Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενταξει με το συμπαθειο σε παρεξηγησα, ενοουσες οτι η εξωτερικη κλιματιστικη μοναδα ειναι πλαστικη.

Γιατι ο συμπιεστης τησ μοναδας ειναι μεταλικος παντα και βρισκεται μεσα στην εξωτερικη μοναδα. 

Τωρα αν η μοναδα η εξωτερικη ειναι πλαστικη αυτο Gary ειναι πλεονεκτημα γιατι αντεχει στα αλατα τησ θαλασσασ.

Για αυτο ασ τον κλιματισμο αφου δεν το εχεις........ και οπως βλεπεις απλα εκτιθεσαι

Επίσης μάλλον κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι τα πολυμερή υλικά (πλαστικό) δεν είναι απαραίτητα φτηνιάρικα . Τα συνθετικά πολυμερή υλικά χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα αεροπλάνα ακόμα και σε διαστημικές εφαρμογές .

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ερώτηση, στους σωλήνες που συνδέουν την εξωτερική με την εσωτερική μονάδα (ρεύμα, συμπύκνωμα, φρέον) έχει χαλάσει μια ταινία που μου είχανε περάσει πριν χρόνια όταν έβαλα το κλιματιστικό.

Θέλω να μάθω αν αξίζει τον κόπο να προμηθευτώ μονωτικό υλικό και να μονώσω αυτό το μέρος, με σημαντικότερο φυσικά τον σωλήνα που διέρχεται το φρέον ώστε να μην υπάρχουν θερμικές απώλειες κατά την μεταφορά του από την μια μονάδα στην άλλη.

Δημοσ.

Ερώτηση, στους σωλήνες που συνδέουν την εξωτερική με την εσωτερική μονάδα (ρεύμα, συμπύκνωμα, φρέον) έχει χαλάσει μια ταινία που μου είχανε περάσει πριν χρόνια όταν έβαλα το κλιματιστικό.

Θέλω να μάθω αν αξίζει τον κόπο να προμηθευτώ μονωτικό υλικό και να μονώσω αυτό το μέρος, με σημαντικότερο φυσικά τον σωλήνα που διέρχεται το φρέον ώστε να μην υπάρχουν θερμικές απώλειες κατά την μεταφορά του από την μια μονάδα στην άλλη.

H ταινία χρησιμοποιείται για το μάζεμα και την οργάνωση των σωληνώσεων και του καλωδίου . Δεν χρησιμοποιούνται ως θερμομονωτικές . Η θερμομόνωση των σωληνώσεων γίνεται είτε με armaflex είτε me κολλητική ταινία armaflex . Συνήθως έχουν και UV προστασία . Όπως επίσης υπάρχουν ταινίες οργάνωσης των σωληνώσεων και του καλωδίου όπου και αυτές έχουν  UV προστασία .

Δημοσ.

Ναι το ξέρω οτι δεν είναι μονωτικό αυτό, πρέπει να ψάξω να βρώ αυτά τα υλικά που είπες.

www.soldatos.gr

Δημοσ.

Επίσης μάλλον κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι τα πολυμερή υλικά (πλαστικό) δεν είναι απαραίτητα φτηνιάρικα . Τα συνθετικά πολυμερή υλικά χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα αεροπλάνα ακόμα και σε διαστημικές εφαρμογές .

Οταν ό άλλος ψάχνει για κλιματιστικό να ρωτά λοιπόν  από τι πολυμερη υλικά είναι φτιαγμενο ή όχι και να μην κοιτα αν του αρέσει αυτό που βλέπει  με άλλα μηχανηματα συγκριτικά.

Συνεχισε να τρως ταπες και να κανεις οτι δεν καταλαβαινεις!!!! Μ'αρεσεις που εχεις βιτσια!!!!

Tαπες από διαφημίσεις για συγκεκριμένες φίρμες συνεχεια , στις λάθος επιλογές, στις θεωρίες που διαβαζει κάποιος αλλου ,όταν σε κάθε εγκατάσταση μπορεί όλα να διαφέρουν ....Οποιος δεν το ψαχνει απλα ονειρεύεται τι θα ήθελε ...ειδικα ατομα που γραφτηκαν σε φορουμ για δικους τους λόγους

Ναι το ξέρω οτι δεν είναι μονωτικό αυτό, πρέπει να ψάξω να βρώ αυτά τα υλικά που είπες.

Σε κατάστημα κλιματισμου και σε οποιοδήποτε κατάστημα που πουλά υλικά για ψύξη και κλιματισμό,και μεγαλα χρωματοπωλεια με διαφορα υλικά

Καλύτερα τεχνικος έλεγχος του κλιματιστικου, και να γίνει σε όσα σημεια χρειάζεται πιο υπευθυνα .

Δημοσ.

Οταν ό άλλος ψάχνει για κλιματιστικό να ρωτά λοιπόν  από τι πολυμερη υλικά είναι φτιαγμενο ή όχι και να μην κοιτα αν του αρέσει αυτό που βλέπει  με άλλα μηχανηματα συγκριτικά.

Σταμάτα να τα ισοπεδώνεις όλα. Απλα σου εξηγώ ότι η μεταλλική μονάδα δεν είναι καλύτερη απο την πλαστική απαραίτητα .Όπως η κάθε μεταλλική μονάδα έχει διαφορές στην αντοχή της σε σκουριά σε βάθος χρόνου. Κάποιες μονάδες πλέον είναι πλαστικές . Έχεις δει πολλές πλαστικές μονάδες να σπάνε σε βάθος 15 ετίας ; !!!!;;;;;;

Το να καθόμαστε να επιλέγουμε μια μονάδα με βάση αν είναι πλαστική η μεταλλική δεν οδηγεί πουθενά. Δεν υπάρχουν σαφής συμπεράσματα .

• Like 1
Δημοσ.

Οταν θα φτασει η 15ετια βλεπουμε .Ακόμα είμαστε στα 5 έτη που κυκλοφορουν μαζικά στα φθηνα μηχανηματα.

Δεν το καλύπτει και η εγγυηση από ότι γραφουν

Δημοσ.

Οποιος έχει πρόβλημα το ψάχνει με τεχνικο στον χώρο του επιτόπου ,και ζητα και άλλες γνωμες ετπιτόπου αν έχει αμφιβολίες .Το τι βλεπει κανεις να κυκλοφορει στην αγορα επίσης ,και σε εγκαταστάσεις μπορει να κρίνει σχετικά ..Μπορούμε να γράψουμε και ίδια απαντιση με προηγούμενα από την αντιστοιχη συνεχεια ,για την ιδια ερώτιση με άλλα λόγια ,να περνα η ώρα.

Δημοσ.

Kαλύτερα τεχνικος έλεγχος του κλιματιστικου, και να γίνει σε όσα σημεια χρειάζεται πιο υπευθυνα .

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται τεχνικός έλεγχος, μιλάω μόνο για τις σωληνώσεις από την εξωτερική ως τον τοίχο. Σε όλο αυτό το κομμάτι θα βάλω μονωτικό για καλύτερη απόδοση και περιορισμό απωλειών, είναι περίπου 2 μέτρα το μήκος.

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται τεχνικός έλεγχος, μιλάω μόνο για τις σωληνώσεις από την εξωτερική ως τον τοίχο. Σε όλο αυτό το κομμάτι θα βάλω μονωτικό για καλύτερη απόδοση και περιορισμό απωλειών, είναι περίπου 2 μέτρα το μήκος.

Συνηθως όταν δειχνει προβλημα το μεγαλύτερο μέρος ,έχει και το υπόλοιπο και σημεια που δεν φαίνονται .

Δεν μπορω να ξέρω για την εγκατάσταση σου,ότι κρινεις από κοντα. 

Δημοσ.

Τώρα το χειμώνα στους πόσους είναι καλό να το έχουμε για ζέστη;

Με την προϋπόθεση οτι το κλιματιστικό είναι σωστά επιλεγμένο για τον χώρο.

20-22 βαθμοί.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...