Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, guzel είπε

Κάτι κάνει με τα επιπλέον watt που δεν χρειάστηκε να το κάνει το δικό μου και ας δούλευε τέρμα μηχανές. Παίζει καμία λειτουργία antifrost? 😜

Απλά εσένα είναι τεμπέλικο 😛

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

2.5C εξωτερική 57% υγρασία

High power ,με 22C

Επαιζε 1770-1790watt σταθερά,και μερικά λεπτά 1820+ ανά τακτά; Άτακτα; Χρονικά διαστήματα (δεν έφτασε 1855)

Ίσως έχει κάποια αποκλιση το sonoff με την πραγματική κατανάλωση.. αλλά 1435 που έχει ο ένας πίνακας στους 3 εξ(part load)., και 1570 ο άλλος ο πίνακας στους 3 εξ(performance characteristic) δεν τα βλέπω.. 

Screenshot_2020-02-06-20-06-16-717_com.coolkit.jpg

Εγω παντως που τεσταρα τον sonoff μαζι με μετρητη πριζας, εδειχναν ακριβως το ιδιο..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, guzel είπε

Πώς γίνεται να μην τα έδωσε όμως με 30 επιθυμητή και HP ενεργό; 🤔

Ίσως δεν χρειάστηκε λόγο πιο υψηλής εξ.θερμοκρασιας.. Αν πέσει χαμηλά η εξ.θα ανεβάσει και εσένα παραπάνω.. 

Να ρίχνει την κατανάλωση όταν πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία,όπως θεωρούσα/φαίνεται στο engineering manual δεν παίζει..Ίσως εκεί εμφανίζει την απόδοση που θα έχει στις χειρότερες εξωτερικές συνθήκες (όπου τότε να ρίχνει την κατανάλωση του για defrost protection) όταν δω τρελή υγρασία και ευνοικες συνθήκες πάγου θα το ξαναδοκιμάσω..

Εμένα πιο πολύ αυτό με ενδιαφέρει,αφού κάποιοι προτείνουν κλιματιστικά εδώ μεσα..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

29 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

2.5C εξωτερική 57% υγρασία

High power ,με 22C

Επαιζε 1770-1790watt σταθερά,και μερικά λεπτά 1820+ ανά τακτά; Άτακτα; Χρονικά διαστήματα (δεν έφτασε 1855)

Ίσως έχει κάποια αποκλιση το sonoff με την πραγματική κατανάλωση.. αλλά 1435 που έχει ο ένας πίνακας στους 3C εξ(part load)., και 1570 ο άλλος ο πίνακας στους 3C εξ(performance characteristic) δεν τα βλέπω.. 

Screenshot_2020-02-06-20-06-16-717_com.coolkit.jpg

Το high power δεν έχει περιορισμό χρόνου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Το high power δεν έχει περιορισμό χρόνου;

20 λεπτά το είχα περίπου δεν σταμάτησε,δεν νομίζω να έχει..

(Ήρθε ο εκκαθαριστικός ΔΕΗ πολύ λίγα,αν και φοβόμουν με  24/7 χρήση) και είμαι large για τεστ τώρα 😛

Επεξ/σία από Rnd1978

7 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

20 λεπτά το είχα περίπου δεν σταμάτησε,δεν νομίζω να έχει..

(Ήρθε ο εκκαθαριστικός ΔΕΗ πολύ λίγα,αν και φοβόμουν με  24/7 χρήση) και είμαι large για τεστ τώρα 😛

Νομίζω ότι το high power κλείνει μόνο του στα 30 λεπτά.

5 λεπτά πριν, guzel είπε

Νομίζω ότι το high power κλείνει μόνο του στα 30 λεπτά.

Στο service manual λέει ότι ανεβάζει +2C την επιθυμητή και αυξάνει και μια σκάλα παραπάνω τον ανεμιστήρα.(αν βάλεις τέρμα τον ανεμιστήρα,και μετά high power παίζει τελικές και ο ανεμιστήρας) δεν λέει για περιορισμό χρόνου,ίσως εσένα έφτασε το +2 και σταμάτησε;

οσον αφορα το τοσιμπα εχει βαλει κανεις την λειτυργια το fire place η το να παιρνει θερμοκρασια απο καπου αλλου οπως καλοριφερ και να την μοιραζει στον υπολοιπο χωρο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, giwrgosb είπε

οσον αφορα το τοσιμπα εχει βαλει κανεις την λειτυργια το fire place η το να παιρνει θερμοκρασια απο καπου αλλου οπως καλοριφερ και να την μοιραζει στον υπολοιπο χωρο?

Δεν το έχει το δικό μου,έχω το προηγουμενο μοντέλο, αν καταλάβα καλά,ακόμα και αν φτάσει ο χώρος την επιθυμητή θερμοκρασία,δεν κλείνει τον ανεμιστήρα αλλά συνεχίζει να τον γυρνάει για να "διαχέει" την θερμότητα  στο δωμάτιο.. εγώ με τζάκι ανοιχτό,δεν θα το άνοιγα το κλιματιστικο.. άχρηστη ανούσια λειτουργία για μένα..καθαρά για μάρκετιγκ να γράψουν ότι κάνει και αυτό..

Επεξ/σία από Rnd1978

2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Δεν το έχει το δικό μου,έχω το προηγουμενο μοντέλο, αν καταλάβα καλά,ακόμα και αν φτάσει ο χώρος την επιθυμητή θερμοκρασία,δεν κλείνει τον ανεμιστήρα αλλά συνεχίζει να τον γυρνάει για να "διαχέει" την θερμότητα  στο δωμάτιο.. εγώ με τζάκι ανοιχτό,δεν θα το άνοιγα το κλιματιστικο.. άχρηστη ανούσια λειτουργία για μένα..καθαρά για μάρκετιγκ να γράψουν ότι κάνει και αυτό..

το σκεφτηκα για το καλοριφερ να σου πω την αληθεια μιας που οταν βραζει ναι μεν αλλα δεν μπορει να ζεστανει τον χωρο γρηγορα μιας που δεν εχει αερα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, giwrgosb είπε

το σκεφτηκα για το καλοριφερ να σου πω την αληθεια μιας που οταν βραζει ναι μεν αλλα δεν μπορει να ζεστανει τον χωρο γρηγορα μιας που δεν εχει αερα

Οποίο κλιματιστικό και αν πάρεις,αν ανοίξεις την λειτουργία fan (ανεμιστήρα) την ίδια δουλειά θα κάνει..Απλά πιθανόν το shorai,αν χρειαστεί να δώσει και λίγη θέρμανση θα μπορεί,ανάλογα με τις συνθήκες του χώρου,ενώ το άλλο το κλιματιστικό θα πρεπει να το βάλεις σε λειτουργία θερμανσης.

Επεξ/σία από Rnd1978

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...