Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Το ειχα στειλει pm αλλα δεν πηρα απαντηση...

Στο wunderground οταν παω στο history για να δω διαγραμματα μου δειχνει μονο του αεροδρομιου στα Σπατα.
Δοκιμασα και αλλους σταθμους εκτος απο τον δικο μου αλλα μολις παταω history μου δειχνει μονο του αεροδρομιου.

Μου διαφευγει κατι?

@liakjim?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ισως έιναι read only. Δεξι κλίκ και αλλαγή.

μαλλον το εφτιαξα αλλαξε η τιμη του 60 εγινε 30 οπως δειχνει η φωτο που εβαλες , πρεπει νασ κανω και κατι αλλο ?

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, guzel είπε

Και εμένα σήμερα έχει υπερκατανάλωση. 23 επιθυμητή 7-8 εξω.  

Screenshot_20200207-184211.png.d52ea1e8c31d0a46c87ff81824bd780f.png

Μας έχουν πάρει χαμπάρι οι Ιάπωνες / Κινέζοι και μου βγάζει διαφήμιση τέρμα πάνω στο insomnia στα κινέζικα.. 😛

5 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δεν έχεις τίποτα ιδιωτική περιήγηση (private window) να μην έχει cookies και σου κάνει κόλπα;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Δεν ξέρω , όλα καλά μου τα δείχνει εδώ.

πχ αν πατήσεις το παρακάτω, θα δεις τον σταθμό που ακολουθώ; https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IISYKAMI2/graph/2020-01-7/2020-01-7/monthly

26 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Τι διαφορά κατανάλωσης έχει κάθε μέρα, όσο μένουν οι εξωτερικες θερμόκρασιες συνέχεια χαμηλές..Εκεί που έκανε χθες συντήρηση χώρου 22C με 400-420watt.. φτάσαμε σήμερα στα 540-560watt στην ώρα ..  (όσες φορές είδα την κατανάλωση,μακάρι να είχε διάγραμμα κτλ το sonoff η έστω να κρατάει κάπου δεδομένα)

Ε λογικό δεν είναι; Τα δομικά στοιχεία έχασαν τη ζέστη που είχαν μαζέψει τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν έχω δει μεγάλη διαφορά. Από τα 300-320W που είχα την Τετάρτη, τώρα παίζει στα 400W πάντα για την ίδια ζήτηση 21 και εξωτερική τώρα 5.7C (και κανένα defrost όλες αυτές τις μέρες, αλλά δεν έπεσε κάτω από 4C) :

2365df30dd53071ea0bf41364c175653.png

15 λεπτά πριν, dimostr είπε

μαλλον το εφτιαξα αλλαξε η τιμη του 60 εγινε 30 οπως δειχνει η φωτο που εβαλες , πρεπει νασ κανω και κατι αλλο ?

To 30 είναι ο ρυθμός δειγματοληψίας (σε δευτ) και το 1440 που έχει default είναι τα συνολικά σημεία που αποθηκεύει, άρα τώρα διπλασιάσαμε τον ρυθμό με ίδια στοιχεία, συνεπώς θα κάνει reset ανά 12άωρο. Το ίδιο θα είχαμε με 60 όπως ήταν και μισά σημεία.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να γράψω κάτι μπας και βοηθήσω κανέναν.
Έκανα εγκατάσταση κλιματιστικού σε ψηλοτάβανο δωμάτιο. Οι τεχνικοί χωρίς να ρωτήσουν έβγαλαν το παλιό κλιματιστικό και έβαλαν στην θέση του το καινούργιο.

Αυτό που παρατήρησα είναι ενώ το κλιματιστικό έλεγε 24-25c στο εσωτερικό του σώμα εμενα τα χερια μου ήταν παγωμένα. Βάζοντας θερμόμετρο στο κομοδίνο είχα 14c.

Καλώ το service πιστεύοντας ότι έχει πρόβλημα ο αισθητήρας θερμοκρασίας. Αλλα οι τεχνικοί της αντιπροσωπείας δε βρήκαν πρόβλημα και μου είπαν ότι έγινε λάθος στην εγκατάσταση του κλιματιστικού έπρεπε να γίνει πιο χαμηλά.

Βεβαια το συνεργείο που έβαλε το κλιματιστικό σιγά μην αποδεχόταν το λάθος του (δωρεάν εγκατάσταση από τον κοτσοκλεφτη) ο μάστορας τους μου είπε επί λέξη "μ@λ@κια σου είπαν οι τεχνικοί της αντιπροσωπείας" οποτε για αυτούς αφού δουλεύει είναι ok η εγκατάσταση και μονο εάν τους πλήρωνα θα έκαναν ξανά εγκατάσταση. Ο κότσος παρότι μου είπε στην αρχή ότι έχω 1 έτος εγγύηση για την εγκατάσταση μετά τα γύρισε και μου έλεγε αφού έβαλα την υπογραφή μου το αποδέχτηκα τέλος.

Ίσως έπρεπε να το κυνηγήσω παραπάνω αλλα έχω και άλλες δουλειές από το να ασχολούμαι με κακούς επαγγελματίες και λαμόγια. Έτσι πλήρωσα έναν αλλο ψυκτικό έκανε την εγκατάσταση ξανά. Το κλιματιστικό είχε μπει στα 2.55cm και οι τεχνικοί της αντιπροσωπείας μου είπαν ότι έπρεπε να μπει στα 2.20cm εγώ του είπα να το βάλει στα 2.15cm και έτσι και έγινε.

Πλέον το κλιματιστικό στους 24-25c στη medium σκάλα .... το θερμόμετρο στο κομοδίνο στο δείχνει 21-22c, εαν το βαλω στο auto πάει πιο κάτω. Εν ολίγοις οι τεχνικοί της αντιπροσωπείας είχαν δίκιο. Επειδή ο ζεστος αέρας ως γνωστόν είναι ελαφρύς και πάει πάνω μπερδευόταν ο αισθητήρας γιατί το μηχάνημα ήταν ψηλά, κατεβάζοντας το 30cm ποιο χαμηλά δεν θα πω ότι διορθώθηκε τελείως αλλα κέρδισα 6-7c οποτε πλέον ειμαι οκ.

Για να μην ρωτατε μπήκε σε ψηλοτάβανο υπνοδωμάτιο χωρίς μόνωση  πριν είχε ένα 9000btu συμβατικό και το αντικατέστησε 12.000btu GE inverter το οποιο δουλεύει μια χαρά.

Δεν ήξερα ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορα θερμοκρασίας αλλα εάν δεν το ζήσεις και δεν ταλαιπωρηθείς σχεδον 1 μηνα δεν μαθαίνεις. Εάν το ήξερα θα επέλεγα άλλο κλιματιστικό που να μπορώ να επιλέξω να παίρνει θερμοκρασία δωματίου από το χειριστήριο του και όχι μονο από την μονάδα.

Τα γράφω μπας και έχει κανεις παρόμοιο πρόβλημα να ξέρει, αυτά καλή συνεχεια :)

Επεξ/σία από radeon9700
  • Like 7
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, radeon9700 είπε

Έκανα εγκατάσταση κλιματιστικού σε ψηλοτάβανο δωμάτιο. Οι τεχνικοί χωρίς να ρωτήσουν έβγαλαν το παλιό κλιματιστικό και έβαλαν στην θέση του το καινούργιο.

Αυτό που παρατήρησα είναι ενώ το κλιματιστικό έλεγε 24-25c στο εσωτερικό του σώμα εμενα τα χερια μου ήταν παγωμένα. Βάζοντας θερμόμετρο στο κομοδίνο είχα 14c.

Καλώ το service πιστεύοντας ότι έχει πρόβλημα ο αισθητήρας θερμοκρασίας. Αλλα οι τεχνικοί της αντιπροσωπείας δε βρήκαν πρόβλημα και μου είπαν ότι έγινε λάθος στην εγκατάσταση του κλιματιστικού έπρεπε να γίνει πιο χαμηλά.

Βεβαια το συνεργείο που έβαλε το κλιματιστικό σιγά μην αποδεχόταν το λάθος του (δωρεάν εγκατάσταση από τον κοτσοκλεφτη) ο μάστορας τους μου είπε επί λέξη "μ@λ@κια σου είπαν οι τεχνικοί της αντιπροσωπείας" οποτε για αυτούς αφού δουλεύει είναι ok η εγκατάσταση και μονο εάν τους πλήρωνα θα έκαναν ξανά εγκατάσταση. Ο κότσος παρότι μου είπε στην αρχή ότι έχω 1 έτος εγγύηση για την εγκατάσταση μετά τα γύρισε και μου έλεγε αφού έβαλα την υπογραφή μου το αποδέχτηκα τέλος.

Ίσως έπρεπε να το κυνηγήσω παραπάνω αλλα έχω και άλλες δουλειές από το να ασχολούμαι με κακούς επαγγελματίες και λαμόγια. Έτσι πλήρωσα έναν αλλο ψυκτικό έκανε την εγκατάσταση ξανά. Το κλιματιστικό είχε μπει στα 2.55cm και οι τεχνικοί της αντιπροσωπείας μου είπαν ότι έπρεπε να μπει στα 2.20cm εγώ του είπα να το βάλει στα 2.15cm και έτσι και έγινε.

Πλέον το κλιματιστικό στους 24-25c στη medium σκάλα .... το θερμόμετρο στο κομοδίνο στο δείχνει 21-22c, εαν το βαλω στο auto πάει πιο κάτω. Εν ολίγοις οι τεχνικοί της αντιπροσωπείας είχαν δίκιο. Επειδή ο ζεστος αέρας ως γνωστόν είναι ελαφρύς και πάει πάνω μπερδευόταν ο αισθητήρας γιατί το μηχάνημα ήταν ψηλά, κατεβάζοντας το 30cm ποιο χαμηλά δεν θα πω ότι διορθώθηκε τελείως αλλα κέρδισα 6-7c οποτε πλέον ειμαι οκ.

Για να μην ρωτατε μπήκε σε ψηλοτάβανο υπνοδωμάτιο χωρίς μόνωση  πριν είχε ένα 9000btu συμβατικό και το αντικατέστησε 12.000btu GE inverter το οποιο δουλεύει μια χαρά.

Δεν ήξερα ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορα θερμοκρασίας αλλα εάν δεν το ζήσεις και δεν ταλαιπωρηθείς σχεδον 1 μηνα δεν μαθαίνεις. Εάν το ήξερα θα επέλεγα άλλο κλιματιστικό που να μπορώ να επιλέξω να παίρνει θερμοκρασία δωματίου από το χειριστήριο του και όχι μονο από την μονάδα.

Δεν παιρνεις κι ενα hs110 να εχουμε και μια εικονα απο GE?

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, radeon9700 είπε

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι ο νεοέλληνας τεμπέλης, κοπριτης ψυκτικός δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα από τον κατασκευαστή. Δεν είναι όλοι έτσι βέβαια, αλλά μιας και τα λεφτά μας βγαίνουν με κόπο, προτιμάμε να πιάσουν τόπο παρά να βάζουμε πλάτη σε αυτούς τους αλήτες. Άρα πάντα από πάνω τους με τις οδηγίες στο χέρι.

Απαράδεκτος και ο κωτσος που σε πούλησε. Προσωπικά θα το κυνηγαγα με καταγγελία του Κωτσόβολου που είναι υπεύθυνοι για την εγκατάσταση μέσω του συνεργείου που σου έστειλαν.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, paylidis είπε

Παιδες εβγαλε το κιτριινομαγαζο προσφορά το  Arielli AAC-12CHXA91-I στα 236€, αξιζει η αγορά του;

Αποφάσισα τελικά να βάλω 2 κλιματιστικα στο σπιτι και να μην πάω με ένα 24αρι που είχαν οι προηγούμενοι, αφενος για θέμα οικονομίας (δε βρισκω λόγο να ψυχω το σαλονι π.χ. το βραδυ που κοιμαμαι και θέλω δροσιά) και αφετέρου λόγω τιμής (συμφέρει οριακά να βαλω 2 12αρια ή ενα 12αρι και 1 18αρι, αντι για 1 24αρι). Οπότε σκέφτομαι την αγορά αυτού για να καλυψει τις 2 κρεβατοκάμαρες που ειναι σε σχήμα Γ και ενωνονται απο ενα πολυ μικρό χωλ στο οποίο και υπάρχει πόρτα που τα διαχωρίζει απο το υπόλοιπο σπιτι. 

Τα τετραγωνικά είναι περιπου 30-33, καλη μόνωση, ταβανι στα 2.60-2.65 και μπαλκονόπορτα Pvc rehau με τριπλο τζαμι...

τι λέτε; να το τσιμπησω;

Το wifi δε με καίει και ιδιαίτερα σαν λειτουργία... μπορώ να παίξω με broadlink rm mini

H Arielli δεν πρέπει να έχει αντιπροσωπεία και υποστήριξη στην Ελλάδα . Οπότε όλα εξαρτώνται απο το eshop με ότι αυτό συνεπάγεται . 
Επίσης να ξέρεις ότι ο ελάχιστος θόρυβος της εσωτερικής μονάδας είναι στα 32 db σύμφωνα με το E-shop .  Δεν κάνει για υπνοδωμάτιο . Για υπνοδωμάτιο, κλιματιστικά απο 23 db και κάτω στην μικρή σκάλα  είναι  "αθόρυβα" .

Ανέβασε το budget και δες ένα απο τα παρακάτω:

Με 10 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται συντηρήσεις:
1. https://www.alphaclimagr.gr/product/1409046/inventor-omnia-eco-o3mvi32-12wifir-o3mvo32-12-a.html?ref=bestprice.gr

Έχει follow me λειτουργία. Δηλαδή δεύτερο αισθητήρα θερμοκρασίας στο χειριστήριο για καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας στη θέρμανση  .
Εχει wifi.
Έχει γεννήτρια ιόντων .
Εχει έξτρα φίλτρα.
Στάθμη θορύβου στη χαμηλή σκάλα:  22db
Στα 390 ευρώ. 

2. https://www.alphaclimagr.gr/product/1409049/tcl-elite-tac-12chsa-xa41-inverter-12-000-btu-a.html?ref=bestprice.gr
Δεν έχει follow me . 
Εχει Wifi . 
Ιονισμό κάνει με φίλτρο που είναι αναλώσιμο . 
Θόρυβος χαμηλή σκάλα 19 db
Στα 308 ευρώ . 

Προσοχή στις παραεισαγωγές των TCL:  Για την προστασία του καταναλωτικού κοινού ο όμιλος Τουρνικιώτη, ο μοναδικός επίσημος αντιπρόσωπος της TCL στην Ελλάδα, στην τηλεόραση, τον κλιματισμό και τους αφυγραντήρες, ενημερώνει ότι ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με τα καταστήματα ELECTROHOLIC.GR, MPAKIS.GR, IKING.GR, BUYCHOICE.GR, NEVER-OFFLINE.GR ως εκ τούτου ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ με την επίσημη 10ετή* του εγγύηση τα κλιματιστικά TCL που εμφανίζονται σε αυτά. Η παγκόσμια δύναμη TCL, μόνο με την 10ετη* εργοστασιακή εγγύηση του Oμίλου Τουρνικιώτη.
*η 10ετής εγγύηση αφορά μόνο τα προϊόντα κλιματισμού και αφυγραντήρων.

5 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Έχει κανέις το siesta 9 της daikin? Μου κάνει εντύπωση οτι μερικές φορές βγάζει κρύο αέρα (για λίγο) και κυρίως οτι η ένταση του ανεμιστηρα ειναι μονιμα χαμηλη. Αν βάλεις τον ανεμιστηρα απο το 1 στο 3 (μαξ) δεν αλλάζει τίποτα.

Πότε στο κάνει; Όταν το ενεργοποιείς στην θέρμανση  ή όταν πιάσει την θερμοκρασία του χώρου και μπει σε standby ; 

1 ώρα πριν, radeon9700 είπε

Λίγο προσοχή με τις εγκαταστάσεις παιδιά . Να διαβάζουμε το installation manual πριν έρθει ο τεχνικός να μας κάνει εγκατάσταση  για να μην πιαστούμε στον ύπνο . 
Τέλος καλό όλα καλά ! 

53 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι ο νεοέλληνας τεμπέλης, κοπριτης ψυκτικός δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα από τον κατασκευαστή. Δεν είναι όλοι έτσι βέβαια, αλλά μιας και τα λεφτά μας βγαίνουν με κόπο, προτιμάμε να πιάσουν τόπο παρά να βάζουμε πλάτη σε αυτούς τους αλήτες. Άρα πάντα από πάνω τους με τις οδηγίες στο χέρι.

Απαράδεκτος και ο κωτσος που σε πούλησε. Προσωπικά θα το κυνηγαγα με καταγγελία του Κωτσόβολου που είναι υπεύθυνοι για την εγκατάσταση μέσω του συνεργείου που σου έστειλαν.

Εγώ θα το κυνήγαγα . Δεν είναι υποχρεωμένα τα συνεργεία εγκατάστασης να γνωρίζουν απέξω και ανακατωτά όλες τις οδηγίες εγκατάστασης για κάθε μοντέλο αλλά υπάρχουν τα installation manuals τόσο online απο κάποιες αντιπροσωπίες όσο και μέσα στην κούτα με το κλιματιστικό . Δεν θυμάσαι κάτι φίλε μου ψυκτικέ; Δε πειράζει, δεν είναι ντροπή και ούτε είσαι υποχρεωμένος να τα ξέρεις απ έξω . Άνοιξε το manual . 2 Λεπτά θα σου πάρει και αν βαριέσαι να το διαβάσεις κάλεσε εκείνη την στιγμή την αντιπροσωπεία να σου τα πει .  Δεν είναι επιστήμη . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξερω αν γραφουν ολα τα instalation manuals το μεγιστο υψος. Κοιταξα στο mitsu και γραφει μονο ελαχιστη 1,80μ. Ως προς τα επανω ο μονος περιορισμος ειναι 10 ποντους απο ταβανι.

Οποτε αν καποιος ψυκτικος το βαλει στο 2,55μ σε 3μ ταβανι, μια χαρα ειναι μεσα στις προδιαγραφες, παρολο που τελικα για θερμανση καλυτερα οσο μπορεις πιο χαμηλα τοποθετηση

Επεξ/σία από c-max
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, c-max είπε

Δεν ξερω αν γραφουν ολα τα instalation manuals το μεγιστο υψος. Κοιταξα στο mitsu και γραφει μονο ελαχιστη 1,80μ. Ως προς τα επανω ο μονος περιορισμος ειναι 10 ποντους απο ταβανι.

Οποτε αν καποιος ψυκτικος το βαλει στο 2,55μ σε 3μ ταβανι, μια χαρα ειναι μεσα στις προδιαγραφες, παρολο που τελικα για θερμανση καλυτερα οσο μπορεις πιο χαμηλα τοποθετηση

Χμμμ και στο Fuji το ίδιο λέει

6a25b254a6ee6244fe746455b0d2e51e.png

Δημοσ.

Ξαναρώτησα αλλά απάντηση δεν πήρα.

Για κάποιον που είναι σημαντικό να θερμαίνεται  με a/c μήπως είναι προτιμότερο να πάρει κάποιο επιδαπέδιο και ειδικά το Toshiba bi flow που βγάζει κατ'επιλογήν τον αέρα από τις κάτω γρίλιες;

https://www.skroutz.gr/s/6477971/Toshiba-RAS-B18UFV-E-RAS-18N3AV2-E.html

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Ξαναρώτησα αλλά απάντηση δεν πήρα.

Για κάποιον που είναι σημαντικό να θερμαίνεται  με a/c μήπως είναι προτιμότερο να πάρει κάποιο επιδαπέδιο και ειδικά το Toshiba bi flow που βγάζει κατ'επιλογήν τον αέρα από τις κάτω γρίλιες;

https://www.skroutz.gr/s/6477971/Toshiba-RAS-B18UFV-E-RAS-18N3AV2-E.html

Τα κλιματιστικά δαπέδου είναι ακριβότερα σε σχέση με τα επιτοιχια. Θα τα βρεις συνήθως σε ισχύ μέχρι 18αρι. Θα έλεγα δεν συμφέρουν. Για 24αρια η μεγαλύτερα μετά πάμε σε δαπέδου-οροφής που εκεί ανεβαίνουν ακόμα πιο πολύ οι τιμές. 

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ. 

Ωστόσο πολλοί συμφορουμίτες επιλέγουν ακριβά μοντέλα επώνυμων κλιματιστικών προφανώς γιατί πιστεύουν ότι αξίζουν ως επένδυση και ότι αποδίδουν.

Αν τα επιδαπέδια ή δαπέδου οροφής (τοποθετημένα στο δάπεδο) αντιμετωπίζουν πλήρως το πρόβλημα της ομοιόμορφης κατανομής της θερμότητας στον εσωτερικό χώρο γιατί να μην αποτελέσουν επιλογή για κάποιον;

Δημοσ.

Τι να σας πω ρε παιδιά  oταν ήταν ψηλά έβαλα και εγώ ένα ψηφιακό θερμόμετρο πάνω στην μονάδα έφερα σκάλα λέμε 😛 και είχε μια απόκλιση -1.5C από το αυτό που έγραφε η μονάδα. Κατέβασα το θερμόμετρο στο κομοδίνο η διαφορα πήγαινε -10c.

Να σημειώσω όταν λέω 2.55cm εννοώ το χαμηλό σημείο του κλιματιστικού ο θερμοστάτης είναι πάνω πάνω στην μονάδα άρα προσθέστε και ποσο είναι καμια 30cm ακόμα ? και εννοείτε ότι είχε περιθώριο από το ταβάνι αρκετό. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο ζεστός αέρας εγκλωβίζεται στο ταβάνι και όντως εκεί πάνω η θερμοκρασία ήταν υψηλή αλλα κάτω ήμουν παγάκι.

Εάν δεν το έβλεπα με τα ματια μου και εγώ θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορα θερμοκρασίας,

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...