Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αυτό προσπαθώ να καταλαβω... Μήπως εννοει ότι ρίχνει capacity για να μειώσει την πιθανότητα για defrost? Μήπως η απόδοση που εμφανίζει συμπεριλαμβάνει και το χάσιμο απόδοσης αν κάνει defrost? Μήπως απλά δεν το έχει και τόσο καλά στις χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με άλλα κλιματιστικα?

Είναι πολύ περίεργο γιατί μέσα σε δύο μόλις βαθμούς, από τους 7->5, χάνει 2KW capacity με παρόμοιο input. Κάτι αλλάζει εκεί.

Δημοσ.

για τις καμπυλες και τις τιμες που αναφερετε παραπανω, εχουν ολα πιστοποιηση eurovent? To haier εχει πιστοποιηση?

Παντως μου κανει εντυπωση, εχουν αναλυθει τοσα πραγματα εδω, και μερικες φορες μιλαμε λες και ξεκινησαμε τωρα να το ψαχνουμε. Στη περιοχη defrost ολα τα κλιματιστικα χανουν μεγαλο ποσοστο της ισχυος τους, πλην μερικων που ειναι κταλληλα για πολυ χαμηλες θερμοκρασιες και διαθετουν αντιστασεις θερμανησης της εξωτερικης μοναδας, ή αλλο συστημα θερμανσης. Η μεγιστη ισχυς ειναι ισχυς που δεν μπορει να αποδωθει για πολυ ωρα και μετα το κλιματιστικα πρεπει να ριξει αποδοση. Παντα κοιταμε την ονομαστικη που βεβαια δεν ειναι ιδια σε ολες τις μαρκες.

50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι πολύ περίεργο γιατί μέσα σε δύο μόλις βαθμούς, από τους 7->5, χάνει 2KW capacity με παρόμοιο input. Κάτι αλλάζει εκεί.

Που βλεπεις το περιεργο σε αυτο? Σε ποιο δε γινεται? Στα mitsubishi απλα αν θυμαμαι καλα οταν προσπαθουσα να επιλεξω ηταν εναν ή δυο βαθους χαμηλοτερη η θερμοκρασια defrost αλλα η ισχυς παλι επεφτε πολυ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να βάλω και εγώ ένα σεντονάκι έτσι για σύγκριση "κινεζοφασόν" με κλιματιστικα ΑΑ.

Μου ηρθε το θερμομετρακι σήμερα και μιας και ειχα την αίσθηση της διαφοράς στη ζέστη μεταξύ Ινβεντορ και Τοσίμπα άρχισα τις δοκιμές.

Στις συννημένες φωτό βλέπετε τα διαγράμματα. Μια ευθεία γραμμή από το Τοσίμπα, καρεκλίτσες από το ινβέντορ αλλα με καλά νούμερα το οποίο με ξάφνιασε.

Κάπου στις 18:00 ρύθμισα τα κλιματιστικά  στα υπνοδωμάτια, σε ζητούμενη 21C, έκλεισα τις πόρτες τους για να μην έχουμε απώλειες από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Εξωτερική 11C. ανεμιστηρες ρυθμισμένοι στη μεσαία ένταση.

Πάμε λοιπόν:

• Το Mirai στην εκκίνηση χτύπησε 423W δίνοντας 40 βαθμούς, κατέβηκε σχετικά γρήγορα στα 350W με 38 βαθμους αέρα και έπειτα σταθεροποιήθηκε στα 210-230 με θερμοκρασία εξ αερα κάπου 28C. Μέσα σε 40 λεπτά δηλ. επιασε τη θερμοκρασία του και έπαιζε στο +/- 0.5C.  Η αίσθηση: Σχετική ζέστη στα 415W,  και όσο κατέβαιναν τα Watt, σου άφηνε την αίσθηση του χώρου που θερμαίνεται επαρκώς.
  • Το Omnia, τα πρώτα 30 λεπτά, προοδευτικά άρχισε να πετά φωτιές κυριολεκτικά, πήρα μέχρι και 55 βαθμούς στην έξοδο, και εν τέλει έκλεισε μιας και έφτασε τη θρμοκρασία στο χώρο (FOLLOW ME ενεργό) στους 23C! H αίσθηση σε σχέση με το άλλο ήταν φάση ώρε εδώ θα ζεσταθούμε και μας πέρνει και ο ύπνος κιόλας. Αν έμπαινες στο δωμάτιο πριν ξανά πάρει μπρος όμως σκεφτόσουν τι έγινε ρε συ σε άλλο δωμάτιο μπήκα? εδώ πριν λίγο έκαιγε, η θερμοκρασία όμως κατά τη διάρκεια off έπεσε στους 20C. Στη συνέχεια όμως παρατήρησα το εντυπωσιακό να κάνει ον/οφφ μεν αλλά έπαιζε στα 260W με θερμοκρσία εξερχόμενου 34C. Οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας εξομαλύνθηκαν και η κατανάλωση μόλις 40-50W περισσότερα από το Τοσίμπα.

Δυστυχώς ο βλαξ δεν μέτρησα κατανάλωση πριν κι μετά να δουμε πόσο έκαψαν αλλά έχω την εντύπωση ότι πρέπει να είναι η μία η άλλη από τη στιγμή που μπόρεσε το ομνια να παίξει στα 260 με νεκρά διαστήματα 20-30min VS 215-220 σταθερά του τοσίμπα.

Ακόμη δεν έχω καταλήξει ποια αίσθηση προτιμάω, αν και νομίζω ότι αν ανέβασα το τοσίμπα 1-2 βαθμούς ζητούμενη να πάιζει συντήρηση στα 260 W βγάζοντας 35 στην έξοδο θα ήταν το καλύτερο, με την όποια διαφορά στο ρεύμα βεβαίως (φαινομενικα όχι τόσο μεγάλη).

Inventor Omnia Eco 9k.JPG

Toshiba Mirai plus 9k.JPG

apodosi.JPG

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην  παρέα. Είπα να γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το 24αρι shorai premium μετά από 2 εβδομάδες λειτουργίας την μία εκ των οποίων με το sonoff, παρακολουθώντας την καταναλωσή του. Καταρχήν να επιβεβαιώσω και εγώ ότι πρόκειται για ένα μηχάνημα με εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία, αθόρυβο και με πάρα πολλές δυνατότητες ιδίως στην κατανομή του αέρα που βγάζει. Δύο εβδομάδες δεν έχω ακούσει ούτε ένα μικρό τρίξιμο από τα πλαστικά του δοκιμάζοντες ΄ολες τις ταχύτητες του ανεμιστήρα και δουλευοντάς το ως επί το πλήστον στην μεγάλη σκάλα. Την τελευταία εβδομάδα που έβαλα και το sonoff το δούλεψα συνεχώς , χωρίς να κλείσει ούτε λεπτό , με επιθυμητή θερμοκρασία 21-22  και τα βράδυα 20. Ο χώρος πολύ δύσκολος από άποψη διαρρύθμισης ( 50 τμ ενιαίος, με πολυ ψηλό ταβάνι- κεκλημένη σκεπή που ξεκίνάει στα 3.4 m και τελειώνει στα 5m, και με το μηχάνημα τοποθετημένο στα 2,5 m ) και σε μιά περιοχή στα προάστια της Χαλκίδας με μεγάλο πρόβλημα υγρασίας και παγωνιάς όταν έχει ξαστεριά. Να φανταστείτε ότι από την Τρίτη που μας πέρασε μέχρι σήμερα η θερμοκρασία όλο το βράδυ ήταν από 0 έως -3 το πρωί που τα αμπέλια ήταν κάτασπρα από τον πάγο λές και είχε ρίξει χιόνι. Μάλιστα σήμερα το πρωί το πέτυχα να κάνει και defrost ( NAI κάνει και το shorai defrost !!!!! )  διάρκειας 5-6 λεπτών και με κατανάλωση 900-950 W.  Εκείνη την ώρα η θερμοκρασία έξω ήταν -3. Μετά το defrost για να πιάσει την επιθυμητή των 20 βαθμών που το είχα εκείνη την ώρα ξεκίνησε από τα 850 W και μετά από λίγο έπεσε στα 600 W. Γενικά με θερμοκρασίες γύρω στους 5 βαθμούς και με επιθυμητή 22 παίζει από 450 W εως 650W. Για να μην το κουράζω πολύ, συνολικά σε μία εβδομάδα συνεχούς λειτουργίας στον δικό μου χώρο και περιοχή έκαψε 91 kwh , που σημαίνει 6 € καθαρή αξία ρεύματος με την χρέωση που κάνει ο ΗΡΩΝ στην κιλοβατώρα  ( 0.0659 ). Πιστεύω είναι καλά τηρουμένων των αναλογιών. Γενικά πιστεύω ότι αξίζει και με το παραπάνω τα 1180 € ευρώ που μου στοίχισε. Αυτά ... ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να βοηθήσουν υποψήφιους αγοραστές .

Επεξ/σία από matkatis
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Curtis76 είπε

για τις καμπυλες και τις τιμες που αναφερετε παραπανω, εχουν ολα πιστοποιηση eurovent? To haier εχει πιστοποιηση?

Παντως μου κανει εντυπωση, εχουν αναλυθει τοσα πραγματα εδω, και μερικες φορες μιλαμε λες και ξεκινησαμε τωρα να το ψαχνουμε. Στη περιοχη defrost ολα τα κλιματιστικα χανουν μεγαλο ποσοστο της ισχυος τους, πλην μερικων που ειναι κταλληλα για πολυ χαμηλες θερμοκρασιες και διαθετουν αντιστασεις θερμανησης της εξωτερικης μοναδας, ή αλλο συστημα θερμανσης. Η μεγιστη ισχυς ειναι ισχυς που δεν μπορει να αποδωθει για πολυ ωρα και μετα το κλιματιστικα πρεπει να ριξει αποδοση. Παντα κοιταμε την ονομαστικη που βεβαια δεν ειναι ιδια σε ολες τις μαρκες.

Που βλεπεις το περιεργο σε αυτο? Σε ποιο δε γινεται? Στα mitsubishi απλα αν θυμαμαι καλα οταν προσπαθουσα να επιλεξω ηταν εναν ή δυο βαθους χαμηλοτερη η θερμοκρασια defrost αλλα η ισχυς παλι επεφτε πολυ.

Έχουν όλα πιστοποίηση. Και το Haier.

Εμένα μου κάνει εντύπωση η βεβαιότητα ότι μπορείς να δώσεις ικανοποιητική εξήγηση.

Ρωτώ : γιατί το 24αρι suzumi χάνει σχεδόν 2KW capacity μέσα σε 1-2 βαθμούς; Προγραμματισμός;

Γιατί το ASYG24KLCA όχι; Από τους 7 στο μηδέν έχει χάσει ελάχιστα.

Υποψιάζομαι ότι η Toshiba έχει προγραμματίσει να ρίχνει capacity πχ ρίχνοντας στροφές στον συμπιεστή για να αποφύγει ή να καθυστερήσει το defrost ενώ η Fujitsu ίσα ίσα θα δεις ότι αυξάνει τα watts και κρατάει το capacity σχεδόν σταθερό. Ίσως για αυτό είναι ότι επιρρεπές. Από την άλλη δεν θα σε πουλήσει σε επάρκεια.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ρωτώ : γιατί το 24αρι suzumi χάνει σχεδόν 2KW capacity μέσα σε 1-2 βαθμούς; Προγραμματισμός;

Αυτό πραγματικά μου κάνει και εμένα εντύπωση. Μάλλον προγραμματισμός, δεν ειναι λογικό να χανει 1000w ανά βαθμό Κελσίου η αλλιώς 100w ανά 0.1 βαθμό. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε defrost. Οι δοκιμές μπορεί να γίνονται σε 0% υγρασία.

edit

Το Haier λέει 46% υγρασία πάντως. Εκεί δεν κάνεις defrost με τίποτα.

το 46% αφορά την υγρασία του χώρου και οχι του περιβάλλοντος, η υγρασία περιβάλλοντος είναι στους 2οC περίπου 83% και το σημείο δρόσου λίγο κάτω από το μηδέν οπότε θα υπάρχουν και αποπαγώσεις.

Ο πινάκας του haier που έβαλες είναι περίεργος (που τον βρήκες:) αφού εμφανίζει  μείωση της ισχύος με την αύξηση της εξωτερικής θερμοκρασίας αντιθέτως με όλα τα γνωστά μηχανήματα και είναι σε αντίθεση με χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο site της haier που εμφανίζουν το ίδιο μηχάνημα να έχει στους -7οC ισχύ 5kW ενώ ο πίνακας αναφέρει  7.89kW

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nvel είπε

το 46% αφορά την υγρασία του χώρου και οχι του περιβάλλοντος, η υγρασία περιβάλλοντος είναι στους 2οC περίπου 83% και το σημείο δρόσου λίγο κάτω από το μηδέν οπότε θα υπάρχουν και αποπαγώσεις.

Ο πινάκας του haier που έβαλες είναι περίεργος (που τον βρήκες:) αφού εμφανίζει  μείωση της ισχύος με την αύξηση της εξωτερικής θερμοκρασίας αντιθέτως με όλα τα γνωστά μηχανήματα και είναι σε αντίθεση με χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο site της haier που εμφανίζουν το ίδιο μηχάνημα να έχει στους -7οC ισχύ 5kW ενώ ο πίνακας αναφέρει  7.89kW

Είναι στο site της Haier Ελλάς. Service manual.

49 λεπτά πριν, nvel είπε

το 46% αφορά την υγρασία του χώρου και οχι του περιβάλλοντος, η υγρασία περιβάλλοντος είναι στους 2οC περίπου 83% και το σημείο δρόσου λίγο κάτω από το μηδέν οπότε θα υπάρχουν και αποπαγώσεις

Δεν βλέπω να λέει κάπου εξωτερική υγρασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

..

6 ώρες πριν, matkatis είπε

Καλημέρα στην  παρέα. Είπα να γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το 24αρι shorai premium μετά από 2 εβδομάδες λειτουργίας την μία εκ των οποίων με το sonoff, παρακολουθώντας την καταναλωσή του. Καταρχήν να επιβεβαιώσω και εγώ ότι πρόκειται για ένα μηχάνημα με εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία, αθόρυβο και με πάρα πολλές δυνατότητες ιδίως στην κατανομή του αέρα που βγάζει. Δύο εβδομάδες δεν έχω ακούσει ούτε ένα μικρό τρίξιμο από τα πλαστικά του δοκιμάζοντες ΄ολες τις ταχύτητες του ανεμιστήρα και δουλευοντάς το ως επί το πλήστον στην μεγάλη σκάλα. Την τελευταία εβδομάδα που έβαλα και το sonoff το δούλεψα συνεχώς , χωρίς να κλείσει ούτε λεπτό , με επιθυμητή θερμοκρασία 21-22  και τα βράδυα 20. Ο χώρος πολύ δύσκολος από άποψη διαρρύθμισης ( 50 τμ ενιαίος, με πολυ ψηλό ταβάνι- κεκλημένη σκεπή που ξεκίνάει στα 3.4 m και τελειώνει στα 5m, και με το μηχάνημα τοποθετημένο στα 2,5 m ) και σε μιά περιοχή στα προάστια της Χαλκίδας με μεγάλο πρόβλημα υγρασίας και παγωνιάς όταν έχει ξαστεριά. Να φανταστείτε ότι από την Τρίτη που μας πέρασε μέχρι σήμερα η θερμοκρασία όλο το βράδυ ήταν από 0 έως -3 το πρωί που τα αμπέλια ήταν κάτασπρα από τον πάγο λές και είχε ρίξει χιόνι. Μάλιστα σήμερα το πρωί το πέτυχα να κάνει και defrost ( NAI κάνει και το shorai defrost !!!!! )  διάρκειας 5-6 λεπτών και με κατανάλωση 900-950 W.  Εκείνη την ώρα η θερμοκρασία έξω ήταν -3. Μετά το defrost για να πιάσει την επιθυμητή των 20 βαθμών που το είχα εκείνη την ώρα ξεκίνησε από τα 850 W και μετά από λίγο έπεσε στα 600 W. Γενικά με θερμοκρασίες γύρω στους 5 βαθμούς και με επιθυμητή 22 παίζει από 450 W εως 650W. Για να μην το κουράζω πολύ, συνολικά σε μία εβδομάδα συνεχούς λειτουργίας στον δικό μου χώρο και περιοχή έκαψε 91 kwh , που σημαίνει 6 € καθαρή αξία ρεύματος με την χρέωση που κάνει ο ΗΡΩΝ στην κιλοβατώρα  ( 0.0659 ). Πιστεύω είναι καλά τηρουμένων των αναλογιών. Γενικά πιστεύω ότι αξίζει και με το παραπάνω τα 1180 € ευρώ που μου στοίχισε. Αυτά ... ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να βοηθήσουν υποψήφιους αγοραστές .

Το απόλυτο κλιματιστικό, και άσε τους άλλους να ψάχνουν όλη μέρα πινακακια! Καλοδουλευτο φίλε μου!!!!

Επεξ/σία από RAS18
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι στο site της Haier Ελλάς. Service manual.

Δεν βλέπω να λέει κάπου εξωτερική υγρασία.

το βρήκα το manual ευχαριστώ

δεν λέει την υγρασία και το σημείο δρόσου, αυτά μπορούν να υπολογιστούν από τις θερμοκρασίες ξηρού και υγρού βολβού που τις λέει

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nvel είπε

δεν λέει την υγρασία και το σημείο δρόσου, αυτά μπορούν να υπολογιστούν από τις θερμοκρασίες ξηρού και υγρού βολβού που τις λέει

Έχεις δίκιο (όπως πάντα).

Δημοσ.

Λογαριασμός ρεύματος Δεκεμβρίου με τα κρύα και το Shorai να λειτουργει όλη την ημέρα στους 23 και 22 βαθμους την νύχτα για σπιτι 100τμ!!  68.67 ευρω οπου μέσα ειναι και θερμοσίφωνας που αναβε μερα παρα μερα κλπ!!!!! 

spacer.png

εύκολα καταλαβαίνει κάποιος γιατί υπάρχει αυτή η πόρωση με τα shorai 

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, RAS18 είπε

εύκολα καταλαβαίνει κάποιος γιατί υπάρχει αυτή η πόρωση με τα shorai 

Βασιζόμενος σε μια άχρηστη πληροφορία; Ακατόρθωτο.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βασιζόμενος σε μια άχρηστη πληροφορία; Ακατόρθωτο.

Μη με ξανακάνεις quote, ευχαριστώ 

Το thread φέρει τίτλο συμβουλές για κλιματιστικά και έχει μετατραπεί σε υποτίθεται εξειδικευμένη ανάλυση πινακων βασιζόμενη σε υποψίες και υποθέσεις ορισμένων ... Ας επανέλθουμε στην πράξη και την παράθεση στοιχείων με ουσια, ο λογαριασμός ρεύματος είναι στοιχείο με ουσία και δείχνει με ακρίβεια την κατανάλωση, χωρίς θεωρίες συνομωσίας 

Επεξ/σία από RAS18
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...