Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, guzel είπε

Ψάχνεις πόσο είναι το ανώτατο σε watt που μπορεί να πάει;

Ναι.. ,και να το συγκρίνω με έναν πίνακα που έχουμε το οποίο έχει τις μέγιστες καταναλώσεις σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία.. εγώ με 3C εξωτερική , με high power πήγε 1855watt 

Πόσο το έχεις δει εσύ;

Επεξ/σία από Rnd1978
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Ναι.. ,και να το συγκρίνω με έναν πίνακα που έχουμε το οποίο έχει τις μέγιστες καταναλώσεις σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία.. εγώ με 3C εξωτερική , με high power πήγε 1855watt 

Πόσο το έχεις δει εσύ;

1770 - 1780 δεν το έχω δει παραπάνω 

Επεξ/σία από guzel

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, guzel είπε

1770 - 1780 δεν το έχω δει παραπάνω 

Μπορεί για μικρό χρονικό διάστημα να πηγαίνει παραπάνω και να μην το πρόσεξες..(και με τέρμα ανεμιστήρα) κάτι τέτοιο.. και με πόση εξωτερική θερμοκρασία περίπου;

Επεξ/σία από Rnd1978

Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Μπορεί για μικρό χρονικό διάστημα να πηγαίνει παραπάνω και να μην το πρόσεξες..κάτι τέτοιο.. και με πόση εξωτερική θερμοκρασία περίπου;

Όποτε είναι κλειστό για ώρες και το ανοιξω εκεί πάει και αρχίζει μετά από λεπτά και ρίχνει ανεξάρτητα από εξ θερμοκρασία 

9 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ωραία όταν έχω τρία κλιματιστικά που κάνουν συντήρηση 21 βαθμών με περίπου 600 watt όλα μαζί ποσά kw είναι αυτό ?

Μπαίνεις στα χαρακτηριστικά των κλιματιστικών και μετατρέπεις τα input σε output.

Στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο.

Rule of thumb θα έλεγα 3.5-4 οπότε 2100-2400W που αντιστοιχεί σε ας πούμε 7500btus κατά μέσο όρο. Πολύ λίγες απαιτήσεις.

Μόλις τώρα, guzel είπε

Όποτε είναι κλειστό για ώρες και το ανοιξω εκεί πάει και αρχίζει μετά από λεπτά και ρίχνει ανεξάρτητα από εξ θερμοκρασία 

Δοκίμασε να πατήσεις high power, και περίμενε μερικά λεπτά.. εγώ έτσι το είδα..

4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Μπορεί για μικρό χρονικό διάστημα να πηγαίνει παραπάνω και να μην το πρόσεξες..(και με τέρμα ανεμιστήρα) κάτι τέτοιο.. και με πόση εξωτερική θερμοκρασία περίπου;

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ψάχνεις.

12 λεπτά πριν, dimostr είπε

Ωραία όταν έχω τρία κλιματιστικά που κάνουν συντήρηση 21 βαθμών με περίπου 600 watt όλα μαζί ποσά kw είναι αυτό ?

Λογικα κατω απο 3kw, εκτος αν το Τογιοτομι για το οποιο δεν εχουμε καθολου στοιχεια part load εχει διαστημικη τεχνολογια😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, guzel είπε

στους 23 με HP? 

22 HP αλλά το ίδιο είναι και με 23.. κατανάλωση θέλουμε να δούμε..

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ψάχνεις.

Αν ισχύει αυτό που λέει ο πίνακας που εμφανίζει στο engineering manual που βλέπουμε, μάλλον πιο σωστά πότε ισχύει...

απόδοση δεν μπορώ να μετρήσω,όμως κατανάλωση μπορώ..Ριχνει την μεγιστη κατανάλωση το κλιματιστικό όπως δείχνει στον πίνακα../πίνακες ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία? Εγώ στη πράξη εγώ δεν το έχω δει ακόμα..,αντιθετα βλέπω πιο τσίμπημενη μέγιστη κατανάλωση άρα θεωρητικά και μεγαλύτερη απόδοση.

Η το sonoff δείχνει ότι να ναι 😛

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Confused 1

7 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

22 HP αλλά το ίδιο είναι και με 23.. κατανάλωση θέλουμε να δούμε..

Αν ισχύει αυτό που λέει ο πίνακας που εμφανίζει στο engineering manual που βλέπουμε, μάλλον πιο σωστά πότε ισχύει...

απόδοση δεν μπορώ να μετρήσω,όμως κατανάλωση μπορώ..Ριχνει την μεγιστη κατανάλωση το κλιματιστικό όπως δείχνει στον πίνακα../πίνακες ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία? Εγώ στη πράξη εγώ δεν το έχω δει ακόμα..,αντιθετα βλέπω πιο τσίμπημενη μέγιστη κατανάλωση άρα θεωρητικά και μεγαλύτερη απόδοση.

Μπορει η εξωτερικη σου μοναδα να μη διαβαζει 3 C

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...