Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dimostr είπε

αυτο που μου κανει εντυπωση ειν αι γιατι εφοσον διαβαζει παραπανω θερμοκρασια και σβηνει γιατι δε καθεται σβηστο ενα ευλογο χρονικο διαστημα και κανει ολο πριονια ,

έχει τόσο ευαίσθητο θερμοστάτη?

Θα πρέπει να βάλεις θερμόμετρο κοντά στον θερμοστάτη (είναι κάτι τρυπούλες στη δεξιά πλευρά)

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, filipN είπε

- Ξέχασες να μας αναφέρεις την εσωτερική θερμοκρασία κατά την ώρα ενεργοποίησης του κλιματιστικού, τις διαστάσεις του χώρου που είναι τοποθετημένο, όπως και τις απώλειες του ίδιου χώρου...

1. Η όλη συμπεριφορά που καταγράφει το γράφημα δεν είναι η τυπική συμπεριφορά ενός Sharp AY-XP9LSR.

2. Το συγκεκριμένο κλιματιστικό κατεβαίνει πολύ χαμηλότερα. Άρα θα πρέπει να βρεις γιατί το δικό σου έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από τα υπόλοιπα της ίδιας σειράς.

3. Ξέχασες να γράψεις κάτι; Γιατί κανένα κλιματιστικό αυτής της σειράς, και πάλι, δεν θα ανέβαινε στα 1100+Watt, έστω και "στιγμιαία" με αυτή την εξωτερική θερμοκρασία, αν η ζητούμενη ήταν 23 Κελσίου. Ούτε και θα έπεφτε από τα 1000 στα 400 Watt, κατευθείαν.

-Δεν τσεκαρα, φανταζομαι οχι κατω απο 19 με τις υπαρχουσες καιρικες συνθηκες. 16τμ με 4.5kw απωλειες περιπου.

1. Το ξερω και μου φανηκε περιεργο γι αυτο το ανεβασα. Δεν το εχω παρατηρησει ξανα.

2. Στα χαρτια κατεβαινει αλλα δεν το εχω δει ποτε κατω απο 320w.

3. To διαγραμμα ειναι σαφες. Ειχα πατησει το Full power button κι επειτα ζητησα 23.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Θα πρέπει να βάλεις θερμόμετρο κοντά στον θερμοστάτη (είναι κάτι τρυπούλες στη δεξιά πλευρά)

φρικη ....εβαλα ενα θερμομετρο ποθ μετραει θερμοκρασιες σε δυο σημεια (εχει αισθητηρα με καλωδιο) κατω στο υψος του γραφειου μετραει 21,5 και πανω εκει στις τρυπες μετραει 22,7 , τωρα εξηγειται γιατι οταν το βαζω στους 22 δε κανει on off 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dimostr είπε

φρικη ....εβαλα ενα θερμομετρο ποθ μετραει θερμοκρασιες σε δυο σημεια (εχει αισθητηρα με καλωδιο) κατω στο υψος του γραφειου μετραει 21,5 και πανω εκει στις τρυπες μετραει 22,7 , τωρα εξηγειται γιατι οταν το βαζω στους 22 δε κανει on off 

Το θερμόμετρο θα πρέπει να είναι ακριβές και γρήγορο.

Αν έχει όντως 22.7 εκεί, είναι περίεργο γιατί δεν μένει απλά σβηστό με ρύθμιση 20.

Να το δοκιμάσω και στο δικό μου αν είναι .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakjim είπε

Αν έχει όντως 22.7 εκεί, είναι περίεργο γιατί δεν μένει απλά σβηστό με ρύθμιση 20.

αυτο με παραξενευει γιατι δε μενει σβηστο 

το θερμομετρο μετραει γρηγορα και καλα γιατι το εχω δοκιμασει στα αλλα δυο κλιματιστικα και δεν εχει αποκλισεις 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, mr.Vox είπε

Επαρχία σήμερα σε εξοχικό κάλεσα ένα συνεργείο για να μου καθαρίσει εσωτερικά ένα παλιό κλιματιστικό 20 αετίας γιατί είχε πιάσει πολύ μάκα ο ανεμιστήρας. Δεν ήθελα να βάλω εγώ χέρι μην έκανα καμιά ζημιά βγάζοντας το καπάκι.. Κόστος 30 ευρώ χωρίς απόδειξη. Τόσα συμφωνήσαμε στο τηλέφωνο. το πρωί. Το μεσημεράκι ήρθαν.

Μαύρο στο συγκεκριμένο συνεργείο που ήρθε και πήρε μόνο τα χοντρά και το τριαντάρι και την έκανε. Την παθαίνουμε και οι ψαγμένοι. Με λίγη προσπάθεια έκανα τον υπόλοιπο καθαρισμό μόνος μου detailing που λέμε. Αν και τώρα με τον ήλιο βλέπω υπολείμματα μάκας στον εσωτερικό ανεμιστήρα.  Είχα ζητήσει από το αφεντικό τους να λυθεί και να πλυθεί.  Αυτοί μου είπαν και μου το έδειξαν κιόλας ότι δεν χρειάζεται αλλά δεν έβλεπα και καλά λόγω συννεφιασμένης μέρας. Θα τον μαυρίσω στο google και ας τον μετά να απαντάει σε στυλ. Έπρεπε να τον πάρω τηλέφωνο και τέτοια. Ο κόσμος αρχίζει και διαβάζει τα σχόλια. Δεν είναι επαγγελματίες αυτοί.

Όσο για τα φίλτρα της πλάκας ούτε λόγος αν και έχω αγοράσει χύμα από μαγαζί στην Αθήνα και τα αλλάζω μόνος μου γιατί υπάρχει άλλο κλέψιμο εκεί. Έτσι για το οπτικό. Άλλωστε δεν καπνίζουμε και δεν είναι και απαραίτητα αλλά θα τοποθετήσω φρέσκα.

air-filters-clima.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά φίλτρα (silver ion, carbon) για κλιματιστικό Toyotomi σειρά HIRO απο που αγοράζετε; Υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Αθήνα ή e-shop;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, liakjim είπε

το εβαλα στο auto να δω τι θα κανει με ρυθμιση 21 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Πάλι αυτο το ανοιγοκλείσιμο δεν δικαιολογείτε... ανα 3 λεπτα.. θα πάρει τον κομπρέσσορα στο χέρι :P

Αυτο οντως ισχυει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, costas_doct είπε

Παιδιά φίλτρα (silver ion, carbon) για κλιματιστικό Toyotomi σειρά HIRO απο που αγοράζετε; Υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Αθήνα ή e-shop;

Ευχαριστώ!

Στην Αθήνα υπάρχουν μερικά μαγαζάκια στην Αριστείδου ή υπήρχαν παλαιότερα. Οι αντιπροσώπου σε τσακίζουν και μάλλον κάνουν μαϊμουδιές με χύμα. Πληρώνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ίσως από ebay κτλ να βρούμε ότι θέλουμε. Δεν το έχω ψάξει.

Επεξ/σία από mr.Vox
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αυτο οντως ισχυει?

Ειχα διαβάσει οτι μειώνεται ο χρόνος ζωής του, οταν κάνει πολλες επανεκκινήσεις ο συμπιεστής, δεν θυμαμαι που..Αλλα να δες εδω π.χ.

https://www.airviewac.com/blog/short-cycling-problem/

With regular HVAC maintenance, your air conditioners can operate for a long time. Unfortunately, sooner or later, the components encounter problems. You probably have heard the term ‘short cycling’ on air conditioning units. What is short cycling? What are its causes and effects? We provide the answers below.

What is short cycling?

Air conditioning short cycling happens when your unit turns on and off frequently throughout the day. As a result, your home would hardly stay cool and comfortable causing a negative impact to your energy bills. Also, frequent and rapid on-and-off cycling of your AC can lead to early breakdowns.

Possible Causes

There are different causes of short cycling, and it takes a certified technician to diagnose and resolve the problem. Most of the time, the culprit is a leaking refrigerant, which builds up frost on the evaporator coils and may lead to short cycling. Other culprits include damaged compressor parts or defects in the thermostat. Another reason is an oversized unit, so be sure to get a skilled technician to properly size it before installation.

Negative Effects

The biggest negative effect of short cycling is that it puts your air conditioner under an extreme amount of stress. Frequent on-and-off cycle can cause the different components of your unit to break down as early as they normally would. As a result, it reduces the longevity of your air conditioner. To keep your unit in good shape, call your local technician once you notice that shirt cycling is happening.

To resolve your AC short cycling problems, call our HVAC experts at Airview AC.

Οπως και αυτο.. για τους λάτρες των on/off invertoειδών :P

https://www.nrminc.com/blog/compressor-short-cycling-a-hard-to-find-energy-waster/

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Στην Αθήνα υπάρχουν μερικά μαγαζάκια στην Αριστείδου ή υπήρχαν παλαιότερα. Οι αντιπροσώπου σε τσακίζουν και μάλλον κάνουν μαϊμουδιές με χύμα. Πληρώνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ίσως από ebay κτλ να βρούμε ότι θέλουμε. Δεν το έχω ψάξει.

34 λεπτά πριν, costas_doct είπε

Ευχαριστώ!

ειχα πετυχει κατι ενεργου ανθρακα στο aliexpress Και ολο ελεγα να παραγγειλω, την τελευταία φορά που ηρθαν για συντηρηση μου τα πουλησαν 10 ευρω τα 2 και ηταν σιγουρα χυμα (το ειδα μετά)... το θεμα ειναι να βρεις διασταση που να σου κάνει ειδάλλως το κοβεις...

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

λοιπον μετα απο μιση ωρα με ρυθμιση AUTO το DAIKIN σταματησε τα on off  τωρα ειναι off και περιμενω να πεσει η θερμοκρασια να δω πως θα συμπεριφερθει οταν ξαναπαρει μπροστα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

αυτο με παραξενευει γιατι δε μενει σβηστο 

το θερμομετρο μετραει γρηγορα και καλα γιατι το εχω δοκιμασει στα αλλα δυο κλιματιστικα και δεν εχει αποκλισεις 

Το πιθανότερο είναι να μη μετράς σωστά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το πιθανότερο είναι να μη μετράς σωστά

στο auto που το εχω τωρα γιατι μενει σβηστο τοτε , περιμενω να δω στους ποσους βαθμους θα αναψει 

Επεξ/σία από dimostr
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...