Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, guzel είπε

571738989_ScreenShot2020-01-28at10_47_54.png.036f70c5d658fef99ba0beeed5801881.png

Το αναφέρει και στους όρους. "Μετά τον 1ο χρόνο λειτουργίας". Το "μετά" υπήρχε και πριν; Δεν θυμάμαι..

Κάλεσε τους και εσύ και ζήτα την υπεύθυνη. Μάλιστα μου είπε ότι τις αποδείξεις τις ζητούν μετά τα 3 χρόνια γιατί πριν καλυπτόμαστε από την βασική εγγύηση.

Εγώ πήρα πρίν από λίγο τηλέφωνο και μου είπε η κοπέλα που μίλησα ότι πρέπει να γίνει το service στους 12-13 μήνες από την αγορά. Αν γίνει στους 16 μήνες υπάρχει θέμα. Μου φαίνεται ότι ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουν, οπότε για να είμαστε σίγουροι , στους 12 service.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, matkatis είπε

Εγώ πήρα πρίν από λίγο τηλέφωνο και μου είπε η κοπέλα που μίλησα ότι πρέπει να γίνει το service στους 12-13 μήνες από την αγορά. Αν γίνει στους 16 μήνες υπάρχει θέμα. Μου φαίνεται ότι ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουν, οπότε για να είμαστε σίγουροι , στους 12 service.

Ότι να ναι.. 😕

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, matkatis είπε

Άσε τι είπε η κοπέλα, κάλεσε πρωί και ζήτα υπεύθυνο. Εφόσον δεν αναφέρεται μέσα στους όρους χρονικός περιορισμός είμαστε καλυμμένοι νομικά. Το "μετά" δεν προσδιορίζεται χρονικά

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

Στους 21 σταθερά πόσα watt είσαι??? 

Το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα που είχε ζέστη έπαιζε στα 240-210W. Τώρα τη νύχτα στα 330W.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα που είχε ζέστη έπαιζε στα 240-210W. Τώρα τη νύχτα στα 330W.

Χμμμ οκ νομίζω ότι τα 150 200 διαφορά στα watt που έχουμε δικαιολογούντε από τις μεγαλύτερες απώλειες που εχω... Νομίζω... 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

Χμμμ οκ νομίζω ότι τα 150 200 διαφορά στα watt που έχουμε δικαιολογούντε από τις μεγαλύτερες απώλειες που εχω... Νομίζω... 

Έχεις 15KW απώλειες και έχω 8.5.

Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω πως σου έβγαλε τον χειμώνα το ASYG με τόσες απώλειες και κρύα στην Πεντέλη.

Θηρίο!

Δημοσ.
Στις 25/1/2020 στις 8:54 ΜΜ, liakjim είπε

@rbx1000 και @xristos1277

Πάμε σε ένα παράδειγμα ως προς γιατί η ονομαστική δεν μας καλύπτει ως πληροφορία.

Ας πούμε ότι έρχεται ένας φίλος και λέει:

"θέλω ένα κλιματιστικό 24άρι για ένα εξοχικό, θα δουλεύει μόνο όταν πηγαίνω εκεί" .

Ωραία λέμε εμείς, "για τρέξε το εργαλείο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ"

"Παιδιά μου έβγαλε 7KW απώλειες, δλδ 23884btus" .

΄Έρχεται λοιπόν ο @liakjim και λέει "πάρε το SRK71ZR-S, είναι τούμπανο, έχει ονομαστική 27.297btus και εύρος  6.824~36.851btus, θα σε καλύψει σίγουρα!!! "

Το βάζει ο φίλος όλο χαρά ότι θα τον καλύψει σίγουρα.

Πάει λοιπόν στο εξοχικό για ΣΚ και το βράδυ η θερμοκρασία πάει στο μηδέν. Το βάζει στους 20.

Το κλιματιστικό όμως ζορίζεται και δεν ανεβάζει θερμοκρασία.

"Οι λαλάκες στο ινσόμνια με πήραν στον λαιμό τους. Ή μήπως φταίει ο ψυκτικός;; Ή μήπως μου πούλησαν χαλασμένο μηχάνημα;;;".

Τίποτα από όλα αυτά ή πιο σωστά , το πρώτο.

Απλά το μηχάνημα αν πάμε στο capacity table θα δούμε ότι στους μηδέν εξωτερική , μας δίνει 6.12KW ή 20882btus δλδ δεν επαρκεί να καλύψει τις απώλειες:

Inked6e90306eacdc95f02f1d2ca59e4d66b9_LI.jpg.4f4ec7213896249c759a7e1884d07461.jpg

Έρχεται στο forum και λέει "είστε άχρηστοι".

Λέει ο @guzel : "εμ δεν πήρες το Shorai το 24άρι , έχει 8KW ονομαστική , ιαπωνικό , twin rotary κτλ,".

Ξηλώνει ο φίλος το Mitsu και βάζει το Shorai.

Πάει τον επόμενο ΣΚ στο εξοχικό, πάει πάλι μηδέν. Το Shorai δεν ανεβάζει με τίποτα. Ισα ίσα είναι χειρότερα....

"Αχ θα τρελαθώ, τόσα λεφτά τσάμπα...".

Έλα όμως που το Shorai στους μηδέν βγάζει μόλις 5.6KW....

Inkedimageproxy-php-LI.jpg

Αν όμως είχε ψαχτεί σωστά ή αν ρώταγε επαγγελματία, θα είχε αγοράσει πχ το Haier Tundra Green AS68TEBHRA/1U68REFFRA.

Και θα ήταν κουλ και θα έσκαγε όχι μόνο κοντά στο μηδέν αλλά ακόμα και με -7 μιας και το συγκεκριμένο μηχάνημα δίνει 8.2KW στους 2C και 7.9KW στους -7C.

Γιατί;

Annotation-2020-01-25-205046.png

Ή θα μπορούσε να πάει στο Fujitsu ASYG24KLCA που δίνει 8.72KW στους μηδέν.

Inked3a59733533cd81ee2414ef9cc9a94081_LI.jpg.92210147f579078a41a943e74d4e1ef9.jpg

Άρα δεν πάμε με ονομαστική, ούτε με εύρος αλλά με capacity table για τις θερμοκρασίες μέσα που θέλουμε και για τις εξωτερικές που θα αντιμετωπίσουμε.

Αν δεν τα καταλαβαίνουμε όλα αυτά (που σιγά μη θέλει πτυχίο θερμοδυναμικής για να διαβάσουμε 2 νούμερα σε έναν πίνακα), ρωτάμε έναν επαγγελματία, αλλιώς μπορεί και να κρυώσουμε. 

👏👏👏👏

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερες..

Δυο ερωτήσεις...

a)Γιατι μερικές φόρες ενώ το μηχάνημα δουλεύει μια χαρά ξαφνικά νοιώθω κάτι κρύα ρεύματα να φεύγουν από την μονάδα;; τι γίνεται και τι κάνω λάθος;;

b) Σε ενιαίο κάτω χώρο 50-55 τετραγωνικά περίπου με σκάλα απέναντι  που δεν έχει πόρτα και σίγουρα περνάει από εκεί ζεστός αέρας πάνω, πως θα καταφέρω να πάω την θερμοκρασία στους 20-21 σταθερά;;

To βάζω στο 25 και hi να δουλεύει φουλ γύρω στις 6.30 λόγο νυχτερινού τιμολογίου και μέχρι τις 8 παρά που το κλείνω έχει φτάσει 23-25, μετά που το κατεβάζω στους 20-21 και θέλω να την κρατησω σταθερή πέφτει στους 18 περίπου..που και πάλι έχει ζεστή άλλα όχι όπως θα ήθελα.

Σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερο να το έχω όλο το βράδυ μετά τις 02.00 σταθερό στους 20-21 μήπως το πρωί κρατάει έτσι την θερμοκρασία πού θέλω.

Κάθε συμβουλή ορθής χρήσης για το fujitsu asyg24klca  καλοδεχούμενη.

Nα προσθέσω ότι στο Inventor στο υπνοδωμάτιο του βάζω to follow me του ζητάω 20 και άπλα αφήνω το κοντρόλ 😄.... παίζει σταθερά και ζεστα εκεί όλη μέρα.

Βεβαία άλλο τα 15 τετραγωνικά και άλλο τα 55 προφανώς.

τεστ.jpg

Επεξ/σία από KSgJunior
συμπληρωμα
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

Καλημερες..

Δυο ερωτήσεις...

a)Γιατι μερικές φόρες ενώ το μηχάνημα δουλεύει μια χαρά ξαφνικά νοιώθω κάτι κρύα ρεύματα να φεύγουν από την μονάδα;; τι γίνεται και τι κάνω λάθος;;

To μηχάνημα ρυθμίζει τα watts και άρα τη θερμοκρασία του αέρα που βγάζει από τις ανάγκες του χώρου. Σε χαμηλά watts πέφτει ακόμα και στους 27-28C στον αέρα που βγάζει, ο οποίος όταν σου έρχεται τον νιώθεις χλιαρό/κρύο. Δεν κάνεις κάτι λάθος. Παίξε με περσίδες/ταχύτητα ανεμιστήρα.

b) Σε ενιαίο κάτω χώρο 50-55 τετραγωνικά περίπου με σκάλα απέναντι  που δεν έχει πόρτα και σίγουρα περνάει από εκεί ζεστός αέρας πάνω, πως θα καταφέρω να πάω την θερμοκρασία στους 20-21 σταθερά;;

To βάζεις στους 21 και το ξεχνάς εκεί.

To βάζω στο 25 και hi να δουλεύει φουλ γύρω στις 6.30 λόγο νυχτερινού τιμολογίου και μέχρι τις 8 παρά που το κλείνω έχει φτάσει 23-25, μετά που το κατεβάζω στους 20-21 και θέλω να την κρατησω σταθερή πέφτει στους 18 περίπου..που και πάλι έχει ζεστή άλλα όχι όπως θα ήθελα.

Σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερο να το έχω όλο το βράδυ μετά τις 02.00 σταθερό στους 20-21 μήπως το πρωί κρατάει έτσι την θερμοκρασία πού θέλω.

Κάθε συμβουλή ορθής χρήσης για το fujitsu asyg24klca  καλοδεχούμενη.

Nα προσθέσω ότι στο Inventor στο υπνοδωμάτιο του βάζω to follow me του ζητάω 20 και άπλα αφήνω το κοντρόλ 😄.... παίζει σταθερά και ζεστα εκεί όλη μέρα.

Βεβαία άλλο τα 15 τετραγωνικά και άλλο τα 55 προφανώς.

τεστ.jpg

Tα 55 τμ έχουν 8800KW απώλειες . Το έχει το μηχάνημα.

Δημοσ.

Μυστες μου για δωστε καμια γνώμη...

Σπιτι 97 τμ, 1ο οροφο-πανω και κατω σπίτια, 3πλα τζαμια pvc κουφωματα. Τι θα ήθελα απο BTU? Με 24αρι θα ημουν οκ; Δε θελω ιδιαίτερα ακριβο καθως ειναι νοικιασμένο το σπιτι...

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, paylidis είπε

Μυστες μου για δωστε καμια γνώμη...

Σπιτι 97 τμ, 1ο οροφο-πανω και κατω σπίτια, 3πλα τζαμια pvc κουφωματα. Τι θα ήθελα απο BTU? Με 24αρι θα ημουν οκ; Δε θελω ιδιαίτερα ακριβο καθως ειναι νοικιασμένο το σπιτι...

https://www.elith.gr/calc/index.php

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, paylidis είπε

Θερμικές Απώλειες

3066.50Watt

2637.19KCal/h

31.61Watt/m

227.19KCal/h/m2

Ουαου μόνο;;;

Εντυπωσιακό.

12αρι δηλαδή

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...