Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, teachertza είπε

Καλημέρα,

μετράω τα κλιματιστικά με το blitzwolf το πριζάκι, αλλα δέν κάνει γραφήματα κτλ.

Εσείς τί αγοράσατε και κάνετε τα γραφήματα?

https://www.kotsovolos.gr/computing/smart-home/eksupnoi-aisthitires/191636-tp-link-hs110-wi-fi

Πήρα ακόμα ένα χθες από Κώτσο για να μπει στο carrier. ver 3.1 είναι.

Μετά για να κάνει διαγράμματα , από εδώ https://github.com/jamesbarnett91/tplink-energy-monitor

17 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Κλεινουν φιλε μου, κλεινουν. Και το παραδειγμα που ποσταρες ηταν κλεισιμο. Και τα δικα μου, Δεν υπαρχει πουθενα υποψια ινβερταρισματος.
Μπορει υπο συνθηκες να καθεται το Φουτζι στα 150 στο χωρο σου δεν το αμφισβητω. Αλλα το συγκεκριμενο ηταν κλεισιμο.

Δεν ήταν κλείσιμο, διότι δούλευε και ο συμπιεστής και ο εσωτερικός ανεμιστήρας. Είναι ξεκάθαρα προσπάθεια να ινβερτάρει.

Και εδώ πως δουλεύει στα 200W . Δεν έχει τύχει να βιντεοσκοπήσω σε πιο χαμηλά (ακόμη)\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

με συγχωρειτε για το οφ-τοπικ,αλλα πιστευω οτι εχει ψιλο-αμεση σχεση με τη παραπανω συζητηση.

ενδιαφερομαι για smart θερμοστατη(φυσικου αεριου).

εχει καποιος εμπειρια σε καποιον?

μεχρι 170€

1 ώρα πριν, kostakiss είπε

με συγχωρειτε για το οφ-τοπικ,αλλα πιστευω οτι εχει ψιλο-αμεση σχεση με τη παραπανω συζητηση.

ενδιαφερομαι για smart θερμοστατη(φυσικου αεριου).

εχει καποιος εμπειρια σε καποιον?

μεχρι 170€

https://www.skroutz.gr/s/4653391/Netatmo-Thermostat.html

Tον εχω δυο χρονια και ειμαι 100% ικανοποιημενος

7 ώρες πριν, liakjim είπε

20δευτερόλεπτα δεν είναι στιγμιαίο. Πήγε εκεί, διάβασε υπερθέρμανση, έκλεισε. Τέσπα, δεν έχει σημασία. Απλά θέλω να δείξω ότι υπάρχουν κλιματιστικά που τηρούν τα speqs (0.15-2.66KW input το συγκεκριμένο).

Τι στοιχεία χρειάζεσαι ; Από πάνω στα φίλτρα;

Έχω βάλει εδώ

Στα φίλτρα έχω +1C από τη ζήτηση.

χμμμμμ οι υποψιες μου μαλλον δικαιωνονται. Σε εμενα παει μεχρι +5 απο ζητουμενη... δεν εχει καλη κυκλοφορια αερα.

Και λιγα για το mitsu....παρτε να εχετε 😋

Δεν σας λεω το μυστικο.......  🤣

Screenshot_2020-01-21 mitsubishi - Energy Monitor.png

• Like 2

23 λεπτά πριν, c-max είπε

χμμμμμ οι υποψιες μου μαλλον δικαιωνονται. Σε εμενα παει μεχρι +5 απο ζητουμενη... δεν εχει καλη κυκλοφορια αερα.

Και λιγα για το mitsu....παρτε να εχετε 😋

Δεν σας λεω το μυστικο.......  🤣

Screenshot_2020-01-21 mitsubishi - Energy Monitor.png

Μα έγραψα οτι κάτι θα παίζει,το δικό μου είναι πιο παλιό και δουλεύει υποδειγματικά.

1 λεπτό πριν, VagAnd είπε

Μετράτε την κατανάλωση μόνο της εξωτερικής μονάδας με αυτό ?

σύνολο,μέσα-εξω.

2 λεπτά πριν, VagAnd είπε

Μετράτε την κατανάλωση μόνο της εξωτερικής μονάδας με αυτό ?

Και των δύο. Η εσωτερική παίρνει από την εξωτερική . Συνήθως.

2 λεπτά πριν, VagAnd είπε

κ γτ η κατανάλωση του εσωτερικού ανεμιστήρα δεν μπένει πουθενα στην εξίσωση ?

Και βέβαια μπαίνει. Αλλά τί μας νοιάζει;

Στις 20/1/2020 στις 12:07 ΜΜ, KSgJunior είπε

τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει;;

Proper evacuation after initial installation or after service where the system has been opened to atmosphere is critical to proper operation of an air conditioning system. Evacuation is a two step process of degassing and dehydration. Degassing removes non condensibles which cause increased head pressures and increased operating cost.  Where high temperatures are frequent, non condensibles combined with moisture will also cause oil failure, decreased capacity and increased compressor wear and potential failure. Losses associated with improper evacuation can be very high.

Moisture is the second issue. Moisture brakes down POE oil in HFC systems, (like R410a) causing premature failure of the oil.   Because POE breaks down into its fundamental components, it can clog the metering device and contaminate line sets. This could result in the need for complete system replacement. Moisture refrigerant and mineral oils form acids that will cause system failure due to copper plating and damage to compressor windings.

A vacuum gauge is used to determine the level of atmosphere (degassing and dehydration) in the system.

Πηγή: https://www.trutechtools.com/Vacuum-Training_c_1100.html

• Rise in head pressure causing higher discharge temperatures and compression ratios. Efficiency of the system is reduced.
  • Acids are produced in the refrigerant causing chemical reaction resulting in electroplating and damage to the motor insulation. Once the insulation in the compressor motor breaks down, short circuit will happen hence damaging the compressor. The compressor is one of the highest equipment cost in the system. Acids also cause corrosion to the metal parts over time.

• Like 1

Στις 20/1/2020 στις 1:28 ΜΜ, Αντώνης Τ. είπε

Εγκεφαλικό.

IMG-412386271546096692ca9b3fa1939a37-V.jpg

Πολύμπριζο ; :o 
Το κορυφαίο όμως είναι που το κόλλησαν  ταβάνι . Να τύχει να βγάλει κανένα θέμα το μηχάνημα ... μετά θα πρέπει να  ξυλώσουν την εξωτερική μονάδα  (κανονική απεγκατάσταση  )  για να  μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό της . 

Πάντα αφήνουμε χώρο πάνω απο το καπάκι της για να είναι εύκολα προσβάσιμη προς επισκευή και για να γλιτώσουμε τα έξτρα εργατικά της απεγκατάστασης . 

Κανείς δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο

4 λεπτά πριν, VagAnd είπε

Γτ στα 60 κ 80 watt μετρήσεις μάλλον αυτή είναι η μετρούμενη κατανάλωση κ όχι ο συμπιεστής που "ινβερτάρ

Κανείς δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Πολύμπριζο ; :o 
Το κορυφαίο όμως είναι που το κόλλησαν  ταβάνι . Να τύχει να βγάλει κανένα θέμα το μηχάνημα ... μετά θα πρέπει να  ξυλώσουν την εξωτερική μονάδα  (κανονική απεγκατάσταση  )  για να  μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό της . 

Πάντα αφήνουμε χώρο πάνω απο το καπάκι της για να είναι εύκολα προσβάσιμη προς επισκευή και για να γλιτώσουμε τα έξτρα εργατικά της απεγκατάστασης . 

Δέν είναι μόνο το κόστος της απεγκατάστασης άλλα + υγρά κτλ μιας κ θεωρητικά το μηχάνημα δεν θα μπορεί να δουλέψει για να τα μαζέψει. 5-10 πόντοι είναι υπεαρκετοί.

Αλλά άντε πείσε εσυ τον κυρ -Τάκη οτι δεν θα μπορεί να βάλει την πλαστική ντουλάπα απο κάτω....

(κ η αποχέτευση της εξωτερικής μονάδας μάλλον περιτη τους φάνηκε 😂😂😂)

4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κανείς δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο

Λίγο πιο πάνω στην σελίδα εγω κατάλαβα οτι αυτό ισχυρίζονταν , μπορεί να κατάλαβα κ λάθος...

Επεξ/σία από VagAnd

15 ώρες πριν, parginos25 είπε

Παίδες μια βοήθεια παρακαλώ. Σε σαλόνι 50 τμ με πλάκα σε 24αρι τι μου προτείνετε; 

Ψύξη ή θέρμανση ;  Αν το θες για θέρμανση θα είναι κύρια πηγή και θα δουλεύει καθημερινά για ώρες ;  Ή μήπως θα βαράει υπερωρίες στην ψύξη ; 
Μέχρι πόσα λεφτά διαθέτεις ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...