Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

air flow έχει και αυτό, το hada care είναι άλλο. Ανεβασμενα Seer & Scop επίσης. @Rnd1978 πρέπει να τα χαλάσουμε με κάποιον τρόπο να μας βάλουν το shorai edge... Κάτσε σκέψου τι να κάνουμε 

Επεξ/σία από guzel
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, guzel είπε

air flow έχει και αυτό, το hada care είναι άλλο. Ανεβασμενα Seer & Scop επίσης. @Rnd1978 πρέπει να τα χαλάσουμε με κάποιον τρόπο να μας βάλουν το shorai edge... Κάτσε σκέψου τι να κάνουμε 

7 χρονια εγγύηση έχουμε.. έχουμε χρόνο κάτι θα σκεφτούμε.. :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, guzel είπε

Όχι όχι, δες όταν το δείχνει στο πλάι πως είναι η περσίδα (στο 1:52)

Screenshot_20200206-231849.png.8428f758494cf800d40f433725ca476b.png

Hada - Coanda - Comfort διαλεξε οτι ονομασια θελεις...

Παντως συμφερει. Στο 2:08 λεει πως σου κανει και τσαμπα λιφτινγκ🤪

Επεξ/σία από rbx1000

34 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Hada - Coanda - Comfort διαλεξε οτι ονομασια θελεις...

Παντως συμφερει. Στο 2:08 λεει πως σου κανει και τσαμπα λιφτινγκ🤪

E τσάμπα δεν το λες κάνα νεφρό θα θέλει σε χρήματα και από τα μοντέλα που είδα στο manual μέχρι 16.000 btu θα ειναι αυτή η σειρά άρα δεν πρέπει να ειναι αντικαταστάτης του premium .

Screenshot_1.jpg.019e1465959aee56fa080ce52f8d323d.jpg

2 λεπτά πριν, george1551 είπε

E τσάμπα δεν το λες κάνα νεφρό θα θέλει σε χρήματα και από τα μοντέλα που είδα στο manual μέχρι 16.000 btu θα ειναι αυτή η σειρά άρα δεν πρέπει να ειναι αντικαταστάτης του premium .

Screenshot_1.jpg.019e1465959aee56fa080ce52f8d323d.jpg

https://www.toshiba-aircon.co.uk/wp-content/uploads/2020/01/20200114_OM_1120650270_R32_Shorai_Edge_RAS-B18-24J2KVSG-E_RAS-18-24J2AVSG-E.pdf

edit βρηκα το manual του 24αριου link

1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

στο δευτερόλεπτο με πρόλαβες

και ποιό πολλές λεπτομέρειες

τα χαρακτηρίστηκα του ειναι λίγο τραγικά , το 24αρι έχει scop 4,10 αν βλέπω καλά και δεν είναι λάθος το μοντέλο και θα βγει το πρωτο τετράμηνο και αν στην Αγγλία οπότε εδώ βράσε όρυζα μέχρι να ξεστοκάρουν το μόνο παρήγορο ειναι ότι θα βγάλουν το παλιό σε προσφορά αν το έχουν στοκ και άρα μπορεί να το τσιμπήσουν μερικοί που το ζαχαρώνουν.

guzel θα πρέπει να δώσεις το παλιό σου πρώτα , θύμισε μου το 18αρι εχεις?

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, george1551 είπε

edit βρηκα το manual του 24αριου link

στο δευτερόλεπτο με πρόλαβες

και ποιό πολλές λεπτομέρειες

τα χαρακτηρίστηκα του ειναι λίγο τραγικά , το 24αρι έχει scop 4,10 αν βλέπω καλά και δεν είναι λάθος το μοντέλο και θα βγει το πρωτο τετράμηνο και αν στην Αγγλία οπότε εδώ βράσε όρυζα μέχρι να ξεστοκάρουν το μόνο παρήγορο ειναι ότι θα βγάλουν το παλιό σε προσφορά αν το έχουν στοκ και άρα μπορεί να το τσιμπήσουν μερικοί που το ζαχαρώνουν.

guzel θα πρέπει να δώσεις το παλιό σου πρώτα , θύμισε μου το 18αρι εχεις?

Λογικά είναι σε average το scop.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι λέει 8.6seer στα μικρά μοντέλα που στην premium σειρά είχε απλά καλουτσικους δείκτες. Στα μεγάλα μοντέλα βλέπω ακόμα πολύ μέτρια seer .Με 6.3 στο 24αρι δεν πας πουθενά.

Γενικά δεν βλέπω κάτι το πολύ διαφορετικό από το premium. Αισθητική παρέμβαση και όχι ουσίας αν εξαιρέσουμε τους επιτέλους πολύ καλούς δείκτες στα μικρά που πλέον ανταγωνίζονται τα καλά κλιματιστικά ( απέχουν αρκετά από τα καλά Mitsubishi πάντως που έχουν πάνω από 10 seer).

Πιο πολύ βλέπω ευκαιρία να αγοράσει κάποιος premium μιας και θα θέλουν να ξεστοκαρουν. Καλοκαίρι άραγε να τα δούμε Ελλάδα;

Επεξ/σία από liakjim

Θα σαρώσει πάλι και το edge.. Τους έχει βάλει όλους στη γωνία πάντως, μόλις σε ένα χρόνο δεύτερο μοντέλο ίδιας σειράς με επιπλέον χαρακτηριστικά, νέο design ...Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν σταμάτησε ποτέ να το εξελίσσει!

Toshibaρα συνέχισε !!!!! Πραγματικά δεν έχεις ανταγωνιστή...

Πολύ ωραίο και το διαφημιστικό 

5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Τι μέγιστες ελάχιστες αποδόσεις θα εχει το νέο Toshiba; 

Βλέποντας τις ονομαστικές και τις καταναλώσεις που είναι ίδιες, θα έβαζα στοίχημα ότι θα είναι στο ίδιο επίπεδο.

9 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Δύο σενάρια (μέχρι στιγμής) κάνω:

οι τιμές που έχει ο πίνακας από το defrost area και πάνω οι πραγματικές τιμές και είναι standard. Από το defrost area και κάτω,

α) οι τιμές που έχει ο πίνακας είναι όταν οι εξωτερικές συνθήκες ευνοούν την παγοποιηση της μονάδας όπου τότε και μόνο τότε ρίχνει την απόδοση το κλιματιστικό ,για να το καθυστερήσει.. Στο τεστ εγώ που έκανα δεν είναι τέτοιες συνθήκες.(ωστόσο θα έρθουν αυτές οι συνθήκες και θα δω αν παίζει αυτο το σενάριο)

β) οι τιμές που έχει ο πίνακας ειναι "κομμένες" /προσαρμοσμένες, περνοντας υπόψιν τα defrost που μπορεί να κάνει το κλιματιστικο υπό αυτές τις συνθήκες..ώστε να είναι ρεαλιστικές..

Άλλο ένα σενάριο είναι ότι ο πίνακας είναι για το πρώτο shorai, το δικό σου είναι διαφορετικό από το δικό μου, εσύ πρόλαβες το εξελιγμένο με τη προσθήκη του power select ενώ εμένα δεν το έχει, ίσως γι αυτό να μην βλέπω παραπάνω από 1730? 

Το επικρατέστερο είναι το Β σενάριο σου νομίζω. Ακόμα δεν έχει κάνει defrost το δικό σου;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, guzel είπε

Άλλο ένα σενάριο είναι ότι ο πίνακας είναι για το πρώτο shorai, το δικό σου είναι διαφορετικό από το δικό μου, εσύ πρόλαβες το εξελιγμένο με τη προσθήκη του power select ενώ εμένα δεν το έχει, ίσως γι αυτό να μην βλέπω παραπάνω από 1730? 

Το επικρατέστερο είναι το Β σενάριο σου νομίζω. Ακόμα δεν έχει κάνει defrost το δικό σου;;;

Οχι defrost ακόμα δεν έχω πετύχει να κάνει.. ωστόσο μόνο 2 χειμώνες σχεδόν περάσαμε.. που θα πάει θα κάνει :P

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα καινούργια TOSHIBA Shorai Edge δείχνουν πολύ όμορφα σχεδιαστικά και λογικά έχουν τους καινούργιους κομπρέσσορες της TOSHIBA που φοράνε και τα MIRAI Plus(Seiya) που έχουν έμφαση στην αθόρυβη, πολιτισμένη λειτουργία. Απο την άλλη βλέπω πολλά κοινά specs με τα τρέχων μοντέλα οσο αφορά τις εξωτερικές μονάδες. Επίσης, θα περίμενα καλύτερα SCOP σε όλη την σειρά και γενικά, η TOSHIBA δείχνει να υστερεί σε σχέση με την MITSUBISHI και την FUJITSU. Επίσης, δεν βλέπω πουθενά να μιλάνε για twin rotary compressors, που πρέπει να υπάρχουν στα μοντέλα 18/24(και ίσως και μικρότερα).

Γενικά, είναι προιοντα εξέλιξης που τα προτιμάς απο τα Shorai αλλά δεν νομίζω να δικαιολογούν πολύ υψηλότερες τιμές. Προσωπικά, θα περιμένω να δω και το FUJITSU KMTA18 πρίν πάρω αποφάσεις, και τις προσφορές στα Shorai premium για ξεστοκάρισμα.

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Πολύ εντυπωσιακό πάντως που έχει νέο μοντέλο κάθε χρόνο ενώ άλλες εταιρείες δείχνουν στασιμότητα.

Υπάρχει κινητικότητα αλλά δείχνει να είναι σαν "facelift" παρά ριζικά ανανεωμένο προιον...μπορεί να κάνω και λάθος.

Επεξ/σία από CorumD

25 λεπτά πριν, CorumD είπε

Τα καινούργια TOSHIBA Shorai Edge δείχνουν πολύ όμορφα σχεδιαστικά και λογικά έχουν τους καινούργιους κομπρέσσορες της TOSHIBA που φοράνε και τα MIRAI Plus(Seiya) που έχουν έμφαση στην αθόρυβη, πολιτισμένη λειτουργία. Απο την άλλη βλέπω πολλά κοινά specs με τα τρέχων μοντέλα οσο αφορά τις εξωτερικές μονάδες. Επίσης, θα περίμενα καλύτερα SCOP σε όλη την σειρά και γενικά, η TOSHIBA δείχνει να υστερεί σε σχέση με την MITSUBISHI και την FUJITSU. Επίσης, δεν βλέπω πουθενά να μιλάνε για twin rotary compressors, που πρέπει να υπάρχουν στα μοντέλα 18/24(και ίσως και μικρότερα).

Γενικά, είναι προιοντα εξέλιξης που τα προτιμάς απο τα Shorai αλλά δεν νομίζω να δικαιολογούν πολύ υψηλότερες τιμές. Προσωπικά, θα περιμένω να δω και το FUJITSU KMTA18 πρίν πάρω αποφάσεις, και τις προσφορές στα Shorai premium για ξεστοκάρισμα.

Υπάρχει κινητικότητα αλλά δείχνει να είναι σαν "facelift" παρά ριζικά ανανεωμένο προιον...μπορεί να κάνω και λάθος.

Το μεγαλύτερο γκολ είναι που επιτέλους βελτίωσαν seer στα μικρά μοντέλα γιατί τα προηγούμενα μόνο premium δεν είναι.

Θα ήθελα βελτίωση και στα μεγάλα μοντέλα στο seer. Εκεί το Fujitsu και τα Mitsubishi παίζουν μπάλα μόνα τους.

Δεν παύει να είναι μια βελτίωση ενός ήδη εξαιρετικού κλιματιστικού .

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...