Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Τέλειο δεν ξέρω αν είναι,αλλά δουλεύει απροβληματιστα σε όλες τις εξωτερικές συνθήκες που έχω δει.. κρατάει σταθερή την θερμόκρασια μέσα στο σπίτι, καταναλώνει πραγματικά "όσο χρειάζεται" ο χώρος και δεν φαίνεται να έχει καμία χτυπητή αδυναμία... (Εκτός ίσως από την ιδιαίτερα μεγάλη εσωτερική μονάδα) Συν το γεγονός της μεγάλης εγγύησης,είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει μέχρι στιγμής.

7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από ότι φαίνεται όπου έχει μπει, σχεδόν σε όλη την επικράτεια, φαίνεται να τα κάνει όλα σωστα.

Διαφωνω γενικως με το χαρακτηρισμο 'τελειο'. Τελειο δεν υπαρχει.
Δεν λεω κατι αρνητικο για το μηχανημα. Χαλαρωστε.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δε διαφωνουμε. Ειναι πολυ καλο κλιματιστικο. Και για τις δικες σου αναγκες και απαιτησεις ισως να εχει κατσει τελεια στον χωρο σου.

Εγώ απλά ένα review χρήσης κανω

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Διαφωνω γενικως με το χαρακτηρισμο 'τελειο'. Τελειο δεν υπαρχει.
Δεν λεω κατι αρνητικο για το μηχανημα. Χαλαρωστε.

Τέλειο μόνο το ururu Sarara :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Τέλειο μόνο το ururu Sarara :)

Στα χαρτιά σίγουρα μένει να το δούμε από κανέναν στη πράξη 

Δημοσ.

Καιρό είχα να κάνω ένα τεστακι για το 24αρι Morris

Σε 75τμ όλα ανοιχτά τα δωμάτια με ζήτηση 23 με 350βατακια το έκανε κουμάντο το σπίτι

Βέβαια η μέρα φαίνεται καλή εδω στη Θεσσαλονίκη

• Like 2
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Τέλειο δεν ξέρω αν είναι,αλλά δουλεύει απροβληματιστα σε όλες τις εξωτερικές συνθήκες που έχω δει.. κρατάει σταθερή την θερμόκρασια μέσα στο σπίτι, και πραγματικά "όσο χρειάζεται" ο χώρος και δεν φαίνεται να έχει καμία χτυπητή αδυναμία... (Εκτός ίσως από την ιδιαίτερα μεγάλη εσωτερική μονάδα) Συν το γεγονός της μεγάλης εγγύησης,είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει μέχρι στιγμής.

Αναρωτιέμαι πώς τα καταφέρνει και δεν κάνει defrost. Τουλάχιστον το 18αρι γιατί για τα άλλα δεν έχουμε στοιχεία.

Έχει υδρόφοβη επίστρωση στην εξωτερική μονάδα και δεν πιάνει πάγο; Ρίχνει το capacity και αυτό αρκεί; Έχει την τεχνολογία με το να σκάει λίγο την 4οδη και δίνει λίγο έξω ζεστό για αυτό ρίχνει capacity; Ή να πούμε ανάποδα, γιατί το ASYG24KLCA πιάνει; Σχεδιαστικό; Επειδή δεν έχει καμία επίστρωση; Επειδή ανεβάζει watts για να διατηρήσει capacity;

Σε κάθε περίπτωση αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν έβαζα ένα 24αρι shorai στη θέση του Fujitsu στον ίδιο χώρο και εξωτερική θέση. Ίσως να έβλεπα τα ίδια, ίσως όχι. Μάλλον όχι. Ποιος ξέρει;

Σκέψεις...

Σε κάθε περίπτωση το shorai μέχρι τώρα δείχνει ότι βολεύεται παντού. Ίσως να μην είναι τέλειο ή ανώτερο σε όλους τους τομείς, αλλά προσωπικά νιώθω εντυπωσιασμένος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αναρωτιέμαι πώς τα καταφέρνει και δεν κάνει defrost. Τουλάχιστον το 18αρι γιατί για τα άλλα δεν έχουμε στοιχεία.

Έχει υδρόφοβη επίστρωση στην εξωτερική μονάδα και δεν πιάνει πάγο; Ρίχνει το capacity και αυτό αρκεί; Έχει την τεχνολογία με το να σκάει λίγο την 4οδη και δίνει λίγο έξω ζεστό για αυτό ρίχνει capacity; Ή να πούμε ανάποδα, γιατί το ASYG24KLCA πιάνει; Σχεδιαστικό; Επειδή δεν έχει καμία επίστρωση; Επειδή ανεβάζει watts για να διατηρήσει capacity;

Σε κάθε περίπτωση αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν έβαζα ένα 24αρι shorai στη θέση του Fujitsu στον ίδιο χώρο και εξωτερική θέση. Ίσως να έβλεπα τα ίδια, ίσως όχι. Μάλλον όχι. Ποιος ξέρει;

Σκέψεις...

Σε κάθε περίπτωση το shorai μέχρι τώρα δείχνει ότι βολεύεται παντού. Ίσως να μην είναι τέλειο ή ανώτερο σε όλους τους τομείς, αλλά προσωπικά νιώθω εντυπωσιασμένος.

Και μενα μου κάνει εντύπωση, η αληθεια ειναι οτι το πρωι οταν δουλευε High Power, παρατήρησα σιγα σιγα να πιάνει / ασπρίζει η εξ.μοναδα λιγο σε κάποια σημεια αλλα δουλευε σε πολυ υψηλα watt και για πάνω απο 20 λεπτά και αφου έφτασε σχεδον πάνω απο 24C μεσα στο σπίτι  έκλεισα το high power. Ιδιαιτερότητα οπως ανέφερα παραπανω ειναι οτι καθυστερούσε πολύ να ανεβάσει watt  (ωστόσο μπορει και να έτυχε θελω να το ξαναελέγξω),πήγε απευθειας στα 1500w και μετα ανέβαζε λιγα λιγα watt σαν τα δοκίμαζε..επίσης την  αυξομείωνε (απο 1600 πηγαινε 1500, μετα 1550, μετα 1600 και μετα 1650 π.χ. )και ετσι έφτασε στα 1700 οπου το σταμάτησα.. ενω συνήθως σε άλλες συνθήκες με HP απλα ανεβάζει δεν το "σκέφτεται" .. Το μόνο σίγουρο ειναι οτι δεν εχει την τάση να πιάνει ευκολα πάγο.. το πρωι που βγήκα εξω (προτου αρχίσω να πειραζω high power κτλ), ενω δουλευε στα 600W δεν είχε ασπρίσει πουθενα.. (τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ολα κατω ηταν παγωμένα οχι μόνο τα τζάμια, μέχρι και οι οροφές)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σκέψεις...

Ευκαιρία να το αλλάξεις δώσε το Fujitsu στα πεθερικά σου που έχεις πει ότι έχουν ένα ariston και πάρε ένα shorai 24 

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σκέψεις...

Με ολονυχτια στα 800-1500w με ζητηση 23 και εξωτερικη -1 ως 2 βαθμους δεν ειχα defrost σε κανενα απο τα 3.
Το ερωτημα ειναι γιατι κανει defrost το Fuji.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Με ολονυχτια στα 800-1500w με ζητηση 23 και εξωτερικη -1 ως 2 βαθμους δεν ειχα defrost σε κανενα απο τα 3.
Το ερωτημα ειναι γιατι κανει defrost το Fuji.

Το συγκρίνει κυρίως με το Toshiba,γιατί και τα δύο έχουν μικρή εξωτερική μονάδα σε σχέση με τα υπόλοιπα κλιματιστικα. Η αλήθεια είναι ότι και με το Toyo που είχα (θηρίο μονάδα ομως), μόνο μια φορά το είδα να κάνει defrost 

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά, σήμερα αποφάσισα να καθαρίσω τα φίλτρα του κλιματιστικού, δύο μήνες μετά την αγορά του... Αυτό που είδα δεν το πίστευα.. μιλάμε για πολύ, παρά πολύ χνουδι, σχεδόν είχαν αλλάξει χρώμα.. Στο προηγούμενο fujitsu που είχα δεν συνέβαινε αυτό, ίσα ίσα, που είχε λίγο σκονιτσα, κ αυτο όχι στους δύο μήνες όπως τώρα, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο μέρος χρονικό διάστημα.. Παίζει ρόλο το κλιματιστικό; Δεν νομίζω.. Έτσι κ αλλιώς πάντως, καλά που το έκανα, ώστε να ξέρω τι παίζεται.. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, g-e-o είπε

Παιδιά, σήμερα αποφάσισα να καθαρίσω τα φίλτρα του κλιματιστικού, δύο μήνες μετά την αγορά του... Αυτό που είδα δεν το πίστευα.. μιλάμε για πολύ, παρά πολύ χνουδι, σχεδόν είχαν αλλάξει χρώμα.. Στο προηγούμενο fujitsu που είχα δεν συνέβαινε αυτό, ίσα ίσα, που είχε λίγο σκονιτσα, κ αυτο όχι στους δύο μήνες όπως τώρα, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο μέρος χρονικό διάστημα.. Παίζει ρόλο το κλιματιστικό; Δεν νομίζω.. Έτσι κ αλλιώς πάντως, καλά που το έκανα, ώστε να ξέρω τι παίζεται.. 

Βεβαίως και παίζει ρόλο το κλιματιστικό ( η ποσότητα του αέρα που τραβάει και ρίχνει στον χωρο,όπως και τα φίλτρα που έχει πάνω) Το ότι μαζεύει σκόνη είναι καλό, σκέψου αυτή η σκόνη θα ήταν στο περιβάλλον σου υπό άλλες συνθήκες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Ευκαιρία να το αλλάξεις δώσε το Fujitsu στα πεθερικά σου που έχεις πει ότι έχουν ένα ariston και πάρε ένα shorai 24 

Μαζευτείτε ρε παλικάρια και δώστε κάτι. For science!!! 🤓

Για να τα πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, ευχαριστημένος είμαι μιας και με καλύπτει απόλυτα.

Το μόνο έγκυρο πάντως τεστ θα είναι του @apostolisep3 που στον ίδιο χώρο θα βάλει το Mitsubishi.

Επεξ/σία από liakjim
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...