Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οποτε το τοσιμπα ειναι στανταρακι θα μπορουσες να με βοηθησεις σχετικα με την τοποθετηση??

Επεξ/σία από giwrgosb
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, giwrgosb είπε

οποτε το τοσιμπα ειναι στανταρακι θα μπορουσες να με βοηθησεις σχετικα με την τοποθετηση??

Δεν είπα ότι είναι στανταράκι, πχ το Mitsubishi έχει ανώτερες επιδόσεις και κάποια χαρακτηριστικά πχ το  i-see Sensor . 

Απλά ως αγοραστής θα πρέπει να δώσεις βαρύτητα εκεί που νομίζεις.

Για την εγκατάσταση, όλες οι οδηγίες αναγράφονται στα ελληνικά στο αντίστοιχο εγχειρίδιο που θα βρεις με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα.

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είπα ότι είναι στανταράκι, πχ το Mitsubishi έχει ανώτερες επιδόσεις και περισσότερα χαρακτηριστικά πχ το  i-see Sensor . 

Απλά ως αγοραστής θα πρέπει να δώσεις βαρύτητα εκεί που νομίζεις.

Για την εγκατάσταση, όλες οι οδηγίες αναγράφονται στα ελληνικά στο αντίστοιχο εγχειρίδιο που θα βρεις με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα.

μαλιστα για εγκατασταση εννοω σε ποιο σημειο ειναι καλα να μπει ισως ειναι και σημαντικο οσον αφορα την επιλογη του κλιματιστικου

Επεξ/σία από giwrgosb

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Άσχετο. Το πάει για παγωνιά απόψε.

Εδώ έχει ήδη και το φούτζι παίζει σταθερά στα 750 κοντά για 23 ζητούμενη... Not bad 

Screenshot_20200208-213141_Chrome.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

το τσέκαρα, αν έχει πιασει την θερμοκρασια που θες δεν κανει τιποτα. μενει στο χαμηλο οτι και να ζητησεις. αν δεν την εχει πιασει, ακουει στις σκαλες του fan αλλα με καθυστερηση. Δεν μου έχει ξανατυχει παντως δουλευει μια χαρα. 

Όταν πιάσει την θερμοκρασία και μπει σε standby χαμηλώνει στροφές στον ανεμιστήρα για να μην ενοχλούν τα κρύα ρεύματα αέρα  και δεν μπορείς να αλλάξεις τις στροφές του ανεμιστήρα . Φυσιολογικό είναι . 

Για την καθυστέρηση που λές δε μου φαίνεται φυσιολογικό . Πόσο δηλαδή καθυστερεί να πάρει την εντολή ; 

Επεξ/σία από Dare-Devil

1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Όταν πιάσει την θερμοκρασία και μπει σε standby χαμηλώνει στροφές στον ανεμιστήρα για να μην ενοχλούν τα κρύα ρεύματα αέρα  και δεν μπορείς να αλλάξεις τις στροφές του ανεμιστήρα . Φυσιολογικό είναι . 

Για την καθυστέρηση που λές δε μου φαίνεται φυσιολογικό . Πόσο δηλαδή καθυστερεί να πάρει την εντολή ; 

περίπου 5-6 δευτερα. θα το ξαναδω αυτο ομως. 

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Δηλαδή έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και επιδόσεις για 22άρι. Είναι όμως ακριβό και έχει 3χρόνια εγγύηση (και 7 ο συμπιεστής), όταν υπάρχουν με 7 ή και 10 παντού.

Οπότε όπως πάντα θέλει ζύγισμα στους παράγοντες.

3 ώρες πριν, giwrgosb είπε

δηλαδη?

Αυτά που σου είπε ο liakjim συν ακριβά ανταλλακτικά . Mitsubishi Daikin Toshiba έχουν ακριβά ανταλλακτικά .  Σε μια σειρά της Mitsubishi που μου διαφεύγει 70 ευρώ ζήτησαν σε γνωστό μου για χειριστήριο . 

1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

περίπου 5-6 δευτερα. θα το ξαναδω αυτο ομως. 

5-6 δεύτερα μέχρι να ακούσεις τον ήχο ότι δέχτηκε την εντολή ή μέχρι να αρχίζει να μεταβάλλει τις στροφές του ανεμιστήρα ;

• Like 1

2 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Αυτά που σου είπε ο liakjim συν ακριβά ανταλλακτικά . Mitsubishi Daikin Toshiba έχουν ακριβά ανταλλακτικά .  Σε μια σειρά της Mitsubishi που μου διαφεύγει 70 ευρώ ζήτησαν σε γνωστό μου για χειριστήριο . 

5-6 δεύτερα μέχρι να ακούσεις τον ήχο ότι δέχτηκε την εντολή ή μέχρι να αρχίζει να μεταβάλλει τις στροφές του ανεμιστήρα ;

στροφές, εντολή παίρνει αμέσως

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μαλιστα μαλλον το shorai premium ειναι ενα πολυ καλο και τιμιο κλιματιστικο δεν εχει ομως σημασια σε ποιο μερος τοποθετειται τι χωρο πρεπει να ζεστανει και πως?

Επεξ/σία από giwrgosb

6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

στροφές, εντολή παίρνει αμέσως

Ενδεχομένως για κάποιο λόγο να δίνει αργά αργά τις στροφές και να μην το καταλαβαίνεις αρχικά. Αν και κάτι τέτοιο  δεν μπορώ να το δικαιολογήσω κάπως ούτε έχω ξαναδεί κλιματιστικό να αργεί τόσο πολύ να δώσει τις στροφές που του ζήτησες . 2-3 δευτερόλεπτα οκ !

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια και αναφέραμε για msz ln60, εδω η κατανάλωση για το τελευταίο 30μερο, θυμίζω 45τμ σαλονοκουζινα, ρετιρέ, του 2005, χωρίς ιδιαίτερες μονώσεις, απώλειες χώρου 6-7kw και αποκλειστική θέρμανση το ac ...

Δεν  ειμαι σπιτι για να βαλω καμπύλες hs110, οποτε το kasa κανει τη δουλειά για τελικα σύνολα.

Οι θερμοκρασίες του melcloud ειναι σχετικά σωστές+/- 2/3°C... 

Screenshot_20200208-232427_MELCloud.jpg

Screenshot_20200208-232358_Kasa.jpg

Screenshot_20200208-232401_Kasa.jpg

Επεξ/σία από m4rk0s

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...