Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Το παλιο εχω, το πηρα μολις ειχε βγει σχεδον πριν 2,5 χρονια... 2,5 αρι καλωδιο εχει η πριζα και 16αρα ασφαλεια ο πινακας. Αυτα ειχε το σπιτι που νοικιαζω δηλαδη, εγω απλα προσθεσα στον πινακα αντικεραυνικο και επιτηρητη τασης. Και το 24 παλι τα ιδια καλωδια θελει.

Από πού κανείς συντήρηση; 

είσαι ευχαριστημένος ; Τι κάνουν κατά τη συντήρηση;

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, guzel είπε

Από πού κανείς συντήρηση; 

είσαι ευχαριστημένος ; Τι κάνουν κατά τη συντήρηση;

Δεν εχω κανει κατι ακομα, μονο φιλτρα αλλαζω, και ετσι θα κανω και φετος. Για αργοτερα αναλογα τι βλεπω μεσα στο μηχανημα θα αποφασισω. Εχω πλυνει και την εξωτερικη με νερο μεχρι και το μερος του ανεμιστηρα. Γενικα εχω καει απο συντηρησεις σε αλλο κλιματιστικο, που μου χαλασε τις περσιδες και δε προκειται να φωναξω καποιον αν δε χαλασει κατι. Καποιος ειχε πει εδω, οτι η τοσιμπα δεν επιτρει τη χρηση χημικων για καθαρισμο το εχεις δει και εσυ καπου φιλε αυτο??

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

εγω εχω το 22αρι shorai. Ο μηχανικος ειχε προτεινει 24αρι, αλλα μου φαινεται οτι εκανε τρελη υπερδιαστασιολογηση. Σε τι περιοχη εισαι??

Στην κρητη μενω.Σκεφτομαι για ενα 18αρι υποβοηθουμενο απο ενα 12αρι στο μεγαλο υπνοδωματιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, painK είπε

Στην κρητη μενω.Σκεφτομαι για ενα 18αρι υποβοηθουμενο απο ενα 12αρι στο μεγαλο υπνοδωματιο.

Κρητη ορεινά ή κρητη θαλασσα? Εγω ειμαι διπλα στο κυμα. Πχ οσοι ειναι ομαλο, και ειναι ηδη μεσα στα χιονια τι να κανει το κλιματιστικο? Υπαρχει μοντελο πχ της mitsubishi heavy που εχει ηλεκτρικες αντιστασεις στην εξωτερικη και λυωνει τον παγο.

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Δεν εχω κανει κατι ακομα, μονο φιλτρα αλλαζω, και ετσι θα κανω και φετος. Για αργοτερα αναλογα τι βλεπω μεσα στο μηχανημα θα αποφασισω. Εχω πλυνει και την εξωτερικη με νερο μεχρι και το μερος του ανεμιστηρα. Γενικα εχω καει απο συντηρησεις σε αλλο κλιματιστικο, που μου χαλασε τις περσιδες και δε προκειται να φωναξω καποιον αν δε χαλασει κατι. Καποιος ειχε πει εδω, οτι η τοσιμπα δεν επιτρει τη χρηση χημικων για καθαρισμο το εχεις δει και εσυ καπου φιλε αυτο??

Ναι το γράφει στην σελίδα της. Λόγω magic coil δεν χρειάζεται χημικό η εσωτερική. Το ξέρεις βέβαια ότι χωρίς ετήσια συντήρηση χάνεις την εγγύηση των 7 ετών.

Βέβαια και εγώ φοβάμαι ποιον να φωνάξω να την κάνει γτ σκέφτομαι ότι μπορεί να κάνει λαλακιες στο κλιματιστικό.

Δημοσ.

Τα πρόσθετα φίλτρα άνθαρακα και διάφορα άλλα που τα βρίσκεται; Οι αντιπρόσωποι ζητούν όσα τους λείπουν.

Παλιά πήγαινα σε έναν στη Αριστείδου στην Αθήνα και αγόραζα διάφορα με το μέτρο και τα έκοβα. Έχω χρόνια να περάσω από εκεί.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, guzel είπε

Ναι το γράφει στην σελίδα της. Λόγω magic coil δεν χρειάζεται χημικό η εσωτερική. Το ξέρεις βέβαια ότι χωρίς ετήσια συντήρηση χάνεις την εγγύηση των 7 ετών.

Βέβαια και εγώ φοβάμαι ποιον να φωνάξω να την κάνει γτ σκέφτομαι ότι μπορεί να κάνει λαλακιες στο κλιματιστικό.

Δε θα παθει τιποτα στα 7 ετη. Ασε που οταν το αγορασα εγω δεν ισχυε αυτο που αναφερεις.. εγινε λιγους μηνες αργοτερα. Ποτε δε μου χαλασε κλιματιστικο ή οταν χαλασε ηταν τοσο παλιο που ηθελα αλλο. Οι γονεις μου εχουν ενα inverter fujitsu asya-18 inverter απο το 2002... δουλευει οπως οταν το αγορασαν..

4 λεπτά πριν, guzel είπε

Να τον βαλεις να υπογραψει και να φυγει . δωσε του και 20€... ζημια κανουν οι τσαρλατανοι

guzel στο manual δειχνει οτι η φτερωτη του ανεμιστηρα βγαινει πολυ ευκολα, εχεις βρει κανενα βιντεακι. Λεω καποια στιγμη να το προσπαθησω αυτο αν οντως ειναι τοσο ευκολο. 

• Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Το παλιο εχω, το πηρα μολις ειχε βγει σχεδον πριν 2,5 χρονια... 2,5 αρι καλωδιο εχει η πριζα και 16αρα ασφαλεια ο πινακας. Αυτα ειχε το σπιτι που νοικιαζω δηλαδη, εγω απλα προσθεσα στον πινακα αντικεραυνικο και επιτηρητη τασης. Και το 24 παλι τα ιδια καλωδια θελει. Το μηχανημα ειναι καλο, για τριγμους που λενε, νομιζω οτι αν δεν ειναι σωστος ο τοιχος, επιπεδος, και ζοριστει στο κρεμασμα, θα τριζει οποιαδηποτε μαρκα, τα κρακ κρουκ απο συστολες διαστολες ειναι θεμα ποιοτητας υλικων της εκαστοτε μαρκας. Το μηχανημα ειναι πολυ καλο, αν εμενα ομως σε αλλη περιοχη θα αγοραζα αλλο πιο καταλληλο για τα κρυα, που ομως ειναι πιο ακαταλληλο για τις νορμαλ μερες. Οποτε αναλογα που μενεις αποφασιζεις.

Εχεις δει ποτε να κάνει defrost? αν ναι, τι κανει πως το καταλαβαίνεις, αναβοσβήνει π.χ. το led?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εχεις δει ποτε να κάνει defrost? αν ναι, τι κανει πως το καταλαβαίνεις, αναβοσβήνει π.χ. το led?

Αυτα τα 2,5 χρονια που το εχω δεν εχω αντιληφθει defrost, ειμαι διπλα στι θαλασσα στο μαλεμε και ισως να μην ειχα ποτε χαμηλη θερμοκρασια αυτο το διαστημα για να γινει... Παντως θα το παρατηρω πλεον.. φωτακι δεν εχω δει να αναβει, θα διαβασω τι λεει το manual και θα σου πω. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Αυτα τα 2,5 χρονια που το εχω δεν εχω αντιληφθει defrost, ειμαι διπλα στι θαλασσα στο μαλεμε και ισως να μην ειχα ποτε χαμηλη θερμοκρασια αυτο το διαστημα για να γινει... Παντως θα το παρατηρω πλεον.. φωτακι δεν εχω δει να αναβει, θα διαβασω τι λεει το manual και θα σου πω. 

Δεν εχω βρει να λέει κάτι στο manual για ένδειξη defrost, πολυ ενθαρρυντικο πως ουτε και εσυ εχεις προσέξει να κάνει defrost.

Δημοσ.

Καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να εξαλείψω το θόρυβο που κάνει η εξωτερική μονάδα ενός aria?

Εκ πρώτης όψης δεν πρέπει να προκύπτει από το σημείο που πατάει το κλιματιστικό οπότε θεωρητικά πάντα εάν έμπαιναν αντικρασμικα δεν νομίζω να έκαναν τπτ.

Όσες γνώμες ευπρόσδεκτες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CptBill είπε

Καμιά ιδέα για το πώς μπορώ να εξαλείψω το θόρυβο που κάνει η εξωτερική μονάδα ενός aria?

Εκ πρώτης όψης δεν πρέπει να προκύπτει από το σημείο που πατάει το κλιματιστικό οπότε θεωρητικά πάντα εάν έμπαιναν αντικρασμικα δεν νομίζω να έκαναν τπτ.

Όσες γνώμες ευπρόσδεκτες

Το αντικραδασμικο ισως αλλαζε την ιδιοσυχνοτητα της μοναδας και να μην ετριζε μετα. Βρες ταινια  πχ αυτοβουλκανιζομενη και δες να το πιασεις δυνατα τι κανει. Δε φαινεται σοβαρο θεμα, σφινωσε κανενα πλαστικο φυλλο σε καποιον αρμο, νομιζω θα τη βρεις ευκολα τη λυση.

7 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Δεν εχω βρει να λέει κάτι στο manual για ένδειξη defrost, πολυ ενθαρρυντικο πως ουτε και εσυ εχεις προσέξει να κάνει defrost.

Ναι το εψαξα και γω τωρα, δε λεει να εχει τετοια λειτουργια ενδειξης defrost. Παντως δεν ειμαι αντιπροσωπευτικο δειγμα, εχω αρκετη ζεστη εδω... να φανταστεις ημουν δυο μερες χωρις ρευμα και το σπιτι επεσε μεχρι τους 17 βαθμους ... το μηχανημα δουλευει χαλαρα... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, CptBill είπε

Όσες γνώμες ευπρόσδεκτες

Ετσι έκανε μια εποχη το toyo μου, οταν δουλευε σε συγκεκριμένες εξωτερικές συνθήκες.. Ειχα φωνάξει να ερθουν να το δουν, μονο μια φορα κατάφεραν και το άκουσαν το ηχο.. Ειχαν ελέγξει τα λαστιχάκια που πατάει πάνω ο συμπιεστής, μήπως χαλάσαν.. κουνήθηκαν κτλ.. (ολα τα ειχαν βρει καλα), και βάλαν πιο σφιχτά την κουβέρτα που έχει γυρω του ο συμπιεστής.. φύγαν, το ξαναέκανε.. μετα αλλάχτηκε η εξωτερική μονάδα.. και αν θυμαμαι καλα το ξαναέκανε και μετα άλλαξα κλιματιστικό :)

Εμενα ηταν αρκετά πιο έντονο απο το δικό σου(μάλλον), η δόνηση πήγαινε και στον τοίχο , ακουγόταν μέσα.. οπως και ακουγόταν και οταν περνούσες τον δρομο απο κάτω..Χοροπηδούσε η μονάδα απο τις δονήσεις..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Triple_HR21 είπε

ειναι οντως τοσο καλο οσο λενε το shorai?ειναι δοκιμασμενο κλτπ σε ακραιες συνθηκες?

Στην τιμή που παίζει τώρα, νομίζω δεν υπάρχει αντίπαλος. Το πακέτο απόδοση, εγγύηση, λειτουργία, τιμή που προσφέρει αυτή τη στιγμή είναι κορυφαίο.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Παιδιά το shorai δεν έχει ένδειξη πάνω στο μηχάνημα αφενός και αφετέρου έχει τόσο αθόρυβη λειτουργία που και να σταματήσει δεν θα το αντιληφθεί ο χρήστης.

Με λίγα λόγια , το πιθανότερο είναι να μη καταλάβει ο χρήστης ότι έγινε απόψυξη.

Θέλει καταγραφικό θερμοκρασίας ή/και μετρητή κατανάλωσης τύπου hs110 με GitHub.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...