Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Συμφωνουμε, στις 15:35 ειχες 5-6 βαθμους εξωτερικη.
Αν ειναι ετσι κατι δε στεκει σχετικα με τα 10Kw απωλειες που λες οτι εχει το σπιτι.

Μου το εξηγείς αυτό πως προκύπτει 

Η 10kw απωλειες προκύπτουν από το link με τον υπολογισμό θερμικών απωλειών που μάλλον πρέπει να ήμουν ο πρώτος που το ανέβασε στο forum 

συγκεκριμενα 9272 ειναι τωρα που το ξανακοιταξα 

Επεξ/σία από dimostr
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, giwrgosb είπε

λοπον το κλιματιστικο που θα μπει θα πρεπει ζεστανει τον παρακατω χωρο

ο οποιος ειναι οπως βλεπετε μπαινεις στο χωλ εξωπορτα μπροστα σου ειναι ενα επιπλο κουζινας το οποιο εχει ντουλαπια κατω και γινεται πλαισιο το οποιο εχει καποια κατοστα να ακουμπησει το δοκαρι πρνας απο την καμαρωτη πορτα τραπεζαρια και σαλονι οπως βλεπετε το κλιματιστικο εχει μπει τωρα αναμεσα στς πορτες οπως βλεπετε το 3 κομματι ειναι η κουζινα οπως βλεπετε και την τραπεζαρια με την κουζινα την χωριζει οπως βλεπετε το ιδιο επιπλο ντουλαπια κατω κανο στην μεση ειναι δηλαδη σαν πλαισιο το οποιο χωριζει την κουζινα

Σχόλιο 2020-02-06 174104γη.jpg

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, dimostr είπε

Μου το εξηγείς αυτό πως προκύπτει 

Η 10kw απωλειες προκύπτουν από το link με τον υπολογισμό θερμικών απωλειών που μάλλον πρέπει να ήμουν ο πρώτος που το ανέβασε στο forum 

συγκεκριμενα 9272 ειναι τωρα που το ξανακοιταξα 

Το Shorai που το εχω προχειρο με 230w καταναλωση αποδιδει 912w.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, guzel είπε

6 defrost σε δύο ώρες; Πώς τα κατάφερε;

μηπως δεν φαινεται κατι σωστα επειδη ειναι μικρο το γραφημμα? 

η 4 η 5 εχει κανει σε 9 ωρες 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Το Shorai που το εχω προχειρο με 230w καταναλωση αποδιδει 912w.

Το οποίο τι σημαίνει όμως γιατί δε το καταλαβαίνω 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

@Dare-Devil

Προχθές έβαλα high power (παίξε τελικές δηλαδή) δοκιμαστικά στο 18 shorai (με εξ.θερμοκρασια 3C), και μέτρησα κατάναλωση 1855watt. Σύμφωνα ομως με το engineering manual ,part load της toshiba στους 3C η μέγιστη κατανάλωση στο 100% είναι 1435watt με απόδοση 4419w έχεις καμία άποψη,πώς γίνεται αυτό;  Μήπως ο πίνακας αυτός έχει καποια ιδιαιτερότητα και δεν είναι αυτό που νομίζουμε? Επίσης το maximum input power στον ίδιο πίνακα πάνω είναι 1750w

Ένα σενάριο που κάνω,είναι οι τιμές του παραπάνω πίνακα είναι στις σούπερ επικίνδυνες συνθήκες για defrost και να ρίχνει την απόδοση μόνο σε τέτοιες συνθήκες.. ενώ στα κανονικά να παίζει πιο δυνατά σε αυτές τις θερμοκρασίες...απλά ένα σενάριο βέβαια

Σχετικά με το Hi-power. αυτό ίσως βοηθήσει .  https://www.manualslib.com/manual/788105/Toshiba-Ras-10skvp-Nd.html?page=22#manual

Αφορά άλλο μοντέλο αλλά αν  έχει προγραμματιστεί ακριβώς έτσι το Hi-power στη σειρά shorai : αν εσύ έχεις ρυθμίσει το κλιματιστικό σου στους 22 βαθμούς τότε όταν πατήσεις το κουμπί hi-power το κλιματιστικό θα δουλέψει υποθέτοντας ότι ζητάς 24 βαθμούς στο χώρο σου . 

Αν πας πιο κάτω στο engineering manual έχει ένα πίνακα "performance characteristic"  . Εκει θα δείς ότι η μέγιστη κατανάλωση για 3 βαθμούς έξω είναι  1570 watts  αλλά πιο πάνω απο το πίνακα αν καταλαβαίνω και εγώ σωστά λαμβάνουν υπόψιν ότι ο εσωτερικός χώρος έχει θερμοκρασία  20 κελσίου  και μετά σου αναλύουν το capacity , input power, eer για διάφορες εξωτερικές θερμοκρασίες.

Επίσης 3 βαθμούς μέτρησες έξω με δικό σου θερμόμετρο ή είδες κάποιο κοντινό μετεορολογικό σταθμό ; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το οποίο τι σημαίνει όμως γιατί δε το καταλαβαίνω 

Οτι το σπιτι με 5 εξωτερικη για να κρατησει 21 (αν κραταει 21 μεσα) δε χρειαζεται πανω απο 2,5Κw χοντρικα.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Σχετικά με το Hi-power. αυτό ίσως βοηθήσει .  https://www.manualslib.com/manual/788105/Toshiba-Ras-10skvp-Nd.html?page=22#manual

Αφορά άλλο μοντέλο αλλά αν  έχει προγραμματιστεί ακριβώς έτσι το Hi-power στη σειρά shorai : αν εσύ έχεις ρυθμίσει το κλιματιστικό σου στους 22 βαθμούς τότε όταν πατήσεις το κουμπί hi-power το κλιματιστικό θα δουλέψει υποθέτοντας ότι ζητάς 24 βαθμούς στο χώρο σου . 

Αν πας πιο κάτω στο engineering manual έχει ένα πίνακα "performance characteristic"  . Εκει θα δείς ότι η μέγιστη κατανάλωση για 3 βαθμούς έξω είναι  1570 watts  αλλά πιο πάνω απο το πίνακα αν καταλαβαίνω και εγώ σωστά λαμβάνουν υπόψιν ότι ο εσωτερικός χώρος έχει θερμοκρασία  20 κελσίου  και μετά σου αναλύουν το capacity , input power, eer για διάφορες εξωτερικές θερμοκρασίες.

Επίσης 3 βαθμούς μέτρησες έξω με δικό σου θερμόμετρο ή είδες κάποιο κοντινό μετεορολογικό σταθμό ; 

Ναι ίδιο είναι το high power και σε μένα..αυτό κάνει..(έτσι γράφει τουλάχιστον το service manual) 1855 με 1570 έστω που λέει ο άλλος ο πίνακας είναι πάλι μεγάλη διαφορά..300watt διαφορά.(δεν νομίζω να παίζει ρόλο η διαφορά επιθυμητής θερμοκρασίας στην μέγιστη κατανάλωση)

και με δικό μου θερμόμετρο έξω,και έχω και στα 400-500μετρα έναν μετεορολογικο σταθμό.. πάνω κάτω τα ίδια λένε, συνήθως..

Κάτι δεν μου κολλάει..δεν ξέρω..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

μηπως δεν φαινεται κατι σωστα επειδη ειναι μικρο το γραφημμα? 

η 4 η 5 εχει κανει σε 9 ωρες 

Οι ώρες στο γράφημα δεν ισχύουν;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Οτι το σπιτι με 5 εξωτερικη για να κρατησει 21 (αν κραταει 21 μεσα) δε χρειαζεται πανω απο 2,5Κw χοντρικα.

Ωραία όταν έχω τρία κλιματιστικά που κάνουν συντήρηση 21 βαθμών με περίπου 600 watt όλα μαζί ποσά kw είναι αυτό ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ναι ίδιο είναι το high power και σε μένα..αυτό κάνει..(έτσι γράφει τουλάχιστον το service manual) 1855 με 1570 έστω που λέει ο άλλος ο πίνακας είναι πάλι μεγάλη διαφορά..300watt διαφορά.(δεν νομίζω να παίζει ρόλο η διαφορά επιθυμητής θερμοκρασίας στην μέγιστη κατανάλωση)

και με δικό μου θερμόμετρο έξω,και έχω και στα 400-500μετρα έναν μετεορολογικο σταθμό.. πάνω κάτω τα ίδια λένε, συνήθως..

Κάτι δεν μου κολλάει..δεν ξέρω..

Ψάχνεις πόσο είναι το ανώτατο σε watt που μπορεί να πάει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...