Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

52 λεπτά πριν, CorumD είπε

Τα καινούργια TOSHIBA Shorai Edge δείχνουν πολύ όμορφα σχεδιαστικά και λογικά έχουν τους καινούργιους κομπρέσσορες της TOSHIBA που φοράνε και τα MIRAI Plus(Seiya) που έχουν έμφαση στην αθόρυβη, πολιτισμένη λειτουργία. Απο την άλλη βλέπω πολλά κοινά specs με τα τρέχων μοντέλα οσο αφορά τις εξωτερικές μονάδες. Επίσης, θα περίμενα καλύτερα SCOP σε όλη την σειρά και γενικά, η TOSHIBA δείχνει να υστερεί σε σχέση με την MITSUBISHI και την FUJITSU. Επίσης, δεν βλέπω πουθενά να μιλάνε για twin rotary compressors, που πρέπει να υπάρχουν στα μοντέλα 18/24(και ίσως και μικρότερα).

Γενικά, είναι προιοντα εξέλιξης που τα προτιμάς απο τα Shorai αλλά δεν νομίζω να δικαιολογούν πολύ υψηλότερες τιμές. Προσωπικά, θα περιμένω να δω και το FUJITSU KMTA18 πρίν πάρω αποφάσεις, και τις προσφορές στα Shorai premium για ξεστοκάρισμα.

Υπάρχει κινητικότητα αλλά δείχνει να είναι σαν "facelift" παρά ριζικά ανανεωμένο προιον...μπορεί να κάνω και λάθος.

Ακολουθεί το μοντέλο της apple με τα iPhone , δεν νομίζω ότι θα υπάρξει αύξηση στη τιμή παντως. Εμένα μου κάνει εντύπωση η οργάνωση της. Μεταφρασμένα manual και οδηγοί εγκατάστασης από την πρώτη ημέρα σε όλες τις γλωσσες. 

Η Toshiba Ελλάς θα το έχει από τα μέσα Μαρτίου διαθέσιμο και θα αντικαταστήσει το premium μου είπαν 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το ειχα στειλει pm αλλα δεν πηρα απαντηση...

Στο wunderground οταν παω στο history για να δω διαγραμματα μου δειχνει μονο του αεροδρομιου στα Σπατα.
Δοκιμασα και αλλους σταθμους εκτος απο τον δικο μου αλλα μολις παταω history μου δειχνει μονο του αεροδρομιου.

Μου διαφευγει κατι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδες εβγαλε το κιτριινομαγαζο προσφορά το  Arielli AAC-12CHXA91-I στα 236€, αξιζει η αγορά του;

Αποφάσισα τελικά να βάλω 2 κλιματιστικα στο σπιτι και να μην πάω με ένα 24αρι που είχαν οι προηγούμενοι, αφενος για θέμα οικονομίας (δε βρισκω λόγο να ψυχω το σαλονι π.χ. το βραδυ που κοιμαμαι και θέλω δροσιά) και αφετέρου λόγω τιμής (συμφέρει οριακά να βαλω 2 12αρια ή ενα 12αρι και 1 18αρι, αντι για 1 24αρι). Οπότε σκέφτομαι την αγορά αυτού για να καλυψει τις 2 κρεβατοκάμαρες που ειναι σε σχήμα Γ και ενωνονται απο ενα πολυ μικρό χωλ στο οποίο και υπάρχει πόρτα που τα διαχωρίζει απο το υπόλοιπο σπιτι. 

Τα τετραγωνικά είναι περιπου 30-33, καλη μόνωση, ταβανι στα 2.60-2.65 και μπαλκονόπορτα Pvc rehau με τριπλο τζαμι...

τι λέτε; να το τσιμπησω;

Το wifi δε με καίει και ιδιαίτερα σαν λειτουργία... μπορώ να παίξω με broadlink rm mini

Επεξ/σία από paylidis

Έχει κανέις το siesta 9 της daikin? Μου κάνει εντύπωση οτι μερικές φορές βγάζει κρύο αέρα (για λίγο) και κυρίως οτι η ένταση του ανεμιστηρα ειναι μονιμα χαμηλη. Αν βάλεις τον ανεμιστηρα απο το 1 στο 3 (μαξ) δεν αλλάζει τίποτα.

1 ώρα πριν, dimostr είπε

αυτα στο daikin deforst να ειναι ?

Σχόλιο 2020-02-07 152909.png

Για defrost μοιάζουν. Δεν μοιάζουν κιόλας. Αν βάλεις το ποντίκι πόσο χρόνο βγάζει ανάμεσα; Με 24ώρη καταγραφή χάνονται οι λεπτομέρειες.

Για αυτό το έχω κάνει 12άωρο

87074967_Annotation2020-02-07172846.png.0158e1d1e5c0cde8c3529ef55810d2a2.png

6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Για defrost μοιάζουν. Δεν μοιάζουν κιόλας. Αν βάλεις το ποντίκι πόσο χρόνο βγάζει ανάμεσα; Με 24ώρη καταγραφή χάνονται οι λεπτομέρειες.

Για αυτό το έχω κάνει 12άωρο

87074967_Annotation2020-02-07172846.png.0158e1d1e5c0cde8c3529ef55810d2a2.png

15λεπτα χοντρικα 

αυτο που εβαλες δε μπορω να το βρω που ειναι ειναι στο παραθυρο που τρεχει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, dimostr είπε

15λεπτα χοντρικα 

ανοιξε το logger-config.json ειναι μεσα στο αρχειο -φακελο απο το github, και αλλαξε την τιμη.

Επεξ/σία από insomniagfg

3 λεπτά πριν, dimostr είπε

15λεπτα χοντρικα 

544650854_Annotation2020-02-07174036.png.6801f6f4fb1bd8c765780223af4a16a5.png

12 λεπτά πριν, dimostr είπε

15λεπτα χοντρικα

Δεν παίζει να είναι ανά 15λεπτά defrost. Κάτι άλλο τότε. on-off?

10 λεπτά πριν, liakjim είπε

544650854_Annotation2020-02-07174036.png.6801f6f4fb1bd8c765780223af4a16a5.png

Δεν παίζει να είναι ανά 15λεπτά defrost. Κάτι άλλο τότε. on-off?

μπορει απλως τα εχει κανει ξημερωματα γιαυτο με μπερδεψε αλλα μαλλον ειναι επειδη εκεινη την ωρα πηρε μπρος και το toyotomi και ανακατευτηκαν 

το αρχειο δε μου το ανοιγει λεει view only καιι δε με αφηνει να αλλαξω το 60 να το κανω 30 

14 λεπτά πριν, insomniagfg είπε

ανοιξε το logger-config.json ειναι μεσα στο αρχειο -φακελο απο το github, και αλλαξε την τιμη.

το αρχειο δε μου το ανοιγει λεει view only καιι δε με αφηνει να αλλαξω το 60 να το κανω 30 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, dimostr είπε

μπορει απλως τα εχει κανει ξημερωματα γιαυτο με μπερδεψε αλλα μαλλον ειναι επειδη εκεινη την ωρα πηρε μπρος και το toyotomi και ανακατευτηκαν 

δεξι κλικ, open with, διαλεξε notepad. κανε την αλλαγη και μετα save.

αμα θες κατεβασε και το notepad++ , πιο καλο απο το απλο Notepad.

https://notepad-plus-plus.org/downloads/v7.8.4/

Επεξ/σία από insomniagfg
  • Thanks 1

43 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ισως έιναι read only. Δεξι κλίκ και αλλαγή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι διαφορά κατανάλωσης έχει κάθε μέρα, όσο μένουν οι εξωτερικες θερμόκρασιες συνέχεια χαμηλές..Εκεί που έκανε χθες συντήρηση χώρου 22C με 400-420watt.. φτάσαμε σήμερα στα 540-560watt στην ώρα ..  (όσες φορές είδα την κατανάλωση,μακάρι να είχε διάγραμμα κτλ το sonoff η έστω να κρατάει κάπου δεδομένα)

Επεξ/σία από Rnd1978

2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Τι διαφορά κατανάλωσης έχει κάθε μέρα, όσο μένουν οι εξωτερικες θερμόκρασιες συνέχεια χαμηλές..Εκεί που έκανε χθες συντήρηση χώρου 22C με 400-420watt.. φτάσαμε σήμερα στα 540-560watt στην ώρα ..  (όσες φορές είδα την κατανάλωση,μακάρι να είχε διάγραμμα κτλ το sonoff η έστω να κρατάει κάπου δεδομένα)

Και εμένα σήμερα έχει υπερκατανάλωση. 23 επιθυμητή 7-8 εξω.  

Screenshot_20200207-184211.png.d52ea1e8c31d0a46c87ff81824bd780f.png

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...