Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα δαπέδου χρειάζονται χώρο στο πάτωμα και τον τοίχο χαμηλα, ο οποίος δεν υπαρχει σε αρκετά σπίτια, δεν πρέπει να έχεις έπιπλα και εμπόδια μπροστά. Είχα κάνει μια αναζήτηση πριν μήνες πρώτου αγοράσω τα Fujitsu, γενικά πάνω από 16αρι δεν έβρισκα κάτι, είχαν χαμηλότερα scop seer και ακριβές τιμές. Τα δαπέδου οροφής που πήγαιναν και σε 24αρι η περισσότερο ήταν ακόμα μεγαλύτερα. Τώρα αν κάποιος θέλει ένα τέτοιο οπωσδήποτε ας κάνει ότι νομίζει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δεν διαφωνώ. 

Ωστόσο πολλοί συμφορουμίτες επιλέγουν ακριβά μοντέλα επώνυμων κλιματιστικών προφανώς γιατί πιστεύουν ότι αξίζουν ως επένδυση και ότι αποδίδουν.

Αν τα επιδαπέδια ή δαπέδου οροφής (τοποθετημένα στο δάπεδο) αντιμετωπίζουν πλήρως το πρόβλημα της ομοιόμορφης κατανομής της θερμότητας στον εσωτερικό χώρο γιατί να μην αποτελέσουν επιλογή για κάποιον;

Βαλε φορητό καλύτερα

6 λεπτά πριν, radeon9700 είπε

Τι να σας πω ρε παιδιά  oταν ήταν ψηλά έβαλα και εγώ ένα ψηφιακό θερμόμετρο πάνω στην μονάδα έφερα σκάλα λέμε 😛 και είχε μια απόκλιση -1.5C από το αυτό που έγραφε η μονάδα. Κατέβασα το θερμόμετρο στο κομοδίνο η διαφορα πήγαινε -10c.

Να σημειώσω όταν λέω 2.55cm εννοώ το χαμηλό σημείο του κλιματιστικού ο θερμοστάτης είναι πάνω πάνω στην μονάδα άρα προσθέστε και ποσο είναι καμια 30cm ακόμα ? και εννοείτε ότι είχε περιθώριο από το ταβάνι αρκετό. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο ζεστός αέρας εγκλωβίζεται στο ταβάνι και όντως εκεί πάνω η θερμοκρασία ήταν υψηλή αλλα κάτω ήμουν παγάκι.

Εάν δεν το έβλεπα με τα ματια μου και εγώ θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορα θερμοκρασίας,

Ο ζεστός όπως είπες πηγαίνει επάνω για αυτό τις περσσίδες τις έχουμε στραμμενες προς τα κάτω στην θέρμανση. Το δικό μου είναι σε 3.5μ ύψος, παίρνει ώρα να ζεστάνει είναι μεγάλος χώρος. 

Στις 5/2/2020 στις 10:05 ΠΜ, liakjim είπε

Μην ανησυχείτε, δεν μου έχουν χακάρει τον λογαριασμό, αλλά θα το φωνάξω " ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΙΝΕΖΟΦΑΣΟΝ" !!!!

Μιας και ο χειμώνας τελειώνει και έχοντας πλέον πλήρη εικόνα για το κινεζοφασόν μου Carrier Crystal II 42QHB09D8SA/38QHB09D8S , και με χρήση εργαλείων όπως καταγραφικού κατανάλωσης αλλά και καταγραφικού θερμοκρασίας , αναθεωρώ την κριτική μου εδώ αλλά και στο σκρουτζ.

Λοιπόν το συγκεκριμένο κλιματιστικό είναι στα μάτια μου ένα αν όχι το ιδανικότερο, αλλά μια πάρα πολύ καλή επιλογή για υπνοδωμάτιο. Τόσο σε ψύξη αλλά και τόσο σε θέρμανση.

Απαραίτητη προϋπόθεση η χρήση του με ενεργοποίηση του follow me , οπότε παίρνει εντολές θερμοκρασίας από το τηλεχειριστήριο.

Με αυτό βγάζει μια γλυκιά ζέστη και θαλπωρή ενώ θα πάρει μόνο όταν πρέπει. Πραγματικά φλερτάρει με την αίσθηση θαλπωρής του καλοριφέρ. Είναι παντελώς αθόρυβο ενώ λόγω μεγάλου μεγέθους εξωτερικής μονάδας, δεν καταλαβαίνει τίποτα από τα κρύα (κανένα defrost μέχρι και -3C).  Επίσης έχει τη δύναμη ανεβάζοντας μέχρι 1200-1300W, να ζεστάνει εν ριπή οφθαλμού έναν κρύο χώρο.

Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα κόλπα με το υψηλό φορτίο σχεδιασμού, ούτε το scop που είναι 5.1 .

Το αποτέλεσμα στην πράξη μετράει.

Παράδειγμα χθες τη νύχτα με ζήτηση 21 και το σπίτι ζεστό λόγω καιρού με ελάχιστες απώλειες:

Screenshot-28.png.812d396b8d277c31012567041fee1094.png

Με λίγα λόγια στο 8άωρο 00:00-08:00, πήρε μπροστά μόλις μια φορά, ζέστανε τον χώρο και έκλεισε.

Ως αποτέλεσμα έκαψε μόλις 0.8KWh

Screenshot_2020-02-05-08-05-17-769_com.tplink.kasa_android.jpg.be3335d64d94adaa29392582fa4f3347.jpg

Θα μου πείτε ευλόγως ότι το αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό λόγω χρονικής συγκυρίας, παρόλα αυτά δείχνει ότι ενώ στα χαρτιά δεν έχει και τις καλύτερες αποδόσεις, εντούτοις με follow me πάντα, θα προσφέρει καλές καταναλώσεις και τελικά ένα σχεδόν τέλειο αποτέλεσμα από άποψης θερμικής άνεσης. 

Συγκρίνοντας με το Daikin , καταλήγω στο γεγονός ότι τείνω να μετανιώσω για την αγορά του (του daikin) , παρόλο που έχει κάτσει κουτί από πλευράς απόδοσης-απωλειών χώρου.

Το εκτιμώ ως μηχανολογική κατασκευή , όντας σαφώς πιο ποιοτικό, με καλύτερα πλαστικά, με πολύ καλύτερο τηλεκοντρόλ, με σαφώς μεγαλύτερο scop (και αυτό φαίνεται από τις καταναλώσεις του σε σαφώς δυσμενέστερο χώρο από πλευράς απωλειών) , με σαφώς πιο αθόρυβη εξωτερική μονάδα.

Παρά ταύτα, το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί να ρίχνει αρκετά τα watts και σε συνδυασμό με την παροχή του ανεμιστήρα που δεν πέφτει όσο θα ήθελα, με κάνει να πολεμώ με τα ρεύματα αέρα , ειδικά στο παιδικό δωμάτιο που έχει τοποθετηθεί και τελικά προσφέρει χαμηλότερη ποιότητα θερμικής άνεσης. Έχω δοκιμάσει ότι συνδυασμό περσίδων/κάθετων πτερυγίων μπορείτε να φανταστείτε (ως πιο αποδεκτό το έχω με την οριζόντια περσίδα τέρμα πάνω παρόλο που δεν ενδείκνυται η θέση αυτή στη θέρμανση και τα κάθετα πτερύγια τέρμα δεξιά ώστε να πέφτει ο αέρας στον τοίχο που βρίσκεται δεξιά του και άρα ο αέρας να έρχεται με γκελ στον χώρο).

Επίσης ο προγραμματισμός του είναι τέτοιος που θέλει να ρυθμίσει τη θερμοκρασία απόλυτα σταθερή και ως αποτέλεσμα όταν κόψει, θα ξαναπάρει αμέσως.

Ως αποτέλεσμα σε συνθήκες όπου οι απώλειες είναι λιγότερες από τις δυνατότητες του μηχανήματος, δεν κάνει τις μεγάλες παύσεις του carrier με το follow me, αλλά δίνει συνεχείς εκκινήσεις :

πχ χθες τη νύχτα ταλαιπωρήθηκε λίγο :

Screenshot-27.png.325dd14e22d88cf3e49cf6b0cfebfbc3.png

έκαψε 1,31Kwh

Screenshot_2020-02-05-08-05-07-141_com.tplink.kasa_android.jpg.7e53b90c132c8a9e87d2c17ede975824.jpg

Μην παρεξηγηθώ, ξέρω ότι το Daikin είναι πιο αποδοτικό. Θα μου κάψει λιγότερο στον ίδιο χώρο με το carrier λόγω scop και εφόσον θα υπάρχει απαίτηση για μόνιμη λειτουργία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι για υπνοδωμάτιο και μόνο, το carrier υπερτερεί και θα προτιμούσα να έχω και στο παιδικό δωμάτιο ένα ίδιο.

Στην ψύξη θα πρέπει να το δω, αλλά ήδη το carrier φαίνεται λόγω seer / eco και παροχής αέρα ότι και εκεί θα υπερέχει. Θα τοποθετηθώ και εκεί (να 'μαστε καλά).

ΥΓ1 Τα συμπεράσματά μου είναι μόνο για υπνοδωμάτιο και μόνο για το 9άρι (αν και είμαι σίγουρος ότι και το 12άρι θα είναι το ίδιο). Δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται για ένα σαλόνι σε μεγάλους χώρους όπου εκτιμώ ότι το πλεονέκτημα της αποδοτικότητας θα υπερκαλύψει τα λοιπά χαρακτηριστικά (αν και αυτό είναι θέμα προτεραιοτήτων).

ΥΓ2 Θα ήθελα να μπορούσα να δοκιμάσω και ένα Toshiba MIrai για να δω τι ποιότητα θέρμανσης προσφέρει (υποπτεύομαι πάντως ότι από μέλη που έχουν αναφερθεί σε αυτό, ότι θα προσεγγίζει μάλλον την υποδεέστερη ποιότητα θέρμανσης του Daikin παρά του Carrier .

ΥΓ3 Πολύ πιθανό τα ανωτέρω να ισχύουν και για το inventor aria που φαίνεται πανομοιότυπο, με επιφύλαξη για τη ψύξη μιας και δεν έχει το eco (δεν ξέρω πως το έχουν ρυθμίσει εκεί).

ΥΓ3 Τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και βασίζονται στις παρατηρήσεις μου στον δικό μου χώρο με όσο το δυνατόν αντικειμενικότητα εκ μέρους μου.

ΥΓ4 Ας λείψουν φανμποιστικές ή αντιφανμποιστικές παρεμβάσεις, δεν πρόκειται να ληφθούν υπόψη.

Φίλτατε έρχεσαι στα λόγια μου προ μερικών σελίδων.

Το mirai  για να μου δώσει την ίδια αίσθηση ζέστης με το Inventor πρέπει να το έχω +2 βαθμούς επάνω.

Τα κρύα ρεύματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.-

Ο μόνος τρόπος να τα πολεμήσεις είναι η υψηλότερη ζητούμενη. Σε αντίθεση το ινβεντορ Επειδή δεν μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά δε θα δώσει ποτέ τόσο κρύο ρεύμα.

Εν τέλει από κατανάλωση δεν έχει κ μεγάλη διαφορά.

Προσυπογράφω για follow me.

• Like 2

1 ώρα πριν, Αντώνης Τ. είπε

Το mirai  για να μου δώσει την ίδια αίσθηση ζέστης με το Inventor πρέπει να το έχω +2 βαθμούς επάνω.

Ο μόνος τρόπος να τα πολεμήσεις είναι η υψηλότερη ζητούμενη. Σε αντίθεση το ινβεντορ Επειδή δεν μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά δε θα δώσει ποτέ τόσο κρύο ρεύμα.

Μαζί σας. Το διαπίστωσα κ εγώ με το midea ultimate comfort φέτος.. Ενώ είναι το μόνο που μπορεί να κατεβαίνει πολύ χαμηλά σε watt κατανάλωσης, η αίσθηση σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο δεν είναι καθόλου μα καθόλου  ευχάριστη γιατί εάν κανείς το λάθος και σταθείς στη ροή αέρα όταν  δουλεύει στο ρελαντι, η αίσθηση που παίρνεις είναι δυσάρεστη.

Σε αντίθεση με το inventor passio pro πχ που λειτουργεί σε γειτονικό δωμάτιο και βγαζει γλυκιά ζεστή ενώ δεν κατεβαίνει ιδιαίτερα χαμηλά σε watt κατανάλωσης.

• Like 2

4 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Ξαναρώτησα αλλά απάντηση δεν πήρα.

Για κάποιον που είναι σημαντικό να θερμαίνεται  με a/c μήπως είναι προτιμότερο να πάρει κάποιο επιδαπέδιο και ειδικά το Toshiba bi flow που βγάζει κατ'επιλογήν τον αέρα από τις κάτω γρίλιες;

https://www.skroutz.gr/s/6477971/Toshiba-RAS-B18UFV-E-RAS-18N3AV2-E.html

Είναι ακριβό και κυρίως έχει πολύ υποδεέστερους δείκτες απόδοσης seer/scop , οπότε μάλλον θα πρέπει να μπαίνει σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Σε μαγαζιά έχω δει τέτοια αντί για καλοριφέρ.

2 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε

Οκ άρα επιβεβαιώνονται οι υποψίες μου για το Mirai που εξεφρασα στο ΥΓ2.

Προσωπικά από αυτά που είδα στην πράξη φέτος τον χειμώνα , για υπνοδωμάτιο θα αλλάξω ροτα και θα προτείνω το Inventor Aria (εναλλακτικά το carrier crystal στην κατάλληλη τιμή).

• Like 1

Καλημέρα 

Μια ερώτηση ξεκίνησα το κλιματιστικό μετά απο λίγο μου έβγαλε P5 το έκλεισα το έβγαλα απο το ρεύμα το ξαναέβαλα και όλα καλά

Βρήκα το P5 στο service manual αλλά τι εννοεί ο ποιητής ότι ο συμπιεστής τα έπαιξε ;

Χωρίς τίτλο.jpg

20 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Καλημέρα 

Μια ερώτηση ξεκίνησα το κλιματιστικό μετά απο λίγο μου έβγαλε P5 το έκλεισα το έβγαλα απο το ρεύμα το ξαναέβαλα και όλα καλά

Βρήκα το P5 στο service manual αλλά τι εννοεί ο ποιητής ότι ο συμπιεστής τα έπαιξε ;

Χωρίς τίτλο.jpg

Ποιο κλιματιστικό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ποιο κλιματιστικό;

Toyotomi TDN/TRGA28VR7 το κινεζοφασόν 

23 λεπτά πριν, argitt είπε

Εγώ βλέπω ότι έφαγε υπέρταση ο κομπρεσορας γι'αυτό και έβγαλε σφάλμα...Δν βλέπω ότι τα έπαιξε...Τώρα δουλεύει κανονικά;

Πώς έφαγε υπέρταση ;

έχω προστασία κτλ στο πίνακα 

Ναι μια χαρά

Επεξ/σία από bill2015

2 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Toyotomi TDN/TRGA28VR7 το κινεζοφασόν 

Πώς έφαγε υπέρταση ;

έχω προστασία κτλ στο πίνακα 

Τι προστασία έχεις στο πίνακα ?

Για χαβαλέ έβαλα το καταγραφικό θερμοκρασίας στην εξωτερική μονάδα του ASYG24KLCA. Δεν έχω ιδέα αν τα στοιχεία αυτά έχουν κάποια χρησιμότητα.

IMG-20200208-090715.jpg

Στοιχεία καιρού (το σημείο δρόσου μακριά από τη θερμοκρασία λόγω χαμηλής υγρασίας, οπότε μηδενικός κίνδυνος παγοποίησης):

1665122000_Annotation2020-02-08091248.png.657b3902a5d9d39881e03550db37a3d5.png

Θερμοκρασία στη μονάδα:

1368085043_Annotation2020-02-08091429.png.c18433f39c049b9eec7c48b234dde4ad.png

και κατανάλωση με ζήτηση 21:

1842782660_Annotation2020-02-08091213.thumb.png.7a08bc19197a3b35351ee729f554f3a2.png

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...