Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με την θερμική άνεση αφού το τζάκι τραβάει τον αέρα έξω και το κλιματιστικό ανακυκλώνει τον αέρα. Παρατηρώ κάποια ρεύματα κρύα χαμηλά στα πόδια. Τέσπα. Του χρόνου θα καθαρίσω το τζάκι γιατί δεν τραβάει όπως πρέπει και θα πειραματιστώ.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

Εξαρταται τον χωρο. Εμενα το κλιματιστικο διαβαζει 3 βαθμους λιγοτερους απο το σημειο που χρειαζομαι τη ζητουμενη (το οποιο ειναι το αντιστροφο απο οτι συμβαινει συνηθως), με αποτελεσμα να υπερθερμαινει το χωρο και να εχω και υψηλοτερη καταναλωση. Με 24 και ifeel καιει λιγοτερο απο οτι 22 χωρις ifeel.

Και γιατι δε βαζεις τρεις βαθμους λιγοτερο το χειριστηριο?  Παντως πραγματι συνηθως συμβαινει το αντιθετο απο οτι στο δικο σου  και οποτε χρησιμοποιει κανεις i fell ή το follow me  τοτε δημιουργουνται υπερθερμανσεις 

56 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια λένε

Μια δυο σελίδες πιο πριν έχει και το ίδιο πείραμα με follow me.

Όταν τα δεις θα αναθεωρήσεις φαντάζομαι.

Κανεις το ιδιο ομως. Σε ρωτησα κατι αλλα παλι κοιτας το διαγραμμα. Να αλλαξεις τη ζητηση στο κλιματιστικο σου να μη κανει on off. Αν το ψαξεις θα το βρεις, εγω βρηκα τις ρυθμισεις σε 2-3 μερες.

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Και γιατι δε βαζεις τρεις βαθμους λιγοτερο το χειριστηριο? 

Αυτο κανω αλλα λογω χωρου/σημειου τοποθετησης, μολις ριχνει καταναλωση διαβαζει πολυ χαμηλη θερμοκρασια και δε 'στρωνει'.

357212914_Screenshot_2020-01-27Kuro-EnergyMonitor.png.60c6f86fafc68e6884e23a947608a18b.png

Παντως η ζεστη ειναι πιο 'γλυκια' χωρις ifeel, η λειτουργια πιο ομαλη με ifeel.

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, johnykim είπε

Καλημέρα.

Για ένα κουζινοκαθιστικό ~40 τετραγωνικών με μικρό ύψος ~2.80m και με κουφώματα αλουμινίου χωρίς να είναι εκτεθειμένο, καθώς είναι διαμέρισμα πρώτου ορόφου, τι θα προτείνατε; Η χρήση του θα είναι για ψύξη και για θέρμανση. Τώρα υπάρχει ήδη ένα 20+ χρόνων που δεν θυμάμαι ποιας εταιρίας είναι, ούτε πόσα BTU είναι.Το πρόβλημα είναι ότι δεν αποδίδει σχεδόν καθόλου (άσχετα με το κόστος), ενώ έχουν κάνει συντήρηση. Προορίζεται για φιλικό πρόσωπο, οπότε θα μεταφέρω τυχόν ερωτήσεις.

Το  Fujitsu ASYG18KLCA, είναι καλό στην απόδοση όπως το ατίστοιχο 24αρι;

https://www.skroutz.gr/s/15038380/Fujitsu-ASYG18KLCA.html

Επίσης, το παρακάτω είναι καλή επιλογή;

Mitsubishi Heavy SRK/SRC-50ZS-S

https://www.skroutz.gr/s/12084430/Mitsubishi-Heavy-SRK-SRC-50ZS-S.html

Η αλήθεια είναι ότι το οικονομικό κυμαίνεται στα 800-900 max. Αλλά αν κάτι αξίζει ίσως γίνει η υπέρβαση.

Θα μας βοήθαγε να ξέρουμε το μοντέλο του τωρινού κλιματιστικού για να δούμε πόσα btu/h βγάζει  Παλαιότερα κάλυπτε το χώρο  ή δεν τον κάλυψε ποτέ ; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Αυτο κανω αλλα λογω χωρου/σημειου τοποθετησης, μολις ριχνει καταναλωση διαβαζει πολυ χαμηλη θερμοκρασια και δε 'στρωνει'.
357212914_Screenshot_2020-01-27Kuro-EnergyMonitor.png.60c6f86fafc68e6884e23a947608a18b.png

Δεν βγαινει νοημα ομως ετσι. Μιλαμε για το ιδιο μηχανημα με την ιδια συμπεριφορα. Μου λες οτι 22 στο χειριστηριο με i fell εχει αποτελεσμα 22 στο θερμομετρο, αλλα 25 (πχ) στο χειριστηριο χωρις i fell εχει αποτελεσμα 22 στο θερμομετρο αλλα το μηχανημα συμπεριφερεται διαφορετικα. Προφανως η δοκιμη σου δεν ηταν σωστη. Πρωτα θα κοιταζα τι λαθος εκανα στις μετρησεις.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, smav82 είπε

Άθλιο remote , είμαι οριακά να παραγγείλω universal.

Θα δοκιμάσω εγώ σήμερα από το μαγαζί που δουλεύω κ θα σου πω.. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, g-e-o είπε

Θα δοκιμάσω εγώ σήμερα από το μαγαζί που δουλεύω κ θα σου πω.. 

Νομιζω οτι το προβλημα δεν ειναι στον πομπο αλλα στον δεκτη. Πες μας ομως πως πηγε η δοκιμη.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Δεν βγαινει νοημα ομως ετσι. Μιλαμε για το ιδιο μηχανημα με την ιδια συμπεριφορα. Μου λες οτι 22 στο χειριστηριο με i fell εχει αποτελεσμα 22 στο θερμομετρο, αλλα 25 (πχ) στο χειριστηριο χωρις i fell εχει αποτελεσμα 22 στο θερμομετρο αλλα το μηχανημα συμπεριφερεται διαφορετικα. Προφανως η δοκιμη σου δεν ηταν σωστη. Πρωτα θα κοιταζα τι λαθος εκανα στις μετρησεις.

Θα στο εξηγησω οσο πιο απλα μπορω...
Για την οικονομια της κουβεντας ας θεωρησουμε οτι το τηλεκοντρολ εκει που καθομαι ειναι και το θερμομετρο χωρου.
Με ifeel on ζηταω 22 και μολις το τηλεκοντρολ διαβασει 22 καθεται εκει. Αν παει να πεσει απο 22 ανεβαζει βατ, αν παει να ανεβει κοβει.
Πραγμα που γινεται με πολυ μικρη συχνοτητα.

Χωρις ifeel δεν λαμβανει υποψη το θερμομετρο-τηλεκοντρολ αλλα τον εσωτερικο του αισθητηρα.
Ζηταω 22 και μολις αρχιζει να κοβει, πριν σταθεροποιηθει, ο εσωτερικος αισθητηρας διαβαζει χαμηλοτερη και ξαναδινει.
Αυτο γινεται με μεγαλη συχνοτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Θα μας βοήθαγε να ξέρουμε το μοντέλο του τωρινού κλιματιστικού για να δούμε πόσα btu/h βγάζει  Παλαιότερα κάλυπτε το χώρο  ή δεν τον κάλυψε ποτέ ; 

Θα ρωτήσω και θα ενημερώσω. Δεν τους κάλυπτε ποτέ τα δέκα χρόνια που μένουν εκεί, αλλά δεν ξέρω αν φταίνε τα BTU που έχει τώρα, ή είναι λόγω παλαιότητας. Αγόρασαν το σπίτι και υπήρχαν τα κλιματιστικά από τον παλιό ιδιοκτήτη.Είναι εταιρίας Dynamic (αυτό που θυμάμαι μόνο).

Επεξ/σία από johnykim
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Θα στο εξηγησω οσο πιο απλα μπορω...
Για την οικονομια της κουβεντας ας θεωρησουμε οτι το τηλεκοντρολ εκει που καθομαι ειναι και το θερμομετρο χωρου.
Με ifeel on ζηταω 22 και μολις το τηλεκοντρολ διαβασει 22 καθεται εκει. Αν παει να πεσει απο 22 ανεβαζει βατ, αν παει να ανεβει κοβει.
Πραγμα που γινεται με πολυ μικρη συχνοτητα.

Χωρις ifeel δεν λαμβανει υποψη το θερμομετρο-τηλεκοντρολ αλλα τον εσωτερικο του αισθητηρα.
Ζηταω 22 και μολις αρχιζει να κοβει, πριν σταθεροποιηθει, ο εσωτερικος αισθητηρας διαβαζει χαμηλοτερη και ξαναδινει.
Αυτο γινεται με μεγαλη συχνοτητα.

Ναι καταλαβαινω τι γινεται απλα δεν εχει εξηγηση επιστημονικη. Κοιτα η ζεστη παει πανω. Ο πιο αντιπροσωπευτικος χωρος και ο πιο σταθερος σε διακυμανσεις ειναι το ταβανι. Οτιδηποτε πιο κατω επιρρεαζεται πολυ πιο ευκολα. Τωρα στο ξεκινημα υπαρχει ενα πλεονεκτημα του i feel αλλα μετα απο καποια ωρα οτι πετυχαινει με i feel μπορεις να πετυχεις και χωρις.

Στη ψυξη μαλλον θα ισχυει το αναποδο αλλα και παλι μετα απο καποια ωρα βρισκεις τη ρυθμιση. 

Χωρις να ξερω ακριβως πως δουλευει αυτο το i feel ως προς το software λογικα στελνει δεδομενα καθε 5-10 λεπτα αλλα και στο θερμομετρο της εσωτερικης μοναδας εχουν προσθεσει καθυστερηση. Ειμαι βεβαιος οτι κατι αλλο γινεται λαθος. Θα βρω το engineering manual και θα σου πω.

Δημοσ.

Καλησπερα, σε οσους εχουν το tplink hs110 απορια...? δουλευει σωστα? 
πως γινεται να εχω ανοιχτο το aircondition απο τις 11 το πρωι ανοιχτο να ειμαι στα 500-550 watt γιατι το κοιταω και να εχει γραψει 4.18kw και στο daily average να λεει 0.87 στο total το ιδιο και οταν το βαζω στο blitzwolf να γραφει 100-120 watt χαμηλοτερα? 

στην web version οσοι την εχουν βγαζει την ιδια μετρηση με το app?

Thanks!!! 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, johnykim είπε

Θα ρωτήσω και θα ενημερώσω. Δεν τους κάλυπτε ποτέ τα δέκα χρόνια που μένουν εκεί, αλλά δεν ξέρω αν φταίνε τα BTU που έχει τώρα, ή είναι λόγω παλαιότητας. Αγόρασαν το σπίτι και υπήρχαν τα κλιματιστικά από τον παλιό ιδιοκτήτη.Είναι εταιρίας Dynamic (αυτό που θυμάμαι μόνο).

Απο τη στιγμή που έχει γίνει συντήρηση και έχει και τη σωστή ποσότητα φρέον το μηχανημα (αυτό το κοιτάνε στη συντήρηση) τότε αποδίδει σωστά .  Αφου δεν τους κάλυπτε όλο αυτό το καιρό τότε θέλουν μεγαλύτερο . Πες μας μοντέλο να δούμε πόσα btu/h αποδίδει και θα σου πουμε!

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, apostolisep3 είπε

Καλησπερα, σε οσους εχουν το tplink hs110 απορια...? δουλευει σωστα? 
πως γινεται να εχω ανοιχτο το aircondition απο τις 11 το πρωι ανοιχτο να ειμαι στα 500-550 watt γιατι το κοιταω και να εχει γραψει 4.18kw και στο daily average να λεει 0.87 στο total το ιδιο και οταν το βαζω στο blitzwolf να γραφει 100-120 watt χαμηλοτερα? 

στην web version οσοι την εχουν βγαζει την ιδια μετρηση με το app?

Thanks!!! 

Ποιο σωστά δε γίνεται , τσεκαρισμενο με μετρητή ράγας ,

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Ναι καταλαβαινω τι γινεται απλα δεν εχει εξηγηση επιστημονικη. Κοιτα η ζεστη παει πανω. Ο πιο αντιπροσωπευτικος χωρος και ο πιο σταθερος σε διακυμανσεις ειναι το ταβανι. Οτιδηποτε πιο κατω επιρρεαζεται πολυ πιο ευκολα. Τωρα στο ξεκινημα υπαρχει ενα πλεονεκτημα του i feel αλλα μετα απο καποια ωρα οτι πετυχαινει με i feel μπορεις να πετυχεις και χωρις.

Στη ψυξη μαλλον θα ισχυει το αναποδο αλλα και παλι μετα απο καποια ωρα βρισκεις τη ρυθμιση. 

Χωρις να ξερω ακριβως πως δουλευει αυτο το i feel ως προς το software λογικα στελνει δεδομενα καθε 5-10 λεπτα αλλα και στο θερμομετρο της εσωτερικης μοναδας εχουν προσθεσει καθυστερηση. Ειμαι βεβαιος οτι κατι αλλο γινεται λαθος. Θα βρω το engineering manual και θα σου πω.

Μια ακόμη διαφορά ifeel με εσωτερικό αισθητήρα είναι ότι στο ifeel αν θες 22C όταν ο αισθητήρας του τηλεχειριστηρίου πάει 22C κλείνει,ενώ στον αισθητήρα πάνω στην μονάδα έχουν μια ανοχή συνήθως 2C πάνω από την επιθυμητή (λόγο διαφοράς θερμοκρασίας ταβανιού με χώρου).Δλδ το βάζεις 22C,και όταν ο αισθητήρας της μονάδας δείξει 24C τότε κλείνει.

Δημοσ.

Λογικό είναι χωρίς ifeel να έχει περισσότερα on/off ,ειδικά αν δεν έχει καλή ροή αέρα και να διαβάζει μεγαλύτερη θερμοκρασία...στην κινεζιά μου αντισταθμίζεται κατά πολύ αν έχω τον ανεμιστήρα τέρμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...