Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, Mzoutsos είπε

Σωστός! Το KLCA είναι

Ουφ. Είπα και εγώ. Το τούμπανο το ΚΜΤΑ με 840€; 😁

Άρα ικανοποιημένος με το ASYG έτσι; Ο θόρυβος της εσωτερικής σου φαίνεται οκ;

ΥΓ Η κατανάλωση σίγουρα θα πέσει πολύ, λογικά στα σχεδόν μισά από όσα βλέπεις τώρα αν δεν έχεις όντως απώλειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ουφ. Είπα και εγώ. Το τούμπανο το ΚΜΤΑ με 840€; 😁

Άρα ικανοποιημένος με το ASYG έτσι; Ο θόρυβος της εσωτερικής σου φαίνεται οκ;

ΥΓ Η κατανάλωση σίγουρα θα πέσει πολύ, λογικά στα σχεδόν μισά από όσα βλέπεις τώρα αν δεν έχεις όντως απώλειες.

Δεν έχω εμπειρία από άλλα inverter μιας και στα άλλα δωμάτια έχω toyotomi & mitsubishi on off αρκετά παλιά τα οποία κουράζουν θερμικά αλλα και ηχιτικά με το άναψε σβήσε. Το γεγονός ότι το futzitsu παίζει σταθερά είναι μεγάλο προσόν. Λόγω της σταθερότητας αυτής δε, ο θόρυβος που κάνει μετά από λίγη ώρα συνηθίζεται και δεν μου κάνει αίσθηση.. 

2 ώρες πριν, Mzoutsos είπε

Πήρα κι εγώ επιτέλους το HS110 και μπορώ να έχω εικόνα του Fujitsu ASYG18KMTA που έχω εγκαταστησει στο σαλόνι μου εδώ και 3 μήνες. Γενικά δεν το ανάβω πολύ γιατι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη θέρμανσης μιας και το σπίτι (αν και με ξύλινα παλιά κουφώματα) δεν έχει μεγάλες απώλειες και η θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου δεν πέφτει κάτω από 16-17 βαθμούς. Έτσι χωρίς να είμαστε οικογενειακώς "κρυουλιάριδες" το ανάβουμε σαββατοκύριακα και ίσως μεσοβδόμαδα αν έχει χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από 7-8) έξω. 

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ο χώρος που ζεσταίνω είναι περίπου 35τμ αλλά όχι ενιαίος. Επίσης μόνο η ανατολική πλευρά βλέπει αέρα.

Σήμερα το πρωί με εξωτερική θερμοκρασία 7,5 και εσωτερική 16, το έβαλα με ζήτηση 21 γύρω στις 10 το πρωί. Ακολουθεί το διάγραμμα της κατανάλωσης:

image.png.9635bc14e41d1db484f6b7cb03a3d2eb.png

Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως αν το αφήσω όλη την ημέρα θα πέσει αρκετά η στιγμιαία κατανάλωση - το πόσο πολύ, θα φανεί στην πορεία!.

Παρατηρώ γενικώς πολύ πολιτισμένη συμπεριφορά και της εσωτερικής αλλά και της εξωτερικής μονάδας άσχετα με το γεγονός ότι βρίσκεται στο σαλόνι που είναι ανοικτή η ΤV και δεν υπάρχει ανάγκη ησυχίας. Τείνω να πιστεύω ότι στα 839 με δωρεάν εγκατάσταση στην BF έκανα καλή επιλογή.

Δλδ αν το έβαζες 22-23 τι κατανάλωση θα είχε; 🤭

Πολύ λίγα τμ για τέτοια κατανάλωση με επιθυμητή 21. Μπορείς να δοκιμάσεις 22-23 επιθυμητή; 

Με 21 επιθυμητή και εξωτερική 7 στο μισάωρο εμένα φτάνει σε 400-600 και εντός της ώρας παίζει 170-200 σε ενιαίο 60τμ με ανοιχτές πόρτες υπνοδωματιων 100τμ... 

Μήπως έχεις τεράστιες απώλειες; Είναι λίγα τα 35 τμ

18 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Ξαναρώτησα αλλά απάντηση δεν πήρα.

Για κάποιον που είναι σημαντικό να θερμαίνεται  με a/c μήπως είναι προτιμότερο να πάρει κάποιο επιδαπέδιο και ειδικά το Toshiba bi flow που βγάζει κατ'επιλογήν τον αέρα από τις κάτω γρίλιες;

https://www.skroutz.gr/s/6477971/Toshiba-RAS-B18UFV-E-RAS-18N3AV2-E.html

Καλύτερα είναι για θέρμανση τα δαπέδου αλλά σε γενικές γραμμές χειρότερα Scop seer και μεγαλύτερο θόρυβο συγκριτικά με τα split units . 

9 ώρες πριν, bill2015 είπε

Καλημέρα 

Μια ερώτηση ξεκίνησα το κλιματιστικό μετά απο λίγο μου έβγαλε P5 το έκλεισα το έβγαλα απο το ρεύμα το ξαναέβαλα και όλα καλά

Βρήκα το P5 στο service manual αλλά τι εννοεί ο ποιητής ότι ο συμπιεστής τα έπαιξε ;

Χωρίς τίτλο.jpg

Βγάλ το απο το ρεύμα για τουλάχιστον 15 λεπτά . Αν στο ξανακάνει κάλεσε το service . Εξωτερική πλακέτα  ή στη χειρότερη συμπιεστής . 

8 ώρες πριν, bill2015 είπε

αχα οκ 

με έχει λίγο πίασει κάτι γτ 6 μηνών κλιματιστικό όλο προλήματα είναι 

Γιατί τί άλλα προβλήματα είχες ; 
Πάντως και ο τελευταίος κωδικός που σου έβγαλε πάλι  έχει να κάνει με πλακέτα ή συμπιεστή.  Επίσης επειδή το προστατεύεις επάνω στην γραμμή δεν πάει να πει ότι δεν μπορεί να βγάλει βλάβη λόγω κάποιου κατασκευαστικού ελαττώματος . 

8 ώρες πριν, bill2015 είπε

Εγώ βλέπω ότι έδωσα κοντα 600 ευρώ κλιματισμό με τα ηλεκτρολογικά και καλύτερα να έπαιρνα ενα arielli απο το eshop παρά αυτό 

Μέσα σε 6 μήνες που το έχω χρειάστηκε νεα ρακόρ συνδεσης , υγρά , κενό τώρα αυτό έλεος 

Για να λες ρακορ σύνδεσης λογικά έχασε το φρέον του. Να ξέρεις ότι αυτό είναι πρόβλημαεγκατάστασης και όχι μηχανήματος . 

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Καλύτερα είναι για θέρμανση τα δαπέδου αλλά σε γενικές γραμμές χειρότερα Scop seer και μεγαλύτερο θόρυβο συγκριτικά με τα split units . 

Βγάλ το απο το ρεύμα για τουλάχιστον 15 λεπτά . Αν στο ξανακάνει κάλεσε το service . Εξωτερική πλακέτα  ή στη χειρότερη συμπιεστής . 

Γιατί τί άλλα προβλήματα είχες ; 
Πάντως και ο τελευταίος κωδικός που σου έβγαλε πάλι  έχει να κάνει με πλακέτα ή συμπιεστή.  Επίσης επειδή το προστατεύεις επάνω στην γραμμή δεν πάει να πει ότι δεν μπορεί να βγάλει βλάβη λόγω κάποιου κατασκευαστικού ελαττώματος . 

Για να λες ρακορ σύνδεσης λογικά έχασε το φρέον του. Να ξέρεις ότι αυτό είναι πρόβλημαεγκατάστασης και όχι μηχανήματος . 

Απλά φίλε φοβάμαι ότι τότε που έχασε υγρά ότι ζορίστηκε ο συμπιεστής και βγάζει όλο σφάλματα 

Κάλεσα στο τοπικό service είπε θα το ψάξει αλλά αφου δουλεύει όλα κομπλέ 

Επεξ/σία από bill2015

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, k30taas είπε

Παιδια ξερει κανενας αν στο  κλιματιστικο Midea Mission II MB-24N8D0 ρυθμιζονται και οι καθετες περσιδες από το τηλεκοντρόλ? γιατι στο εγχειριδιο ετσι γραφει όπως επισης και στο τηλεκοντρόλ όταν κρατας πατημενο το καταλληλο πληκτρο για δυο δευτερόλεπτα ενεργοποιούνται οι καθετες περσιδες, και ενώ δειχνει ότι πηρε την εντολη το κλιματιστικο οι περσιδες είναι σταθερες…. 

● Ρύθμιση οριζόντιας γωνίας ροής αέρα Η οριζόντια γωνία της ροής αέρα πρέπει να ρυθμιστεί χειροκίνητα. Πιάστε τον εκτροπέα (βλ. Εικ.  και ρυθμίστε τη χειροκίνητα στην κατεύθυνση που προτιμάτε. Για ορισμένες μονάδες, η οριζόντια γωνία της ροής αέρα μπορεί να ρυθμιστεί με το τηλεχειριστήριο.

Έχει ένα μοχλό στις περσίδες  πάνω . Κάπου κοντά στο κέντρο της εξόδου του αέρα . 

20 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Απλά φίλε φοβάμαι ότι τότε που έχασε υγρά ότι ζορίστηκε ο συμπιεστής και βγάζει όλο σφάλματα 

Κάλεσα στο τοπικό service είπε θα το ψάξει αλλά αφου δουλεύει όλα κομπλέ 

Θα καλέσεις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ την toyotomi  . Μην ασχολείσαι με μεσάζοντες γιατί μόνο καθυστέρηση μπορει να δημιουργηθεί  και είναι λογικό . 

Όχι δε παίζει να  έχεις ζημιά  επειδή έχασε ένα μέρος απο το φρέον του .  Έτυχε να σου βγάλει βλάβη όπως τυχαίνει και σε ολοκαίνουρια αμάξια να σπάνε οι μηχανές μέσα στο χρόνο .  Όλες οι εταιρίες αντιμετωπίζουν βλάβες . Ακόμα και μηχανήματα που με το καλημέρα έχουν βλάβη .  

Το κακό με τα toyotomi είναι η εγγύηση τους . Είναι μικρή  και οι βλάβες στον κλιματισμό κοστίζουν . Είσαι τυχερός που είσαι στην εγγύηση διότι αν  είναι συμπιεστής το πρόβλημα και ήσουν και εκτός εγγύησης θα έκλαιγες όταν θα μάθαινες το κόστος . Καλύτερα να το πέταγες . 

Επεξ/σία από Dare-Devil

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

● Ρύθμιση οριζόντιας γωνίας ροής αέρα Η οριζόντια γωνία της ροής αέρα πρέπει να ρυθμιστεί χειροκίνητα. Πιάστε τον εκτροπέα (βλ. Εικ.  και ρυθμίστε τη χειροκίνητα στην κατεύθυνση που προτιμάτε. Για ορισμένες μονάδες, η οριζόντια γωνία της ροής αέρα μπορεί να ρυθμιστεί με το τηλεχειριστήριο.

Έχει ένα μοχλό στις περσίδες  πάνω . Κάπου κοντά στο κέντρο της εξόδου του αέρα . 

Θα καλέσεις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ την toyotomi  . Μην ασχολείσαι με μεσάζοντες γιατί μόνο καθυστέρηση μπορει να δημιουργηθεί  και είναι λογικό . 

Όχι δε παίζει να  έχεις ζημιά  επειδή έχασε ένα μέρος απο το φρέον του .  Έτυχε να σου βγάλει βλάβη όπως τυχαίνει και σε ολοκαίνουρια αμάξια να σπάνε οι μηχανές μέσα στο χρόνο .  Όλες οι εταιρίες αντιμετωπίζουν βλάβες . Ακόμα και μηχανήματα που με το καλημέρα έχουν βλάβη .  

Το κακό με τα toyotomi είναι η εγγύηση τους . Είναι μικρή  και οι βλάβες στον κλιματισμό κοστίζουν . Είσαι τυχερός που είσαι στην εγγύηση διότι αν  είναι συμπιεστής το πρόβλημα και ήσουν και εκτός εγγύησης θα έκλαιγες όταν θα μάθαινες το κόστος . Καλύτερα να το πέταγες . 

Ο συμπιεστής 5 έτη λένε 

Πιος είπε ένα μέρος όλο το έχασε

Ο τεχνικός μου που είχε έρθει αυτός που το τοποθέτησε είχε πεί ότι δεν έμεινε τπτ μέσα 

Επεξ/σία από bill2015

4 ώρες πριν, paylidis είπε

Έχεις δίκιο για το θόρυβο το παρατήρησα και εγώ. Δυστυχώς οικονομικά δε βγαίνει με τίποτα να ανέβω πάνω από 250-270 για το 12αρι. Είδα και το aqua thermal 12000 του Leroy Merlin στα 269. Καλύτερη επιλογή;;

Εννοείτε καλύτερο απο το Arielli του eshop . Ρώτα όμως ποιος δίνει την εγγύηση για το συγκεκριμένο μοντέλο και τί εγγύηση έχει. Αν καλύπτει εργασία και ανταλλακτικά και γενικότερα τους όρους . Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν πρέπει να εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα απο τον αντιπρόσωπο. Πρέπει να είναι εισαγωγή του Leroy . 

4 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Ο συμπιεστής 5 έτη λένε 

Πιος είπε ένα μέρος όλο το έχασε

Ο τεχνικός μου που είχε έρθει αυτός που το τοποθέτησε είχε πεί ότι δεν έμεινε τπτ μέσα 

Η toyotomi δίνει  5 χρόνια στο συμπιεστή και 2 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη  (πλακέτες , μοτερ ανεμιστήρων και οτιδήποτε άλλο ηλεκτρονικό) .  Οι πιο συνηθισμένες βλάβες είναι στις πλακέτες στα κλιματιστικά και κυρίως στην εξωτερική πλακέτα. Ο συμπιεστής είναι το τελευταίο που περιμένεις να σου χαλάσει  αλλά είναι και το πιο ακριβό εξάρτημα. Αμέσως πιο ακριβό είναι η εξωτερική πλακέτα που σε αρκετές μάρκες και μοντέλα  η αλλαγή πλακέτας κοστίζει όσο το μισό κλιματιστικό .  

Η εγγύηση που δίνουν είναι πολύ μικρή . Ενδεικτικά να σου πω ότι η Inventor δίνει 10 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα και δεν χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . Το ίδιο και η TCL . 
Η Toshiba δίνει 7 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα με όρο να γίνονται ετήσιες συντηρήσεις . 
Οι Haier , Generel Electric δίνουν 5 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις . 

• Like 3

14 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Εννοείτε καλύτερο απο το Arielli του eshop . Ρώτα όμως ποιος δίνει την εγγύηση για το συγκεκριμένο μοντέλο και τί εγγύηση έχει. Αν καλύπτει εργασία και ανταλλακτικά και γενικότερα τους όρους . Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν πρέπει να εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα απο τον αντιπρόσωπο. Πρέπει να είναι εισαγωγή του Leroy . 

Η toyotomi δίνει  5 χρόνια στο συμπιεστή και 2 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη  (πλακέτες , μοτερ ανεμιστήρων και οτιδήποτε άλλο ηλεκτρονικό) .  Οι πιο συνηθισμένες βλάβες είναι στις πλακέτες στα κλιματιστικά και κυρίως στην εξωτερική πλακέτα. Ο συμπιεστής είναι το τελευταίο που περιμένεις να σου χαλάσει  αλλά είναι και το πιο ακριβό εξάρτημα. Αμέσως πιο ακριβό είναι η εξωτερική πλακέτα που σε αρκετές μάρκες και μοντέλα  η αλλαγή πλακέτας κοστίζει όσο το μισό κλιματιστικό .  

Η εγγύηση που δίνουν είναι πολύ μικρή . Ενδεικτικά να σου πω ότι η Inventor δίνει 10 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα και δεν χρειάζονται συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση . Το ίδιο και η TCL . 
Η Toshiba δίνει 7 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα με όρο να γίνονται ετήσιες συντηρήσεις . 
Οι Haier , Generel Electric δίνουν 5 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις . 

Το ξέρω τα είδα 

Ελπίζω να πάρω αλλαγή και να πάρω ενα invetor η ενα general electric

21 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Πότε στο κάνει; Όταν το ενεργοποιείς στην θέρμανση  ή όταν πιάσει την θερμοκρασία του χώρου και μπει σε standby ; 

το τσέκαρα, αν έχει πιασει την θερμοκρασια που θες δεν κανει τιποτα. μενει στο χαμηλο οτι και να ζητησεις. αν δεν την εχει πιασει, ακουει στις σκαλες του fan αλλα με καθυστερηση. Δεν μου έχει ξανατυχει παντως δουλευει μια χαρα. 

55 λεπτά πριν, giwrgosb είπε

ξερω ακριβοτερο κι απο τοσιμπα αλλα πως σας φαινεται?

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/186487-mitsubishi-msz-ln60vgb-black

Αρρώστια είναι. Ακριβό όμως κ μέτρια εγγύηση.

18 λεπτά πριν, giwrgosb είπε

δηλαδη?

Δηλαδή έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και επιδόσεις για 22άρι. Είναι όμως ακριβό και έχει 3χρόνια εγγύηση (και 7 ο συμπιεστής), όταν υπάρχουν με 7 ή και 10 παντού.

Οπότε όπως πάντα θέλει ζύγισμα στους παράγοντες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...