Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Νομίζω πως ο λογος που κλείνει είναι ότι βγάζοντας πιο θερμό αέρα πιάνει ευκολα θερμοκρασία και ως εκ τούτου κλείνει γιατί περνάει εύκολα τη ζητούμενη.

Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο πολυ πιο ενεργοβόρο ,εξάλλου μιλάμε για 9αρια.

Σύντομα θα έχουμε τα διαγράμματα διαθεσιμα

Θα ήθελα ωστοσο ένα μετρητή θερμοκρασιας να δούμε στα ιδια watt πόσο ζεστό αερα βγάζει καθένα.

Ακριβώς, π.χ έστω έχεις επιλέξει 22 και ο χώρος θελει 4000btu για να μείνει στην επιθυμητή θερμοκρασία που θέλεις,το Toshiba θα σου δώσει όσα χρειάζεται για να διατηρηθεί ενώ (μάλλον) το inventor θα σου δίνει 5000btu και σιγά σιγά θα υπερθερμαίνει τον χώρο και στο τέλος θα κλείσει.. 

Εσύ θες 22,αυτό θα σε πάει 24.. Βέβαια,η αλήθεια είναι το παραπάνω φαινόμενο το έχουμε δει κυρίως σε μεγάλα κλιματιστικα..18000btu και πάνω..αλλά να δούμε πώς συμπεριφέρονται και τα μικρά. 

Επεξ/σία από Rnd1978
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 λεπτά πριν, Αντώνης Τ. είπε

Νομίζω πως ο λογος που κλείνει είναι ότι βγάζοντας πιο θερμό αέρα πιάνει ευκολα θερμοκρασία και ως εκ τούτου κλείνει γιατί περνάει εύκολα τη ζητούμενη.

Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο πολυ πιο ενεργοβόρο ,εξάλλου μιλάμε για 9αρια.

Σύντομα θα έχουμε τα διαγράμματα διαθεσιμα

Θα ήθελα ωστοσο ένα μετρητή θερμοκρασιας να δούμε στα ιδια watt πόσο ζεστό αερα βγάζει καθένα.

Δεν είναι μόνο η θερμοκρασία του αέρα , αλλά και η παροχή.

Υποψιάζομαι ότι το inventor θα βγάζει πάνω από 36C και συνήθως πάνω από 42.

Όπως παίζει συνήθως το carrier

0-02-04-8454cc8d3a3e249b843d538ccdcda0ba3e2a4c5709332ac00401eaac7e7d646a_92d978ad.jpg

Ενώ το Toshiba λογικά θα παίζει κοντά 32-35, όπως παίζει κ το Daikin

0-02-04-cbf45a27937ddebbff6e2229964893ba759853be9ae62ecff7565623bdabec83_604b146.jpg

Πάντως το Daikin έχει μεγαλύτερη παροχή, οπότε πολλαπλασιάζοντας φτιάχνει το έργο που θέλουμε.

ΥΓ Έχω δει και το Carrier στους 36.

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Και κάπως έτσι , εγκαταστάθηκε ένα tp-link hs110 στο Carrier το οποίο είχε συνδεθεί σε μπούατ χωρίς πρίζα (μη με κράξετε πολύ):

IMG-20200122-165246.jpg IMG-20200122-165254.jpg

Οπότε όλα μου τα κλιματιστικά είναι πλέον κάτω από watts/sec monitoring :

254d62df537e178442683528a48f5ba1.png

Θα γίνει του On-off το κάγκελο!!!

Έβαψες το κανάλι/κουτί και άφησες τα καλώδια/σωλήνες;

Yπαρχει κάποιος τρόπος να κάνω το κλιματιστικό μου να ανοίγει μέσου Wi-Fi? Είχα αγοράσει σε κάποια φάση το broadlink rm mini3 αλλά δεν με λειτουργούσε καθόλου καλά. 

Μπορώ πχ άμα πάρω μια smart μπριζα και το κουμπουσω στη μπριζα, να ανοίγει μέσου app το κλιματιστικό για απομακρυσμενη χρήση; 

7 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε

Ιδού η λειτουργία του Mirai plus που ναι μεν κάποιες στιγμές κλείνει ωστόσο,  όταν παίρνει ξανά ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε κάπου στα 250. Οπότε το λες και οικονομία. Δε νομίζω να'ναι defrost πάντως.

Από την άλλη έχουμε το τογιο 18 που χθες το είδα νήσσα πέφτει και στα 522w που το λες καλό για τογιο. Αυτά για συντήρηση στους 19 (βέβαια ένα καλό στα 520 θα ήταν συντήρηση στο 23 ας πουμε)

SmartSelect_20200122-124617_Gallery.jpg

SmartSelect_20200122-124551_Gallery.jpg

Για μένα είναι καθαρό ντεφροστ....μπραβο και παλι στην toshiba......την αγαπω ξερω οτι ειναι η καλυτερη αλλα αγοραζω πλουραλιστικά κλιματιστικά .....κοιτα το γραφημα σου σε σχεση με τα δικα μου ντεφροστ του daikin 25 sensira  ( και μην πει κανεις οτι φταιει το νταικιν που αν δεν χαλασει αξιζει τα λεφτα του..εκεινο το βραδυ και το daisekai  εκανε 2 ντεφροστ....)

Screenshot_2020-01-21 α - Energy Monitor.png

Screenshot_2020-01-21 Ο καιρός στη Λάρισα.png

8 λεπτά πριν, grizos είπε

Για μένα είναι καθαρό ντεφροστ....μπραβο και παλι στην toshiba......την αγαπω ξερω οτι ειναι η καλυτερη αλλα αγοραζω πλουραλιστικά κλιματιστικά .....κοιτα το γραφημα σου σε σχεση με τα δικα μου ντεφροστ του daikin 25 sensira  ( και μην πει κανεις οτι φταιει το νταικιν που αν δεν χαλασει αξιζει τα λεφτα του..εκεινο το βραδυ και το daisekai  εκανε 2 ντεφροστ....)

Screenshot_2020-01-21 α - Energy Monitor.png

Screenshot_2020-01-21 Ο καιρός στη Λάρισα.png

Τα δικά σου όντως φαίνονται για defrost. Ξεσκιστηκε βασικά.

Του Mirai. Όχι. Δεν είναι. Στο δικό σου βλέπουμε ότι ενδιάμεσα στις παύσεις,  υπάρχουν εκκινήσεις του συμπιεστή, αυτά τα peaks , ώστε να λιώσει ο πάγος. Στο Mirai αυτά δεν υπάρχουν.

Πχ κοίτα στο δικό μου Fujitsu

Annotation 2020-01-10 090759.png

1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Τα δικά σου όντως φαίνονται για defrost. Ξεσκιστηκε βασικά.

Του Mirai. Όχι. Δεν είναι. Στο δικό σου βλέπουμε ότι ενδιάμεσα στις παύσεις,  υπάρχουν εκκινήσεις του συμπιεστή, αυτά τα peaks , ώστε να λιώσει ο πάγος. Στο Mirai αυτά δεν υπάρχουν.

φυσικα και υπαρχει και στο μιραι ...αλλα ειναι στα 500 ? βατ? μετα κανει peak to mirai, ισως αλλαζει την τριοδη μετα.......για μενα ειναι καθαρο ντεφροστ ....μπορει να ειμαι και λαθος.

ΥΓ Από που παίρνεις τα στοιχεία καιρού;

1 λεπτό πριν, grizos είπε

φυσικα και υπαρχει και στο μιραι ...αλλα ειναι στα 500 ? βατ? μετα κανει peak to mirai, ισως αλλαζει την τριοδη μετα.......για μενα ειναι καθαρο ντεφροστ ....μπορει να ειμαι και λαθος.

Το κάτω διάγραμμα είναι του μιραι. Δεν υπάρχει peak.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο σταθμο 2 χιλιόμετρα μακρυα http://penteli.meteo.gr/stations/larissa/  αλλα ειμαι στον αστικο ιστο οποτε ισως +1 σε βαθμους και επειδη ειμαι φατσα στον πηνειο + σε υγρασια.

αν ειναι αυτο που λεει 20 βΑτ συμφωνουμε ειμαι λαθος αν ειναι το πανω ειναι ντεφροστ

σημερα εβαλα 2 κλιματιστικα  το παλιο μου cv more 12 vinto και ενα καινουργιο tcl 12 elite plus , τα εβαλα σε χωρο που δεν ειχε θερμανση (κλειστα σωματα καλοριφερ) με εσωτερικη 10 και ζητουμενη 16, το tcl με 3 μετρα σωληνες και θεωρητικα ολα τα τυπικα και το cv more επειδη ειχα την αμφιβολια οτι εφταιγε η μικρη σε μηκος σωληνα με 4 μιση μετρα .....ισως και 5 (καπου εχασα το μετρημα )...πρωτες εντυπωσεις μετα απο μερικες ωρες σε λειτουργεια.....το to cv more που δεν το ειχα δει να ανεβαινει πανω απο 1000 βατ εφτασε 1400 περιπου .....και δειχνει να ινβερταρει λογικα ....το γραφημα ειναι απο ωρα 16:03 και μετα . το οφ ειναι δικη μου παρεμβαση .η εσωτερικη τωρα ειναι 14 .

Στιγμιότυπο οθόνης_2020-01-22_21-10-53.png

Επεξ/σία από grizos

30 λεπτά πριν, grizos είπε

απο σταθμο 2 χιλιόμετρα μακρυα http://penteli.meteo.gr/stations/larissa/  αλλα ειμαι στον αστικο ιστο οποτε ισως +1 σε βαθμους και επειδη ειμαι φατσα στον πηνειο + σε υγρασια.

αν ειναι αυτο που λεει 20 βΑτ συμφωνουμε ειμαι λαθος αν ειναι το πανω ειναι ντεφροστ

σημερα εβαλα 2 κλιματιστικα  το παλιο μου cv more 12 vinto και ενα καινουργιο tcl 12 elite plus , τα εβαλα σε χωρο που δεν ειχε θερμανση (κλειστα σωματα καλοριφερ) με εσωτερικη 10 και ζητουμενη 16, το tcl με 3 μετρα σωληνες και θεωρητικα ολα τα τυπικα και το cv more επειδη ειχα την αμφιβολια οτι εφταιγε η μικρη σε μηκος σωληνα με 4 μιση μετρα .....ισως και 5 (καπου εχασα το μετρημα )...πρωτες εντυπωσεις μετα απο μερικες ωρες σε λειτουργεια.....το to cv more που δεν το ειχα

Τί εννοείς στο bold?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...