φαίνεται καλή εδω στη Θεσσαλονίκη

Εγώ  έχω παρατηρήσει ότι από 7και πάνω εξωτερική μπορεί να κατέβει και στα 389 θέρμανση.το ειδα πριν 3 μέρες που είχε εξωτερική 10 με 12 .Τώρα Μενίδι που παίζει από 5 και κάτω στους 23 ζήτηση και το σπίτι 22 και κάτι ψιλά είμαι σταθερά από 700 έως 800.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αξιόπιστο στατιστικό δείγμα μπορεί να μην υπάρχει εδώ μέσα,αλλά τουλάχιστον υπάρχει ένα  δείγμα,αλλιώς πάμε με τον σταυρό στο χέρι...

Δειγματα υπαρχουν πολλα. Αξιοπιστα? Δεν ξερω.

Τοσα Shorai 18αρια, μονο απο ενα βλεπουμε διαγραμματα.
Μερικοι που πηρανε μικροτερα και βλεπανε υψηλη καταναλωση (που μπορει να ηταν λογικη αλλα τους ειχαν λιβανισει οτι κατεβαινει σιγουρα στα 160 βατ) δεν ξαναποσταρανε και συμφωνα με τους οπαδους ειχαν κι αυτοι πολλες απωλειες.

Τα asyg ειναι σε σπιτια με απωλειες.

Κι αλλα πολλα παραδειγματα.

Για το atxc-b ολοι εχουν το 9αρι και βγαζουν συμπερασμα για ολη τη σειρα.

Επισης εχουμε πολλες ακροβασιες λογικης.
Επειδη καποτε σε ενα μειλ ενας τεχνικος της Νταικιν εγραψε για τον κανονα των 42 (και αφορουσε ενα ducted μηχανημα 60000btu) φαγαμε μισο χρονο εδω και λεγαμε οτι ισχυει για το 70% της αγορας μεχρι να καταληξουμε οτι μπορει να μην ισχυει.

Ολα τα τογιοτομι για πεταμα, μετα τα διαγραμματα λενε ειναι 9αρια και 12αρια.
Για πεταμα τα ινβεντορ πριν 5 μηνες, τα προτεινουμε τωρα.

Καλυτερο το Νταικιν απο το Καριερ πριν 4 μηνες, χειροτερο τωρα.

Χειροτερη θερμικη ανεση αν σβηνει το κλιματιστικο πριν 4 μηνες, πιο γλυκια ζεστη τωρα.
Κανενα προβλημα τοτε με τα ψυχρα ρευματα, μας ενοχλουνε τωρα.
Go figure...

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Μερικοι που πηρανε μικροτερα και βλεπανε υψηλη καταναλωση (που μπορει να ηταν λογικη αλλα τους ειχαν λιβανισει οτι κατεβαινει σιγουρα στα 160 βατ) δεν ξαναποσταρανε και συμφωνα με τοους οπαδους ειχαν κι αυτοι πολλες απωλειες.

Επειδη καποτε σε ενα μειλ ενας τεχνικος της Νταικιν εγραψε για τον κανονα των 42 (και αφορουσε ενα ducted μηχανημα 60000btu) φαγαμε μισο χρονο εδω και λεγαμε οτι ισχυει για το 70% της αγορας μεχρι να καταληξουμε οτι μπορει να μην ισχυει.

Καλυτερο το Νταικιν απο το Καριερ πριν 4 μηνες, καλυτερο τωρα.

Χειροτερη θερμικη ανεση αν σβηνει το κλιματιστικο πριν 4 μηνες, πιο γλυκια ζεστη τωρα.
Go figure...

Εν τω μεταξύ, η εμμονή με τον κανόνα των 42C που δεν είναι κανόνας τελικά και το daikin που τελικά είναι υποδεέστερο από το carrier ( μόνο ως προς τη θερμική άνεση και μόνο στον δικό μου χώρο...μάλλον...), είναι (και) δικά μου "κατορθώματα" και με κάνεις να συνειδητοποιώ είναι ότι μάλλον πιο πολύ ζημιά έκανα εδώ μέσα παρά καλό και μάλλον πρέπει να γίνω πολύ πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις / συμπεράσματά μου. 

@ThReSh

δεν μου ρίχνεις και μένα ένα μπαν να γλιτώσετε;;; 😁🤫

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Μερικοι που πηρανε μικροτερα και βλεπανε υψηλη καταναλωση (που μπορει να ηταν λογικη αλλα τους ειχαν λιβανισει οτι κατεβαινει σιγουρα στα 160 βατ) δεν ξαναποσταρανε και συμφωνα με τοους οπαδους ειχαν κι αυτοι πολλες απωλειες.

Καλυτερο το Νταικιν απο το Καριερ πριν 4 μηνες, καλυτερο τωρα.

Go figure...

Εαν είχε το sonoff την δυνατότητα να έχει διαγράμματα να είσαι σίγουρος ότι θα τα έβαζα εδώ μέσα.επειδη εμένα πάει σε πίνακα,δεν γινόταν να βάλω το tplink.

Τα 24αρια σε σπίτια με απώλειες μπουν.. λογικό δεν είναι; Είναι ότι πιο μεγάλο υπάρχει στα Σπλιτ..  

Για την μέση κατανάλωση δεν έχω να σχολιάσω κάτι.. κάθε χώρος έχει τις απαιτήσεις του. Για την ελάχιστη κατανάλωση ομως μπορώ να πω, ότι τα 900watt ελάχιστη που είχε το toyo ήταν και είναι απίστευτα μεγάλο νούμερο. Τα on/off θερμική άνεση 42C που λέγαμε τόσο καιρό ήταν ΠΑΝΤΑ για τα μεγάλα κλιματιστικα και όχι για τα 9000-12000btu για κρεβατοκάμαρα. Άλλο κρεβατοκάμαρα,άλλο σαλόνι... Όπως επίσης άλλο να βάλεις ένα κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι σου και να σε χτυπάει είτε κρύο είτε ζεστός αέρας και άλλο να μπει σε ένα σημείο να μην ενοχλεί..Δεν θυμάμαι να είπε κανένας ότι δεν έχει θερμική άνεση στα κλιματιστικά που πέφτουν χαμηλά σε σαλόνι.. και να προτιμάει τα άλλα.. 

Το τι είναι καλό η όχι το κρίνουν αυτοί που το διαβάζουν.. το θέμα είναι να βάζουμε κάποια δεδομένα ,πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να τα εξάγουμε από ένα φυλλάδιο..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Εν τω μεταξύ, η εμμονή με τον κανόνα των 42C που δεν είναι κανόνας τελικά και το daikin που τελικά είναι υποδεέστερο από το carrier ( μόνο ως προς τη θερμική άνεση και μόνο στον δικό μου χώρο...μάλλον...), είναι (και) δικά μου "κατορθώματα" και με κάνεις να συνειδητοποιώ είναι ότι μάλλον πιο πολύ ζημιά έκανα εδώ μέσα παρά καλό και μάλλον πρέπει να γίνω πολύ πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις / συμπεράσματά μου. 

Εσυ εχεις κανει πολλη δουλεια και μαλιστα με καλες προθεσεις.
Απλως επειδη εχεις εξελιχτει σε κατι σαν οπινιον λιντερ εδω μεσα λογω της ενασχολησης σου θα πρεπει να προσεξεις λιγο τα συμπερασματα που ποσταρεις. Στο λεω πολυ φιλικα.

5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εαν είχε το sonoff την δυνατότητα να έχει διαγράμματα να είσαι σίγουρος ότι θα τα έβαζα εδώ μέσα.επειδη εμένα πάει σε πίνακα,δεν γινόταν να βάλω το tplink.

Τα 24αρια σε σπίτια με απώλειες μπουν.. λογικό δεν είναι; Είναι ότι πιο μεγάλο υπάρχει στα Σπλιτ..  

Για την μέση κατανάλωση δεν έχω να σχολιάσω κάτι.. κάθε χώρος έχει τις απαιτήσεις του. Για την ελάχιστη κατανάλωση ομως μπορώ να πω, ότι τα 900watt ελάχιστη που είχε το toyo ήταν και είναι απίστευτα μεγάλο νούμερο. Τα on/off θερμική άνεση 42C που λέγαμε τόσο καιρό ήταν ΠΑΝΤΑ για τα μεγάλα κλιματιστικα και όχι για τα 9000-12000btu για κρεβατοκάμαρα. Άλλο κρεβατοκάμαρα,άλλο σαλόνι... Όπως επίσης άλλο να βάλεις ένα κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι σου και να σε χτυπάει είτε κρύο είτε ζεστός αέρας και άλλο να μπει σε ένα σημείο να μην ενοχλεί..Δεν θυμάμαι να είπε κανένας ότι δεν έχει θερμική άνεση στα κλιματιστικά που πέφτουν χαμηλά σε σαλόνι.. και να προτιμάει τα άλλα.. 

Συμφωνω. Απλως το σαλονι, το υπνοδωματιο, το μεγαλο, το μικρο, το shorai 18, το shorai 10 κλπ θα πρεπει να διευκρινιζονται.

• Like 1
  • Thanks 1

8 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εκεί που έχεις το sonoff βάλε την tp link 

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Εκεί που έχεις το sonoff βάλε την tp link 

To tplink θέλει μπριζα ,εμένα πάει κατευθείαν στον πίνακα..έχω ήδη μπριζακι tplink αλλά σε αφυγραντήρα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

To tplink θέλει μπριζα ,εμένα πάει κατευθείαν στον πίνακα..έχω ήδη μπριζακι tplink αλλά σε αφυγραντήρα..

Έτσι ήταν και μένα απλά έξω τα καλώδια που πάνε στην εξωτερική μονάδα το κόβεις και εκεί μεσολαβεί η πρίζα και το tp link εγώ έτσι τ9 έχω κάνει τα έχω στην εξωτερική μονάδα 

730B6BCE-7A45-40AD-A68D-1208DD7CB566.jpeg

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1

Μόλις τώρα, dimostr είπε

Έτσι ήταν και μένα απλά έξω τα καλώδια που πάνε στην εξωτερική μονάδα το κόβεις και εκεί μεσολαβεί η πρίζα και το tp link εγώ έτσι τ9 έχω κάνει τα έχω στην εξωτερική μονάδα 

Εάν βγάλει η tplink, σαν το sonoff να το έχω όμορφα στο πίνακα όπως τωρα ..θα το πάρω χθες..:)

3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εάν βγάλει η tplink, σαν το sonoff να το έχω όμορφα στο πίνακα όπως τωρα ..θα το πάρω χθες..:)

Ανέβασα φωτό στην προηγούμενη ανάρτηση κοιτά την , είναι πραγματικά εύκολο έχω βάλει και πριζακι για υπερτάσεις εκεί 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ωραίος ευχαριστώ. Πολύ πιθανό να σου έκανε και άλλα defrost. Με πιο χαμηλή ζήτηση ίσως όχι. Χαίρομαι που τελικά είσαι ικανοποιημένος.

Πάντως ακόμα και σε αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Το στατιστικό δείγμα των ASYG24KLCA εδώ στο φόρουμ είναι λίγο περίεργο μιας και έχουμε τον @g-e-o που το βάζει στους 25 (χαχαχα, αν είναι δυνατόν!!! ), τον @apostolisep3 που μένει σε σπίτι σουρωτήρι των 17KW στη Πεντέλη και το βάζει διακοποπτόμενα από κρύο χώρο, τον @Βασίλης_29 που μένει σε επίσης σουρωτήρι σπίτι του 30 με πανύψηλα ταβάνια και εμένα που είμαι 1χιλιόμετρο από τη θάλασσα του ευβοϊκού, με υγρασία και κρύο και σε μπαλκόνι που δεν το βλέπει ο ήλιος , σε σπίτι που είναι σε λόφο και τρώει τον βοριά ζωντανό και σε χώρο των 8.5KW απωλειών και με σκάλα που πάει σε άλλον όροφο.

Δεν πάω να χρυσώσω το χάπι, σίγουρα υπάρχουν χειρότερες περιπτώσεις με κλιματιστικά που δεν κάνουν κιχ, απλά θα ήθελα να πω πως πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.

Ανυπομονώ για τον @apostolisep3 να δω τι θα δει με το Mitsubishi!

Πραγματι εγώ δεν αποτελώ αντιπροσωπευτικο δείγμα για καμιά σύγκριση. Είμαστε πιο παλαιοί από το 30.....  Αντιπροσωπευτικο θα ήταν σε έναν χώρο κάποιων τμ σε σπίτι από το 60 ως το 90 που μένει και η πλειοψηφία. 

6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εδώ φαίνεται καλύτερα 

D0F4407E-B3FA-4E68-922A-6C3FFD1FBD8A.jpeg

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...