Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι δεν έχω.αλλα και στο auto τα ίδια κανει.το ότι ζεσταίνει ζεσταίνει αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν βγάζει σταθερά τον αέρα και φυσάει ξεφυσαει

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dim1981 είπε

Καλησπέρα σε όλους..εγώ θέλω να ρωτησω...πήρα ένα toshiba shorai premium 24.το θέμα είναι ότι με 17 βαθμούς μέσα στο σπίτι το βάζω στο ζεστό 28 βαθμούς στη μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα και αυτό δουλεύει ως εξής...φυσάει δυνατά ζεστό κόβει ταχύτητα βγάζει χλιαρό ξαναανεβαζει ζεστό κόβει χλιαρό και αυτή η δουλειά μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα..δλδη δεν δουλεύει σταθερά ο ανεμιστήρας σε μια ταχύτητα.ειναι φυσιολογικό αυτό;;;

Πολύ περίεργο.

Κανονικά φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να δώσει τέρματα για άμεση θέρμανση. Στο Fujitsu ανεβάζει φουλ ισχύ, κοντά 2600W με ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο.

Ας πουν οι κάτοχοι σοραι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Dim1981 είπε

Όχι δεν έχω.αλλα και στο auto τα ίδια κανει.το ότι ζεσταίνει ζεσταίνει αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν βγάζει σταθερά τον αέρα και φυσάει ξεφυσαει

αφού τα έχει πιάσει γιατί να δώσει παραπάνω; Στο auto δουλεύει δυνατά ο ανεμιστήρας ή ρίχνει στροφές;

8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πολύ περίεργο.

Κανονικά φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να δώσει τέρματα για άμεση θέρμανση. Στο Fujitsu ανεβάζει φουλ ισχύ, κοντά 2600W με ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο.

Ας πουν οι κάτοχοι σοραι.

και όταν τα πιάσει τι κάνει; συνεχίζει να δίνει;

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.

Όταν πιάσει θερμοκρασία ηρεμεί ρίχνει στροφές..απλά μέχρι να πιάσει δουλεύει έτσι όχι συνεχόμενα.

Μιλάμε εκνευριστικο κά μεγάλη κοροϊδια το βάζω high power ξεκινάει να δώσει δίνει 5 δευτερόλεπτα και κόβει 3 δευτερολεπτα και δουλεύει έτσι είναι σπαστικό και στο αυτί δλδη.τι να πω λες και άμα συνεχίσει να δίνει θα πάθει τίποτα..αφού σκέφτομαι να φταιει καμία μπριζα και δε δίνει για λόγους ασφαλείας..τι να πω πρέπει να επικοινωνήσω με toshiba

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Dim1981 είπε

Όταν πιάσει θερμοκρασία ηρεμεί ρίχνει στροφές..απλά μέχρι να πιάσει δουλεύει έτσι όχι συνεχόμενα.

Μιλάμε εκνευριστικο κά μεγάλη κοροϊδια το βάζω high power ξεκινάει να δώσει δίνει 5 δευτερόλεπτα και κόβει 3 δευτερολεπτα και δουλεύει έτσι είναι σπαστικό και στο αυτί δλδη.τι να πω λες και άμα συνεχίσει να δίνει θα πάθει τίποτα..αφού σκέφτομαι να φταιει καμία μπριζα και δε δίνει για λόγους ασφαλείας..τι να πω πρέπει να επικοινωνήσω με toshiba

Έχεις ενεργοποιημένη την κίνηση των εσωτερικών περσίδων ? 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Οκ.

Στο μόνο που διαφωνώ είναι στο bold.

Εννοώ όχι με εσένα, μιας και καταλαβαίνω ότι πειραματικά δεν είναι το ίδιο, αλλά φιλοσοφικά ή από θέμα ουσίας -> δεν θα έπρεπε να είναι διαφορετικό. ειναι δυστυχως διοτι δε μπορει να ξερει ο κατασκευαστης που θες εσυ τη ζεστη. Αλλαζεις τη θερμοκρασια στο χειριστηριο και τη βρισκεις. Ή άντε πολύ διαφορετικό.. Μπορει να ειναι και πολυ διαφορετικο οταν το κλιματιστικο το λειτουργεις πολυ λιγες ωρες, αν ο χωρος ειναι μεγαλος, αν εχει ανοιγματα κτλ. Προσωπικα εχω να το σβησω κοντα 2 μηνες και οτι ταχυτητα και ρυθμιση κανω δεν αλλαζει κατι για πολλες ωρες.

Ή να το πω απλά : δεν θα έπρεπε να απασχολεί τον πελάτη.

Τώρα θα μου πεις, ότι άλλη θερμοκρασία σε ύψος ένα μέτρο από το πάτωμα και άλλη στα 2.5μ που είναι ο αισθητήρας του κλιματιστικού.(δε θα στο ελεγα αυτο, ειναι προφανες, απλη φυσικη)

Και απαντώ : Σ-Κ-Α-Σ-Ι-Λ-Α Μ-Ο-Υ 

Δεν με απασχολεί.

΄Εχω και άλλα 2 κλιματιστικά που τους λέω 21 και είναι 21. Άντε συν/πλυν 0.2C ας πούμε . Fujitsu και Daikin.

Το Carrier για να μην έχει υπερθέρμανση (άστα τα on-off), θα πρέπει να έχω το follow me.Δηλαδη χωρις follow me βγαζει περισσοτερη ζεστη στο σημειο που θες σε σχεση με το follow me? To shorai βγαζει 41-52 βαθμους κελσιου αερα, (αν εχω καταλαβει καλα το manual). Το carrier γνωριζεις τι βγαζει?

Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου. Δεν αναγκάζομαι, το επικροτώ.

Ίσα ίσα έχω πει ότι προτιμώ την ζέστη του από το Daikin. Για υπνοδωμάτιο αγγίζει την τελειότητα. Δεν το ακούω. Νιώθω ζέστη τύπου καλοριφέρ.

Οπότε εκμεταλλεύομαι το feature και τέλος.

Προτρέπω δε τους υποψήφιους αγοραστές, να προτιμήσουν κλιματιστικό όταν πάνε σε κίνα που να το έχουν αυτό το feature. Εγω τους προτρεπω να μην παρουν κινεζο διοτι τα καλα κλιματιστικα εχουν πλεον πολυ χαμηλη τιμη και θα δουλευουν καλυτερα, ειτε με ειτε χωρις follow me.

Το Daikin δεν έχει follow me. Το δουλεύω πάντα στην κατώτατη ταχύτητα ανεμιστήρα (quiet) για αποφυγή θορύβου και ρευμάτων αέρα. Σε αλλον χωρο οπως πχ τον δικο μου το shorai στο low δε μπορει να πιασει τη θερμοκρασια που θελω ευκολα, εκανες σωστη διαστασιολογηση σε συνδιασμο με σωστη μονωση δωματιου.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του.

Κανένα θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dim1981 είπε

Καλησπέρα σε όλους..εγώ θέλω να ρωτησω...πήρα ένα toshiba shorai premium 24.το θέμα είναι ότι με 17 βαθμούς μέσα στο σπίτι το βάζω στο ζεστό 28 βαθμούς στη μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα και αυτό δουλεύει ως εξής...φυσάει δυνατά ζεστό κόβει ταχύτητα βγάζει χλιαρό ξαναανεβαζει ζεστό κόβει χλιαρό και αυτή η δουλειά μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα..δλδη δεν δουλεύει σταθερά ο ανεμιστήρας σε μια ταχύτητα.ειναι φυσιολογικό αυτό;;;

Οι μεσα περσιδες νομιζω οτι πανε δεξια αριστερα και δε το εχεις καταλαβει. Πατα να μη κανει swing και δες παλι τι γινεται. 

Τωρα ειδα οτι το εχει ρωτησει αλλος...  Ξακα κοιτα το γιατι δε φαινεται ευκολα

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dim1981 είπε

Στο τηλεκοντρόλ να ζεστάνει..ανά 10 δευτερόλεπτα φυσάει ξεφυσαει λέμε..δεν έχει σταθερό φύσημα και σταθερή θερμοκρασία ζεστου αερα..αυτό εννοώ

.

Αν έχεις μήνα ή περισσότερο να πλύνεις τα φίλτρα . Καθάρισε τα και δες πάλι .  Τα φίλτρα όταν βουλώνουν ακούς το μηχάνημα να φυσάει και να ξεφυσάει  επηρεάζεται η ροή του αέρα και γενικότερα πέφτει η απόδοση τους μηχανήματος. 

Αν τα φίλτρα είναι οκ τότε το μηχάνημα έχει βλάβη .  Τηλεφώνησε στην αντιπροσωπεία  ! 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Curtis76 είπε
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Οκ.

Στο μόνο που διαφωνώ είναι στο bold.

Εννοώ όχι με εσένα, μιας και καταλαβαίνω ότι πειραματικά δεν είναι το ίδιο, αλλά φιλοσοφικά ή από θέμα ουσίας -> δεν θα έπρεπε να είναι διαφορετικό. ειναι δυστυχως διοτι δε μπορει να ξερει ο κατασκευαστης που θες εσυ τη ζεστη. Αλλαζεις τη θερμοκρασια στο χειριστηριο και τη βρισκεις. Ή άντε πολύ διαφορετικό.. Μπορει να ειναι και πολυ διαφορετικο οταν το κλιματιστικο το λειτουργεις πολυ λιγες ωρες, αν ο χωρος ειναι μεγαλος, αν εχει ανοιγματα κτλ. Προσωπικα εχω να το σβησω κοντα 2 μηνες και οτι ταχυτητα και ρυθμιση κανω δεν αλλαζει κατι για πολλες ωρες.

Ή να το πω απλά : δεν θα έπρεπε να απασχολεί τον πελάτη.

Τώρα θα μου πεις, ότι άλλη θερμοκρασία σε ύψος ένα μέτρο από το πάτωμα και άλλη στα 2.5μ που είναι ο αισθητήρας του κλιματιστικού.(δε θα στο ελεγα αυτο, ειναι προφανες, απλη φυσικη)

Και απαντώ : Σ-Κ-Α-Σ-Ι-Λ-Α Μ-Ο-Υ 

Δεν με απασχολεί.

΄Εχω και άλλα 2 κλιματιστικά που τους λέω 21 και είναι 21. Άντε συν/πλυν 0.2C ας πούμε . Fujitsu και Daikin.

Το Carrier για να μην έχει υπερθέρμανση (άστα τα on-off), θα πρέπει να έχω το follow me.Δηλαδη χωρις follow me βγαζει περισσοτερη ζεστη στο σημειο που θες σε σχεση με το follow me? To shorai βγαζει 41-52 βαθμους κελσιου αερα, (αν εχω καταλαβει καλα το manual). Το carrier γνωριζεις τι βγαζει?

Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου. Δεν αναγκάζομαι, το επικροτώ.

Ίσα ίσα έχω πει ότι προτιμώ την ζέστη του από το Daikin. Για υπνοδωμάτιο αγγίζει την τελειότητα. Δεν το ακούω. Νιώθω ζέστη τύπου καλοριφέρ.

Οπότε εκμεταλλεύομαι το feature και τέλος.

Προτρέπω δε τους υποψήφιους αγοραστές, να προτιμήσουν κλιματιστικό όταν πάνε σε κίνα που να το έχουν αυτό το feature. Εγω τους προτρεπω να μην παρουν κινεζο διοτι τα καλα κλιματιστικα εχουν πλεον πολυ χαμηλη τιμη και θα δουλευουν καλυτερα, ειτε με ειτε χωρις follow me.

Το Daikin δεν έχει follow me. Το δουλεύω πάντα στην κατώτατη ταχύτητα ανεμιστήρα (quiet) για αποφυγή θορύβου και ρευμάτων αέρα. Σε αλλον χωρο οπως πχ τον δικο μου το shorai στο low δε μπορει να πιασει τη θερμοκρασια που θελω ευκολα, εκανες σωστη διαστασιολογηση σε συνδιασμο με σωστη μονωση δωματιου.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του.

Κανένα θέμα.

• O κατασκευαστής σου λέει σε πόσο ύψος θα μπει από το πάτωμα η μονάδα , συνεπώς μπορεί να προγραμματίσει ανάλογα.
  • Η θερμοκρασία εξαρτάται από τα watts. Χωρίς follow me εγκλωβίζεται σε υψηλά watts (700-900) με πάνω από 45-50C θερμοκρασία αέρα. Όταν βάζω follow me προλαβαίνει να ρίξει watts στα κάπου 300 με θερμοκρασία κάπου 35-40.
  • Με το συγκεκριμένο κινέζικο είμαι άκρως ευχαριστημένος (αναθεώρησα μετά την ορθότερη αξιολόγηση με το εργαλείο που δίνει το hs110). Το συνιστώ για υπνοδωμάτιο. Περισσότερο από το Daikin.
  • Όντως το Daikin μου έχει κάτσει κούτα με το δωμάτιο που βρίσκεται και με quiet ανεμιστήρα είναι καρφί στα ελάχιστα watts (συνήθως):

εδώ από χθες τη νύχτα όπου έκαψε 1,44KWh με ζήτηση 21

Screenshot-6.png.975804c2b53dd7a535226784f9ea82c4.png

για χάρη της συζήτησης , βάζω και το carrier επίσης με ζήτηση 21 (έκαψε 1Kwh σε χώρο με αρκετά πιο χαμηλές απώλειες):

Screenshot-5.png.18b4127c33b7239c0fbcf55b726f4f85.png

αν δεν είχα follow me θα είχαμε τα γνωστά πριόνια.

Τώρα το κλιματιστικό παίρνει όταν χρειάζεται από το τηλεχειριστήριο.

Λίγο αψυχολόγητα peaks από 300->900W κατά τη διάρκεια του κύκλου on-off που δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται. Δεν έχουν όμως επίπτωση κάπου, ούτε τα κατάλαβα μέσα στη νύχτα. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, guzel είπε

Επαναφέρω το θέμα για την Comfort Team των Toshiba. Η υποστήριξη μοιάζει ανύπαρκτη, έπειτα από περίπου 15 ημέρες και περί τα 10 τηλεφωνήματα, ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί το ετήσιο service όπως έχω πολλάκις αιτηθεί στο τηλεφωνικό τους κέντρο.

Σήμερα αφού τους τα εχωσα μου είπαν ότι ο συνεργάτης τους στην Κρήτη ψάχνει έμπιστο συνάδελφο του για να κάνει εκείνος την συντήρηση.

Με βάση τα παραπάνω, έχω καταλάβει το εξής: επειδή έχουν δώσει τα service σε εταιρείες που πουλούν κλιματιστικά Toshiba,carrier ως μοναδικοί αντιπρόσωποι, μόλις ακούσουν Κωτσόβολο και shorai λένε πνιγόμαστε και σου λένε ψάξε βρες κάποιον ψυκτικό να το κάνει.

Απαράδεκτοι , ετοιμάζω να τους στείλω μια ωραιότατη επιστολη την οποία θα κοινοποιήσω στην Toshiba και εδώ.

Έπειτα από επικοινωνία με υπεύθυνο της comfort team διευκρινίστηκε ότι η απαραίτητη συντήρηση πραγματοποιείται μετά τον πρώτο χρόνο και για έναν χρόνο.

Δλδ το δικό μου με απόδειξη αγοράς 31/01/2019 πρέπει η συντήρηση να γίνει έως 31/01/2021!!! Οπότε την ακυρωσαμε και θα την κάνω το καλοκαίρι 😀

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, guzel είπε

Έπειτα από επικοινωνία με υπεύθυνο της comfort team διευκρινίστηκε ότι η απαραίτητη συντήρηση πραγματοποιείται μετά τον πρώτο χρόνο και για έναν χρόνο.

Δλδ το δικό μου με απόδειξη αγοράς 31/01/2019 πρέπει η συντήρηση να γίνει έως 31/01/2021!!! Οπότε την ακυρωσαμε και θα την κάνω το καλοκαίρι 😀

Το έχεις γραμμένο , π.χ. σε e-mail αυτο που σου ειπαν? Αν οχι, ζητα το σε e-mail..

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Το έχεις γραμμένο , π.χ. σε e-mail αυτο που σου ειπαν? Αν οχι, ζητα το σε e-mail..

571738989_ScreenShot2020-01-28at10_47_54.png.036f70c5d658fef99ba0beeed5801881.png

Το αναφέρει και στους όρους. "Μετά τον 1ο χρόνο λειτουργίας". Το "μετά" υπήρχε και πριν; Δεν θυμάμαι..

Κάλεσε τους και εσύ και ζήτα την υπεύθυνη. Μάλιστα μου είπε ότι τις αποδείξεις τις ζητούν μετά τα 3 χρόνια γιατί πριν καλυπτόμαστε από την βασική εγγύηση.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dim1981 είπε

Αν το κάνει αυτό με τις περσίδες στο Auto μάλλον είναι ο αέρα που χτυπά πάνω σε αυτές και μπερδεύεσαι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...