Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bill2015 είπε

αχα

Μια ερώτηση αν το κλιματιστικό έχει wifi ο έλεγχος μπορεί να γίνει και με δεδομένα κινητής και όσο μακριά και αν είσαι σωστά ;

Ναι απ' το σπίτι το ανάβω ή απ το κινητό με 3-4g.

Αλλά αν δεν είσαι ξενύχτης καλύτερα να το προγραμματίσεις να ανάβει αυτόματα γύρω στις 5.

Ανάλογα και με την εξωτερική και του πόσο οριακό είναι το μηχάνημα.

Σήμερα το πρωί που μπήκα ήταν έτσι.

20200122_092540.jpg

Και λογικά στην διάρκεια που θα είμαι στο γραφείο θα εχω 20-21 και δεν θα έχω ούτε μια απόψυξη.

Σε διαφορετική περίπτωση αν το άναβα όταν ερχόμουν θα έτρωγα κρύο τις 2 πρώτες ώρες να ανέβει από 11 στους 17

και θα έτρωγα και καμιά απόψυξη στη μάπα.

Άν το προγραμμάτιζα για 5 η ώρα που βαριέμαι να το κάνω, θα είχα περίπου το ίδιο αποτέλεσμα και θα γλύτωνα και την τζάμπα θέρμανση 2 επιπλέον ωρών.

Βέβαια άλλες φορές χρειάζεται λιγότερο (όταν έχει 9-10 βαθμούς το βράδυ) άλλες περισσότερο κυριακή για δευτέρα που έχει παγώσει 2 μέρες το γραφείο.

Επεξ/σία από yiannis_1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Μάλλον το δικό μου είναι κουτσόwifi γτ απομακρυσμένα δεν δουλεύει 

Τι μάρκα?

Περίεργο ποιο το νόημα???

Παίξε με τον προγραμματισμό του τότε.

Πιστεύω πως αφού έχουμε γίνει advanced εδώ πέρα ✌️ πρέπει να προτείνονται και μηχανήματα που μπορούν να αποδώσουν όχι μόνο με χαμηλή κατανάλωση συντήρησης αλλά και μηχανήματα που μπορούν να δουλέψουν σε τέτοιες "on off συνθήκες¨ που απαιτείται γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας.

Ας πούμε ένα Gree που είναι τέτοιο στύλ κλιματιστικού (το μπουμπουνάς και ανεβάζει γρήγορα χωρίς να αγκομαχάει) θα μπορούσε να ήταν πιο χρήσιμο σε ένα γραφείο - εμπορικό κατάστημα όπου χρησιμοποιείται διακεκομένα.

Η ακόμα και σε άτομα που πάνε ελάχιστα σπίτι και θέλουν και efficient αλλά και σχετικά άμεση θέρμανση για λιγότερες ώρες πχ εργένικες γκαρσονιέρες, φοιτητόσπιτα, εξοχικά κτλ

Στην τελική αν δεν μπορεί να φτάσει μια μονάδα θέρμανσης την επιθυμητή θερμοκρασία τι νόημα έχει να συζητάμε το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει στην συντήρηση... 

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Τι μάρκα?

Περίεργο ποιο το νόημα???

Παίξε με τον προγραμματισμό του τότε.

Πιστεύω πως αφού έχουμε γίνει advanced εδώ πέρα ✌️ πρέπει να προτείνονται και μηχανήματα που μπορούν να αποδώσουν όχι μόνο με χαμηλή κατανάλωση συντήρησης αλλά και μηχανήματα που μπορούν να δουλέψουν σε τέτοιες "on off συνθήκες¨ που απαιτείται γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας.

Ας πούμε ένα Gree που είναι τέτοιο στύλ κλιματιστικού (το μπουμπουνάς και ανεβάζει γρήγορα χωρίς να αγκομαχάει) θα μπορούσε να ήταν πιο χρήσιμο σε ένα γραφείο - εμπορικό κατάστημα που χρησιμοποιείται διακεκομένα.

Η ακόμα και σε άτομα που πάνε ελάχιστα σπίτι και θέλουν και efficient αλλά και σχετικά άμεση θέρμανση για λιγότερες ώρες πχ εργένικες γκαρσονιέρες, φοιτητόσπιτα κτλ

Στην τελική αν δεν μπορεί να φτάσει μια μονάδα θέρμανσης την επιθυμητή θερμοκρασία τι νόημα έχει να συζητάμε το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει στην συντήρηση... 

Συμφωνώ 100% π.χ. το toyo 856zr που είχα (που είναι βασισμένο πάνω στο Gree) είναι ταμάμ για τέτοια κατάσταση.. (για ταχύτητα) στον σωστό χώρο

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

1 λεπτό πριν, bill2015 είπε

toyotomi είναι σειρά vr λέει 

Τοπικά στο wifi το βλέπεις? Οταν εισαι δηλαδη στο χώρο του κλιματιστικου, δουλεύει μεσω της εφαρμογής?

6 ώρες πριν, CorumD είπε

Τα ιδια ειχα παρατηρησει με τα δικα μου MIRAI plus(SEIYA). O νεος κομπρεσσορας δουλευει πολυ αθορυβα. Κατι παραξενο(αλλα καλοδεχουμενο) γινεται με τα TOSHIBA σαν κλιματιστικα. Ενω τα SEER/SCOP δεν φαίνονται να εντυπωσιάζουν...στην πράξη οι καταναλώσεις είναι πολυ καλες. Επισης, ολα δείχνουν να δουλεύουν οπως πρεπει, σιγουρα καλες επιλογες.  

Εισαι ευχαριστημενος απο  το seiya?το 9αρι εχεις;διοτι σε ενα απο τα δωματια σκοπευω να βαλω αυτο.

4 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Τοπικά στο wifi το βλέπεις? Οταν εισαι δηλαδη στο χώρο του κλιματιστικου, δουλεύει μεσω της εφαρμογής?

Ναι κανονικά δουλεύει άριστα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Ναι κανονικά δουλεύει άριστα 

Δεν μπορω να βρω οδηγίες κτλ σχετικά με το συγκεκρίμενο κλιματιστικο, ουτε στην επίσημη σελιδα της Toyo το εχει στα προιόντα της, πιθανον να ειναι αποκλειστικότητα στο κωτσοβολο κατι .. Δες αν η εφαρμογή έχει πουθενα να διαλέξεις χωρα που είσαι, η αν εχει επιλογή servers, παίξε με αυτα.. Θεωρώ επίσης οτι εχεις ενα συμβατικό router/modem (απο αυτα που δίνουν οι εταιρείες) και οτι έχει τα κατάλληλα ports(θύρες) ανοιχτά.

Επίσης αν είναι η συγκεκριμένη εφαρμογή αυτη που είχα και εγω, καμια φορα κολλούσε και έπρεπε να κλείσεις την εφαρμογή και να την ξανανοίξεις για να δεις το κλιματιστικο. Ελεγξε οτι έχεις EUROPE στους servers, και γενικά παίξε λιγο και με αλλους Servers αν εχει..

Το επόμενο βημα που θα έκανα εγω, θα ξαναέβαζα την εφαρμογή και σε ενα ακομα κινητο για να δω αν συμπεριφέρεται το ίδιο..

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Είνια το ίδιο με το αυτό το ακριβώς ίδιο φυλλάδιο έχουν 

Ξανακάνε την εγκατάσταση της mobile εφαρμογής και να έχεις κλειστό το wifi στο κινητό και ανοιχτά τα data όταν βάζεις το qr code στο app.

Το κινητό θα συνδέεται με 3g 4g internet στο router του γραφείου απ όπου και να σαι και μετά το router του γραφείου θα ενεργοποιεί το κλιματιστικό δίπλα του.

Όλες οι security cams και οι smart πρίζες με παρόμοιου τύπου apps παίζουν.

Αν δεν συνδεθείς, κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις ασφαλείας του router σου.

Τσέκαρε και την έκδοση του mobile app μήπως είναι obsolete και έχει βγει άλλο.

Το morris παίζει με 2 διαφορετικές και έχω κρατήσει την πιο ελαφριά.

Επεξ/σία από yiannis_1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα δοκίμασα ολα με τπτ

Ip cameras που εχω μια χαρα ειναι 

Με δεδομένα δεν το βρίσκει καθόλου

Επεξ/σία από bill2015

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάξε για άλλη συμβατή εφαρμογή.

Περίπλοκη μου φάνηκε αυτή του manual...

Ρώτησε και από εδώ μέσα να σου προτείνουν.

Δόξα το θεό δεν είναι λίγοι οι toyotomάδες.

Ps Τα toyo δεν ξέρω γιατί τα θάβεται?

Εικάζω για κατανάλωση στη θέρμανση...

Γιατί σε όποιο καλοκαιρινό room to let έχω πετύχει toyo το έκανε εύκολα ice cold  !!!

Από ψυκτικούς ακούω πως είναι απροβλημάτιστα και από βαθμολογίες πετάνε στα eshop.

Επεξ/σία από yiannis_1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Ψάξε για άλλη συμβατή εφαρμογή.

Περίπλοκη μου φάνηκε αυτή του manual...

Ρώτησε και από εδώ μέσα να σου προτείνουν.

Δόξα το θεό δεν είναι λίγοι οι toyotomάδες.

Ps Τα toyo δεν ξέρω γιατί τα θάβεται?

Εικάζω για κατανάλωση στη θέρμανση...

Γιατί σε όποιο καλοκαιρινό room to let έχω πετύχει toyo το έκανε εύκολα ice cold  !!!

Από ψυκτικούς ακούω πως είναι απροβλημάτιστα και από βαθμολογίες πετάνε στα eshop.

Εχει την μικρότερη εγγύηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, και παρατηρήθηκαν σε δυο μοντέλα πολυ αυξημένη ελάχιστη κατανάλωση στην θέρμανση. Π.χ. το toyo 856ZR Η ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση που είχε ηταν 800-850Watt, ενω το 871ZR ηταν 1300W. Λόγο της αυξημένης ελάχιστης κατανάλωσης, υπερθερμαίνει τον χώρο και το κλιμαστικό υπο συνθήκες συμπεριφέρεται σαν On / Off. Επίσης , αρκετα σημαντικό για μένα, αποδείχθηκε οτι σε μερικά μοντέλα κάποια specifications που δηλώνει/διαφημίζει η εταιρεία είναι λάθος.. και ακομα και τωρα δεν τα εχουν διορθώσει..

Επεξ/σία από Rnd1978

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εχει την μικρότερη εγγύηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, και παρατηρήθηκαν σε δυο μοντέλα πολυ αυξημένη ελάχιστη κατανάλωση στην θέρμανση. Π.χ. το toyo 856ZR Η ελάχιστη στιγμιαία κατανάλωση που είχε ηταν 800-850Watt, ενω το 871ZR ηταν 1300W. Λόγο της αυξημένης ελάχιστης κατανάλωσης, υπερθερμαίνει τον χώρο και το κλιμαστικό υπο συνθήκες συμπεριφέρεται σαν On / Off. Επίσης , αρκετα σημαντικό για μένα, αποδείχθηκε οτι σε μερικά μοντέλα κάποια specifications που δηλώνει/διαφημίζει η εταιρεία είναι λάθος.. και ακομα και τωρα δεν τα εχουν διορθώσει..

Να ας πουμε 1 τέτοια μηχάνημα αν μπει σε προβληματικούς χώρους και τον ζεσταίνει στο μισάωρο με 800 W/h και χρειάζεσαι 5 ώρες θέρμανση τότε θα κάψει 4kw

Αν βάλεις ένα με super χαμηλή κατανάλωση συντήρησης που θέλει 2 ώρες να ζεστάνει και το δουλέψεις με προγραμματισμό ώστε να έχει την επιθυμητή όταν πράγματι είσαι στο χώρο, θα κάψεις τις 2 ώρες πριν πας που θα ανεβάζει αργά πες 750w x 2ώρες = 1.5 kw     

Και 400w x 5ώρες =2000 (μέση 400w με ελάχιστη συντήρησης 300 μέγιστη 500 w για κάλυψη απωλειών) τις ώρες που θα είσαι στο χώρο.

Συνολικά 0,5 kw παραπάνω και έχεις και το άγχος να μην ξεχάσεις να το ανάψεις νωρίτερα και ξεπαγιάσεις.🤣

Επεξ/σία από yiannis_1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...