Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, dimostr είπε

Τα σχεδιαγράμματα επιδέχονται μεγάλο εύρος ερμηνείας και επηρεάζονται από αναρίθμητους παράγοντες .  Απλά κρατά μια γενική εικόνα 

Ακριβώς. Επηρεάζονται από τον χώρο, την εσωτερική και την εξωτερική θερμοκρασία. Χώρια τη ζήτηση.

Η ερμηνεία όμως δεν είναι τόσο δύσκολη.

8 λεπτά πριν, dimostr είπε

Τα σχεδιαγράμματα επιδέχονται μεγάλο εύρος ερμηνείας και επηρεάζονται από αναρίθμητους παράγοντες .  Απλά κρατά μια γενική εικόνα 

Είναι θα έλεγα αναρίθμητοι οι παράγοντες που επηρεάζουν ένα σχεδιάγραμμα , κρατάμε όμως μια γενική εικόνα σαν μέσο όρο 

Δεν είναι ένα σχεδιάγραμμα πχ για το Daikin που δε θα το δεις σε κανέναν άλλο χρήστη 

Νομίζω ότι μεγαλύτερη αξία είναι να βλέπουμε από πόσα watts κλείνουν.

Πχ το δικό μου carrier με follow me και χωρίς είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Αλλά και αυτό λέει τη μισή αλήθεια γιατί έχω δείξει ότι το Fujitsu μπορεί να γίνει Toyotomi.

Απλά αλλάζει το πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό.

Επεξ/σία από liakjim
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ακριβώς. Επηρεάζονται από τον χώρο, την εσωτερική και την εξωτερική θερμοκρασία. Χώρια τη ζήτηση.

Η ερμηνεία όμως δεν είναι τόσο δύσκολη.

Νομίζω ότι μεγαλύτερη αξία είναι να βλέπουμε από πόσα watts κλείνουν.

Πχ το δικό μου carrier με follow me και χωρίς είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Και σε μένα το toyotomi με την λειτουργια i feel και χωρίς αυτή είναι Dr Jekyll and Hyde

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dimostr είπε

Έχεις μπερδευτεί λίγο το 24 αρι που σου προτείνουν φτάνει τα 36000 btu 

4 ώρες πριν, apostolisep3 είπε

Στα λεφτά που δίνεις αβλεπη mitsubishi τα heavy που φθάνουν και 36 37000 btu θέρμανση εκτός και αν δεν σου χρειάζονται 

Τα μέγιστα btu/h  συνήθως τα κλιματιστικά τα πιάνουν με καλές εξωτερικές συνθήκες για αυτό δεν πρέπει να δίνουμε τόσο σημασία στα μέγιστα btu/h . Νόημα  έχει η απόδοση θέρμανσης  σε χαμηλές θερμοκρασίες  ή τέλος πάντων στις θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή μας . 

Στη θέρμανση για παράδειγμα το Shorai 24άρη σου  δίνει τα μέγιστα 30000 btu/h ή 8.8 kw  όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 11 βαθμούς ΑΛΛΑ με το συμπιεστή να δουλεύει στο 100 % (τέρμα τα γκάζια) που αυτό σημαίνει κατώτερο βαθμό απόδοσης (COP)  για να στα δώσει . Η εξοικονόμηση ενέργειας πάει περίπατο . Όσο πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία μειώνονται και τα μέγιστα btu/h που μπορεί να σου δώσει μια μονάδα . 

2 ώρες πριν, giwrgosb είπε

toshiba κι fujitsu δεν εχουν on off? με την εννοια on off εννοοοοομε οτι τ κλιματιστικο οταν πιασει 21 με 22 βαθμους εκει που το θελουμε δηλαδη συνεχιζει να δουλευει σταθερα σε καποια σε καποια ταχυτητα ετσ στε να συντηρει την θερμοκρασια σε λιγοτερο ρευμα αντι να σταματουσε και μετα παλι να ανεβαζε για να ξαναπιασει την επιθυμητη θερμοκρασια?

Aν τα ελάχιστα btu/h που μπορεί να αποδώσει το κλιματιστικό για συγκεκριμένες συνθήκες είναι περισσότερα απο τα btu/h που χρειάζεται ο χώρος για να συντηρηθεί η θερμοκρασία τότε θα κλείσει . Αυτό ισχύει για όλα τα κλιματιστικά . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Dare-Devil

Προχθές έβαλα high power (παίξε τελικές δηλαδή) δοκιμαστικά στο 18 shorai (με εξ.θερμοκρασια 3C), και μέτρησα κατάναλωση 1855watt. Σύμφωνα ομως με το engineering manual ,part load της toshiba στους 3C η μέγιστη κατανάλωση στο 100% είναι 1435watt με απόδοση 4419w έχεις καμία άποψη,πώς γίνεται αυτό;  Μήπως ο πίνακας αυτός έχει καποια ιδιαιτερότητα και δεν είναι αυτό που νομίζουμε? Επίσης το maximum input power στον ίδιο πίνακα πάνω είναι 1750w

Ένα σενάριο που κάνω,είναι οι τιμές του παραπάνω πίνακα είναι στις σούπερ επικίνδυνες συνθήκες για defrost και να ρίχνει την απόδοση μόνο σε τέτοιες συνθήκες.. ενώ στα κανονικά να παίζει πιο δυνατά σε αυτές τις θερμοκρασίες...απλά ένα σενάριο βέβαια

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

γραφηματα τριων διαφορετικων φιλοοσοφιων λειτουργιας κλιματιστικων , οι απωλειες του σπιτιου ειναι κοντα στα 10.000 watt

1316236000_2020-02-06153557.png.ffa408c83eae79762bd6037127f2455a.png

Σχόλιο 2020-02-06 153720.png

Σχόλιο 2020-02-06 153839.png

Εξωτερικη και ζητηση την ωρα του screenshot?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giwrgosb είπε

παιδια ενα εχω να πω αγοραζω ενα κλιματιστικο 24 το οποιο δεν ειναι funai και δεν ειναι 20ετιας ισως μπορει να ταν και καλυτερο να βαζα κασετα αλλα τωρα θα δειξει η πορεια μιας και το funai που ειχα δεν ειχε τοσο αποδοση οσο θα περιμενα

Οι κασέτες είναι καλές για επαγγελαμτικούς χώρους . Για οικία δεν θα το πρότεινα . Τα επίπεδα θορύβου της μεσα μονάδας είναι αυξημένα συγκριτικά με τα επιτοίχια κλιματιστικά . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Εξωτερικη και ζητηση την ωρα του screenshot?

Εκεί είναι περίπου στις 3 μεσημέρι εξωτερική 5-6 αλλά αν δεις τα γραφήματα κάτω έχω βγάλει ώστε να φαίνεται η ημερομηνία και η ώρα και είναι γράφημα που αποτυπώνει 2-3 ημέρες δεν είναι απλά στιγμιαίο 

Η ζήτηση είναι 21

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοπον το κλιματιστικο που θα μπει θα πρεπει ζεστανει τον παρακατω χωρο

ο οποιος ειναι οπως βλεπετε μπαινεις στο χωλ εξωπορτα μπροστα σου ειναι ενα επιπλο κουζινας το οποιο εχει ντουλαπια κατω και γινεται πλαισιο το οποιο εχει καποια κατοστα να ακουμπησει το δοκαρι πρνας απο την καμαρωτη πορτα τραπεζαρια και σαλονι οπως βλεπετε το κλιματιστικο εχει μπει τωρα αναμεσα στς πορτες οπως βλεπετε το 3 κομματι ειναι η κουζινα οπως βλεπετε και την τραπεζαρια με την κουζινα την χωριζει οπως βλεπετε το ιδιο επιπλο ντουλαπια κατω κανο στην μεση ειναι δηλαδη σαν πλαισιο το οποιο χωριζει την κουζινα

Σχόλιο 2020-02-06 174104γη.jpg

Επεξ/σία από giwrgosb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Το Shοrai το 24άρι έχει τέτοιο capacity στους 0 ; Aυτό σε ποιό πίνακα το είδες ;

Είναι για το suzumi. Τα νούμερα πάντως φαίνεται να ταιριάζουν με το Shorai.

http://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Manuels produits/DB_SuzumiR32_101316182224_GB.pdf

1306167551_Annotation2020-01-25233141.png.3fa99548a5971421765b77d51d089104.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι έχεις δίκιο άλλαξα πριν λίγο το αρχικό post . Κοιτούσα το part load performance και έβλεπα άλλες τιμές .  Στο part load πίνακα  για 100 % δίνει  5.65 kw όσο δηλαδή το nominal capacity στο πίνακα στο post σου .

Δεν ξέρω αν είναι για το suzumi αλλά σίγουρα αυτό το manual αφορά το Shorai . Aν κοιτάξεις οι κωδικοί των μοντέλων είναι της SHORAI σειράς . 
Ή έχουν κάνει λάθος και γράψανε suzumiR32 ή μπορεί σε κάποια άλλη αγορά στο εξωτερικό η εδώ σειρά Shorai να ονομάζεται SuzumiR32 .  

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι για το suzumi. Τα νούμερα πάντως φαίνεται να ταιριάζουν με το Shorai.

http://www.toshibaclim.com/Portals/0/Documentation/Manuels produits/DB_SuzumiR32_101316182224_GB.pdf

1306167551_Annotation2020-01-25233141.png.3fa99548a5971421765b77d51d089104.png

Εμένα δεν μου ταίριαξε με 18 Άρι.. σε αυτό που μπορώ να ελέγξω (κατάναλωση) δεν ισχύει ο παραπάνω πίνακας.. Φοβάμαι ότι περνούν υπόψιν το defrost mode(να ρίχνει πχ την απόδοση το shorai μόνο όταν έχει πραγματικά φόβο για defrost) και να μην ρίχνει την απόδοση αποκλειστικά και μόνο από την εξ.θερμοκρασια..  αν βοηθήσει ο καιρός θα το δοκιμάσω και με δύσκολες συνθήκες ευνοϊκές για πάγο στην μονάδα..,να δω μήπως και ρίχνει την κατανάλωση/απόδοση.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, dimostr είπε

Εκεί είναι περίπου στις 3 μεσημέρι εξωτερική 5-6 αλλά αν δεις τα γραφήματα κάτω έχω βγάλει ώστε να φαίνεται η ημερομηνία και η ώρα και είναι γράφημα που αποτυπώνει 2-3 ημέρες δεν είναι απλά στιγμιαίο 

Η ζήτηση είναι 21

Για τη στιγμιαια την ωρα του screenshot ρωταω αρα 5-6.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Για τη στιγμιαια την ωρα του screenshot ρωταω αρα 5-6.

Φαίνεται η ώρα κάτω τέρμα δεξιά είναι 15:35 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Φαίνεται η ώρα κάτω τέρμα δεξιά είναι 15:35 

Συμφωνουμε, στις 15:35 ειχες 5-6 βαθμους εξωτερικη.
Αν ειναι ετσι κατι δε στεκει σχετικα με τα 10Kw απωλειες που λες οτι εχει το σπιτι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...