Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δύσκολα τα πράγματα...

Είναι σε δική του ασφάλεια στον πίνακα;

Μήπως θα μπορούσες να τραβήξεις μια φωτογραφία από την εσωτερική και εξωτερική μονάδα εστιάζοντας στα καλώδια;

ΥΓ Για να επικολλήσεις τις φωτογραφίες , upload στο https://postimages.org/ και μετά επικόλληση εδώ .

https://postimg.cc/gallery/1gtbm4xjc/ 

Ασφάλεια αποκλειστικά δικιά του δεν πρέπει να έχει γιατί πέφτουνε και τα υπόλοιπα  ρεύματα στο δωμάτιο τώρα που το δοκίμασα.

Επεξ/σία από KSgJunior
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

19 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

https://postimg.cc/gallery/1gtbm4xjc/ 

Ασφάλεια αποκλειστικά δικιά του δεν πρέπει να έχει γιατί πέφτουνε και τα υπόλοιπα  ρεύματα στο δωμάτιο τώρα που το δοκίμασα.

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά λίγο τσαπατσοδουλειά η όλη φάση, με καλώδια που μπαίνουν απ έξω , καλώδια που φαίνονται μέσα στο μπουάτ κτλ .

Επίσης η εσωτερική μονάδα μου φαίνεται πολύ κολλητά στο ταβάνι , ενώ και η έξω πατάει σε βάσεις που δεν βλέπω αντικραδασμικά λάστιχα οπότε λογικά θα έχεις κραδασμούς, χώρια που οι σωλήνες του φρέον είναι πάρα πολύ κοντές άρα έξτρα κραδασμοί και θόρυβος, άσε που σου έχει ρίξει την αποχέτευση της εσωτερικής μέσα στη μονάδα αντί για ταυ .

Γενικά μια κακή εγκατάσταση που αδικεί το μηχάνημα.

Αλλά δεν θέλω να σε στεναχωρήσω άλλο. 

Έτσι όπως είναι βλέπω 2 λύσεις, συζήτησέ το με τον ηλεκτρολόγο σου αν δεν πιάνουν τα χέρια σου.

Είτε να μπει πρίζα σούκο εσωτερικά δίπλα στο κουτί με ένα σκάψιμο και μερεμετάκι και μετά ο ανάλογος μετρητής, είτε να μπει εξωτερικά ένα κουτάκι με έναν sonoff ενδιάμεσα στο εξωτερικό καλώδιο , όπως έχω κάνει στο δικό μου :

0-02-05-fd11310056698248bd3351db3c08c750633c1cb9732865677d17c63e84536fca_644460b5.jpg.9a391d3b39e751504c161b749524ca94.jpg0-02-05-9c58a6f0b703e1ef1a284f278e480006535abc651a272e394821e9c2ecd5c7af_dca27ff6.jpg.fdaca851eabe5c4adbde56964c212cea.jpg

10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά λίγο τσαπατσοδουλειά η όλη φάση, με καλώδια που μπαίνουν απ έξω , καλώδια που φαίνονται μέσα στο μπουάτ κτλ .

Επίσης η εσωτερική μονάδα μου φαίνεται πολύ κολλητά στο ταβάνι , ενώ και η έξω πατάει σε βάσεις που δεν βλέπω αντικραδασμικά λάστιχα οπότε λογικά θα έχεις κραδασμούς, χώρια που οι σωλήνες του φρέον είναι πάρα πολύ κοντές άρα έξτρα κραδασμοί και θόρυβος, άσε που σου έχει ρίξει την αποχέτευση της εσωτερικής μέσα στη μονάδα αντί για ταυ .

Γενικά μια κακή εγκατάσταση που αδικεί το μηχάνημα.

Αλλά δεν θέλω να σε στεναχωρήσω άλλο. 

Έτσι όπως είναι βλέπω 2 λύσεις, συζήτησέ το με τον ηλεκτρολόγο σου αν δεν πιάνουν τα χέρια σου.

Είτε να μπει πρίζα σούκο εσωτερικά δίπλα στο κουτί με ένα σκάψιμο και μερεμετάκι και μετά ο ανάλογος μετρητής, είτε να μπει εξωτερικά ένα κουτάκι με έναν sonoff ενδιάμεσα στο εξωτερικό καλώδιο , όπως έχω κάνει στο δικό μου :

0-02-05-fd11310056698248bd3351db3c08c750633c1cb9732865677d17c63e84536fca_644460b5.jpg.9a391d3b39e751504c161b749524ca94.jpg0-02-05-9c58a6f0b703e1ef1a284f278e480006535abc651a272e394821e9c2ecd5c7af_dca27ff6.jpg.fdaca851eabe5c4adbde56964c212cea.jpg

πφφφφ...με έφτιαξες..χεχεχε....το κακό είναι ότι ήμουν στην δουλειά όταν έγινε η εγκατάσταση και ήταν εδώ ο πατέρας μου...άρα καταλαιβαινεις..θα δω τι μπορώ να σώσω...

Aρα στην ίσως τσιμπημένη κατανάλωση που είδα να φταίει κ η εγκατάσταση λες ε;;;

21 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

πφφφφ...με έφτιαξες..χεχεχε....το κακό είναι ότι ήμουν στην δουλειά όταν έγινε η εγκατάσταση και ήταν εδώ ο πατέρας μου...άρα καταλαιβαινεις..θα δω τι μπορώ να σώσω...

Aρα στην ίσως τσιμπημένη κατανάλωση που είδα να φταίει κ η εγκατάσταση λες ε;;;

Κοίτα , το συγκεκριμένο κλιματιστικό είναι από τα πιο μέτρια που κυκλοφορούν στην αγορά. Από το εργοστάσιο ήδη θα είναι μέτριο στην κατανάλωση.

Η εγκατάσταση σίγουρα δεν βοηθάει, πχ κανονικά αν διαβάσεις το εγχειρίδιο  θέλει 15εκ η εσωτερική μονάδα απόσταση από το ταβάνι και 3μέτρα σωλήνες. 

Η κατανάλωση λοιπόν θα προέρχεται από τον συνδυασμό απόδοσης (scop ) και απωλειών που έχεις.

Καλά κάνεις και το έχεις στο follow me.

Αφού είσαι ευχαριστημένος πάντως από ζέστη, μη σκας. Και να κάψεις 20-30€ παραπάνω τον χρόνο, ο μπέμπης (VIP) έχει την ζέστη του. 😊

2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κοίτα , το συγκεκριμένο κλιματιστικό είναι από τα πιο μέτρια που κυκλοφορούν στην αγορά. Από το εργοστάσιο ήδη θα είναι μέτριο στην κατανάλωση.

Η εγκατάσταση σίγουρα δεν βοηθάει, πχ κανονικά αν διαβάσεις το εγχειρίδιο  θέλει 15εκ η εσωτερική μονάδα απόσταση από το ταβάνι και 3μέτρα σωλήνες. 

Η κατανάλωση λοιπόν θα προέρχεται από τον συνδυασμό απόδοσης (scop ) και απωλειών που έχεις.

Καλά κάνεις και το έχεις στο follow me.

Αφού είσαι ευχαριστημένος πάντως από ζέστη, μη σκας. Και να κάψεις 20-30€ παραπάνω τον χρόνο, ο μπέμπης (VIP) έχει την ζέστη του. 😊

Καλά ναι όλα για τον Μπεμπη γινονται. και αφου μας καλύπτει η ζεστή μια χαρά...Σε λίγο τελειώνει και η εγκατάσταση του fujitsu asyg24klca στο σαλόνι.

Θα στείλω εντυπώσεις σε λίγο.

27 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

Σε λίγο τελειώνει και η εγκατάσταση του fujitsu asyg24klca στο σαλόνι.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Άντε, ακόμα ένας στο κλαμπ!!!!!

Προσοχή έτσι;;;

3μέτρα μήκος σωλήνες και άνω, να κάνει κενό με αντλία κενού κανά δεκάλεπτο (σημαντικότερο από όλα) και αποστάσεις .

14 ώρες πριν, Triple_HR21 είπε

ενας φιλος θελει να παρει κορυφαιο κλιματιστικο και εχει καταληξει σε αυτοε δω https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/186486-mitsubishi-msz-ln50vgb-black

θα το χρησιμοποιηει κυριως για θερμανση σε χωρο 60τμ, σαλονο-κουζινα, κυριως

το θεμα ειναι να παει σε 22αρη που βγαινει η σε 18αρι? (απο τι ειδα δεν εχει πολλες διαφορες ισα ισα το seer ειναι στα 8,5 το 18αρι με 7,5 αντιστχοιχα ενω το scop ειναι στα ιδια σχεδον,

το θεμα ειναι οτι ειναι ακριβοτερο κατα 400 ευρω περιπου και δεν βλεπω ουσιαστικες διαφορες,ας βοηθηει καποιος στο τι να αποφασισει.

Κάποιος που θέλει να πάρει κορυφαίο κλιματιστικό:

α) Συμβουλεύεται ένα μηχανολόγο.

β) Αγοράζει από εξειδικευμένο κατάστημα.

28 λεπτά πριν, liakjim είπε

Προσοχή έτσι;;;

3μέτρα μήκος σωλήνες και άνω, να κάνει κενό με αντλία κενού κανά δεκάλεπτο (σημαντικότερο από όλα) και αποστάσεις .

Καλημερα θα ηθελα την γνωμη σου καθως το mirai το απλο εδω μου το δινουν λιγο ακριβοτερα απ'οτι βλεπω στο skroutz .αξιζει να παω σε ενα carrier οικονομικο για γραφειο πχ carrier ultimate infinity ultimate η αν εχεις καποιο να μου προτεινεις  η να παω στο mirai ουτως η αλλως;ευχαριστω κατεληξα στη toshiba καθως mitsubishi και futziju τα μοντελα που ηθελα δεν τα εφερναν ισως ηθελα να μου πασαρουν αυτα που ειχαν στοκ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Προσοχή έτσι;;;

ΤΟΥΜΠΑΝΟ...ΘΟΡΥΒΩΔΕΣ (ΑΛΛΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ ΕΞΑΡΧΗΣ ΑΡΑ ΟΚ)  ΑΛΛΑ ΤΟΥΜΠΑΝΟ....ζεστάθηκε το κοκαλάκι μας που έλεγε και μια διαφημιση..χεχε....η εγκατάσταση πήγε καλά θεωρώ...τσέκαρα κ εγώ όσο μπορούσα βεβαία...4 μετρά σωλήνες και 12 λεπτά νομίζω η αντλία.

εσωτερική θερμοκρασία ενιαίου χώρου γύρω στα 50 τετραγωνικά με ανοιχτή πόρτα λόγο σκάλας πριν 14 βαθμοί..(θλίψις)....

Μέτα από 20 λεπτά που το δουλεύω στους 25 στο hi έχει πάει στους 19 και ανεβαίνει...νομίζω ότι πάμε καλά..

επιθυμητή θερμοκρασία και εδώ 21-22 βαθμοί λόγο του χώρου.

Δεκτά  κάθε τιπς καλύτερης, αθόρυβης και οικονομικοτερης λειτουργίας.

Ένα που ήθελα και δεν βρήκα είναι να γράφει κ στην εσωτερική  μονάδα τους βαθμούς του τηλεχειριστηριου

υγ..χρειάζεται να μπω και στην FG για να δηλώσω το μηχάνημα για την εγγύηση;;

Επεξ/σία από KSgJunior
συμπληρωμα
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευτυχώς γτ σε ένα φίλο μου πήρε general electric 24,000 btu

ήρθαν το συνδέουν ανοίγουν βάνες το ξεκινάνε λένε ωραία βγάζει ζεστό αέρα άντε γεια ούτε κενό κατευθείαν 

Επεξ/σία από bill2015
  • Sad 1

6 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Ευτυχώς γτ σε ένα φίλο μου πήρε general electric 24,000 btu

ήρθαν το συνδέουν ανοίγουν βάνες το ξεκινάνε λένε ωραία βγάζει ζεστό αέρα άντε γεια ούτε κενό κατευθείαν 

τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει;;

Δεν νομίζω ότι πρέπει να έρθει το υγρό σε επαφή με τον αέρα 

Γτ έχει υγρασία κτλ αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος αλλά για να προτείνουν οι κατασκευαστές να κάνουν κενό 

Τα μαστορια που δεν κάνουν χρήση αντλίας κενού απλά χρησιμοποιούν την απλή λύση της εξώθησης , ανοίγουν βάνες και μόλις σταματήσουν να σφυρανε  υποθέτουν ότι το φρεον πήρε την θέση του κενού στις σωληνώσεις , αυτό έχει ως αποτέλεσμα η οποια διαφυγή ουσίας στο περιβάλλον να συμβάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου μιας και είναι γνωστό ότι αυτές οι ουσίες είναι επιβλαβείς, τώρα τι σημαίνει αυτό για το κλιματιστικό , εάν υπάρχει ακόμα αέρας μέσα γίνεται υγροποίηση και παγοποιηση και παπαλα , αυτό όμως μπορεί να συμβεί αν ο μάστορας βάλει αντλία κενού "απλά " για να την βάλει 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όχι ούτε αυτό έκαναν της έσφιξαν πολύ καλά και άνοιξαν βάνες χωρίς καθόλου να βγει έξω 

Το ξεκίνησαν μετά από λίγο λένε ωραία βγάζει ζεστό αέρα είμαστε έτοιμοι 

Επίσης και στο δικό μου το 9 έκαναν έτσι αλλά απο το πολύ σφίξιμο έσπασε το ρακόρ είχε χάσει υγρά και αναγκάστηκαν να κάνουν κενό 

Επεξ/σία από bill2015
  • Sad 2

49 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

ΤΟΥΜΠΑΝΟ...ΘΟΡΥΒΩΔΕΣ (ΑΛΛΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑ ΕΞΑΡΧΗΣ ΑΡΑ ΟΚ)  ΑΛΛΑ ΤΟΥΜΠΑΝΟ....ζεστάθηκε το κοκαλάκι μας που έλεγε και μια διαφημιση..χεχε....η εγκατάσταση πήγε καλά θεωρώ...τσέκαρα κ εγώ όσο μπορούσα βεβαία...4 μετρά σωλήνες και 12 λεπτά νομίζω η αντλία.

εσωτερική θερμοκρασία ενιαίου χώρου γύρω στα 50 τετραγωνικά με ανοιχτή πόρτα λόγο σκάλας πριν 14 βαθμοί..(θλίψις)....

Μέτα από 20 λεπτά που το δουλεύω στους 25 στο hi έχει πάει στους 19 και ανεβαίνει...νομίζω ότι πάμε καλά..

επιθυμητή θερμοκρασία και εδώ 21-22 βαθμοί λόγο του χώρου.

Δεκτά  κάθε τιπς καλύτερης, αθόρυβης και οικονομικοτερης λειτουργίας.

Ένα που ήθελα και δεν βρήκα είναι να γράφει κ στην εσωτερική  μονάδα τους βαθμούς του τηλεχειριστηριου

υγ..χρειάζεται να μπω και στην FG για να δηλώσω το μηχάνημα για την εγγύηση;;

Μπράβο!!!

Θα δεις πως το μηχάνημα σπέρνει. 4 μέτρα σωλήνες είναι πολύ καλά!

Από αυτά που έχω δει είναι ότι βολεύει να το έχεις heat και αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα.

Δεν χρειάζεται να το δηλώσεις. Η εγγύηση των 3 ετών πάει με την απόδειξη αγοράς. Για τα +7 του συμπιεστή, θέλει μετά τον 3ο χρόνο σέρβις από ψυκτικό της fujitsu.

Το έχεις σε πρίζα ή στον πίνακα;

Για wifi εγώ έχω αυτό και δουλεύει άψογα : https://www.skroutz.gr/s/21567816/Broadlink-RM-Mini3.html

35 λεπτά πριν, KSgJunior είπε

τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει;;

Θα μείνει ατμοσφαιρικός αέρας μέσα στους σωλήνες ενώ εκεί θες μόνο φρέον. Άρα απώλεια απόδοσης + φθορές λόγω υγρασίας.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...